Paštetka -> RE: Debelost (16.3.2015 20:07:09)
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ http://www.delo.si/nedelo/epidemija-debelosti-nima-meja.html Kako pa kaj v vaši okolici, sami zdravi otroci, mladostniki in odrasli? Ali živite v enem tistih okolij, ki so prispevala, da so petnajstletniki med Top 3 po prekomerni teži oziroma debelosti? oni s štrlečimi uhlji in zobotrebci namesto nog pa na infuziji v bolnici ob vsakem trebušnem virusu......[sm=jezicek.gif] Kar jaz opažam je, da mi manjkajo, predvsem pri najstnicah, tiste "ta lepe punce" oz. so v veliki manjšini......sta dve skrajnosti, ali so izredno suhe ali pa izredno debele......in nič od tega ni ne zdravo in ne estetsko...... No moji imajo zobozrebce namesto nog, pa vendar še nikoli nista končala na infuziji zaradi trebušnega virusa. [sm=smiley2.gif] S sestro sva bili v otroštvu zeloooo suhi. Mama nama je šivala široke hlače, ker so ljudje govorili, da nama ne da hrane. Je vedno rekla:"ko bo otrok lačen, bo že jedel" hvala bogu, za njeno razmišljanje. Nikoli ňisva bili slabokrvni, niti nista moja otroka. Pa ni tu genetika kriva za suhe noge. Kriva je prehrana. Jemo, ogromno pojemo. Ampak jemo različňo, pestro hrano. Tudi sladice, vendar imamo enostavno pravilo. Sladkarije se ne jejo ne za zajtrk, ne pred kosilom in ne zvečer, ko pade tema. Ne pijemo gaziranih pijač in kruha pojemo glih eno kilo na teden - doma pečenega.
|
|
|
|