flay
|
Hej, nosečke! Malo se bom vpletla v pogovor o brcanju in trebuh spredaj, trebuh zadaj itd... Prvo bi povedala in pomirila predvsem tiste, ki čutite brcike predvsem rahlo. Do 22 tedna je normalno in čisto vse vredu, če jih katera sploh še ne čuti! Po 22 tednu do 26 tedna so brcike lahko zelo nežne in otroček brca prib. na 2 do 3 ure, ampak ko hodiš, delaš, z mislimi drugje ga ne boš čutila, čeprav beba brca. Zakaj čutimo brce močneje zvečer in po noči. Ker smo umirjene, počivamo in mišice oz vezi so sproščene in so treslaji od otroka bolj dostopni našim čutom. Ne vem če me razumete kaj želim povedati? Nikakor ne pričakujte nogometašev pred 26. tedni, ker ne morejo biti. Tonus mišic in kosti še ne more biti tako razvit. Po 26 tednu oz še bolj rečeno od 30 do 35 tedna bomo pa začele jamrat :) Brce v mehur, da boš sredi polnega vozička obstala in šla naravnost na wc lulat . Ali se mogla sklonit naprej, ker bo brca v rebre tako zabolela, da te bodo vsi v vrsti na kasi čudno gledli- zakaj imaš tako faco na obrazu in podobno. No take izkušnje imam jaz. Te brcike so sedaj nežna opozorila, da nismo same in z lahkoto jih med tekom dneva spregledaš. V glavnem brcajo veliko več kot me čutimo. To, da ko daš roko na mesto kjer je brcno in se potlej umiri je pa čist normalno in v bistvu pozitiven pojav ker veš, da otrok čuti bližino. Spremlja kaj se dogaja okoli njega. Lahko začnete poskušat z izbrano glasbo (napr. kakšna uspavanka) dajte jo k trebuhu za poslušat. S prva nebo reakcij, ko bo pa to nakaj krat za poredoma bo pa beba začela reagirat. Ampak mora biti vedno enaka melodija- preizkušeno . Glede trebuha ali nosiš spredaj ali zadaj naj nebi bilo odvisno koliko čutiš otroka. Prej je odvisno od "bolečinskega" praga. Če imaš boleče menstruacije itd si bolj občutljiva in raziskave kažejo, da naj bi te nosečnice čutile brce prej. Če je otrok obrnjen z rokicami in nogicami naprej bodo brce vidne prej za zunanje opazovalce kakor če je ven obrnjen s hrbtenico. Tiste, ki pa imamo pojsteljico spredaj pa v tistem delu ne čutijo brc, ker je pojsteljica predebela. Velikost trebuha je pa odvisen glede na konstrukcijo nosečnice. Če je ženska hruškaste konstrukcije se bo trebuh praviloma kasneje izbočil kakor tiste, ki imajo ožjo medenico in ožje boke. Ah, zaj je pa nastal roman... V glavnem upam, da sem pomirila tiste, ki še ne čutijo močnih brc.... Lp
|