liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Ne vem, mogoče sem res jaz tak revež, pa vendar je veliko ljudi istega mnenja, da je npr. konkurenčni Hofer čedalje dražji. Ok, saj imamo še Lidl, Evrospin, pa vendar ... na dolgi rok t. i. konkurenca vedno počasi dviguje dviguje cene. Je pa še vedno cenejši od Mercatorja, Tuša, Špara in tudi Lidla....... še boljši je pa nadzorni svet, a ne ... res je, s temi imamo sploh v Slo zelo dobre izkušnje. Predvsem se zelo trudijo za narodov blagor, ja. Torej se nam ni treba bati multinacionalk, da nam bodo kradle.....ker nam že zdaj kradejo in to bratje po krvi..... Aja, saj res, grdi Rusi, predvidevam. So uničili projekt Južni tok, zdaj pa so s Švabi sklenili zgraditi Severni tok. Američani - največji zaščitniki konkurenčnosti in blagra Evropejcev pa v jok in na drevo ali kako Ja, ko se monopolisti med sabo udarijo očitno ne pride do padca cen, ampak pride do vojne. Konkurenca pa taka Cena nafte in plina je že nekaj let precej nizka....vprašaj nekoga, ki kuri na olje, tisti to najbolj vedo....mi, ki smo zgolj vozniki avtov tega niti ne opazimo, ker tankamo manjše zneske....oni, ki pa za zimo naročajo nekaj tisoč litrov olja pa to precej dobro vedo...... Menda z ruskim povsem iskreno povedano pa nimam blage veze. Plačam ga toliko, kot postavijo ceno, pa naj bo ruski, sirski, afganistanski ali pa če mi ga z Aljaske pripeljejo. Ko ga ne bom sposobna več plačevati, ga bom nehala uporabljati. Ti čisto verjamem, da nimaš blage veze....slovenski pač ne more biti, ker ga nimamo.......in kaj boš potem, ko ga več ne boš sposobna plačevati.....? Si boš kamin zgradila....? Kupila električne radiatorje.....? Pa ok, ne gre za klasične monopoliste v stilu PTT v bivši Jugi. Čeprav v manjših državah/regijah, krajih pa so dejansko monopolisti. Ko si že omenila PTT.....našega največjega operaterja telekomunikacijskih storitev je ravno konkurenca prisilila, da je in da znižuje cene svojih storitev.....vendar njemu nihče ne zameri svojega monopolnega položaja, ker gre le za nacionalni interes......da ne omenjam našega ponudnika električne energije.....moraš biti praktično genij, da razvozlaš postavke na računu..... Če ena multinacionalka prevzame npr. vodovod v nekem mestu, je dejansko monopolist in lahko dviga ceno v nebo, enako mnogo kot jo lahko občinsko ali državno podjetje. Tako je....povsem enako kot občinsko podjetje ali privatno slovensko podjetje, kjer je lastnica županova žena, direktor pa županov sin....... Ampak še nisem slišala, da bi kakšno javno podjetje v parih letih dvignilo ceno vode za 300-400 %, medtem ko sem to slišala za kar nekaj multinacionalk. Bolivija, Bolgarija, Portugalska (Pacos de Ferreira), Grčija (Atene) etc. etc. etc. Ceno vode mogoče res ne.....ceno "obrobnih storitev" pa......kanalščina, takšna in drugačna taksa itd.....v bistvu je cena vode pri javnem podjetju mizerno nizka v primerjavi z vsemi storitvami, ki jih nudi javno komunalno podjetje in ostaja cena vode res praktično nespremenjena, ostale storitve pa pač ne......samo kot sem že prej zapisala, ker gre za male mesečne zneske, smo imuni tudi na 100 % povečanje....pač namesto 10 EUR plačaš 20 EUR in čez dva meseca pozabiš, ker znesek gre še vedno skozi družinski proračun...... Sicer pa spet bv, tukaj je še ena tema, kjer nikakor ne bova prišli skupaj. Še dobro, da bodo kmalu ameriške volitve, da se vrneva k prvotni temi Kur.bir ali prevarana ženska......to je sedaj vprašanje......
|