RE: Julijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

brinika -> RE: Julijke 2016 (7.1.2016 14:53:01)

Sem pa še prebrala da denimo Pušenjak ženskam, ki imajo na nuhalni svetlini tveganje manjše od 1:4000 ne ponuja DHT, razen seveda če katera sama želi...če bi torej jaz šla k njemu, mi ga torej ne bi ponudil, ker sem imela boljši rezultat, medtem ko so bili v MB, kjer sem bila kot rečeno skoraj zaprepadeni, ker ga najprej nisem želela...[sm=zmeden.gif]

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (7.1.2016 15:22:52)

Zivijo brinika!

Najprej hvala za odgovor [sm=smiley1.gif]
Ravno o tem sem govorila...vem za veliko primerov, ko je bila NS super, potem pa je DHT vse poslabšal in spravil nosečke v paniko totalno brezveze. Verjamem, da DHT obstaja z nekim razlogom, ampak ga ne vidim v primeru, če je NS super in je tveganje res minimalno. Vse bolj prihajam do zaključka, da bom opravila le NS in se na podlagi tega odločila dalje. Sem pa zelo trmaste narave, tako da dvomim da me bo kakšen zdravnik prepričal, tudi če poskuša [sm=smiley36.gif]
Bova pa vsekakor premislila, imava še dober teden do NS.

brinika -> RE: Julijke 2016 (7.1.2016 15:27:24)

[sm=bravo.gif] Točno, ne se pustit pregovorit, jaz sem prehitro popustila. No, vem za naslednjič [sm=smiley1.gif]

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (7.1.2016 15:31:02)

Amour, moram ti sporočit, da sem že oddala svoje naročilo na Vertbaudet [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Res imajo OGROMNO izbire, tudi tabelo velikosti - kar je super, ker očitno ne nosim več 40/42, ampak sem že na 44 [sm=nosecka.gif]
Res super stvar, poleg tega pa res samo 5,90€ za dobavo v 3-5 dneh.
Bomo vidli kaj bo, ko pride paket, ampak zaenkrat sm zelo navdušena nad stranjo! [sm=bravo.gif]

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (7.1.2016 15:36:26)

Brinika, vsaka izkušnja nekaj stane [sm=smiley1.gif]
Ne glede na to, da je to moja 3.N veliko stvari še vedno ne vem pa učasih neumnosti sprašujem kot brez glave [sm=smiley36.gif]
Jaz grem na NS v Postojno. Sem se tako odločila, ker imam tudi gin tam in mi je nekako še najbolj "domače" dajmo reč. Bom pa po NS znala bolj povedat, upam da bova zadovoljna!

itsLina -> RE: Julijke 2016 (7.1.2016 16:02:24)

Glede DHT - test naj bi skupaj z NS pomenil večjo zanesljivost izvida. Vendar lahko DHS za 10_x_ "zmanjša" ali pa "poveča" statistične rezultate po NS. Meni je DHT, ki sem ga opravila na isti dan, kot nuhalno, sicer zelo poslabšali izvid, vendar po drugi strani pa pravijo, da hormoni nihajo in da ni nobenega zagotovila ali gre pri slabih izvidih le za slučaj ali pa so rezultati res pokazatelj kakšnih anomalij. Se pa je absolutno nemogoče ne sekirat po vsem tem.

Amour -> RE: Julijke 2016 (7.1.2016 16:15:02)

Lanika, super :)
Ce ti kaj ne bo ok, lahko vrnes. Kontaktiras jih na njihov customer service mail, poves, da vracas stvari, ti posljejo UPS odpremnico / tovorni list, ki ga nalepis na svoj paket, poklices UPS, kdaj naj pridejo iskat paket. Ki je nato v treh dneh v Franciji in ti takoj vrnejo denar. Odstejejo 10 eur za postnino, a je to ceneje (in bolj zanesljivo), kot ce bi sama vracala v Francijo s proporoceno posto.
Jaz sem bila zelo zadovoljna z njihovim customer servicom. Sem narocala v casu cyber mondaya in je ttajalo par dni, da so odpremili paket, so se takoj prijazni odzvali na mojo poizvedbo.

zoja16 -> RE: Julijke 2016 (7.1.2016 19:08:11)

Lanika, tudi jaz imam čez dober teden NS, in sicer 20. 1.! :) pa tudi jaz mislim, da dvojnega hormonskega testa ne bom delala, če bo NS odlična ...

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (7.1.2016 19:33:37)

bla pri Pušenjaku obakrat - tokrat mam razmerje 1:2409 in mi je ponudil tudi DHT. Zgolj ponudil - v smislu, da vem, da imam to možnost, če bi imela slučajno željo. [sm=zz_wub.gif]

Amour -> RE: Julijke 2016 (7.1.2016 20:13:25)

IZVIRNO SPOROČILO: brinika

Sem pa še prebrala da denimo Pušenjak ženskam, ki imajo na nuhalni svetlini tveganje manjše od 1:4000 ne ponuja DHT, razen seveda če katera sama želi...če bi torej jaz šla k njemu, mi ga torej ne bi ponudil, ker sem imela boljši rezultat, medtem ko so bili v MB, kjer sem bila kot rečeno skoraj zaprepadeni, ker ga najprej nisem želela...[sm=zmeden.gif]

Treba je tudi vedeti, da razmerje 1:4000 samo po sebi ne pove nič, ga je potrebno upoštevati tudi v kontekstu starosti. Jaz bom ob porodu 37 in ima rezultat NS+DHT 1:3404 in je to kao res ful dober rezultat za mojo starost, za eno 25-letnico pa najbrž nič posebnega ...
Kakor koli že, naročena sem na AC, ker me vseeno skrbi, pa še ne vem, ali bom šla ali ne.

~pikapoka~ -> RE: Julijke 2016 (7.1.2016 20:38:47)

Jaz sem stara 28 let in sem imela rezultat 1:3600. Pa me sploh ne skrbi, vem, da bo vse vredu. O kakršnemkoli nadaljnem testu sploh ni bilo govora. Bila sva pa v Dravljah.
Npr. pri hčerki sem imela pa 1:28000, pri starosti 24...

Amour -> RE: Julijke 2016 (7.1.2016 20:46:45)

Pikapoka, mene bi tudi najbrž manj skrbelo, če bi bila tvojih let :)
Saj vem, možnosti so res majhne, ampak že od svojega 33 leta dalje pri G poslušam (pa ne pri svoji), da so počasi tveganja tooooooliko večja :)
In potem valda tuhtaš in premlevaš.

~pikapoka~ -> RE: Julijke 2016 (7.1.2016 21:06:46)

Amour te čisto razumem! Tole tuhtanje in premlevanje nas večkrat muči vse...
Imam pa še eno vprašanje za tiste, ki ste že bile na NS. Kaj pomeni ta ocena tveganja za porod pred 34.tednom?? Jaz imam (kolikor berem Pušenjaka zdaj) kar nizko in sicer 1:244. Kako pa ste ve kaj imele?

~pikapoka~ -> RE: Julijke 2016 (8.1.2016 8:49:03)

alch. jaz sem ti pisala zasebno sporočilo, če me dodaš še na fb...

liora -> RE: Julijke 2016 (8.1.2016 10:56:08)

Zdravo punce danes imam nuhalnon in najbrš me je od vseh živcev začela boleti glava. Tableta ne bom vzela dokler ne opravim testa. Zanimanpa me katere tablete proti glavobolu lahko jem? Ponavadi sem vzela kakšnen naglesin.

Amour -> RE: Julijke 2016 (8.1.2016 11:05:42)

Liora, lekadol, meni je G rekla, da lahko tudi aspirin migran.
Mene tudi boli glava danes, priblizuje se lunina mena, pri meni to ful vpliva na glavobole.

Porocaj, kako je slo na NS :)

liora -> RE: Julijke 2016 (8.1.2016 11:19:24)

Amor hvala seveda bom sej vsak dan berem vaše komentare kolk dobr vam je šlo

Tinna22 -> RE: Julijke 2016 (8.1.2016 21:01:06)

Tudi jaz sem pisala za FB ze pred casom, pa me ni nihce dodal.

LILI/NIK -> RE: Julijke 2016 (8.1.2016 21:36:41)

Lahko tud meni pošljete zasebno pa vas dodam na fb .

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (9.1.2016 11:00:59)

Oh, dobro jutro! Čeprav mi imamo dež danes [sm=smiley13.gif]
Sem rekla, da si vzamem minutko pa napišem...
Najbrž že vse veste kako sem bila sitna, ker sem imela težave s prebavo. Pa ne samo težave...pred kakšnimi 10 dnevi nisem šla 6 dni na blato!!! Groza! Trebuh me je bolel in poleg vsega niti zdravo ni toliko časa držati v sebi. Ker raje ne vzamem zdravil kot pa bi, sem se posluže vala namočenih sliv, suhih sliv, vode od sliv, Donata (hladen, topel, brez mehurckov, na tešče, čez dan,...), pila sladek Kamilični čaj, itd. itd.
Ko sem bila že prav obupana, ker drugače ni šlo, sem uporabila Glicerinske svečke. Do sedaj 2x in oba krat mi je pomagalo...ampak samo za isti dan. Drugi dan sem spet bila zaprta kot čep.
Ni mi dalo miru, saj tako res ne morem celo nosečnost. Pa sem poslala moža v lekarno po Magnesol in začela sem jest kivi na tešče (dobro zrel). Takoj prvi dan sem šla na wc, pa drugi, tretji....4 dni zapored. UAU! Se mi je zdelo res super [sm=bravo.gif] KIVI JE ZLATA VREDEN! Tudi če ga pojem popoldan, grem čez 1-2 uri na wc.
Ne samo da je bistveno bolj zdravo, tudi hemoroidi so se mi umirili, ker je blato mehkejše in se ne napenjam skoraj nič.

Tako da tiste, ki imate težave in ste kupile katerikoli Magnezij, vam lahko potrdim da NI to to. Tudi sama sem prej pila navadnega (najprej eno znamko, nato drugo), ampak očitno res ni magnezij v pravi obliki in ga telo drugače sprejme in predela.
Sem pa plačala 4,50€ za 20 šumečk Magnesola, kar zadostuje za 10 dni (pijem 2 na dan, tj. 300 mg - za nosečnice je 300-350 mg dnevno).

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (9.1.2016 12:05:46)

helou helou [sm=smiley1.gif]

pri nas že fino diši mo mrežni pečenki, repi in matevžu. mmmmm lačna [sm=jezicek.gif]

Lanika a veš, da js tudi nisem nikol "reagirala" na magnezij? Oz. name je mel ravno obratni učinek - me je zalimu do temeljev [sm=zmeden.gif] ko sem mela pred leti kolonoskopijo, sem mogla na dan preiskave spit dva litra donata. Hja, ni blo tko, kot so pričakovali, zato sem mogla nehat pit donat [sm=smiley36.gif]

danes mam čistilno akcijo. tamala je spodi pri atu in mami, dec je šel kupit inštalacije za centralni sesalec (gradimo hišo), js pa v miru mečem stran vse, kar mi srce poželi [sm=jezicek.gif] lep vikend vsem![sm=zz_wub.gif]

liora -> RE: Julijke 2016 (9.1.2016 17:44:18)

Evo mene iz nuhalne. Reku stric da je vse vredi malo je majhen 560mm za 12t 5d. Srček bije 157 na minuto, svetloba pa je bla 1,9 al 2,1 tu neki. Pa namignu je na punčo. [sm=bravo.gif]

supermamy -> RE: Julijke 2016 (9.1.2016 17:54:32)

Pozdravljene Julike

Tudi mi pričakujemo [sm=nosecka.gif]tretjega/tretjo..žal se prejšnjič ni izšlo[sm=smiley19.gif] in smo po dveh letih od slabe izkušnje premagali strah in poskusili ponovno in se je prijelo[sm=bravo.gif] takoj. Grem v 12 teden in mi je še kar slabo. [sm=smiley21.gif]Ker nisem rosno mlada, me čaka biopsija horionskih resic, rok poroda pa imam 30.07.16. Upam da bo vse ok tokrat.Vsem veliko sreče in veselja![sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (10.1.2016 10:49:08)

jutro!

butasto vprašanje -školjke v nosečnosti ja al ne? vsebujejo kej, kar naj ne bi jedli? hvala [sm=smiley36.gif] [sm=zz_wub.gif]

supermamy -> RE: Julijke 2016 (10.1.2016 16:56:15)

ne školjk, ne morskih sadežev, ne surovega mesa, ne svinjine, to naj bi bilo pravilo,lp

Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>