Shana86
|
Ah, sem imela že napisano, pa se je zbrisalo... še dobro, da sem do srede na dopustu, imam čas Super, da si zrihtala diabetologa Tiščanje dol: v tej nosečnosti imam težave že praktično od začetka. Je pa vedno manj zoprno. G je rekel, da zato, ker maternica raste in s tem izstopa iz medenice, tam pa jo nosijo višje vezi in mišice, ne tiste spodnje, ki so pri meni od prve nosečnosti oslabljene. Tako da imam na žalost oslabljeno vezivno tkivo, kar je dedno in zelo neugoden napovednik za prolaps maternice in inkontinenco, ah ja Tišči pa me kar pogosto - po kakih 2-3 urah službe, ker sem res veliko na nogah. Pa ko kuham kosilo (pogosto s hčerko v naročju), če pospravljam/pomivam, ko nesem nekje četrto rundo perila iz pralnice v kleti v pritličje... Najbolj pa je zoprno, ko se dete tako premakne, da butne v MV - se še kateri to dogaja? Prav smešno špikne, imam občutek, ko da bo skočila ven Sicer imam pa zdaj veliko več energije kot pred dvema mesecema. Verjetno, ker nisem več slabokrvna. So pa izrazita obdobja dobrega in slabega počutja. Ko sem dobra, pozabim, da sem noseča. Potem pa me naenkrat zagrabi težka sapa, slabost, boli me v križu, išias, nemirne noge, zgaga... Parkrat na dan. Takrat nisem za nikamor. Smotano je, ko se to zgodi v službi. Pa če me muči ponoči, ker potem bolj malo spim. Ampak okej, v tej nosečnosti se nekako lažje sprijaznim, da to pač paše zraven... Tabele za štetje gibov moj G ne daje. Pač vpraša, če čutim otroka in na hitro naredi UZ, da preveri bitje srca in količino plodovnice. To je pa to. Itak je tako živahna, da tistih 10 gibov naštejem, še preden zjutraj vstanem. Napotnice za rešilca tudi ne da, za porodnišnico pa se ne spomnim več dobro, kdaj jo dobim. A je to že na oceni teže v 34.tednu ali pa potem dva tedna pred rokom na ctg... Takrat tudi ne naroči več na kontrolo v ambulanto v ZD, ampak kar na amnioskopijo v porodnišnico. Prvič sem jo imela slab teden pred rokom in potem en dan čez rok, ko sem tudi rodila. Oblekice: za prve tri mesece imam večinoma bodije in majčke na preklop. Mi je všeč handling, ki se ga ful lažje dela s takimi oblekicami. Tisto vlečenje čez glavo pride v poštev pozneje - ko so tako živahni, da jih ne ujameš s tistimi preklopi in trakci in gumbi Jo imam v planu za začetek, ker je zima, oblačit v bodi na preklop, čez bombažne žabice, majčko na preklop, nekega pajacka in copatke/nogavičke. Plenic za široko povijanje nisem kupovala. Prvič jih nismo rabili. Bom potem dokupila, če bo treba. Posteljnino sem kupila kar v Pikapolonici. 2 prevleki za kovtrček (ena je taka, da je sama letna odejica, potem za čez zimo pa vanjo oblečeš kovtrček - to je bil ubistvu cel set, kjer imaš tisti mini vzglavnik, prevleko, zimsko odejo z letno prevleko, rjuho in obloge za posteljico) in 3 rjuhe. Pa nepremočljivo podlogo za jogi. Pride prav, če dete poliva in če kaj prileze mimo pleničk. Vzglavnika dolgo nismo uporabljali. Pod glavico sem ji položila 1x prepognjeno tetra pleničko, da sem jo lahko pogosto menjala. Sicer pa že kar finiširam - no saj sem prva za rodit ane, 1.12.? Bom pokoristila še 12 dni dopusta, 3x grem zihr še v službo, ker moram (zadnjič par dni pred porodniško), za ostalih 8x, ko naj bi šla, pa nisem čisto prepričana, da me bojo videli Odvisno od počutja. Če bo takole, bom najbrž kar šla. Forsirala pa ne bom. Nisem bila do zdaj niti en dan v bolniški zaradi nosečnosti. Sem manjkala samo en teden, ko sem ležala doma na antibiotikih z 39 vročine. Nič grem uživat dopust. Nisem navajena biti takole frej Ni mi treba v službo, dete je v varstvu, delavcev danes ni... kar ne vem, kaj naj Se bo hitro kaj našlo.