|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2016
7.9.2015 18:18:58   
Marjetica22
Noo upam da je res to,zdaj sem v 19 tednu in zadnic je res kar opazno trznilo, potem naprimer danes pa čisto nežno in je tko prijetno ampk po drugi strani tako smešn in čudn user posted image komaj čakam da to postane bolj intenzivno ,ceprav vem da bo kdaj tudi kaj zabolelo od kaksne mocne vrceuser posted image in skoraj smo že na polovicii.kako gre hitro user posted image

(odgovor članu Viki9)
Neposredna povezava do sporočila: 751
7.9.2015 18:44:31   
malalabodka
Ojla nosecke...

tudi pri meni se je koncno zacelo brcanje, zaenkrat bolj trzanje oziroma neko hecno premikanje trebuha:) pa enkrat je veckrat dnevno, enkrat pa tudi nic... komaj cakam da bojo se bolj mocne brcike, hehe:) tudi jaz sem ze skoraj v 19.tednu, kako cas leti!

Lepo se mejte in bozajte user posted image

(odgovor članu Marjetica22)
Neposredna povezava do sporočila: 752
7.9.2015 19:30:41   
hruškica.buškica
Oj punce. Vidim, da vas že kar nekaj "brca" user posted image . Meni se neki dozdeva, samo nisem še ziher. Je sicer drugi otroček, ampak sem tudi en mesec za ta prvimi februarkami user posted image

Sicer pa se meni drugo trimesečje ni prav fajn začelo. Prejšnji teden sem bila kar nervozna, ker je pupa šla v šolo... Mami bla bolj vznemirjena (sentimentalna, kako solzico je bilo treba potočit) kot prvošolka user posted image . Včeraj me je pa en grozen glavobol zgrabil in me še zdaj... Pa sem na bolniški, upam da ne dolgo... Oz.... moram se skulirat: za toliko časa kot bo treba, da se pozdravim. Se sicer zdravim z bolj naravnimi stvarmi, ma če se ne motim kak lekadol na dan lahko pojem? Jutri grem itak k zdr. pa bom videla.

Zdrave bodite!

(odgovor članu malalabodka)
Neposredna povezava do sporočila: 753
8.9.2015 8:13:39   
Kolesarkaa

IZVIRNO SPOROČILO: niinii

Kolesarka za dopust kolikor jaz vem, je obvezno pokoristit 14 dni (se pravi 10 dni, če delaš od ponedeljka do petka), ostalo pa lahko izkoristiš po koncu porodniške. Odvisno tudi od delodajalca, koliko je fleksibilen. Meni je že zdaj rekla, da lahko ves dopust 2016 izkoristim po porodniški.

Hvala za info. se bom pogovorila z direktorjem, sem privat sektor in mislim da ne bo kompliciral glede tega.
Da skočim še na eno drugo temo: katere pleničke boste ve uporabljale? Jaz se bom potrudila s pralnimi. Mislim, da bom kar Racmanke na pritiskače izbrala, ker so slovenske pa na splošno jih kar pohvalijo. Ima katera od vas kaj izkušenj s pralnimi pleničkami?Jih priporočate?

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 754
8.9.2015 8:31:03   
MauMow
Jaz bom kar na plenicah za enkratno uporabo. Nekak glede na to da veliko potujeva in hodiva okoli si niti ne morem privoščit da bi še pralne plenice uporabljala.

(odgovor članu Kolesarkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 755
8.9.2015 9:36:49   
ninjet
Tudi pri nas bodo plenice za enkratno uporabo, katere, bomo pa vidli. Nekako ne vidim prednosti v pralnih, si ne predstavljam,da še plenice perem vsake dva dni in sušim.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 756
9.9.2015 9:27:34   
čakamo3

Pozdravljena,

jaz bom uporabljala pralne pleničke. Sem jih že pri prvih dveh in se je super obneslo. Takrat, ko sem prala oz. so se sušile in kadar smo bili npr na dopustu sem kombinirala z enkratnimi. Predvsem veliko prihranjenega denarja, malo smeti... Jaz sem navdušena nad pralnimi plenicami. Sem pa uporabljala Racmanke na pritiskače.
V kolikor te zanima še kaj se mi kar oglasi.

Lp,

Neposredna povezava do sporočila: 757
9.9.2015 13:08:47   
liba
Jaz sem pri prvem imela nekaj časa pralne plenice, pa nisem dolgo vztrajala, ker so se mi predolgo sušile. Tako, da tokrat niti ne poskusim.

(odgovor članu čakamo3)
Neposredna povezava do sporočila: 758
9.9.2015 14:20:42   
Kolesarkaa
Pozdravljena, hvala za tvoj odziv. Tudi mene motijo odvečne smeti in rada privarčujem, če se da. Poleg tega mi dodatno pranje in sušenje ne pomeni prevelikega napora oz. skoraj uživam v tem user posted image . Tudi jaz bom kombinirala s tistimi za enkratno uporabo. Sem našla ene precej ugodne, ki so tudi birazgradljiveuser posted image : http://vitababy.si/eko_trgovina/eko_plenice/bio_razgradljive_plenice/wiona/
Samo nekaj me še zanima...koliko racmank je treba nabavit za novorojenčka (koliko katerih delov?) glede na tvoje izkušnje? Sej uporabljaš jih lahko pa od rojstva dalje dokler je potrebno ane?

ostanite zdraveuser posted image

(odgovor članu čakamo3)
Neposredna povezava do sporočila: 759
10.9.2015 7:45:32   
čakamo3
Dobro jutro,

imela sem 20 plenic. Če se prav spomnim je bilo 7 nočnih, ostale dnevne. Prekrivne hlačke sem pa imela po dvojne vsake velikosti. Pri prekrivnih hlačkah, ti predlahgam, da malo probavaš katere se bolje obnesejo ( na ježka ali na pritiskače). Mislim predvsem na to, da je otročku udobno. Jaz sem prekrivne hlačke kar na roke oprala, fino obrisala z brisačo in posušila na zraku.
Kar se tiče pranja in sušenja, to tudi meni ni predstavljalo nobene težave.
Ko bomo rodile, bo ravno pomlad prihajala v deželo in res ne bo problema s sušenjem na zraku. Pleničke sem vedno sušila z notranjo stranjo proti soncu, da jih je še dodatno pobelilo.
Uporabljati sem jih začela kar hitro. Malo sem že pozabila, točno kdaj. Vem, da sem bila pri prvi tako navdušena, da sem ji jih dala gor naslednji dan, ko sva prišli domov. Ampak mi je potem petronažna rekla, da naj še kakšen dan počakam, vsaj da se popek še malo posuši. Stvar je v tem, da tiste za enkratno uporabo lažje malo zavihaš pod popek kot pralne.
Če me spomin ne vara sem jih na polno začela uporabljat tam okoli 14 dneva-3 tednov.

Meni so se izkazale za zlata vreden. Normalno so preživele dva otroka povijana. Sicer sem jih dala naprej, ker so bile še toliko ok, da bi zdržale kombiniranje npr. čez dan.
Sedaj moram nabavit nove.

Lep dan,

Neposredna povezava do sporočila: 760
10.9.2015 9:12:14   
15feb16
Živjo,

čakamo 3,
tudi jaz se odločam za pralne planice, ampak kako to dejansko izgleda? Planice kar z vso vsebimo daš v koš in počakaš, da se nabere za cel pralni stroj ali jih kaj splakneš? Dodaš k prašku za pranje tudi sodo, ali kaj drugega?

(odgovor članu čakamo3)
Neposredna povezava do sporočila: 761
10.9.2015 10:15:48   
čakamo3
Pozdravljena,

na samo pleničko daš papirček. V primeru, da je pokakan papirček vržeš v školjko. V kolikor je samo polulan ga lahko tudi opereš. Jaz sem polulane prala. Na roli, ki sem jo imela jaz je bilo 100 papirčkov in sem jih imela za dolgo časa.
Glede pranja, čisto po občutku. Jaz sem plenice nabirala v posebnem lavorju in sem jih prala pač po občutku 1-2x na teden. namakala in spirala jih nisem, sem dala na predpranja, potem pa na 60 ali 90, nujno brez mehčalca. Sicer zato, ker uničuje upojnost in seveda zato, ker gre plenička direktno na kožo. Sode nisem dodajala. Lahko dodaš alkoholni kis za mehčanje.
Je pa sonce naravno belilo za belo perilo ;-)

Lp,

(odgovor članu 15feb16)
Neposredna povezava do sporočila: 762
10.9.2015 16:04:38   
MauMow
Evo mi danes opravili nov pregled.user posted image Vse BP, tako z mami kot z malčkom. Na UZ je noro migal in brcal, še enkrat smo potrdili da je fant. Naslednji pregled imamo čez en mesec ko mamo morfologijo. Aja pa še vedno smo 1 teden večji (tako da po UZ smo 18t).

(odgovor članu čakamo3)
Neposredna povezava do sporočila: 763
10.9.2015 16:06:36   
MauMow
Aja dajte mi mal povedat a za pranje otroških oblačil uporabljate drug prašek kot za vas (pač kakega bolj za otroke primernega)?

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 764
10.9.2015 16:56:44   
marjetica444
Se pridružujem tudi jaz ;) Rok imamo 23.2.2016, tokrat že v tretje... Čisto slučajno sem vas našla, ker sem videla, da pišete o pralnih plenicah, pa bi z vami delila še našo izkušnjo. Pri prvemu otroku smo uporabljali Racmanke...samo nekaj mesecev. Čez njih je bilo praktično nemogoče obleči karkoli normalnega, ker so enostavno preširoke. Tudi atiju se ni dalo ukvarjati z njimi, ker je to toliko kosov in dela, najprej vložek ta in oni in potem plenica in potem prekrivne hlačke...itd. Nato smo prešli na plenice za enkratno uporabo. Pa meni vse skupaj ni dalo miru in sem želela vztrajati na pralnih plenicah zaradi zdravja otroka (v plenicah za enkratno uporabo je cel kup nekih kemikalij...). In smo nato naročili plenice iz tujine in to take z vložki in žepki, in all in one. Da ne naštevam znamk, tega je bilo kar nekaj. Recimo, da so se nam Bumgenius obnesle najbolj. Še preden smo spravili prvega otroka iz plenic je bil tu že drugi user posted image . In smo nadaljevali s pralnimi plenicami. Ker pa so bile nekatere že kar precej obrabljene, pa tudi smo jih rabili samo še za ponoči, smo iskali nekaj novih. Junija smo kupili paket plenic Eko rita in smo z njimi zelo zadovoljni. Do sedaj smo take plenice lahko kupili le v tujini (kupovali smo iz VB), pa še cena je ful ugodna. Pri Racmankah nas je motilo tudi to, da ker so tako široke, da nam je pediatrinja odsvetovala njihovo uporabo, ker so držale nogice preveč narazen in otrok zaradi tega ni mogel dobro hoditi. Pa baje, da enih otrok to ne moti, no, našega pa je. In zato imamo veliko raje take pleničke z žepki, ponoči daš noter več in so bolj vpojne, čez dan pa manj, in tako otrok lažje hodi. Za tretjega otroka bomo tako uporabili še stare zaloge, in še naročili kak paket pri Eko riti. Pa če bi mene kdo vprašal, če bom prala plenice pred 3 leti in pol...bi se mu samo smejala. Ampak to res ni nobeno delo, minuta, da vržeš v stroj in pet minut, da obesiš. Pa še en kup denarja prihraniš. Upamo, da bo šlo tudi v tretje tako zlahka user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 765
14.9.2015 12:49:05   
hruškica.buškica
Čau punce,

jaz sem ravno dobro s pregleda. Nič posebnega ni delala, preverila lab rezultate... Vse OK, edino na tokso sem (še vedno) negativna in se moram malo pazit. Tudi sladkor, voda, hemoglobin zaenkrat OK.

Mi je pa naredila UZ in je user posted image migal, kot da bi tekel maraton... Nič čudnega, da sem prišla domov sestradana... jaz sem šla z avtom, dojenček je pa zgleda laufal celo jutro user posted image user posted image

Naslednji pregled: morfologija, jupiiii.

(odgovor članu marjetica444)
Neposredna povezava do sporočila: 766
14.9.2015 12:53:57   
hruškica.buškica
Aja, dobrodošle nove februarke! user posted image

Debata o pleničkah: jaz sem uporabljala za enkratno uporabo (čeprav me je malo mikalo te pralne, samo sem tako raztreščen človek, da še nasploh ne shajam z gospodinjskimi opravili user posted image )... Potem sem pa malo kompenzirala s pleničkami, ki niso klorirane in so delno razgradljive - tako da mogoče je malo manj škodilo ritki moje pupe in okolju (moji denarnici pa verjetno precej škode naredilo). Sem jih kupovala v DM ali Mullerju. Verjetno bom naredila podobno tokrat, samo moram preverit od katere velikosti naprej sploh so.

(odgovor članu hruškica.buškica)
Neposredna povezava do sporočila: 767
15.9.2015 10:18:14   
smarties
Živjo nosečke!
Tudi jaz sem ravno s pregleda. Vse je ok. In zgleda, da bomo imeli punčko. user posted image Bom pa še vseeno počakala do morfologije, da bo ziher, ker zaenkrat ni bil nekaj najbolj prepričljiv. :)
Sem 17t3d in slabosti so še kar prisotne. Sicer ne bruham, ampak cel dan imam ta občutek slabosti nekje v grlu. Najbolj zjutraj in zvečer. Pa tudi glavoboli se me dnevno lotevajo, vendar sem s kavo zdaj to nekako umirila.

Lepo bodite! :)

(odgovor članu hruškica.buškica)
Neposredna povezava do sporočila: 768
15.9.2015 11:01:04   
MauMow
Smarties super da je vse ok in za punčko. user posted image

(odgovor članu smarties)
Neposredna povezava do sporočila: 769
15.9.2015 11:20:40   
ninjet
Živjo in dobrodošle vse nove user posted image

Pri nas nič novega, komaj čakam drug teden morfologijo in upam, da končno zvem kaj bo user posted image Malo gledam po trgovinah in sploh ni lahko dobiti nevtralnih barvuser posted image Ker se res že težko zadržujem z nakupi grem vsaj po kakšno malenkost drug teden po pregledu user posted image
Zaradi sladkorne sem se navadila jesti 6x dnevno in če en dan ne jem ob tisti uri mi postane nenormalno slabouser posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 770
15.9.2015 11:23:15   
MauMow
Potem je vama tudi še kr slabo. Jaz sem cel dopoldan vsak dan koma s slabostmi in počutjem. Šele popoldan se približno poberem,

Ja nevtralnih barv skoraj ni. Zato sem kar vesela da je mali že pokazal kaj je in glede na to da sta gledala 2 različna zdravnika računam da je to to (ker sta oba bila zelo samozavestna) no pa še videli smo. user posted image

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 771
15.9.2015 12:07:23   
ninjet
Meni do sedaj res nikoli ni bilo slabo, nobenega tipičnega znaka nosečnosti. Odkar pa večkrat na dan jem je pa obup, zgleda se telo res hitro navadi urnika.

Hehe, če je že pokazal, ne bo kar zginilo user posted image

Zadnjič sem malo brala koledar po tednih in zasledila, da naj bi imel otrok tak ritem spanja kot ga ima sedaj tudi po rojstvu. Me zanima, če je res kaj na tem, ker če je, potem bomo mi zamenjali noč za dan glede na njegove nočne brce user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 772
15.9.2015 12:09:51   
MauMow
A ga že tolk fajn čutiš? No meni se zdi da me neki hoče žgečkat, pa še to zvečer ko se uležem pred TV. Nisem pa ziher če je to to, računam da je.

(odgovor članu ninjet)
Neposredna povezava do sporočila: 773
15.9.2015 12:39:20   
liba
Dajte mi nekaj razložit s temi pralnimi plenicami. Jaz imam racmanke, ki sem jih dobila od svakinje in se mi res tako zelo počasi sušijo da adijo pamet. A obstajajo različne tkanine? Prat mi ni problem, sem tudi bolj za eko, me je pa res odbilo to dooolgo sušenje user posted image .

Ninjet, pri pvem otroku kar drži, da tak ritem kot je imel v trebuhu da ga ima tudi zunaj. Brcal je vedno najmočneje zgodaj zjutraj. In je zelo jutranji otrok, ob petih me je metal iz postelje. Ne vem, če je v dveh letih in pol 10x spal do osmih in 2x do devetih user posted image

Dobrodošle nove nosečke!

Držte se in pazite nase!

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 774
15.9.2015 18:14:37   
Stars619
Hej, punce!
Da se vam malce javim. Tudi za mano je že drugi pregled, naslednji je morfologija, kot pri vseh! :) Vse je vredu, lepo zaprto, še enkrat rečeno, da bo punčka, zato smo zelo veseli!!! :))) Slabosti še vedno prisotne, v malce manjši obliki kot prej.

Voziček nam je všeč Stokke. Ampak še nismo nič nabavljali.

Greste na 3D/4D? Jaz bom šla.

Glede plenic: poznam le eno, ki je uporabljala pralne plenice in preden je rodila, ZELO zagovarjala eko in la la la, potem, ko je videla, koliko je pranja, sušenja, kako zamudno je vse to in nepraktično, sploh, če si več zdoma, je po parih mesecih menjala na enkratne. Seveda ima vsak svoje mnjenje, ampak jaz sem tamalo imela na Pamperskah in tako bo tudi v drugo. Na pamet mi ne pade, da bi kupovala kaj druga. Sem pa res poskusila še druge firme, ampak nisem bila zadovoljna (ali so bile predebele, okorne, prehitro premočile,...), skratka pri nas je Pampers pač Pampers in še to, kupljen le tam, kjer je delan za nemški trg ipd., ker je tudi tu na žalost razlika, ko kupiš Pampers, ki je delan na Poljskem ali kje drugje...kakorkoli, vsaka mama se najverjetneje najbolje odloči za svojega otroka.

Ena je napisala, da gre na Fuerteventuro surfat?? Če greš v začetni tečaj, potem po moje ni ravno panike, ker boš vadila tako na tistem predelu, ko je zajetje vode in ne na gromozanskih valovih...če že obvladaš, potem sama veš, koliko lahko in koliko ne, kakšne so lahko hitrosti in kakšni so lahko padci...zato pač premisli...ampak za začetnike pa po mojem mnenju tam ni panike.

Planirate kaj za novo leto??

Kaj pa terme in saune? Pred nosečnostjo sem bila v sauni, kjer sem srečala eno nosečnico. Bila je v 7. mesecu in je šla v sauno. Mene je skoraj zadelo...mož jo je poznal in mu je rekla, da se je ona vse to dogovorila s svojim ginekologom???!!!! Kaj pa ve pravite???

Aja, brcik še ne čutim, ta teden prehajam v 18.teden, tako da bodo počasi, najverjetneje...hihihi

Čuvajte se!

(odgovor članu liba)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?