Link
|
Najprej dobrodošle vse nove !! Arual, Anonimna, super za srčka . Arual ti kar lepo počivaj, smola res, da te te kravavitve spravljajo v nepotreben stres, ampak sigurno bo s pikico vse ok, samo verjet moraš! Jaz že odštevam do petka in UZ. She1, kar se tiče MR naj te ne skrbi preveč, kot so ti že zdravniki in ostale povedale. MR je preiskava, ki je dovoljena v nosečnosti in se izvaja, kadar so za to potrebne indikacije. Ker pa ni obsežnejših raziskav (ker so neeteične v nosečnosti) nikoli ne moremo 100% vedeti ali je vseeno morda kakšen vpliv. Zato se je radiologi otepajo, če ni nujno potrebna v nosečnosti, bolj po principu "za vsak slučaj"! Sem že videla več nosečnic, nazdanje je bila ena v 7 tednu, ki je imela omenjeno preiskavo, nosečnost je bila pred priskavo znana. Drugo je CT, kjer so prisotni rentgenski žarki, ko so dokazno škodljivi za plod. Za zdravo nosečnico se odsvetuje vse kar ima potencialen vpliv na plod, kar je tudi prav. Jaz naprimer še vedno jemljem zdravila (ker jih pač moram) in so označena pod C (kar pomeni, da se jih je treba v nosečnosti izogibati, ker ni podatkov.) Sem se pa še malo bolj poglobila in ugtovila, da na podganah (v sicer 100x večji koncetnraciji kot je še dovoljena pri človeku) povzročajo odmrtje ploda in zastoj rasti... Pa nimam izbire in upam, da bo vse ok! Punce držite se , pa kakšno ledeno limonado v roke ker prihaja nov vročinski val!
|