RE: Julijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

jagooda -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 9:00:25)

Bom prebrala knjigo.
Men osebno lih ni primerno da je otrok star 1-2 mesec in da starsi hodijo po sopingih. Pa ne to samo hiter soping ampak po cele ure za hiter soping se mi ne zdi da bi bilo narobe. Na sprehod v kaksno naravo pa ne bi bilo napacno samo ne za par ur.
Vsaka pa vidi koliko otroku odgovarja.
Nisi edina ko pogledas kaksen vozicek ima ksna :P

jagooda -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 9:02:46)

Hvala amour. Za 32 tedn mi samo rekel da je placniski zakaj pa noben nic reku.
Kdaj ti pa zacnejo CTG delat?

Amour -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 9:03:15)

V debato o razvajanju se ne bom spuščala, ker vsak (bodoči) starš, ki pozna emocionalni razvoj človeka, ve, da otrok pri tako nizkih starostih ne pozna izsiljevanja na tak način (oz. razvajenosti), pozna pa občutek bližine in potrebo po varnosti ter strah. Tudi jaz predlagam Povezovalno starševstvo. Bom pa še enkrat poudarila, da si res vsak vse uredi po svoje in po svojih željah, je pa treba kdaj stopiti ven iz okvirjev in ustaljenih prepričanj ter se spustiti na nivo nebogljenega novorojenčka.

S tem, ko otroka prisiliš spati v svoji sobi prezgodaj, ne narediš nič, ampak si na glavo nakoplješ to, da k tebi začne prihajati spat sredi noči takoj, ko postane gibalno samostojen :) ... in potem 10, 11-letnika res težko odvadiš od tega in ti ne preostane drugega, kot da mirno počakaš puberteto, ko to zaradi čustvenega razvoja mine samo od sebe.

Glede lupinice pa - midva za na voziček sploh nisva kupila adapterjev, ker ga nimava namena po nepotrebnem, seveda, spravljati v dihalno stisko in položaje, ki niso ugodni zanj samo zato, ker bi bila preveč komot s sabo vzeti košaro.
V avtu pa seveda, varnost je na prvem mestu.

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 9:03:46)

Ja, meni je tud to zgrešeno ko grejo s par dni starim otročkom v šoping...pri nama bo nekaj časa moj hodil po trgovinah, že sedaj ga kdaj pošljem, tko da vem da bo vse prinesel, če bo le mel listek [sm=smiley36.gif]
Me bomo mele to srečo, da bomo loh veliko zunaj, nesreča pa to, ker bo poletje (baje napovedujejo ekstremno vroče poletje...res dobr, men pa že zdej vroče sam da vn stopim [sm=smiley36.gif] )

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 9:07:41)

Sm že mislila, da sm ena redkih ki ima tako mišljenje o lupinici. Tud midva ne bova kupila adaptarjev za na voziček.

Bova pa kupila Boba wrap oz. ne vem kako se še drugače reče. Tak trak, da si ga zavežeš okoli sebe in potem je otroček vedno v stiku z mamico (ali očkom). Upam sam, da se v poletni vročini ne bo skuhal [sm=zmeden.gif]

Amour -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 9:07:54)

IZVIRNO SPOROČILO: jagooda

Hvala amour. Za 32 tedn mi samo rekel da je placniski zakaj pa noben nic reku.
Kdaj ti pa zacnejo CTG delat?

Če se takrat ne odločiš za UZ, potem ti naredijo klasičen kontrolni pregled: kri, urin, tehtanje, pritisk in merjenje trebuha z metrom (naj bi tudi na tak način ugotovili pribl. velikost otročka, a je to reeeees približno) od sramne kosti do vrha maternice.

Midva sva se sicer naročila na UZ, a se še nisva odločila, ali ga bova delala ali ne. Odvisno, kako bo z mano, ker trenutno mi teža še stoji in mi je bilo že rečeno, da dete malce zaostaja v rasti.

CTG pa naj bi ti začeli redno delati v 36. tednu, kolikor se spomnim.

Mene sicer vsi ti obiski zdravnikov totalno nervirajo [sm=smiley36.gif], manj jih je, rajši vidim [sm=smiley36.gif]

dable -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 9:09:47)

Moja ginekologinja daje napotnice za test z glukozo kar vsaki. sem ga ravno imela. mi ni bilo grozno kot so me nekatere strašile :) Meni moja g ni še nič govorila naprej o plačljivih pregledih, bomo videli kaj bo.
Je katera rh negativna?
Jaz delam v nakupovalnem centru in mi je to prav neverjetno, nekatere so notri pa skoraj toliko časa kot jaz delam... vsak po svoje. samo jaz vem da mene šoping centri že sami po sebi delajo živčno, ne maram gužve,... tako da se jim že zdaj izogibam [sm=jezicek.gif]

Amour -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 9:11:07)

IZVIRNO SPOROČILO: čmrlj12
Bova pa kupila Boba wrap oz. ne vem kako se še drugače reče. Tak trak, da si ga zavežeš okoli sebe in potem je otroček vedno v stiku z mamico (ali očkom). Upam sam, da se v poletni vročini ne bo skuhal [sm=zmeden.gif]

Midva sva tudi o boba wrapu razmišljala, vendar me je tudi strah vročine. Jaz imam sicer ful rada vročino, a se tudi močno potim, tako da si glih ne predstavljam ...
Sicer nama pridejo naslednji teden montirati klimo, tako da v stanovanju morda ne bo prevroče. Pravijo pa tiste kolegice, ki so boba wrap prakticirale (ali ga želele prakticirati), da je treba otroška takoj pričeti navajati nanj, če poskusiš šele čez par tednov / mesecev, se ne navadi več.

jagooda -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 9:11:29)

Hvala amour.
Hehe nisi edina mas uro cakas se pol ure do 1h vec. Pridet mors itak ene 45min prej ker pol ure najmanj ni nobenga ven.Prides not pa tako hitro opravi da sploh nimas obcutka da si biu notri.

jagooda -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 9:13:41)

Vrocine tudi jaz ne prenasam tako da bo letos kar malo kriza stem..

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 9:14:30)

Baje v Lj obstaja neka trgovina, ki izposoja takšne in drugačne nosillke in ti zraven še povejo kako uporabljati, da ne bi [sm=duda.gif] ven padel ker se narobe zaveže/zapne...mogoče ve katera kaj več o tem? [sm=smiley1.gif]

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 9:55:08)

Ej, ste se razpisale, pa nimam časa zdajle komentirat.

Meni ni bilo treba v prejšnji nosečnosti plačati niti enega pregleda, tako da mi je tole plačevanje čudno. Ostalo pa kasneje pokomentiram [sm=smiley1.gif].

jagooda -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 13:53:55)

Sedaj imajo povno nekih znizanj v baby centru od cun do postelnine vozickov avtosedezev..
V lidlu in v Mani pa imajo nosecniska oblacila.
Lidl bo imel kar ugodno ponudbo bomo videli kaksen bo kej material.

jagooda -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 19:27:10)

Kaj kej jeste sedaj med nosecnostjo?
Kej merkate glede prehrane ali jeste kar vam zapase?

dable -> RE: Julijke 2016 (12.4.2016 20:41:55)

Jaz kar jem kar mi paše, probam se kdaj pa kdaj zadržat pri čokoladi la mi ne gre prav dobro :(
Jaz se pa ta teden počutim že prav ogromno [sm=smiley13.gif]

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (17.4.2016 22:48:36)

Mi sploh ne uspe na računalnik priti.

Bom poskusila sedaj na hitro pokomentirat.

Dable, jaz se tudi počutim že ogromno. Sem pridobila 5 kg pa od prej sem jih imela že kaj nekaj preveč. Se že komaj sklonim, uh [sm=smiley36.gif].

Jagoda, jaz premalo pazim, kaj jem. Mi sladkarija čisto preveč paše, in se ji res težko odpovem. V soboto smo bili še na Festivalu čokolade, si lahko predstavljaš, da sem že spet bila preveč požrešna [sm=smiley36.gif]. Edino zelenjavo imam pa full rada in je ogromno pojem. Meso se mi pa še vedno upira.

Pa vse mi iz rok leti. Vam tudi?

Čmrlj, mi bomo imeli baby wrap in kengurujčka, pa bomo videli, kaj se bo bolj obneslo.

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (17.4.2016 23:06:42)

Lupinice res niso kul. Ok, če greš za 10 minut nekaj na hitro kupit, ampak, da bi pa celo uro se sprehajal z otročkom v lupinici, pa ni ok. Ravno zato, ker otrok ne sme biti predolgo v lupinici, mi ne bomo v po sezoni šli v Dalmacijo. Bomo nekako že preživeli [sm=smiley36.gif].

Mi smo se odločili, da bomo nabavili Ikeino posteljico in jo predelali v co-sleeper. Mi je žal, da si nismo kaj takšnega že pri prvi punčki omislili. Če katera ne ve, kaj to je, izgleda takole:

https://www.pinterest.com/explore/co-sleeper/

Se mi zdi, da je to zares najprijaznejša varianta tako do otroka, kot do mame, ki obdrži enako površino postelje [sm=jezicek.gif], kot je je imela prej.

Glede spanja otrok v zakonski postelji ima itak vsaka svoje mnenje, kakor tudi o marsikateri drugi stvari, in prav je tako! Razlike nas bogatijo!! Naj samo povem, da se teorija in praksa precej razlikujeta [sm=jezicek.gif]. Jaz sem prej tudi mislila, da se npr. meni otrok pa ne bo po tleh metal, pa sanja svinja kukuruz [sm=smiley36.gif]. Ko jih enkrat začne dajati trma, nimaš kaj, kot čakati, da jih mine [sm=smiley36.gif]. Sem bila zadnjič na Juhantovem predavanju in prvih 30 sekund trme otrok itak ne vidi in sliši nič in ga moraš samo zaščititi, da si česa ne naredi (ga dati v varnostni objem). Lahko boste imele pa srečo in dobile totalno vodljivega otroka, ki takšnih napadov ne bo imel. Čeprav sama si takšnega otročka ne želim, mi je prav, da ima svojo voljo, samo meje mu je treba postaviti, da vidi, do kod lahko gre!

Samo nekaj ZA-jev za spanje pri starših bom še navedla:
- v porodnišnici si ne predstavljam, da bi mi pupo odpeljali v drugo sobo. Sem jo ves čas morala gledat [sm=smiley1.gif]. Pa so mi ponujali, če jo odpeljejo, ker sem imela hudo visok pritisk, da bi se lahko naspala, pa sem vedno odklonila;
- če oči lahko spi zraven mamice in se mami tako rada stisne k njemu z rito ob njegov trebuh, ne vem, zakaj bi dete morala dati pa v drugo sobo, 10 metrov stran od sebe; če kdo, nebogljeno bitje sigurno bolj potrebuje ta topel objem kot pa očka;
- ko postaneš starš, se moraš pač sprijaznit s tem, da tvoj čas ne bo nikoli več samo tvoj; noči postanejo okrnjene, zbujaš se vsaj deset__krat na noč, poslušaš, če otroček diha, kako diha, (neverjetno, ampak očijo znajo preslišati tudi kar precej glasen jok, nas pa zbudi najmanjši vzdihljaj) ... no, obstaja opcija, da ga flikneš izključno na flaško, pozabiš na dojenje in imaš spet noč, kakršna je bila pred rojstvom tvojega naslednika, torej noč brez zbujanja; ampak, ko boste imele otročke, boste pozabile, kaj sploh pomeni beseda egoizem, ker včasih ne bo niti časa v miru na WC it [sm=jezicek.gif];
- ko je dete bolno, si ne predstavljam, da ga ne bi imela ob sebi in slišala vsakega njegovega vzdihljaja. Sploh, če bruha. Ker bruhne v trenutku, preden ti prideš do njegove sobice, se že bogve kaj lahko zgodi;
- ko se naši pupi kaj sanja in začne stokati, jaz samo pomirljivo rečem mhm, mhm, jo pobožam po rokici (njena posteljica je čisto ob zakonski) in v trenutku zdrsne nazaj v spanec. Če bi bila v svoji sobi, bi se sigurno totalno prebudila, če bi se ji kaj groznega sanjalo, in bi trajalo dlje, da bi jo lahko uspavala.

Če se še česa spomnim, napišem [sm=smiley36.gif]

In kot so punce napisale, berite knjige, spoznajte razloge ZA in PROTI spanju pri starših in se potem odločite, kaj bo pa za vašega pikca-pokca najbolje [sm=smiley1.gif]! Ne poslušat pametovanj starejših generacij, ki so pri dveh mesecih starosti otroka morale nazaj v službo in ki se kot vrag križa bojijo, da bi otroke razvadili! Ja, koga boš pa razvajal, če ne svojega otroka? Seveda do neke mere! Ampak o tem več potem, ko bodo naši otročki na svetu [sm=smiley1.gif].

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (17.4.2016 23:07:47)

Lep teden vsem, jaz bom spet letala naokoli kot kakšna kokoška. V torek imam 3-D UZ, v sredo pa pregled pri svoji G, tako bo ta teden poln bližnjih srečanj z našo princesko [sm=smiley1.gif].

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (19.4.2016 13:46:38)

Lenča, kako je blo na 3D UZ? Midva ko sva šla je nisva dočakala, k je ta najina piška mala že spet bla z glavico navzdol, pa še posteljica je spredaj in rokico pred obraz...ja ni šans,da bi jo vidl [sm=smiley36.gif] Je pa G naredila še enkrat celo morfologijo,res vse podrobnosti - glavico in možgane, srček skupaj s pretoki (da smo vidli,da nima nobene luknjice v srčku), ledvica, mehur, želodec...tok je prfektna, kot da bi jo iz kataloga naročila [sm=9nebesa.gif]

Pa še vse kar si napisala glede spanja v skupni postelji in neposlušanju starejših generacij --> [sm=bravo.gif]

Sm se pa že odločila za baby wrap, ker se loh uporablja že od samega začetka...kengurujčki baje niso priporočljivi, ker ima otroček nogice v nenaravnem položaju, pa tudi za novorojenčke ni najbolj primeren, ker so premajhni.

jagooda -> RE: Julijke 2016 (21.4.2016 8:05:45)

Eno vprasanje.
Ali lahko otroku kej skodujem ce jedla domac plesniv kruh?
Pojedla en kos pa pol. In sele pri drugmu kosu opazila da ni vredu. K se pri domacem naredijo bele grudice.. Okusa p sploh ni mel po plesnivem..
Zdej me pa prou skrbi..

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (23.4.2016 22:10:42)

Kje se skrivate vse?

Jagoda, po mojem bi bruhala, če bi ti tisti kruh kaj škodil, tako da se nehaj sekirati!

Čmrlj, naša pupka je tudi glavico tiščala v mojo trebušno steno, tako da sva morali prav čakati, da sva lahko naredili lep posnetek. Na koncu nama je uspelo in imamo zdaj kar nekaj lepih sličic, ena od njih bo dobila častno mesto na hladilniku [sm=smiley1.gif]. Haha, da je vajina pupika kot iz kataloga [sm=bravo.gif].

Za kengurujčka sem prebrala veliko o tem, da ni ok in ravno zato smo potem pri prvi nabavili nahrbtnik Vaude, ampak je bil tako težak, da sem jaz komaj kam prišla z njo. Tako da bomo tokrat pač tvegali in jo dali po nekaj mesecih v kengurujčka. Mislim, da hujšega ne bo [sm=smiley1.gif]. Na začetku bo pa tako v baby wrapu, čeprav se tudi jaz bojim vročine. Pri prvi smo imeli na začetku sling, ampak nikoli nisem vedela, ali sem jo dala ok notri ali ne in se nisem ok počutila. Upam, da bom s tem wrapom bolj uspešna.

Kako ste ostale? Boste kam šibnile čez praznike? Mi gremo v ponedeljek na morje. Upam, da bo vreme kolikor toliko ok!

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (25.4.2016 8:44:03)

Živjo punce [sm=smiley1.gif]

Tale vikend je bil na polno zaseden, zunaj je bil vrt za pripravit, da bo končno sveža, domača zelenjava (sploh prvo solato komaj čakam,pa da ne bo treba več v trgovini kupovat zelenjavo, ki nima nič več v sebi). Letos bo treba že tko gledat da posadim takšne stvari, ki jih bom potem dala mojemu sončku za jest, ko se bo uvajala gosta hrana...zmrzovalnik bo poln zelenjave [sm=smiley36.gif]
Včeraj še praznovanje rojstnega dneva nečaka. Pa še polne priprave imam za zagovor magisterija...ufff komaj čakam, da bo to za mano, da potem loh začnem gnezdit počasi...me čaka cela omara še neopranih cunjic. Maj bo pester [sm=smiley1.gif]

Lenča, sm vesela, da se je vajin [sm=duda.gif] premaknil, da ste dobili slikico. Vrjamem, da bo prelep spomin [sm=9nebesa.gif]

Ravno včeraj na praznovanju je blo tud par staršev s svojimi otroci in mi je blo prov zanimivo opazovat kakšne (ne)vzgojne prijeme majo. Eni majo skoz ''ne to, pusti to'', drugi se za vsako stvar derejo. Upam da bom js uspela najdt eno srednjo varjanto in pustila otroku da udari, da se sam zmeni (pol ko že zna govorit) če mu kdo nagaja ipd. Tko ko gledam ostale starše vidim česa js ne želim oz. želim početi s svojim otrokom. Teorija je neki, praksa pa vrjamem da bo neki druzga.

V sredo greva z mojim v Benetke romantiko zganjat...in gledam vremensko napoved in je sam za sredo možnost ploh [sm=smiley13.gif] ampak sj se velikokrat zmotijo v napovedih, tko da js računam na vsaj malo sončka. Ker če je hladno,pol mene skoz lulat tišči in bova po celih Benetkah sam wc iskala [sm=smiley36.gif]
Ostalo kar bo od praznikov, pa je čisto odvisno od vremena. Če bo sonček bova tud midva šla kej na morje se martinčkat.

Pa mislim, da še nism povedala, da sva v četrtek kupila voziček [sm=smiley27.gif] takoj ko sva prišla domov, sva ga odpakirala in sestavila, da sta še bodoča babi in dedi ga vidla...zdej je pa že spet nazaj v škatli in v otroški sobici čaka na julij [sm=smiley1.gif]

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (28.4.2016 10:22:46)

Črmlj, kateri voziček sta vzela?

Mi smo bili včeraj dve uri ujeti na primorski avtocesti, je bilo prav grozno. Letne gume so kar plesale, mene bi kap, če bi vozila. Črmlj, kakšno vreme ste imeli v Benetkah? Tam je bilo verjetno super, samo nazaj grede ste pa tudi padli v tisto poledico, kaj? Na morju je bilo 20 stopinj, še v Kopru jih je bilo toliko, smo pa prišli do Postojne, je pa na 0 padlo. Katastrofa. In potem smo seveda prišli dve uri in pol prepozno domov, ko bi mala že morala spat, pa vse za razpakirat, danes pa sneg odmetat z avta pa še kri sem morala iti navsezgodaj dat v zdravstveni dom, uh.

Mene tudi stalno na WC tišči, če je hladno.

Naša babi ima že kup stvari posajenih na vrtu, upam, da ni šlo vse k vragu!

Kako ostale preživljate praznični teden?

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (28.4.2016 12:28:08)

Tegale: http://www.otroski-vozicki.si/si/otroski-vozicek-anex-sport-blue-jacquard-white-sp08-i1152.shtml ...zaenkrat sameva v otroški sobici in čaka na julij [sm=smiley1.gif]

Prov neverjetno vreme smo mel, glede na napoved. Zjutraj ob 5h, ko smo štartali iz Ljubljane je bil dež. Ob 9h, ko smo prispeli na parkirišče za ladjico, je bil že sonček. In tudi cel čas, ko smo bli na ''glavnem'' otoku - trg sv.Marka, Doževa palača,je bil sonček. Ob 14.30 smo šli z ladjico do otoka Murano in v tistih 30min je padal dež, ko smo pa prišli na otok - že spet sonček. Ravno smo odhajali še za otok Burano, je prišla ena ploha (mi že spet na ladjici) in doživeli smo trojno (!) mavrico. Res čudovito. In ko smo šli z ladjico nazaj do parkirišča je bla ena orng ploha...tistih 500m do avtobusa pa že spet prehodili v sončku. Res, kot da bi se z nekom zgoraj zmenili, da je dež samo na transferjih med otoki.
Mela sva se čudovito, fajn vodička vse povedala, skoraj zamudila ladjico za na Murano ker sva se zgubila in zato mogla napol tečt do ladjice, prehodila 12km (moj je mel vključeno aplikacijo za korake). Na koncu dneva sm se sam sesedla na sedež avtobusa, doma pa v posteljo in prvič po mesecih prespala celo noč. Čeprav samo počutje pa odlično - tamala me je skoz brcala (ampak ne v mehur [sm=bravo.gif] ), že zdej je navdušena nad izleti [sm=smiley36.gif]. Za spomin sva kupila eno vazo na Murano in dva čipkasta prtička na Burano in še en magnetek za na hladilnik. Aja,pa še dragi mi je kupil prstan na Muranu [sm=smiley27.gif]

Pot nazaj...štartal malo čez 18h, vmes smo se ustavili za 20min za wc in prišli v Sežano okoli 21h. No, v Lj smo prišli ob 00.30 in potem še 20min vožnje z avtom do doma. Pa bi vrjetno prišli že pol ure prej, sam je šofer moral narest obvezni postanek. Na počivališču Lom oz. na odstavnem pasu pri počivališču vse 4 smernike vključil in smo čakali. Itak nosečka bla brez wc-ja tkrt že skor 4 ure...in sva z mojim šla čez ograjo in do wc-ja na Petrolu. Vožnja nazaj je bla res adijo pamet, sam na vreme pa res ne mormo vplivat.

All in all...bil je čudovit dan in bi ga takoj ponovila (brez vožnje domov) [sm=smiley36.gif]

Js pa letos ne vem al sm prov čutila, da ni še dobr sadit, ampak ni posajeno še prav nič...edino mami je jagode posadila. Najhuje mi je ker verjetno ne bo nič sadja letos...nič češenj, nektarin, borovnic, jabolk, grozdja...in bomo še poleti obsojeni na zanič sadje iz trgovine [sm=smiley19.gif]

majska pikica -> RE: Julijke 2016 (29.4.2016 22:32:36)

pozdravljene nosečke sicer vas redno berem ampak kaj dosti ne pišem pač zaposlena od glave do pete [sm=smiley13.gif] . zanima me ali ima katera podobne težave saj na pregledu mi kaj dost ne povedo pač magnesol tablete in kak lekadol naj povem da imam hudičevo srečo in je moja gin. ponavadi ali odsotna zaradi kakšnih predavanj ali pa je v porodnih sobah hmh. no moje težave so takšne imam bolečine v spodnjem delu trebuha tik nad sramno kostjo in ves čas imam občutek da se naša pupa prav rada postavlja na nogice ker kadar ima svoje borilne veščine jih zelo fajn občutim. no nadomestna gin mi je rekla da je to normalno ampak glede na to da pri prvih treh tega nisem imela in imam velik prag bolečine njene brcike pa občutim kot da mi bo njena nogica vsak čas pogledala ven mi ni jasno kaj je tu normalnega in tudi kadar z prijatelji ob večeru malo dlje posedimo potem zelo težko vstanem saj čutim res neprijetno bolečino. je pa res da po nekaj minuutah če počasi hodim se zadeva umiri. torej najlažje in najmanj boli kadar hodim. a ima katera enake ali podobne težave kako jih rešujete. upam le da 12.5 moja ginekologinja le dela in da ne bo spet kakšna druga. lepo preživite praznike [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>