|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBER
8.10.2005 12:44:26   
Anonimen
Mislim, da test glukoze ni obvezen - potrebo po tem naj bi presodil ginekolog, samo ne me vprašat, po čem sklepa...

Kam je Robert obrnjen, še zdaj nimam pojma, ker mislim, da še kar dela salte... Da bi pa štela brce - na-a, mi ne bi zneslo, pri vsem ostalem (pa še skleroza me daje)... user posted image

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: DECEMBER
8.10.2005 12:59:20   
GATA
Ja sej zato pa sprašujem če kaj štejete. Men kakšen dan sploh ne znese. Mi je G dala neko razpredelnico... eh, pa še ta list s sabo nost user posted image .
Mam pa še par vprašanj: čeprav so v šoli za starše rekli, da ko odteče plodovnica je treba ležat in tko tud prispeti v porodnišnico (rešilec) user posted image . Da prvorodke pa ko dobijo popadke na 5 ali 10 minut (ne vem točno) so še dve uri doma in se šetajo gor in dol.user posted image
Zdej pa jaz neki več ne štekam kaj je zdej prej? A se najprej začnejo popadki pa pol odteče plodovnica? Kako veš da je odtekla plodovnica, če naj bi tega bilo malouser posted image . No sej je še čas za....user posted image

Aja kako pa kej pri opravljanju potrebe? Jaz se že kar s težavo obrišem po mali potrebi - kaj bo še, a to se pol dela kako?user posted image

Eh, en kup vprašanj me je user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: DECEMBER
8.10.2005 13:19:11   
kofetek2010
prvič sem jaz tud šibala v porodnišnico ob popodkih na 5 minut, ti so prišli na 5 min v roku dveh ur (najprej so bili na 20 min), bili so prešibki (to sem ugotovila šele kasneje user posted image ), pa tud voda mi še ni otekla (to so mi predrli v porodnišnici) - tako da popadki in odtekanje plodovnice niso nujno povezani user posted image  no, če so popadki, so lahko tud lažni oz.ne dovolj močni in ni nujno, da bo že porod, če pa odteče plodovnica pa mora nujno prit do poroda, logično a ne, saj otrok nima več "normalnih bivalnih pogojev v maternici" user posted image
kako veš, da odteče - pojma nimam, baje ti kar teče in teče user posted image  (ko bom kakšen mesec pred koncem si bom kupila vložke, ki pokažejo na odtekanje - se roza obarvajo), sem v prvi nosečnosti imela sum na odtekanje plodovnice (po prometni nesreči v 21/22 tednu) in pristala za 7 dni porodnišnici, nujno 24-urno ležanje in infuzija proti popadkom user posted image

glede WCja - za enkrat še pridem naokrog user posted image

gata - ti samo vprašaj, če bom kaj vedela, ti bom tud odgovorila user posted image

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: DECEMBER
8.10.2005 16:42:50   
Anonimen
Tudi jaz še nisem delala testa z glukozo, nazadnje je omenila, da še ni potrebno. Pa sem že v 33t. Mogoče gleda tudi na izvide urina, ker se glukoza pokaže tudi tukaj, pa hitro se začnejo bakterije množit, če je "sladko".
Tudi gibov mi (še) ni treba štet. Večinoma dobijo list po 35t.  
No, mogoče pa bo v ponedeljek po pregledu vse drugače user posted image

Glede Vzajemne - na obrazcu CSD je možno označit, da naj sami nakazujejo za zavarovanje, če vam sicer nakazuje služba. Enako je z ostalimi odtegljaji, npr. kreditom. Tako da ni panike, bodo že prišli do denarja user posted image

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: DECEMBER
10.10.2005 12:50:51   
GATA
Superca, kar se tiče vzajemne. Sem pa zvedla, da itak nočejo nazaj vzet v službi da nakazujejo naprej (mislm pol po porodniški). Tko da user posted image .

Ej jana sam ferbc me matra, a boš šla v PO. Ne vem če sem prav zasledila....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: DECEMBER
10.10.2005 13:20:10   
BlankaT




Pozdravljene user posted image  in user posted image .

Koliko vas že šteje gibe? Mene je kr groza,ko mi bo dal tabelo, da bom štela gibe, ker je moje dete tako hudo mirno, da jih sedaj še ne čutim 10 na dan oz. so to zelo redki dnevi user posted image . Sem bila pri prvi nosečnosti zaradi tega par dni v bolnici in nimam nobene želje ponovno iti tja.  Sicer je bilo nato vse vredu.

Meni so do sedaj vedno mogli predredi mehur, da mi je nato odtekla plodovnica, tako, da je to od vsake pozamezne odvisno.

Na WC še vedno hodimo pogosto, z brisanjem pa zaenkrat nimamo problemov. Nastane pa problem, ko si hočem zavezati čevlje ali adidaske, takrat pa mi je trebušček user posted image  napoti.

No tako, sedaj pa je oktober tukaj in smo že v nizkem štartu za nakupe user posted image user posted image user posted image user posted image , komaj čakam. Najprej še morem pregledati kaj imam od prvega nato pa v trgovine, juuuuuuuuuuuhuuuuuuuuuuuhuuuuuuuuuuuuuuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Jutri imam kontroli pri G, vendar pa ne vem pri katerem, ker si je moj pred 1 mesecem komplicirano zlomil roke in ima sedaj razna nadomeščanja user posted image user posted image , -samo upam lahko, da bo kateri vredu.

Lp, Blankauser posted image




_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: DECEMBER
10.10.2005 13:27:30   
Anonimen
Gata, ne se sekirat zaradi Vzajemne. Si daš pač trajnik naredit in nimaš čisto nobene skrbi. Pa tudi dodatnih stroškov ne. Jaz sem že na začetku tako naredila, ker sem imela pogodbo za določen čas in kamorkoli bom šla, mi ne bo treba skrbet za to. Edina nerodna stvar pri vsem skupaj je, da ne dobivaš nobenih potrdil ali računov, ali pa vsaj letnega izpisa za uveljavljanje pri dohodnini. Letos jih bom poklicala in prosila za izpis.

Sicer pa sem bila danes na pregledu, plačala sem si UZ, da sem se prepričala, da je vse OK. Vsaj z otročkom, ki pridno raste, ima že 2250g. Saj vem, da je to samo ocena, ampak sem se potolažila, ker imam sama težave in se mi lahko zgodi kaj nepredvidenega. Bom še videla, vseeno pa upam, da je z mojimi jetri vse OK in lahko počakam še kake 3-4 tedne.

Fajn bodite, to je moj predpredzadnji dan v službi!!!!

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: DECEMBER
11.10.2005 10:37:02   
Pajaca
Hojla punce!!! Da se vam javim z novega delovnega mesta.... šef je ugotovil, da je bolje da delam doma, kot grem na bolniško zaradi prevelike vožnje (no sem mu to sama predlagala, pa da naj se odloči) in sedaj imam luksuz.... hladilnik na dosegu roke, postelja čist bliz, če sem zmatrana..... super. Še tale mesec takole pa bo... pa vsake tolko v službo da mal pokukam kako so.

Drgač pa imam jaz zavarovanje pri vzajemni že cel čas urejen tako, da si plačujem sama. Pa na koncu leta vedno dobim izpisek za v dohodnino, res pa je da oni zadnji pošiljajo okoli in jih čakaš in čakaš, ker pošljejo šele kakšnih 10 dni pred oddajo dohodnine.

Evo otroka bomo prjavl tko kot je Pajacka... na očita, pol pa bomo vidl sproti kako in kaj. Sam nekaj me zanima. Včasih si imel prjavljenga otroka kjerkoli, pa si potem v dohodnino pisal pol en pol drug, ali pač kot je več naneslo. A bo sedaj še tako???? Ker če ne bo, pol moram otroke nase napisat. Včasih pač kaj naredim prek avtorske, pa moram plačat, če pa bi imela otroke, mi najbrž ne bi bilo treba?????

Glukoza pa...iiii.... ma bom jaz unga g (da nau cenzure ga ne bom omenjala poimensko) čez okn vrgla. Me prepričuje na uz da mam sladkorno in da mamo sigurno to v familiji (pr nas pa nikol noben cukra mel). No in sem šla na test, pa je bil kratek na meji in sem bila včeraj še na dolgem testu. Nočna mora. Tist cukr spit ni problem, stisneš not limono, pa je kot da bi pil eno ogabno limonado. Sam kaj ko moraš pol tri ure sedet pr mer na lesenih klopeh, pa vsako uro ti kri vzamejo..... pol sem tko letela čez cesto jest, da se je kar kadil za mano. One pa men, ah ko boste tole popil cel dan naute mogl jest, k boste tko siti.... lažejo. No a itak... brez sladkorne.... grem lahko takoj mal cukra popapat...

Kaj je še blo... aja gibi. Jaz prvič nisem dobila nobenga lista za gibe štet, pa kot sem pozabljiva ga itak ne bi izpolnjevala, ker pač nimam skoz s sabo papirja in svinčnika. Tko da men se mulc oglasi vsake toliko in to je to. Če gledaš 10x na dan, pol to pomeni, da more mal pobrcat vsake 2 uri.... no to pa že brca..... tko da po moje je to bolj eno sekiranje več v nosečnosti in se raj sploh ne ukvarjam s tem. Pa kot pravi jana... tok je živahn, da opazim, da mam mal preveč miru.

Kile grejo gor v višave še vedno, pa kaj čmo. Naj letijo če želijo. Jaz mam počas že vsega dosti, a kaj ko je še 2 mesca do konca..... sem sita in trebuha in teh brc in tega da sem štorasta in da ne morem več normalno s tal se pobrat, pa da se ne morem igrat s tamalo kot se ona hoče..... ma ja... se mi včasih kar smil

Ajd uživite, moram mal delat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: DECEMBER
11.10.2005 14:31:18   
arielca
Ker se ali se bomo kmalu vse spopadale z birokratskimi stvarmi, imam eno (mogoče butasto) vprašanje. Včeraj sem se spravila izpolnjevat vse obrazce za porodniško, uredila sem vse potrebne priloge (razna potrdila, fotokopije,...) in danes nesla v tajništvo oz. računovodstvo potrdit in izpolnit še tisto, kar mora urediti delodajalec. In mi je tajnica rekla, da nimam vseh papirjev, ker nikjer ni zapisano, kdaj nastopim porodniški dopust. Tega datuma dejansko ni nikjer, ampak imam pa potrdilo G o PDP, kjer je jasno zapisan moj datum PDP in da bom porodniško nastopila 28 dni prej. In zdaj me zanima, če mora datum nastopa porodniške kdo specialno napisat in potrdit ali je dovolj to potrdilo (iz katerega se itak lahko datum izračuna).

Upam, da nisem preveč zakomplicirala in da mi bo znala katera pomagat. Hvala!

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: DECEMBER
11.10.2005 14:38:36   
GATA
Ojla,

jutri imam pregled pri G. Upam da bo vse OK. No za neki že vem da ne bo user posted image . Se mi je nekaj v mednožju spustilo pa že neki to cajtamo, sem bila že prou vesela, zdej pa spet user posted image . Mam že poun kufr in umivanja s hipermarganom (se ne znam drugače kot v lavorju) pa mazanja.... Poleg tega da me daje še zaprtost, včeraj je bilo grozljivo. Bi lažje po trepalnicah hodila. No pa sem danes na tešče spila deci pogretega donatauser posted image  in rezultat je bil kar kmalu viden. Olajšanje, da ne znam povedat.
Spim malo slabše. Ne vem če se kateri tudi to dogaja da ko ležim na boku in če se samo malo premaknem me tako zaboli pri koncu reber kot bi imela še eno tono na sebi; kot bi bila potlačena... ma ne znam opisat, u glavnem boli user posted image .
Še debela dva meseca bo treba počakati, pa že sedaj ne vem kam bo to šlo. Trebuh imam že takšen user posted image . Pa še prou velika nisem (150). Mi sploh ni jasno kako da se koža tako raztegne oz. kako ji bo ratal se še raztegnt. Že zdej se počutm tko kot bi mi bila koža premajhna.
Mal me skrbi že rojevanje, če je že zdej tko hudo ob vsaki malo večji aktivnosti naše malčice.
No bom še jutri napisala kako pa kaj.

Pa fajn se mejte user posted image user posted image

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: DECEMBER
11.10.2005 14:45:46   
GATA
Arielca, žal ti jaz ne znam čisto nič pomagat, ker še nisem urejala papirjev, mislm pa da nastop porodniškega dopusta mora biti točno določen, vsaj tako mi je sestra (pri osebnem zdravniku) povedala (se je šlo za bolniško). Sam zdej pa ne vem kdo ti to napiše user posted image . Sestra je omenjala nekaj da bom neke papirje tudi k njim prinesla.... sicer ne vem zakaj, ker sploh še papirjev nimam v roki. Lahko ti pa svetujem da kar k G pokličeš pa vprašaš, tam sigurno vedo.user posted image

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: DECEMBER
11.10.2005 15:11:33   
BlankaT
Pozdravljene!

Danes sem imela redni pregled pri svojem G. Naš user posted image  še vedno vstrajno sedi, tako, da ima sedaj še cca. 2 tedna časa, da se obrne. Baje se more obrniti do 35. tedna. Držimo pesti da se bo user posted image , drugače bom pač mogla roditi z ritko naprej user posted image . Me je pa malo strah kako bo, ker imam pruh user posted image . Pa še slabokrvna sem, tako, da sem dobila železo, pa neko vnetje je odkril, torej še svečke za šest dni. Pa UZ imam čez kakšna dva tedna, kjer bomo točno ugotovili v kakšnem položaju je naš user posted image .

Kg mi tokrat niso šli nič gor, torej so še vedno +15 kg, je pa že to veliko, ali ne? Pa saj bo šlo dol, sem jih prvič bolj dol dajala kot goruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Grem pa na kratko potovanje v Nemčijo user posted image ,mi je dal zeleno luč user posted image , vendar na lastno odgovornost user posted image . Morem pa kakšne dan prej začeti priti Magnezij (FidiMag 300 MG). Sicer pa kamorkoli gremo, gremo na lastno odgovornost, ali neuser posted image ?

Arielca tisti list, ki si ga dobila pri G, kjer ti je napisal PDP, moraš odnesti zvojemu delodajalcu in sicer belega, rumenega pa odneseš osebnemu zdravniku. Meni  je na CSD še pripisala predvideni datum nastopa porodniške. No tako je bilo pri meni. Upam, da sem ti kaj pomagala.


Lp, Blanka user posted image .




_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: DECEMBER
11.10.2005 15:54:52   
arielca
Moja G mi je dala potrdilo o PDP; en izvod je potem poslala osebnemu zdravniku, eden ostane tam v arhivu in enega sem dobila za delodajalca oz. kot prilogo k obrazcem. To mi je razložila G in tudi ko sem šla po papirje na CSD mi je ekla naj dam potrdilo o PDP najprej delodajalcu, ko bom imela vse papirje urejene, pa je ta listek tudi priloga za odobritev porodniške.    Iz tega potrdila se normalno izračuna datum nastopa porodniškega dopusta, zato se mi stvar sploh ni dela problematična, dokler mi danes tajnica ni rekla, da mi manjkajo papirji. Sem poklicala G in mi ni znala pomagat, ker sem po njenem mnenju naredila vse OK, na CSD imajo pa uradne ure šele jutri, tako da bom v skrajnem primeru poklicala še tja.

Presneti papirji user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: DECEMBER
11.10.2005 16:14:48   
GATA
Uf, grozn, k da človek nima že tko drugih skrbi zadost! Mora še papirnato vojno u nulo obvladat. A una tajnica ti pa ni znala nč povedat kje sploh morajo to napisat?

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: DECEMBER
11.10.2005 18:02:45   
mml
Živjo,

a kej uživate v sončnih dneh? Jaz kolikor se le da...no ja danes sem. Včeraj smo opravili "ta velike" nakupe user posted image , beri previjalna miza, postelja, voziček in potem še nekaj cunjic...no ja voziček sva samo plačala, pride v petek, ostalo je pa po vrečah in škatlah v bodoči otroški sobi. Danes sva jo pa že zjutraj popihala ven iz melglene Ljubljane in sva lenarila na sončku user posted image .
Počutje OK...kile ...no ja...škoda zgubljat besede, ker kaj dosti ne pomaga, upam, da gredo po porod res lažje dol, kot sicer pri hujšanju. Meni se zdi, da so se v glavnem prielpile na rit in stegna user posted image ...nesramnost pa takšna.
Jutri se grems spopadat z birokracijo user posted image , najprej v službi in potem na CSD, kjer mi bo sigurno manjkal kakšen papir ali fotokopija...si kr predstavljamuser posted image , no ja bomo že kako.
Od večjih projektov naju čaka še izbira imena user posted image  in nakup lupinice.
Naslednji torek imam spet UZ, potem pa kmalu pregled...skratak zaposlijo te, da ti ni dolgčas.

Lp vsem

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: DECEMBER
12.10.2005 1:32:08   
kofetek2010
a potem sem edina, ki sem bila pridna in sem v ponedeljek že oddala vse papirje na CSD user posted image   in 15.11. bo nakazan dnar od paketa (tolk, da veste) user posted image

že 2 dni mi trebuh ful otrdeva, zato mi je moja dohtarca predpisala 3x na dan po eno tbl Buscopana (proti krčem) in mirovanje user posted image  in že 2 dni imam čist ritem zmešan, zvečer nisem zaspana, ponoči ne spim, čez dan pa mi tud ne uspeva, sem že kot kak user posted image   in premikam se tud kot kak kit user posted image  
če se bo tako nadaljevalo bom šla mal v porodnišnico pokukat, da me pregledajo user posted image  no, vseeno upam, da me ne bodo zadržali user posted image  

lepo se imejte in uživajte, grem poskušat zaspat user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: DECEMBER
12.10.2005 11:53:07   
mml
Danes sem se trudila poštimat papirje, pa so mi v računovodstvo povedali, da ne morejo kar takojvpisat OD za zadnje leto (sicer ne vem zakaj, ker ga imajo v računalniku...user posted image ), tako da mi bodo zadevo poslali domov po pošti, no vsaj to. Tako da potem sploh nisem šla na CSD, kar pomeni, da pred ponedeljkom ne bo nič, ker grem jutri za tri dni na zadnjo službeno pot pred uradno porodniško.
Sicer pa user posted image pridno rogovili user posted image , tako da mama ni v skrbeh. Že nekaj tednov je lepo obrnjena z glavo navzdol user posted image , samo se pa še vedno premika z desne na levo stran trebuha, kar je za moje pojme prav smešen občutek. Bistveno bolj pa krili in boksa z rokami, kot brca z nogami, vsaj moj občutek je takšen.

Imejte se čim lepše in pobožajte malo svoje trebuščke

p.s. a se kaj dosti pogovarjate s prebivalci v svojih trebuhih?

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: DECEMBER
12.10.2005 12:06:36   
kofetek2010
so pa hitri na CSD - odločbo za "pomoč ob rojstvu otroka", paket torej, sem pravkar dobila user posted image  znesek: =57.190,00 sit , aja uveljavljala sem (v pon.10.10.) na CSD Vič-Rudnik user posted image  

ja, naša tud prestavlja rito levo in desno, z rokicami dirigira (no, včasih tud boksa), z nogicami pa se lepo upre na stran in se mal pretegne, a če jo požgečkam hitro umakne in vrne udarec user posted image

ja, seveda se pogovarjamo, sploh, ko se gospodična preteguje in mi trebuh razteguje v širino user posted image  takrat ji kar hitro povem, da nej se mal umiri, kr drgač bo kje na strani ven pogledala user posted image
glavni debatnik pri nas je "big brother", on boža in lubčka bušija, včasih ji tud kakšno zapoje, ji vošči dobro jutro in lahko noč, včeraj je zraven lahko noč še dodal, da jo ima rad user posted image   joj, me je presenetil user posted image

jutri grem tud jaz zadnjič za letos na svojo službeno pot (na Dunaj), upam, da bo vse OK user posted image

lepo se imejte! 

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: DECEMBER
12.10.2005 15:36:27   
mml
Jana73 seveda bo vse OK...uživaj na službeni poti, jaz sem bila na Dunaju sredi septembra. Eno popoldne šla v šoping in ugotovila, da vsaj na Mariahilfer str. nimajo nič pametnega oziroma dobim večino stvari ceneje v Ljubljani.

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: DECEMBER
13.10.2005 18:16:17   
Anonimen
Pozdravljene, decembrke!

Vse kaže, da vas bom zapustila in pristala med novemrkami, saj mi napovedujejo prožitev poroda pri 37t. To pa je že čez 4 tedne!!!! Joj, jaz komaj čakam, da k sebi stisnem tega razgrajačka, čeprav se bojim proženja "na suho". Mogoče pa bodo le pustili, da bo šlo po svoje, ker so bili danes izvidi veliko boljši. So me pa začeli strašit, da je user posted image  full velik, naj bi prehiteval za 2 tedna. Tako da zdaj mene tudi čaka tista sladka pijača user posted image .

Fajn bodite, uživajte, kmalu pa bo tudi naš čas.

(odgovor članu mml)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: DECEMBER
14.10.2005 5:08:37   
Anonimen
Včeraj sem imela pregled pri ginekologinji oz. samo ultrazvok.
Prvo, kar sem vprašala, ko je ginekologinja prenehala z meritvami, je to, ali je Robert še Robert. In kaj mi je rekla? "A mislite, da si ga je tačas, ko vas ni bilo tukaj, odtrgal?'' No, pa je bilo smeha... user posted image  Skratka - še vedno je Robert in bo očitno to tudi ostal.
Tehta baje malenkost manj od kilograma, cca. kilogram pa je menda povprečje za 29. teden nosečnosti, kjer naj bi bila jaz, glede na PDP po nuhalni svetlini. Velikosti nismo ugotavljali. Med pregledom je bil zbujen in sem ga prav lepo gledala, kako nam je mahal.
Plodovnica je primerna, posteljica je menda nekje spredaj, Robert je obrnjen z glavico navzdol (zdaj vsaj vem, da je tisto, kar dobivam pod rebra, njegova noga user posted image  ), čeprav ima menda še več kot en mesec časa, da dela salte.
Omenila sem ji svojo visoko dioptrijo, pa se je kar malo popraskala za ušesi in rekla, da je zihr pač zihr in mi je napisala napotnico za okulista. Danes dopoldan sem torej namenjena na Očesno kliniko KC, da se naročim za pregled kaj vem česa v mojih očeh, po čemer bodo ocenili, ali grem na carski rez ali ne. Bomo videli...
Urin, kri in sladkor so vsi v redu, ginekologinja je edino rekla, da se ji zdi, da se posteljica že nekoliko kalcinira, kar pa je menda tudi "normalno" pri kadilkah in tudi pri marsikateri drugi, ki to ni, ker ima posteljica pač omejeno življenjsko dobo. Ko sem ji rekla za razlago, je rekla, da ni popolnoma nobene panike, dokler je z mano in otrokom vse OK, kar pa očitno je. Naročila mi je samo okvirno štetje brc (vsaj 10 na dan) in rekla, da dokler je otrok živahen, je cool.
Dala mi je potrdilo o PDP in danes na nesem na CSD, da uredim za paket oz. za denar. Naslednji pregled imam v sredini novembra, ko mi bo spet pregledala urin, pritisk in težo, potem pa sem menda začnejo pregledi na 14 dni. No, do takrat bomo pa tudi že vedeli, ali bomo rodili po naravnio poti ali s carskim rezom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: DECEMBER
14.10.2005 10:02:16   
Anonimen
Super, Kerensa. Naš user posted image  je tudi še vedno user posted image . Pa da ima manj kot kg? No, meni so oceno delali pri 33t in rekli, da ima 2350g!!! Je slučajno kje na netu okvirna tabela, koliko bi naj imeli teže? 2350 g bi naj bilo za 35t, tako je rekla sestra. Velikosti pa res ne določajo, samo dolžino stegnenice, ki bi naj povedala, če OK raste. Poleg obsegov seveda.

Mogoče si že kdaj napisala, zanima me, koliko imaš dioptrije, da moraš k okulistu. Jaz nisem tega nikjer omenjala, vendar se mi zdi, da še nimam tako zelo visoke.

Naj vam petek hitro mine, prihaja vikend! Zdaj pa morava res čisto vse do konca nabavit, ker se nikoli ne ve...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: DECEMBER
14.10.2005 11:34:58   
tinkamiška
Hoj!

Včeraj sva bila na UZju in najina punčka je tudi še vedno punčkauser posted image  Je zelo živahna in ves čas je držala rokice na glavi, kot kak mislec. Obrnjena je z glavico na vzdol in tudi jst dobiva pod rabra njene nogice, včasih me pa prav fino z rokico v mehur, po navadi se to zgodi ko hodim po mestu in se mi včasih zdi, da mi bo kr ušlouser posted image

Težka je pa 1,5kg, kar je glede na to kar si je napisala Kerensa kr veliko za 29t ne? Upam, da ne bo pretežka in prevelika, glede na to, da sem sama tak drobižek.

Dobila sem pa železov sirupa za pit in je fuj, fej, kot, da bi jedla rjouser posted image

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: DECEMBER
14.10.2005 11:36:32   
tinkamiška
Sem nekaj pritisnila, pa mi je kr potrdilo odgovoruser posted image

Sem še hotela napisat, da se lepo imejte čez vikend, ker bo sonček!!!!

Tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: DECEMBER
14.10.2005 16:10:06   
XXYY
Lep pozdrav vsem DECEMBERKAM! user posted image

Tuda mi smo imela danes pregled pri g. In UZ. je pokazal, da si tudi naša še ni spremenila spola, tako da še vedno ostaja pupika user posted image . Približno je težka 1400 g, ali je to dovolj ali ne, ne vem. Jaz sem zdaj v 30 tednu in ko sem prej malo brala o vas, je naša pupika kar malo lahka, glede na to da sem v 30 tednu. Moram prebrati, nekje na internetu sem enkrat skopirakla dol, koliko naj bi bil težek naš user posted image za toliko tednov. Moram malo prešnofat, ker me res malo zanima, a je to dovolj ali ni.

Kile so šle spet gor. Zdaj sem se zredila za 16 kg. Ampak g. pravi, da njihova vaga več kaže, ampak mi ni hotela malo manj napisati kg, koker je blo. Doma sem imela za 2 kg manj, pa še peš sem šla do nje, in tam mi pa pokaže še + 2 kg.

Danes mi je dala tudi papirje o PDP - ju. Napotnico za v porodnišnico, napotnico za rešilni avto in ostale dokumente, pa pravi, da dobim šele čez 3 tedne. Groza, a ne. Po mojem sploh ne ve, da je letos že toliko NEDONOŠENČKOV, kajti lahko se zgodi, da bom tudi jaz imela nedonošenčka in bom šla prej rodit (bog ne daj, da bi, ampak tako pravim). Pol bodo pa lahko dali. Prav jezna sem bla na uno sestro.

Nič, uživajte in pobožajte svoje bušije!









(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?