mojcaziga
|
Sicer nisem brala vseh objav v tej temi, ampak sem želela samo nekaj povedati. NAmreč že od otroških let dalje sem bila strastna športnica, tudi državna prvakinja in podprvakinja, samo toliko za predstavo. Ko sem nekje med fakulteto prekinila "profesionalno" pot, sem se lotila vseh drugih oblik rekreacije, ki se jih prej ali nisem imeča časa lotit ali pa nisem smela. Skratka zmeraj fit, zmeraj v gibanju. Ljudi nisem nikoli ocenjevala na podlagi izgleda, ker mi je to najmanj važno. Nisem pa resno verjela, da je lahko nekdo debel debel zaradi zdravstvenih težav, pač se mi je zdelo, da to sicer lahko vpliva na postvao malenkostno, vse ostalo pa je na človeku samem. Mi je pa bilo pomembno kako izgledam jaz, ne v stilu pretiravanja, ampak rada sem bila fit in rada sem tekmovala z drugimi v telesni pripravljenosti. No, pa se mi je zgodila nosečnost in bolezen med njo, ki se je ponovila tudi po porodu. Med nosečnostjo sem se vsega skupaj zredila mogoče 5 kg, pri čemer je sin tehtal 4 kg. 3 tedne po porodu, ko se mi je bolezen ponovila, sem odležala v bolnici najprej 6 tednov, potem pa še kar nekajkrat po nekaj časa. Ker niso točno vedeli kaj in kako, pa vsak je imel svojo teorijo, so me nekaj časa basali z enormno količino tablet ipd. Vglavnem, da skrajšam, v bolnici sem pridobila 25 kg in to zagotovo ne od hrane, ker sem veliko časa bila priklopljena na infuzijo. Od vsega tabletskega sr..ja al kaj jaz vem. V glavnem, ko sem prišla domov nisem zgledala nikak, shujšat nisem mogla, ker karkoli sem pojedla mi je šla kilaža le še gor in nikakor dol, vsakršen napor (se pravi neka huda telovadba) pa imam prepovedano. Sem imela celo pomoč dietetika, ki je obupal, ker mi resno kilaža skače po 10 kg gor in dol, neodvisno od tega kaj in koliko jem. Potem pa v toplem letnem času še zatekanje zaradi vode (posledica bolezni) in sem kot slon (ček) No, če je kaj pozitivnega od tega, je to da so se prijateljice razredčile bolj kot sok z vodo. Ker sem bila debela, se karakterno zato nisem zredila. In vsak pogovor je bil o tej smeri, da so zvedle za novo dieto in kaj naj delam, da bom shujšala. Madona jaz sem bila samo srečna, da sem bila živa in končno s svojim sinkom. V glavnem, skenslala sem en kup "prijateljic", ki jim je bil važen izgled in bila prekleto srečna, da sama nisem ena izmed njih, ki bi obsojala debele, ker bi si lahko dala le štrik za vrat, glede na to kako sem izgledala. Pazite kaj in zakaj koga obsojate ali se vam gabi al karkoli od naštetega. Lahko se zgodi prav vam lp
|