RE: Julijke 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (28.12.2015 22:17:28)

Lanika moj nasvet - praviš, da vaše pišče raste bolj počasi. Nuhalna se lahko meri, ko je plod velik vsaj 4,5 cm. To mi je pa slučajno zadnjič reku Pušenjak, ko smo bli mi na nuhalni, ker je bla naša "športnica" velika ravno toliko. Sej drugače se tudi da, ampak je problem, ker računalnik ne spusti naprej in izračuni niso možni. Če želiš na nuhalno, pokliči in vprašaj, kako je s tem in kaj ti svetujejo. Opiši situacijo z rastjo, pa ti bojo znali najboljš svetovat. Ti pa priporočam Pušenjaka, ker je "alfa samec" na področju ginekologije in porodništva [sm=jezicek.gif][sm=bravo.gif] js sm bla obakrat, blazno zadovoljna. Javi, ko kaj izveš!

Nč, drage dame. Pri nas vse spi, avto natovorjen, ko da gremo na morje - jutri pa odrinemo na Roglo smučat (eni gledat [sm=jezicek.gif] ) in silvestrovat. [sm=bravo.gif] želim vam mega skok v novo leto in čudovito 2016! [sm=bravo.gif][sm=zz_wub.gif]

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (29.12.2015 10:06:12)

Sem se odločila, da bom kar po praznikih poklicala pa vprašala. Hvala, punce! [sm=smiley1.gif]

Vem, da mora biti plodek vsaj ene toliko velik, ampak če me gin "pošlje" oz. grem na NS po naslednjem pregledu, bom že krepko v 14. tednu, kar bo prepozno.
Glede dr. Pušenjaka pa sem na žalost slišala tudi veliko kritik, menda NS pri njem traja vse skupaj 10 min, ne vidiš baje nič in to je to.
Pozanimala se bom ali moj gin opravlja tudi NS in se naročila kar k njemu, ker sem z njim kot gin izredno zadovoljna! Pa še bližje mi je.

Tudi jaz vam vsem želim lepo praznovanje, za 2016 pa predvsem zdravja in da bomo vse poleti zibale [sm=smiley36.gif] Lepo praznujte![sm=darilo.gif][sm=smiley27.gif][sm=zz_bounce.gif]

spelii93 -> RE: Julijke 2016 (29.12.2015 12:05:33)

Zivijo.
Tudi jaz se vam pridruzujem. Pricakujemo 27.7.2016.

Kaj fb skupina obstaja? Se vam bi rada pridruzla

Mrs.new -> RE: Julijke 2016 (29.12.2015 17:41:39)

Pozdravljene! Tudi jaz se vam pridružujem, moj rok je 20.7.2016 :D že komaj čakamo pa smo še komaj na začetku :D

alch. -> RE: Julijke 2016 (29.12.2015 17:45:03)

Punce za fb skupino mi v zasebno sporočilo napišite ime in priimek, pa vas dodam , ko sprejmete prijateljstvo.

Anonimen -> RE: Julijke 2016 (31.12.2015 18:32:34)

Živjo,

želim vam en čudovit skok v novo leto. Naj bo lepo, polno ljubezni in sladkih presenečenj!

Drugače se pa še vedno ubadam s slabostmi ter komaj komaj čakam na drugo tromesečje :) Tam upam, da bodo slabosti ponehale [sm=smiley36.gif]. Lanika na tvojem mestu bi poklicala in se zmenila kako in kaj. Meni je na prvem pregledu avtomatsko odprl materinsko knjizico... Trebuh imam občutek, da se počasi pozna, definitvno so se pa joški začeli večat ;)

Alch-, pisala sem ti na ZS, pomoje se vidi kot prijavljen uporabnik (bl.. ;).

LP
anonimna [sm=zz_sluggish.png]

Ayla.F -> RE: Julijke 2016 (2.1.2016 12:41:19)

J U L I J K E 2 0 1 6

1.7.2016
polonchy1990
brinika

2.7.2016
metuljcica4

3.7.2016
Tinna22

4.7.2016
je_ss
šeena26
Ja_la

7.7.2016
majska pikica

9.7.2016
Amour
ribica43 (nasl. pregl: 7.1. ).
*LubaBuba*

10.7.2016
Anonimen [sm=zz_wub.gif]
Katrca13

12.7.2016
rakica90
Ayla.F (2. pregled: 21.1.)

13.7.2016
LILI/NIK (pregled: 19.1.) (amnio: 28.1.)
rozapika
gitisch (NS: 5.1.)
soncek025
Bicku (NS: 5.1.)

14.7.2016
alch. (NS: 5.1..) (4 pregl: 6.1.)
itsLina
didi2016

17.7.2016
elle30
liora
ulaah7 (NS: 7.1.)

18.7.2016
Naychi

19.7.2016
~pikapoka~ (NS: 6.1.)

20.7.2016
dable (NS: 21.1.)
JessieM84
Pikapoka32 (NS: 11.1.)
Mrs.new

21.7.2016
inchy87

22.7.2016
anjcek (NS: 11.1.)

27.7.2016
Popotnica4715
spelii93

29.7.2016
anonimna [sm=zz_sluggish.png] (NS: 19.1.)
Planika27
čmrlj12 (NS: 14.1.), (2. pregled: 26.1.)

30.7.2016
zoja16 (1. pregled: 4.1.)
Inja_

1.8.2016
Lanika007 (nasl. pregl.: 20.1.)

Julij
cukero
Nocecka23
Frišna
punncka
Nana12

Ayla.F -> RE: Julijke 2016 (2.1.2016 13:00:39)

Živjo punce!
Najprej želim vsaki posebej enga srečnga pa zdravga, seveda čim bolj mirno nosečnost, brez preglavic. :) Julija pa da vse rodimo zdrave otročiče.. :)

Moja nuhalna je za mano, pri dr. Pušenjaku v Dravljah.. Čakala sem več kot eno uro, da sem prišla na vrsto. Ampak OK.. ne vem, kako dolgo sem bila notri, po moje dovolj dolgo, jaz tako nimam nekih vprašanj.. gledali smo otročka na monitorju - samo da se je zelo slabo videlo.. mislim, obris pa to si že razloču, samo je bilo vseeno tako slabo, da je bilo kr neki. Ko gledam objavljene slike UZja na netu pač od drugih punc, s prvega pregleda in nuhalne, so tiste slike veliiik bolj jasne in razločne..
Moj otroček je bil v taki legi, da nuhalne svetline kar ni in ni mogu izmerit.. Dvakrat mu je uspelo, trikrat ponavadi dela meritve. Pravi, da je tveganje za Downov sindrom nizko. Upam. Drugače drobižek je bil velik 54,7 mm, takrat smo bili v točno 12. tednu (po njegovem), PDP 12.7.2016. To se vsekakor ujema z mojimi podatki o ovulaciji ;) boljše že kot pa pri osebnem ginetu..
CDja nisem hotela, škoda 15 eur za neki, kar itak ne bom nikoli gledala, pa itak se ni dobro videlo. Naprintal mi je dve slikici, pa tudi če mi ne bi.
Sam pregled mi je bil kr boleč/zoprn, ker je s sondo tko pritiskal na trebuh, da me je vse bolelo.. :S pa še 'butal' je v trebuh, da bi se otroček premaknu. :S Tko da ne morem rečt, da je bila to neka ful krasna izkušnja, pač zoprn pregled kot kak drug.. Nisem bila niti ganjena niti solzice mi niso stopile v oči.. Pač jst nisem nek strašno čustven človek in dejansko še čakam, da me zadane dejstvo, da sem noseča in da bom kmal mamica.. kar se same nosečnosti tiče sem še vedno tam, kjer sem bila, to je popolnoma brez vsakršnih težav in občutij, stanje kot pred nosečnostjo.. :)
Aja, srček smo tut poslušal, 171 udarcev na minuto :)

didi2016 -> RE: Julijke 2016 (2.1.2016 17:40:37)

Pozdravljene,

želim vam zdravje, srečo in seveda veeeliko ljubezni v letu 2016[sm=smiley1.gif]

Ayla.F, jst sem bila tud v Dravljah, pri dr. Lomškovi, sem čakala pol ure sam še to zato k me je sestra klicala po mobitelu, jst sm mela pa potihm tel., (na vratih je bil znak prečrtan mobitel (kdo bi razumel[sm=smiley36.gif]).nosečnico pred mano je normalno poklicala pr vratih ne po mobitelu...

Me je tud bolel k je prtiskala s sondo, otrokec se je kr dobr videl, dr. je pa skoz strokovno razlagala tko da nism nč vprašala,ko je rekla če me še kej zanima, še za spol ne k sm firbec ampak rajš kasnej zvem pa za zihr......[sm=smiley36.gif]
tud jst še kr ne morm vrjet da mam otrokca notr, res je blo lepo vidt, sm šla sama na nuhalno, nism nč silila mojga d gre zravn k mi je tko pasal[sm=smiley36.gif], tud nism tok sentimentalna glede tega, sj bo pr porodu zravn[sm=smiley1.gif]

Jst sm vzela cd, da sva pol doma še z mojim pogledala itak na pregledu ne slediš čist.....vsaj jst nism hihi

sm pa dala kri za dvojni hormonski test..ker sem imela tri splave..mi je sestra oblečena v trenerko kri vzela zanimivo[sm=smiley1.gif]....... na splošno sm bla s pregledom zadovoljna je dr. rekla da je tveganje nizko.. pa da je plod večji za 5 dni, samo je vseeno pustila rok na 14. 7. Sm bla pa na pregledu točno 12. teden.

pikica_16 -> RE: Julijke 2016 (3.1.2016 14:25:19)

Pozdravljene julijke ! tudi sama se vam pridružujem. Rok imam 8.7.
Rada bi se pridružila tudi fb skupini.

Lep pozdravček vsem

AncekBanancek -> RE: Julijke 2016 (3.1.2016 17:27:10)

Pozdravljene julijke :)
Jaz imam sicer rok konec junija ampak bi se z veseljem pridruzila se vasi skupini ker se nikoli ne ve kdaj se pikec odloci pridet na svet :))
Kateri lahko posljem svoj fb link?

Amour -> RE: Julijke 2016 (3.1.2016 22:15:59)

AnckBananck, vsaka je dobrodošla.

Frišna -> RE: Julijke 2016 (4.1.2016 10:03:13)

Živjo!

Tudi jaz sem šla na nuhalno k dr.Reš Muravec v DRavlje, vse brez problema. Zdravnica je bila strokovna in prijazna. Tveganje za napako je nizka in vse se dobro razvija...vidla sva najinega malčka kako se razteguje, slike dobila za domov, za cD se nisva odločila. Čakala sem 1 uro.

Povedala sva tudi domačim v času božiča. Vsi so bili navdušeni in ganjeni,...lepa izkušnja! :)
Odnosi z določenimi člani pa ostajajo nespremenjeni, tudi kaj drugega ni bilo za pričakovati...

Prijateljem in v službi bom sporočila po naslednjem pregledu. Upam, da bo še naprej vse OK. Do sedaj sem povedala samo trem najbližjim prijateljicam in za katere vem da ne bodo raztrobile naprej brez mojega pooblastila.... sem že v 14-tednu- ampak kaj drugega kot da sem se zredila za nekaj kg se veliko ne pozna. Ali se vam že pozna trebuh? Kdaj ste v službi sporočile novico?

Počutim se dobro, občasno kislina in zgaga se še pojavljata. Ugotovila sem, da pred potovanjem nikakor ne smem večerjat ali karkoli sladkega zraven pojest ker se mi to lahko maščuje [sm=smiley5.gif]

Srečno v novem letu in brez tegob skozi nosečnost.[sm=9nebesa.gif] [sm=sloncek.gif]

[sm=muca.gif]

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (4.1.2016 11:17:59)

Pozdravljene punce!

No, pa sem končno tudi jaz dobila datum za NS in sicer 19.1., ko bom točno v napolnila 13t. Očitno ne bo prepozno, oni že vedo. Grem pa v Postojno. Vam bom znala po pregledu kaj več povedat kako sem bila zadovoljna.
Pri nas zaenkrat novice še nisva razglasila javno in je verjetno tudi nikoli ne bova...konec koncev se bo prej ali slej že samo videlo [sm=smiley36.gif]

Imam pa še vedno probleme s prebavo (ki so čedalje hujši in moram že glicerinske svečke občasno uporabljat). A kljub temu, da pazim na prehrano in tekočino ne pomaga prav nič od vsega kar obstaja, saj je verjetno to posledica dvojne količine hormonov, ki jih jemljem in tega, da se ne gibam, saj imam strogo počivanje še vsaj do naslednjega pregleda. Potem pa upam, da bom lahko šla tudi na kakšno kavico ali sprehod [sm=smiley1.gif]
Trebušček pa še kr raste in raste. Res je, da je zjutraj za pikico manjši, čez dan pa večji saj pojem, pijem, itd. Je pa kar zanimivo...učasih se mi zdi kot da ni moj trebuh [sm=smiley36.gif]

lavandula -> RE: Julijke 2016 (4.1.2016 13:52:13)

Pozdravljene! Se vas jaz tukaj pozdravim, sem drugače pri avgustovkah. Rok imam 2.8., mogoce bo ze julija, zato tudi veckrat pokukam na vaso stran :)

Lanika007 vidim, da imas ti rok 1.8., NS pa 19.1. in da bos takrat v 13.tednu. Meni je G rekel, da me bo narocil v 12.tednu in imam datum 21.1. Nic mi ni jasno :)

Lep pozdrav vsem, pa upam da vas ne moti da se vam je ena avgustovka vstulila :)

Tinna22 -> RE: Julijke 2016 (4.1.2016 14:31:38)

Nosečnost in tedni se pojmujejo lahko različno. Čim si noseč 11t in 6d, drugi dan vstopiš kao v 13 teden, kljub temu, da bos noseca komaj 12t. Zato včasih pride do nerazumevanja.

Poglej si npr. Izračun nosečnosti po tednih, tam vneses datum in ti točno vrže ven v katerem tednu kao si. Moj G ne.gleda po tem, ampak če sem 12t in 1d, mi napiše, da sem 12 tednov, spet drug G bi napisal 13t.

Upam, da dovolj razumljivo.

zoja16 -> RE: Julijke 2016 (4.1.2016 17:52:52)

hejla, ženske! no, pa sem prvi pregled (verjetno zadnja med nami [sm=smiley36.gif] ) dočakala tudi jaz! bilo je kar ok - veliko teh formalnosti pač. videla sem svojo pikico, ki se ji že vidijo prstki, nos/usta, če doooobro pogledaš na slikico [sm=smiley1.gif] malo sem bila razočarana, da niso dovolili prisotnost partnerja pri UZ-ju, sploh, ker ne bi nikogar motil, bil je uz čez trebuh in čakalznica je bila povsem prazna. ampak ok, sva potem doma v miru pogledala slikce [sm=smiley1.gif]
mi je pa zelo odleglo, da je vse v redu. trebuh je že velik in uradno nosim samo še nosečniške hlače. pa saj mi je fino tako, se počutim nosečo in ne samo debelo [sm=jezicek.gif]
datum imam sedaj 31. 7., ampak to mi ni tako pomembno, itak na izračunu piše +- 6 dni [sm=smiley36.gif]
sem se pa pravkar naročila na nuhalno svetlino, ampak še čakam na datum ...
naslednji pregled: 16. 2.! [sm=smiley1.gif]

BaBL -> RE: Julijke 2016 (4.1.2016 19:03:33)

Živjo punce. Šele danes sem odkrila to temo tako, da se vam pridružujem. To je moja prva nosečnost vendar težko pričakovana ker sma se z mojim za njo trudila 27 mesecov. Pdp glede na ZM imam 29.7. Prvi uradni pregled pa šele jutri v 11.tednu. Sama sem se zaradi tako poznega datuma in zaradi toliko vložene energije da sma končno pridelala[sm=rozacrtici.gif] odločila za samoplačniški pregled pri zasebni gin v 7.tednu tako, da glede na takratno velikost je pdp 27.7.

Lanika007 -> RE: Julijke 2016 (4.1.2016 19:22:36)

Tinna22, ja imaš prav [sm=smiley1.gif]. Poleg tega je do NS težko določiti točen PDP, tako da jim zaupam, da že vedo kdaj me naročiti, glede na to, da me je najprej povprašala po ZM.
Ni pomembno kdaj bo pregled, samo da bo vse v redu pa da čim prej rešimo.
Sicer pa jaz nekim točnim izračunom ne verjamem, ker bi potem lahko tudi točno določili PDP, pa tega še vedno nihče ne more točno napovedati. Tako, da so tej datumi zame bolj okvirni, da ravno ne govorim, da sem 3. mesece noseča, če sem že 4. npr [sm=smiley36.gif]

Lavandula, gin zelo različno napovedujejo te datume, vidim [sm=smiley36.gif]. Jaz sem prvotno imela PDP 29.7., potem mi je pa na naslednjem pregledu gin spremenil na 1.8., ker očitno naš sonček raste malenkost bolj počasi. Bomo videli po nuhalni kaj bodo rekli, najbrž bom dobila spet nek tretji datum [sm=smiley36.gif]

Dokler se počutim OK in trebušček raste (in je seveda z njim vse ok), me tej tedni res ne obremenjujejo [sm=nosecka.gif]

zoja16 -> RE: Julijke 2016 (4.1.2016 19:56:05)

Lanika, točno tako - dokler trebuh raste in je počutje normalno, je to to - par dni gor ali dol!
Kako pa kaj vaše slabosti in utrujenosti? Kdaj so začele pojenjati?

BaBL -> RE: Julijke 2016 (4.1.2016 20:57:25)

Mene je slabost mučila v 5., 6., in 7. tednu nato je izginla...utrujenost pa me tudi mineva [sm=bravo.gif]

liora -> RE: Julijke 2016 (4.1.2016 21:01:16)

Kaj morda katera puje magmezijeve šumeče tablete, ker me zanima če so v nosečnosti zaželene ali ne. Je tašča reka kot da jih je sama kemija in jih ni zaželeno pit

Amour -> RE: Julijke 2016 (4.1.2016 21:10:34)

Jaz dnevno pojem 200 do 400 mg magnezija v obliki magnezijevega citrata, ker je za telo to najbolj uporabna oblika. So klasične tbl, jih pogoltnem z nekaj tekočine.
Odvisno, kaj misliš s šumečimi tabletami. Če misliš magnesol, je to ista obl. magnezija, kot da uživam jaz. Če misliš tiste poceni šumečke iz supermarketov, pa ne poznam, da bi lahko sodila.

Slabosti popuščajo, mi ni več tako izrazito slabo, kot mi je bilo npr. še prejšnji teden (31. sem zjutraj še bruhala), niso pa minile. Sploh ob fizičnih naporih se povečajo. Sem nekje na sredini 14. tedna).
Utrujenost me zares ni nikoli matrala, se pa malo hitreje utrudim kot prej. Vendar že od začetka nimam tistega feelinga, da moram iti na kavč odležati 15 minut, me bolj partner priganja, naj počivam [sm=smiley36.gif]

Maljutka -> RE: Julijke 2016 (4.1.2016 22:38:28)

Pozdravljene Julijke 2016.
Pridružujem se vam še jaz. PDP po zadnji M naj bi bil 20.7. Na prvem pregledu sem bila 16. 12. Vse OK. Velikost za 8t1d. Nuhalno imam 18.1. In po tem bomo povedal za pikico. Mam pa že enega Julijčka2014 doma. Ma lih dones 18 mesecev.

Tinna22 -> RE: Julijke 2016 (4.1.2016 23:13:35)

Pri nas otrok odstopa za 6 dni, je večji, tudi vem, da sem imela prej ovulacijo, pa ni moja G nič spreminjala PDP, tudi v prvo N ne, pa je bila enaka situacija - rodila 10 dni prej. Najbrš bi še prej, če nebi zadnja 2 meseca v bolnici ležala ves čas.Tako, da najverjetneje bom že junija rodila. Sem si kar določila datum 20.6. 😛

Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>