liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Tako je. In v prvi vrsti med arcisoidi so prav politiki, ki živijo v svojih milnih mehurčkih, daleč od realnega sveta, zaščiteni kot svete krave ... a najbolj pametni pri delitvi modrih nasvetov in plavih navodil, kako naj uboga raja živi Politiki, učitelji, profesorji, managerji.....vsa sfera t.i. moči...... Kileri sindrom se ne širi samo med levičarje. BTW, še zmeraj verjameš v pravljice o levih in desnih Seveda ne.....saj sem v enem od prejšnjih postov zapisala, da se tudi drugam......to je bil le en primer, da imamo v Sloveniji tudi "kileri" sindrom..... Pravljice o levih in denih niso le pravljice......pravljice o levih in desnih v Sloveniji dejansko živimo (zato tudi prvak desničarske stranke ostane vedno v sedlu, nikoli ni najvišje, vedno je pa blizu "vrha", samo za to, da se ohranja "pravljica" o levih in desnih, da je raja ne pozabi.......naša narcisoidna politična in ekonomska elita nam je s pomočjo medijev ter profesorske elite raznoraznih družboslovnih faksov vsadila to "pravljico" globoko v glavo.....in ustvarila navideznega sovražnika - neoliberalizem (ki ga v Sloveniji praktično sploh ne poznamo in vemo le, da je to bav bav, ker so nas pač tako naučili, ker so nam tako povedali), da je lahko po svoje narcisoidno harala.....tako da, po kileri sindrom ni treba iti v ZDA....kileri sibndrom imamo na lastnem pragu.....tudi v tem migracijskem valu se je pokazal sindrom lastne večvrednosti....oni, ki moli alaha, kjer ima ženska več kot 5 otrok, kjer ženska ne kaže jošk in dolgih ,, oni so manj vredni kot mi, oni so brez kulture ipd....oni ne sovpadajo v naš Stepford.....mi, s kileri sindromom, bi jim seveda pomagali, bili bi botri na daljavo enemu od njihovih otrok, darovali bi naše zapuščene igrače in oblačila, ki jih je otrok prerasel enemu od njihovih otrok, na daljavo bi mu pomagali, samo v naš stepford naj ne stopijo.... Jaz sem bila že ekstremni levičar, ko sem se strinjala z nečim, kar je prišlo z "leve".....bila sem ?tudi že ekstremni desničar, ker sem se strinjala z nečim, kar je prišlo z desne.....delitev na leve in desne še nismo presegli, pa čeprav "pametujemo" s takimi "a res še kdo verjame v pravljice o levih in desnih?" Lepo, da priznaš. Evo, tudi jaz sem malček narcisoidna, priznam Jaz tega nisem nikoli zanikala..... In ekstremi vedno rojevajo nove ekstreme. Zato pa je ta igra, ki se jo gredo ekstremistično narcisoidni politiki, tako zelo nevarna. Saj njim ne bo nič hudega, nasankal bo nedolžen narod. (pa ne mi spet o tem, kako je narod itak sam kriv, ker voli svoje politike). Narod vedno (iz)voli v dobri veri. Ko oz. če je ta zlorabljena, je krivda izključno na strani zlorabljevalca. Ali pa je demokracija mrtva (no, saj je tako ali tako. oz. demokracija je zgolj ena izmed - kracij, torej sistemov (nad)vladanja. V bistvu je utopija, tako kot je utopija socializem. Nič več, nič manj. Ljudje temu nismo dorasli, ne eni ne drugi. Narod je "kriv" toliko, kolikor naseda tej manipulaciji......100 % vpliva nikjer nima....ima pa precejšenj.....in v masi je moč in če je masa ekstremna, je moč tudi ekstremna...... Se strinjam. In kot sem prej napisala, zato je tudi demokracija zgolj in samo ideal. Problem je le, da ga politiki živijo, narod ga pa sanja. Enako kot socializem, kapitalizem in kar je še ostalih -izmov. Vedno ga nekdo živi, drugi sanja, zato noben ni ne dober, ne pravičen, ne pošten. In noben čisto nič boljši od drugega. Normalno....zato pa je potrebno sprejeti, da ideala ni.....da ima vsaka stvar tako dobre kot slabe plati....... Prosim te lepo, liliana, spet pravljice. O postarani EU. Ja, morda se res kot družba staramo, vendar to dejstvo "spravlja" v ravnotežje drugo dejstvo, da je ljudi na splošno preveč, dela pa bo čedalje manj (digitalizacija, robotizacija dela itd.) O tem sva že debatirali, zato se ne bom ponavljala. Pri vsem tem mi je pa najbolj zanimivo, da se desničarska Gelca - saj je "desničarka", kajne?- torej zagovornica kapitala, tradicije, zagovornica "sam svoj mojster preživetja" politike - pri vilkomen politiki zagovarja na socialo, torej na nekaj, kar naj bi bilo njeni politični opciji popolnoma tuje Glej, če ti tega ne razumeš oz. nočeš sprejeti, ne pomeni, da gre za pravljico...... Nima veze kaj je angelca, ali je desničarka ali je levičarka......pri tem, kar je dolgoročno dobro za skupnost, je te razlike potrebno preseči in sprejeti tudi ukrepe, ki so na krakti rok neprivlačni in pozitivne učinke pokažejo šele na dolgi rok.....v Sloveniji tega nismo vajeni......se tega noben politik ne upa, ker takoj leti, ker noben dolgoročno uspešen ukrep na kratki rok ni privlačen...... Povej mi, kako naj njena politika "vitkega pasu" zagotavlja njeno politiko "neomejene gospodarske rasti", h kateri stremi? Eno izključuje drugo. Ampak lepo se je sprenevedati, kajne? Kako bo nemško gospodarstvo rastlo - vzemimo npr. za primer VW - če bi se resnično vsi v EU (ali na svetu) ravnali po njenih priporočilih "zategovanja pasu, zapravi, kolikor ustvariš". Po tem receptu, bi VW prodal najmanj 50 % manj svojih avtomobilov, ker jih ljudje z mizernimi plačami, brezposelnostjo, prekarnimi zaposlitvami, ne bi mogli kupiti. No, enega na 10-20 let morda. In bi šel VW cugrunt, morda bi ohranil ene 1000 zaposlenih, gospodarska rast Nemčije bi šla dol, bdp bi padel. Ne izključuje.....politika vitkega pasu je bila pisana predvsem za razbohoten javni sektor...... VW bi preživel......bi začel izdelovati manjše avte cenejšega ranga.......kot tudi je...... Gospodarske rasti brez pufanja enostavno ni. Torej so vse pravljice o gospodarski rasti samo ... pravljice. Enako o bdp. In sociali. Samo sociala in gospodarstvo skupaj lahko ustvarjata neko dokaj verjetno pravljico. Problem spet nastane, če nista uravnotežena. Uravnotežena pa nista, ker nekomu tako zelo odgovarja. Največkrat tistemu, v milnem mehurčku. Daleč od realnega sveta. Levemu ali desnemu, ni važno, važen je mehurček. Tudi pufanje mora imeti neko realno osnovo ne pa iti v ekstreme......Grčija je leto pred prihodom Sirize imela gospodarsko rast, ko so še varčevali......potem so prenehali varčevati, pa je več nimajo...... In ker gospodarstvo in javni sektor (kjer je tudi poleg vsega drugega sociala) ustvarjata skupno zgodbo.....in če gospodarstvu, od koder se javni sektor napaja, gre slabo, ni edina rešitev le večji puf, ampak je rešitev tudi zmanjšanje porabe v javnem sektorju.....ali pač? Varne in zakonite migracije so obstajale vedno. Celo v rajnki Jugi (spomni se črnih študentov iz bratskih neuvrščenih držav). Ja, pa v Avstriji in Nemčiji je bilo tudi precej gastarbajterjev.......svinje kapitalistične...... Torej, kaj je rešitev? Da "razviti" nimamo otrok več sploh in naj jih imajo "nerazviti" namesto nas, nam v veselje in ugodje Naj imajo otroke zgolj tisti, ki so genetsko (in finačno, kakopak) ok? (ampak ti svojih sončkov ne bodo dali za brisanje riti drugim, torej to odpade ... takole se rojevajo le novi narcisoidni liderji v milnih mehurčkih). Torej nam ostane samo politika novih "revolucionarjev" lgtb lige - razmnožujte se, če se hočete, mi bomo kupili za svoje potrebe in kot zmagovalci živeli na račun ... še vedno dovolj velike črede neumnih (plodnih) ovac? Saj tako to gre, a ne, da revolucija vedno žre svoje otroke Ena od rešitev je ta, da pride k nam nekdo, ki ima 6 in 7 frocov, da boš tudi ti v penziji lahko branila svoja načela.....druga rešitev pa je ta, da se greš ti na trg delovne sile prostituirat ali pa da bi rodila še ene tri otroke, da bi tudi jaz, ki imam samo enega otroka, v penziji lahko branila svoja načela...... He he, pojdi v Ameriko, kdo ti brani, pa ti ne bo treba z nikomer deliti svojega blagostanja. Ne? Zakaj? Saj to bi vendar bilo prečudovito, mar ne? P. s. morda pa le ni zlato vse, kar se sveti, kajne Zakaj pa bi šla v Ameriko.....? Meni je v Sloveniji fajn......je amerika prišla k meni.....
|