RE: Julijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Izabela26 -> RE: Julijke 2016 (1.4.2016 14:23:43)

čmrlj12, lahko da imaš samo kakšen flekec od suhe kože, drugače pa, da te potolažim, če bi slučajno šlo za klopa. Mene je na začetku nosečnosti (spadam k avgustovkam 16) en zdravnik čisto prestrašil glede boreliji, ki se drugače lahko razvije tudi 10 let po ugrizu klopa in ni nujno, da si ga imela v kratkem, čeprav je čudno, da bi se ti ravno sedaj. Kar sem hotela povedat - nobena takšna okužba ne vpliva na plod - vsaj dokazano ni. Tudi Pušenjak je že imel nekaj primerov nosečk s klopnim meningitisom ali borelijo v različnih trimesečjih, in pri nobeni ni nič vplivalo na plod, ker se zdravi lokalno z nekimi injekcijami (tako mi je rekla zdravnica) in to ne more vplivati na plod.

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (1.4.2016 15:16:29)

Hvala punce! [sm=smiley1.gif] ne bi bila presenečena, če bi se mi to pojavilo zaradi kombinacije hormonov in malo stresa, ker zaključujem magistrsko nalogo.

Greva pa dons pogledat še malo vozičke...se mi zdi da bova Ameriko odkrila [sm=smiley17.gif] Sm mislila, da sva že odločena za Anex sport, pa me je moj presenetil, da kaj si mislim o Maxi Cosi in Peg Perego..ve ste se že odločile katerega boste imele? Upam vsaj, da se bo tamičkena hotla vozit [sm=smiley36.gif]

jagooda -> RE: Julijke 2016 (1.4.2016 16:32:13)

Jaz imam ze vozicek od poljske firme je na tak nacin narejen kakor baby dizange. Narocila ga pa preko e-baya za 300 evrov zraven pa se povno dodatkov dobila in lupinco.
Je tak lahek in preprost za pospravit.

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (3.4.2016 21:42:26)

Kako ste, mamice to be [sm=smiley1.gif]? Mene je spet migrena danes dajala [sm=smiley13.gif].

Čmrlj, imaš še kar tisti flekec? Meni so se pa pod pazduhami tri bulice naredile, dve pod levo in ena pod desno. Se mi je to že po prvem porodu naredilo, ko sem začela dojiti, tako da gre verjetno spet za zamašene lojnice, ampak se bom šla v torek vseeno pokazat zdravniku.

Dajte mi povedat, kaj boste ve naredile glede morja? Se mu boste letos odpovedale? Mi smo se zdaj odločili, da gremo v začetku junija v Dalmacijo, potem pa konec junija pa še v kakšne toplice. Potem si pa ne upam več izzivat, glede na to, da sem malo zaradi preeklampsije rodila tri tedne prej, in če se to še zdaj ponovi, znamo drugo punčko tudi že dobit v drugem tednu julija.

jagooda -> RE: Julijke 2016 (4.4.2016 7:27:02)

Jaz bom sla samo kaksen vikend v juniju vec nemorem iti ker moj nebi dobil dopusta.

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (4.4.2016 9:30:01)

Lenča, flekec je še vedno na istem mestu, se pa ni nič povečal. Sedaj izgleda bolj kot zelo suha koža, tako da kaj hujšega zihr ni [sm=smiley1.gif]

Morju se ne bom odpovedala, mi bo v tisti vročini zihr pasalo se malo osvežit in začofotat [sm=smiley36.gif] bova pa verjetno šla kar na slovensko obalo, ker imamo tam vikend...zjutraj hitro na plažo, čez dan ko bo pa vroče in soparno pa lepo na hladnem in zvečer še enkrat na plažo, že pred N mi je tko najbolj odgovarjal. Imam pa PDP konec julija, tko da bo morje aktualno (upam da) do sredine julija.
Mene bolj matra to, ker letos ne bo nobenega malo bolj orng potovanja. Tko da si bova delala enodnevne izlete...med prvomajskimi greva v Benetke malo romantike zganjat [sm=smiley36.gif]

A ma še katera problem, da jo skoz lulat tišči? Meni se tamičkena zgleda lih na mehur uleže in po možnosti še parkrat brcne vanj da me fejst prime lulat...in to ob najbolj neprimernem času - ko sm v avtu ali pa na malo daljšem sprehodu. Ko pa končno pridem do wc-ja, pa ugotovim da mehur sploh ni poln.

jagooda -> RE: Julijke 2016 (4.4.2016 9:49:39)

Super cmrlj da ni nic drugega kakor samo suha koza.
Kje pa imate vikend na slovenski obali? Jaz tudi vsako leto hodim na slovensko obalo samo nimamo vikenda :P
Pri meni kakor kdaj pritiska na mehur. Kaksen dan moram tudi na pol ure hodit na wc.

Koliko kej pijete tekocine? Koliko naj bi bilo priporocljivo?

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (4.4.2016 9:58:38)

Jagooda, glede na to da se flek nič ne širi me sedaj ne skrbi več. Vikend imamo v Kopru, najbolj mi je všeč na promenadi ko imajo stojnice in je tam tudi Moj yogurt...res naaaaajboljši sladoled, če boš vidla kšno nosečko k je skoz tam sm to zihr js [sm=smiley36.gif]. Drugače nisem za jogurtove sladolede ampak ta je pa top! Komaj čakam vikend, da greva na eno veliko merico z gozdnimi sadeži in lešniki posutimi po vrhu [sm=smiley36.gif]

Js sm bla že pred N žolna (tko mi je ena prijateljica rekla hehe), res velik sm spila. In tud zdej dosti pijem, vsakič ko grem k G mi tud urin pregleda in je bp. Spijem pa zihr vsaj 2,5L na dan sam vode, občasno cedevito, kšn malinovc, čaj. Če bi pa upoštevala še juhe in tekočino ki jo dobim s sadjem, bi pa hitr bil vsaj še 1L več...sj pravm, da sm žolna [sm=smiley36.gif] zato pa sm zgleda skoz na wc [sm=smiley17.gif]

jagooda -> RE: Julijke 2016 (4.4.2016 10:39:06)

No super. Potem bo kar lustno ;)
Nisem edina ki toliko spije :P jaz spijem 3-4l na dan same vode se ponoc jo spijem ene pol litra.

dable -> RE: Julijke 2016 (4.4.2016 13:42:01)

Punce so vas doktorji kaj 'strasili' z ziko?

lucy24 -> RE: Julijke 2016 (4.4.2016 16:30:08)

Pridne da toliko spijete meni kar ne gre po grlu , hvala bogu je urin še ok. Za morje še razmišljava kdaj bi šla, voziček iava še od prvega in ne bova menjala, z Ziko me ni G nič strašila, še omenila je ni. Ali ste že kaj razmišljale kaj boste dojenčkom oblekle iz porodnišnice glede na to da bo verjetno vročina?

jagooda -> RE: Julijke 2016 (4.4.2016 17:13:07)

Za ziko meni tudi nobeden ni se omenil.
Sej ce nebi imela jaz flase pa not skoz vodo nebi toliko spila.
Se nisem razmislala v kaj ga bom oblekla bolj samo gledam se kaj bodo druge imele.

Lenča* -> RE: Julijke 2016 (5.4.2016 9:12:14)

Čmrlj, super, da gre samo za suho kožo!

Vem, da bi bilo pametno iti na slovensko obalo, ampak jaz ne morem brez vsaj kakšnega tedna Dalmacije. Konec junija bomo pa tudi mi raje v bližini slovenskih porodninic.

Dobre ste, da toliko popijete. Jaz več kot dva litra sigurno ne. Pijem pa samo vodo in sveže stisnjene sokove.

Zike se pa niti malo ne bojim.

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (5.4.2016 9:49:30)

Vsake toliko časa je vedno en ''bum'' z novim virusom (ptičja gripa, prašičja gripa, zika), da se odvrne pozornost od bolj pomembnih stvari...ampak slovenski znanstveniki so se pa že spet izkazali, ko so prvi znanstveno potrdili povezavo med mikroencefalijo in ziko ane? [sm=bravo.gif] Mislim, da če nisi ravno v tem času potovala v kraje (J. Amerika), kjer je večja verjetnost da te piči okužen komar, je kakršnokoli delanje panike brezveze [sm=smiley1.gif]

Sej mogoče pa tudi naju kaj prime, da greva za en teden v Dalmacijo...priporočate kje je fajn?

Popoldne naju pa čaka ponovna morfologija, že odštevava ure in komaj čakava da vidiva najino [sm=duda.gif] Upam da zdej ne bo spala, ker je že od 3h zjutraj ful aktivna ...bom kakšen košček čokolade pojedla, da jo prebudim [sm=smiley36.gif]

dable -> RE: Julijke 2016 (5.4.2016 10:01:33)

Tudi sama ne delam panike zaradi Zike, ko pa sva organizirala dopust me je ginekologinja opozorila da se prenaša tudi ček omar piči okuženega in potem mene... Pa ker se skoraj nič več ne govori o tem sva bila malo presenečena, zato vprašam...
Jaz popijem dosti vode, pomoje tudi nam nekje okrog 2-3 litre... več pa sigurno ne. Nisem pa opazila da bi hudo večkrat hodila na stranišče - edino ponoči moram skoraj vsako noč enkrat vstat in it [sm=smiley13.gif]
Kaj pa glede druge 'opreme' za [sm=duda.gif], ste že kaj kupovale?

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (5.4.2016 10:15:56)

Vozička še vedno nimava, ker se ne moreva odločit [sm=smiley36.gif] Previjalno bova imela na pralnem stroju v kopalnici...ta mehko blazino sva dobila od brata, tist lesen del bo pa tast naredu, sam mu še morva povedat [sm=smiley36.gif] Sva pa že kupila rabljeno posteljico na bolhi, jogi sva se pa odločila da bova kupila nov (ampak ga še vedno nisva). Sobica je že prebeljena in prebarvana, večina nalepk iz ebaya tudi že nalepljena. Pa še eno rabljeno omaro sva kupila na bolhi za vse cunjice [sm=smiley1.gif]
S pranjem cunjic, ki sva jih dobila fuuuul, bom vrjetno začela šele maja, ker prej ne vidim smisla, itak so pa že tolikokrat preprane, da bo zdej sam mal za ''osvežitev''.
Za kozmetiko bova enkrat šla kar direktno v Tosamino trgovino v Domžale, ampak to tudi po prvomajskih enkrat.
Joj, šele zdej ko to pišem vidim da še nič nimava pripravljeno hehe [sm=smiley36.gif]

Ste ostale že bolj pridne? [sm=smiley1.gif]

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (5.4.2016 10:18:18)

Glede vstajanja ponoči za wc...js že skor od samega začetka N hodim enkrat na noč lulat. Vedno okoli 3h [sm=smiley1.gif]

jagooda -> RE: Julijke 2016 (5.4.2016 10:45:49)

Pridne ste ze nekatere.
Jaz imam samo vozicek lupinco in cune nic drugega.
Glede wcja pa vstajam ponoci na 3h.

dable -> RE: Julijke 2016 (5.4.2016 15:01:55)

Uf, jaz imam pa do zdaj samo vozicek in zibko [sm=smiley36.gif] sva si bokj pocasi tole vzela

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (5.4.2016 18:55:30)

Evo naju s ponovne morfologije...najina punčka se je od prejšnjega tedna že spet obrnila na ritko, tko da se je obraz zelo lepo videl in tud spala ni. Vse je ok, nam je pa kazala jezička (nagajiva čist po očitu), je pa bodoči očka rekel, da ima polne ustnice in mičken nosek po mamici [sm=smiley27.gif][sm=9nebesa.gif]
Smo pa v 23t5d težki cca 570g.

jagooda -> RE: Julijke 2016 (5.4.2016 21:16:46)

Cmrlj super za lepe rezultate morfologije ;)

jagooda -> RE: Julijke 2016 (6.4.2016 11:52:39)

Ali hodi ze katera v šolo za starše?
Če ne,kam se boste odločile hodit?

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (6.4.2016 12:23:37)

Midva se še odločava al bi šla v Porodnišnico LJ ali v ZD Rudnik...malo bolj me vleče na Rudnik, ker je vsaj kje za parkirat brez da bi dal celo bogastvo za parking.
Bova pa maja začela [sm=smiley1.gif]

čmrlj12 -> RE: Julijke 2016 (6.4.2016 12:33:43)

Popravek: bova hodila v Porodnišnico, ker bo tudi moj z mano hodil in mu bolj ustreza zaradi službe [sm=smiley1.gif]

jojiko -> RE: Julijke 2016 (7.4.2016 8:02:44)

Midva že hodiva v šolo za starše na Rakovniku.

Se je katera odločila za ultrazvok kontrola rasti?

Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>