|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2016
15.9.2015 18:22:28   
MauMow
Super za pregled. Meni je moja G rekla nic savne... ni zdravo. Pa tudi bazen ne. Morje lahko sam ne pretiravat.

Meni se zdi da zadnje dni cutim take metuljcke notri sam ko ne vem ce je to to. Pa danes se mi je zdelo da sem dve orng brci dobla. Upam da je to to. Sem pa po datumih konec 17t. Bomo vidli.

Midva bova za movo leto doma. No tokrat ostana v rusiji ker bom ze prevec noseca da bi letela.

(odgovor članu Stars619)
Neposredna povezava do sporočila: 776
15.9.2015 18:29:51   
ninjet
MauMou, kakšna 2-3tedne že čutim brce, kot nekakšen srčni utrip pod popkom. Samo tako neenakomerno in sem že prepričana,da je to to. Vse dni ob približno istih urah.

Stars, nekateri tako gledajo na eko,zraven se pa ne zavedajo,da gre potem tudi več vode in elektrike kar pa spet ni eko...

Za novo leto ničesar ne načrtujeva,še nikoli nisva kam šla, nama je to dan kot vsak drug.
V terme pa greva občasno malo zaplavati, tudi ginekologinja mi je to priporočala. Sicer imam nižje ležečo posteljico ampak naj ne bi bilo problema s tem v kolikor se ne pretirava. Vnetij pa tudi prej nikoli nisem imela.

(odgovor članu Stars619)
Neposredna povezava do sporočila: 777
15.9.2015 18:33:14   
MauMow
Ninjet pri meni je pa tako da cutim kot da se hoce neki not prestavljat tk z mehurcki. Predvsem je to zvecer ko lezim. Danes sem pa tudi cez dan zacutla in to okol popka. Ker zvecer cutim bolj na strani ker lezim na boku.

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 778
15.9.2015 18:43:19   
Marjetica22
Tudi jaz ze cutm tole trzanje in kot utrip srca,ampk ni tako zelo intenzivno,sem pa v 20 tednu. Tako da komej cakam da postane malo bolj intenzivno,da vidim kaksen je obcutek takrat in da vidim da je res to user posted image cutim pa kdaj zjutraj,potem kdaj po kosilu ko se najem,in pa kdaj zvecer..tako da zanimivi obcutki user posted image morfologijo imam pa sele 1.10, tako da dobre dva tedna..je sestra rekla da naj pred pregledom fajn jem,da se bo dojencek premikal. Drugace pa za plenicke bom uporabljala enkratne,sploh nisem nikoli pomislila na pralne.tako da cisto stvar okusa oz.kaj kateri bolj odgovarja user posted image za spol pa se nic nevem,saj skriva,ima nogice skupaj user posted image trebuscek mi je kar zrastel,zato se vcasih po postelji ponoci prestavljam kot ena mama,kot da sem ze v 8mesecu user posted image moj dragi se vcasih samo smeji mi in nic ne receuser posted image
No mozolje imam se vedno in to ogromno,tako da jih sedaj prikrivam s pudrom,ki je bolj gost,tako da je bolje za na pogled..drugace pa zaenkrat vse ok,upam da bomo vse do konca imela cimlepso nosecnostuser posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 779
15.9.2015 20:45:14   
Dandelions
No pa da se vam še jaz javim... user posted image
Danes sem imela morfologijo je vse tako kot mora biti.. tako, da sva oba presrečna.. ker imam sama šum na srcu sem dobila napotnico še za pediatra kardiologa.. sicer zgleda, da je s srček vse vredu ampak vseeno zaradi preventive. user posted image
Brcike čutim zelo nizko, ker ima otroček direkt nogice pri mehurju in me pošteno brca vanj haha..

Vse lepo vam želim.. aja pdp se je zopet spremenu tokrat smo na 31.1 ;)

(odgovor članu Marjetica22)
Neposredna povezava do sporočila: 780
15.9.2015 20:47:22   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: Dandelions

No pa da se vam še jaz javim... user posted image
Danes sem imela morfologijo je vse tako kot mora biti.. tako, da sva oba presrečna.. ker imam sama šum na srcu sem dobila napotnico še za pediatra kardiologa.. sicer zgleda, da je s srček vse vredu ampak vseeno zaradi preventive. user posted image
Brcike čutim zelo nizko, ker ima otroček direkt nogice pri mehurju in me pošteno brca vanj haha..

Vse lepo vam želim.. aja pdp se je zopet spremenu tokrat smo na 31.1 ;)

Super za uspešno morfologijo. Kje je še moja šele čez 3 tedne user posted image

(odgovor članu Dandelions)
Neposredna povezava do sporočila: 781
16.9.2015 10:02:19   
sakuL
Zivijo user posted image

Mi pa ze od nedelje cutimo brcikeuser posted image
No upam da je to to,k je prvi otrocek,pa se na to ravno ne spoznam user posted image
So metuljcki, tak zanimiv obcutek,pa kr velikrat zdej pobrca, nazadnje ko sva bila na uz, je bil bolj mirne sorteuser posted image

Cez tri tedne imam morfologijo pa me mal trema daje. Verjetno ostajam na bolniski vse do porodniske, imam probleme z astmo,ampak so mi jo sedaj uspesno zaenkart pozdravili,tako da se dusim sedaj ne.

Pocutim se ok,vsaketolk je spodaj prisotna bolecina,teza... Belo prozoren izcedek na gatkah vsak danuser posted image

Danes sva 18 t 1 dan user posted image

Vozicek.bova verjetno vzela Coletto Marcelo user posted image user posted image

Lepo bozajte trebuscke user posted image

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 782
16.9.2015 11:10:47   
hruškica.buškica
Hooj,

jaaa, že vsi user posted image brcajo oziroma user posted image jih čutimo. Pri meni se je konkretno začelo včeraj (v pon. pri G nisem nič čutla, čeprav je bilo videt divje).... cel dan je bil žur user posted image . Sem pa danes točno 16 tednov (vstopila v 17 teden).

Jaz sem pa v zadnjih dneh tudi dobila ogromen apetit... saj do nedelje sem še čisto isto tehtala kot prej, no zdej je v 2 dneh šlo za 1 kg gor user posted image . In kar neverjetno se mi zdi, da lahko še vedno spim na trebuhu (ne celo noč, se obračam - ampak mi ni problema tako zaspat). No, prsi so me že v štartu malo tiščale, ma sem se prilagodila... trebušček bo pa zdej začel nagajat menda.

Lepo božajte trebuščke!

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 783
16.9.2015 11:13:09   
hruškica.buškica
Aja, zdej sem pa res že vsem pomembnim povedala (tudi v službi, ta glavni šefici), tako da grem lahko tudi na FB.

Kateri moram pisat (če bodo sploh delali ZS)?

(odgovor članu hruškica.buškica)
Neposredna povezava do sporočila: 784
16.9.2015 12:23:54   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: hruškica.buškica

Aja, zdej sem pa res že vsem pomembnim povedala (tudi v službi, ta glavni šefici), tako da grem lahko tudi na FB.

Kateri moram pisat (če bodo sploh delali ZS)?

Kar meni piši

Neposredna povezava do sporočila: 785
16.9.2015 12:24:28   
MauMow
saKuL super za brcike!

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 786
16.9.2015 12:25:53   
ninjet
sakuL, povečan izcedek naj bi bil normalen v nosečnosti, dokler ni kakšne čudne barve in nima vonja.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 787
16.9.2015 12:52:40   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: ninjet

sakuL, povečan izcedek naj bi bil normalen v nosečnosti, dokler ni kakšne čudne barve in nima vonja.

Ja povečan izcedek pa je čisto normalno. Dokler ne smrdi je ok. Pri meni niha od dneva do dneva. Enkrat ga je ogromno drugič manj. Tako da vmes imam obdobje ko moram po 3x na dan spodnje perilo menjavat drugič pa je brez problema celi dan. Jaz imam kak dan celo rahlo rumenega ampak brez vonja potem pa spet preide v prozornega.

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 788
16.9.2015 14:37:41   
niinii
Evo tudi jaz sem včeraj zvečer prvič začutila brcike. Sem pa 16/3. Tako da se mi zdi ful hitro. V prvi nosečnosti sem jih začutila šele nekje konec 18 tedna.
Do moje morfologije je še skoraj en mesec :(

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 789
16.9.2015 15:33:12   
hruškica.buškica
nini - super user posted image

to je čisto normalno, da v drugo začutiš prej... ne vem točno kdaj sem v prvo začutila... menda okoli 20 tedna (mogoče malo prej).

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 790
17.9.2015 19:47:28   
liba
Tudi pri meni so metuljčki vedno pogostejši, pa že ene par konkretnih brc sem dobila :). Sem iz prve nosečnosti že malo pozabila kako lep je ta občutek ;).

Jaz pa za morfologijo sploh še nimam datuma. Verjetno mi jo bodo delali v bolnici, ko bom šla na preiskave za preeklampsijo.

Mi gre pa full hitro ta nosečnost, drug teden bom že na polovici! :)

Lepo se imejte, pazite nase in uživajte v rastočih trebuščkih! :D

Neposredna povezava do sporočila: 791
18.9.2015 9:41:59   
sakuL
Ninii super :)

Jaz pa sem tisti dan skoraj celi dan cutla to trzanje,metulcke,vceraj zelo malo,...danes se nicuser posted image

Me pa se kar dostikrat boli spodnji del trebuha,vcasih se mi zdi da me res mehur boli (mi je rekel ginekolog da imam muskelfiber mehurjauser posted image ??

Ej ali katera ve kaj pomeni oznaka pri urinu..enkrat bp-to vem da je ok. Kaj pa CZA ali C2A? Tako je nakracano da ne znam prebrati...

Hvalauser posted image

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu liba)
Neposredna povezava do sporočila: 792
18.9.2015 20:47:06   
sakuL
No sem ugotovila kaj je ta oznaka CZA, je u bistvu L2+, kar naj bi pomenilo povecanje levkocitov v urinu,ampk meni je ginek rekel,da je vse ok...

No upam,da je temu res tako....user posted image

**najraj**

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 793
18.9.2015 20:58:32   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: sakuL

No sem ugotovila kaj je ta oznaka CZA, je u bistvu L2+, kar naj bi pomenilo povecanje levkocitov v urinu,ampk meni je ginek rekel,da je vse ok...

No upam,da je temu res tako....user posted image

Nosecnica ima velikokrat kai v urinu. Ce je G rekel da je ok je ok....

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 794
21.9.2015 15:03:33   
Janja506
POzdravljene,

mene pa zanima, če je katera na tekočem, kdaj in katere dokumente vse morem predložit na CSD za uveljavljanje porodniškega dopusta in nato še tega starševskega. Ter kako je sedaj s tem, mama uveljavlja vseh 11 mesecev porodniškega ali vmes tudi kaj oče? Saj vem, da na netu vse piše, ampak če ve katera stvari iz prve roke se priporočam za infote!

HVALA!!!

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 795
21.9.2015 15:41:55   
Že 1x mami
Jaz moram tudi to vse naštudirat. Pri taprvi sem bila še študentka in nisem imela toliko papirologije. Tole s porodniško pa morm še naštudirat.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 796
21.9.2015 16:18:04   
Janja506
Že 1x mami, potem sva na istem, tudi jaz sem bila prvič še študentka.

(odgovor članu Že 1x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 797
21.9.2015 21:55:36   
hruškica.buškica
Jst pa nisem bila študentka, samo malo mlajša - zdej me pa že EMŠO daje in sem VSE pozabila (verjetno pa se je precej tudi spremenilo v 6 letih?)! Res vam ne znam čisto nič povedat - oglašam se samo zato, ker sem popolnoma zgrožena nad sabo...

Pa tudi sicer me spomin totalno zapušča (upam da samo v in zaradi nosečnosti)... kar besed se ne spomnim (takih vsakdanjih) in hčerki govorim naj da nekaj v avto (namesto v torbo) in umazano perilo v smeti (namesto koš) itd. Ona se mi pa samo smeje...

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 798
21.9.2015 23:16:21   
flay

IZVIRNO SPOROČILO: Janja506

POzdravljene,

mene pa zanima, če je katera na tekočem, kdaj in katere dokumente vse morem predložit na CSD za uveljavljanje porodniškega dopusta in nato še tega starševskega. Ter kako je sedaj s tem, mama uveljavlja vseh 11 mesecev porodniškega ali vmes tudi kaj oče? Saj vem, da na netu vse piše, ampak če ve katera stvari iz prve roke se priporočam za infote!

HVALA!!!

Hej,hej!
Spomnim se iz 1.nosečnosti, da nič ni potrebno prej urejat dokler ti ginekologinja ne da papirjev.
Mislim, da prib. okoli 30 tedna dobiš "karton" s katerim greš na CSD in izpolniš še vse ostale priloge, ki zahtevajo.
1. Glede porodniške oz izplačila je tako, da se deli na dva dela: Eno je porodniška, ki nastopi 28 dni pred dopolnjenim pdp in traja vse skupaj tri mesece. 2.del je nega in varstvo otroka, ki je naslednjih 9 mesecev.
Torej greš mesec dni pred 1.roj.dnevom otroka v službo (seveda če ne koristiš še dopusta).
Ati ima pa okoli 15 dni (nisem čist 100%), ki jih mora izkoristiti ob začetku rojstva. Lahko vzame pa tudi tvoj del za nego otroka, če se ti odločiš odit prej v službo. Vendar so spet določeni pogoji...
2. Pol je paket ob rojstvu, ki ti pripada. Odločiš se med izplačilom denarja ali si sestaviš paket stvari v dovoljenem znesku.
3. Ob rojstvu pa vložiš za otroške doklade in prijaviš ga za zavarovanje pri sebi v službi ali pa pri očetu.
To je tako na hitro, koliko se spomnim...
Predlagam, da se mogoče naprej dogovorite za ime, priimek (če niste poročene), uredite pred porodom očetovstvo (ker je lažje), ter prebivališče (če imate stalni in začasni naslov itd.)
Jaz sem imela nujni CR in je vse papirje mož dobil v roke. Seveda čist zmeden...Dobro, da sva imela ime izbrano, čeprav sem jaz govorila do konca, da bova dorekla ko ga bova zagledala. user posted image
Sam jaz sem prihajala k sebi celo noč, da sem lahko začela sploh razmišljat po narkozi .

Jaz sem vredu. Berem vas kar sproti, vendar mi čas tako beži, da vam ne utegnem pogosto pisati.
Moj user posted image tako brca, da me že po noči zbujauser posted image . Saj je prijetno, sam spim pa tudi rada. Tako se že kar konkretno počutim kot user posted image tud po velikosti trebuščka. Morfologijo imam ta četrtek in sem v 21 tednu.
lp

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 799
22.9.2015 21:55:51   
_ada_
Pozdravljene, se vam javljam prvic,rok imam 20.2.,torej sem 18 t,otrocka ze cutim od prejsnjega tedna kot mehurcke,no danes pa tudi ze brcika rahla. Imamo pa ze doma navihano 3,5 letnico. Trenutno sem na bolniski zaradi slabosti,vrtoglavic in glavobolov. Ampak no zdaj po 14 dnevih intenzivnega pocivanja je bolje. Morfologijo imam 6.10.in komaj čakam.no tok zaenkrat od mene.

(odgovor članu flay)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?