Vijoličarka
|
Ni humane rešitve......so le rešitve "sprenevedanja".....prevaliti breme na nekoga drugega...... Ne je ni, se strinjam. Je pa čisto človeško, da začneš na določeni točki braniti sebe. Sledi igra moči in mi si pač ne želimo imeti bojišča na meji. Zato razumem naše, da poskušajo prej izčrpati vse možnosti, preden postavimo barikade. Ker Grki imajo že toliko problemov sami s sabo, da se s tem ne morejo ukvarjati: idi dalje, samo ne bodi moj problem. Srbi so veseli, ker migranti oživljajo obmejno trgovino in taxi službo: idi dalje, samo ne bodi moj problem. Hrvati, ali smo si za to tako prizadevali vstopiti v EU, vi samo tamle, po grmovju, po reki, več vas bo, prej boste izsilili, idite dalje, samo ne bodite naš problem. Slovenci, varuhi Schengena - Avstrija bo sprejemala samo toliko in toliko na dan, čeprav tovariško sprejme tudi več, a ima za hrbtom Nemčijo, ki ne more sprejeti niti četrtino tega, kar vsak dan pade k nam... Nemčija bi bojišče na Slovenski meji, ker smo dovolj daleč, pa Avstrija bo zadovoljna in Nemčija in Avstrija sta še vedno neizmerno humani. Tudi mi imamo dovolj problemov sami s sabo. In ob vsem tem, še vedno, bistveni svetovni problem je, da je Asad še vedno na oblasti. In Slovenci pač nismo nehumani, smo poskušali pomagati, ampak na tej točki se moramo zaščititi. In ja, marsikdo, ki bi lahko pomagal, razni uslužbenci, politiki, raje izkoriščajo situacijo za pridobivanje točk ali pa jim morda sploh ne pride na misel, da bi oni morali kaj storiti. In zanimivo, da smo tega že tako navajeni, da se sploh ne pomislimo, da bi morali kaj storiti. Diplomatska srenja in vsi mogoči strokovni delavci in karierni politiki. O rezultatih tega famoznega sestanka ni še nič?