Kerensa
|
Smo imeli pred nekaj dnevi debato o tem na FB in ker je v mojih tamkajšnjih komentarjih dovolj natančno napisano moje mnenje o dotični situaciji, jih bom kar kopirala (imena sodelujočih izbrisana). 1.) Jaz osebno ne bom poskrbela za nikogar... nisem ne rasistka, ne nacionalistka, ampak pod grožnjo terorizma pa zna biti, da bom postala... ker Slovenija je ena od malo mirnih oaz na svetu, kjer terorizma še ni... in ni ne želje, ne potrebe, da pride k nam... poleg tega pa večina teh ljudi ni beguncev, temveč so ekonomski migrantje... begunci na vrat na nos zapustijo svojo državo in se ustavijo na prvem mirnem ozemlju, kjer jim ne grozi več smrt... vse pustijo v domovini in bežijo, samo, da si rešijo glavo... ti ljudje, o katerih govorimo, pa imajo toliko denarja (in to kar lepo po žepih, ostalo pa pri sorodnikih v tujini na TRR-jih), kolikor ga marsikateri Slovenec nima, pa čeprav pošteno dela... 3/4 teh ljudi je moških v starostni dobi vojaških obveznikov... bežijo, da bodo dobili azil, ker bodo potem lahko legalno za sabo pripeljali (lepo z letali) svoje žene in otroke?... malo morgen!... v državi divjata vojna in terorizem, ti boš pa ženo, hčerko in sina lepo pustil tam in sam šel za lepo število mesecev?... japajade... če rešuješ svoje življenje, boš dal prstni odtis, kajne?... hvaležen boš za vsak kos kruha in kozarec vode... ne pa, da ilegalno prideš v neko državo (če bi jaz to samo poskusila, bi kazen, ki bi jo dobila, plačevali še moji vnuki), preprosto pričakuješ, da ti bodo dali streho nad glavo, ker si pač begunec/migrant/whatever (jaz pa 20 let dajem vlogo za neprofitno stanovanje, pa ga niti od daleč še nisem videla)... zahtevaš socialno podporo v tisti državi, ker pač nimaš od česa živeti (a ja? - vsi tisti tisočaki € so pa lepo skriti v žepih v gotovini ali na sorodnikovem TRRju), medtem ko nam niti subvencije za osnovnošolsko kosilo niso odobrili, ker smo cenzus presegli za 0,78%... po pol leta pripeljejo svoje starše, žene in bataljon otrok... dobijo večja stanovanja, še višje socialne podpore, otroške dodatke, otroke jim šola država, oni ne plačujejo nobenega davka, nam pa nekaj € vrnjene dohodnine štejejo v že tako ne najvišji otroški dodatek... država jim uredi dokumente in status, Slovencem pa napiše kazen, ker jim je potekla osebna izkaznica, nimajo pa za drugo (in na koncu jim še stalno bivališče izbrišejo)... "ubogim" beguncem/migrantom zbirajo pomoč po celem svetu, Slovenca pa obišče rubežnik, ker ni mogel elektrike plačati in mu vzamejo še tisto ubogo televizijo, ki jo premore... mi na bližnjem vzhodu niti prdniti ne smemo po slovensko, ker takoj fašemo kazen, zapor, bičanje, kamenjanje... v Sloveniji pa naj bomo lepo tolerantni in dopuščamo, da ti ljudje, ki živijo na naš račun (mi na njihovega ne, ko pridemo tja kot turisti - s tem jim še svoj denar prinesemo), delajo vse po svoje, zakoni pa za njih ne veljajo (kakor za Cigane)... pa da ne bo kakšne pomote... cel kup mojih prijateljev je Muslimanov... nekateri tukaj rojeni, nekateri priseljeni... civilizirani, vklopljeni v družbo, drugačno od njihove primarne... šolani, zaposleni, fenomenalni prijatelji z urejenimi življenji... niti moj mož ni Slovenec, niti sama nisem čista Slovenka... ampak takole, pod krinko neke lažne vojne in dobrodelnosti, z dovolj dokazi o infiltriranju teroristov, v Slovenijo sprejemati te migrante ter jih vzdrževati, pa še denar jim potem dati, da bodo šli lahko naprej, ob tem pa zase nimamo?... ne, hvala lepa... sem absolutno proti! 2.) Moje mnenje ne bo spremenilo mnenja od *** (niti to ni - bil - moj namen)... imam kolegico, Slovenko, Muslimanko, poročeno v Egiptu, z Egipčanom... preko nje in preko sosedov, ki sta Muslimana, sem o tej veri izvedela veliko... spoštujem jo, kakor vsako - in tako tudi Muslimane, ki živijo po Koranu (ki terorizma niti po pomoti ne podpira)... moja (zdaj že pokojna) mama je bila poročena z Egipčanom, živečim v Italiji... moj polbrat je pol Egipčan... bila sem med prvimi (pa čeprav ateistka), ki so prišli na polaganje temeljnega kamna za džamijo v Ljubljani... in na 1. obletnici... prav tako me lahko vidite tudi v krščanski cerkvi na nedeljski ali praznični maši... najdete me sedeti v svojem atriju, kjer prakticiram indijsko jogo... lahko me dobite, ko ležim v postelji, kjer berem Dalaj Lamo ali Paramhanso Svamija Mahaswaranando... or whaterever... ker sem multikulturna... ampak terorizem pa ne spada v NOBENO kulturo. 3.) *** - absolutno jih ne moreš 500 metrov od meje postreliti kakor žide v Auschwitzu... če bi to počeli/naredili, bi nas to spustilo na nivo teroristov, proti katerim smo... ampak zapreti meje zato, da v največji možni meri preprečimo prihod terorizma v Slovenijo (ala vera Madžarski in Angliji), bi bila pa najpametnejša poteza... slovenski politični papki (z SDS-om na čelu) pa lezejo v rit Bruslju in ostalim, katerim se pustijo komandirati v zameno za nekaj €, ki jih potem dobimo za preluknjane ceste in kakšno štipendijo, ki ne zadostuje niti za nakup avtobusne vozovnice... obsojam tistega, ki je izjavil to o streljanju, vendar ta obsodba mojega osnovnega mnenja o dotični situaciji ne spremeni. 4.) Vaše mnenje je Vaše, ***... moje je pa moje... moje ne vpliva na vas (osebno), Vaše ne na mojega... če sva že pri toleranci, jo začniva kar tukaj - da drug drugemu dopuščamo mišljenje, kakršnokoli je že, četudi drugačno od našega... odkrito povedano - ne zanima me, koliko Nemcev je v ISIS-u... lahko trdite, da sem neuka, ampak če *** malce pobrska po svojem spominu (ko pride z dopusta), Vam bo lahko potrdila, da (na žalost) poznam tudi ljudi, ki nimajo tako čiste kazenske kartoteke, kakor jo imava midva (no, sklepam, da je Vaša čista, kakor moja)... težko torej o nevednosti, če človek dobi informacije malo manj kakor iz prve roke... sovraštvo pri meni pa je v tem primeru eno samo in to do terorizma in teroristov... mi je prav žal, da so večinoma muslimanske vere, saj, kakor sem že rekla, vero in prave vernike spoštujem, ne odobravam pa tega, kar pod krinko (in to slabo) islama počnejo... če me krivite zato, ker sovražim terorizem - ja, po tej "logiki" sem pa kriva... in večina drugih po Evropi tudi. 5.) *** - meni osebno ni treba vzeti nikogar... ne našega, ne sosedovega, ne tujega... ampak, pogledano z druge strani - pomagala bom vsakomur, za kogar se mi bo zazdelo, da potrebuje pomoč... od mene jo bo (lahko) dobil toliko, kot je bom v danem trenutku zmožna dati... tako delam že zdaj in tako bom v prihodnje... za ljudi in za živali... nikakor pa ne za ljudi, ki imajo krepko več, kakor jaz in ob tem zahtevajo še več in to od moje države, v katero so prišli nelegalno, namesto, da bi branili svojo. 6.) Ne obsojam Amerike kot celote (če že kdo, potem je obsodbe vredna prvotno družina Bush), niti ne trenutnega predsednika Obame (ki je samo malce močnejša lutka demokratov in republikancev, ki sedijo v kongresu, svoje mreže pa imajo razpredene povsod po svetu)... zgražam se ob vsaki agresiji, kjerkoli na svetu... za big picture je potrebno ogromno političnega in zgodovinskega znanja (v katerega se sama nikoli nisem v detajle poglobila, se pa očitno bom v kratkem, glede na to, kaj grozi Sloveniji oz. Evropi), ne samo predpostavk iz rumenih medijev in govoric, ki krožijo po družabnih omrežjih, nastale pa so pri ljudeh, ki dejansko sovražijo druge ljudi samo zaradi narodnosti, vere, državljanstva ali česa podobnega... jaz med slednje ne spadam... meni je vseeno, ali si Pakistanmec, Bosanec ali pa Kitajec... dokler si dober, si zame človek... ko si slab, si lahko pa tudi naš, Slovenec, pa te bom (ne Vas osebno, ***, da se ne bo narobe razumelo) poslala v tri krasne... in na koncu bom še tako prijazna, da bom preverila, če si varno prispel tja.