|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: DECEMBER
14.10.2005 18:20:17   
XXYY
http://www.ringaraja.net/nosecnostClanekPodrobno.asp?id=138&kat=8&podkat=


Za vse, ki vas zanima teža vašega user posted image po tednih, ki jih imate.

Čuvajte nase in na svojega/ o user posted image ali user posted image .

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: DECEMBER
14.10.2005 18:24:00   
arielca
Jaz sem bila na pregledu v ponedeljek in mi ni naredila UZ, tako da sem bila kar malo žalostna. Imam pa čez 14 dni spet pregled in takrat bova spet pogladali našega sončka.
Sicer pa sta teža in velikost naših pikic zgolj približni oceni in se ni treba zaradi tega pretirano sekirat in obremenjevat. Če bi bilo kaj narobe, bi G že vedel/a.
Pri nas zdaj na veliko nakupujemo. Predvsem so to drobnarije, ker najpomembnejše že imamo. Z lubijem hodiva tut v šolo za starše, tako da se intenzivno pripravljava na december. Komaj čakam!!!!!!!!!

Lepo se imejte, pobožjte svoje bušije in pazite nase!

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: DECEMBER
14.10.2005 18:25:20   
arielca
Aja, hotela sem prilepiti še tale link za orientacijo, kaj se dogaja z našimi pikicami... Če bo kateri v pomoč:

http://pregnancy.about.com/cs/pregnancycalendar/l/blwbw.htm

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: DECEMBER
14.10.2005 19:19:04   
Anonimen
Hvala za linke. Vidiš, ovčka, tvoja pupa je ravno po reglcih user posted image .
Saj jaz se zaradi ocenjene teže ne sekiram, še posebej, če mi bodo prožili porod 3 tedne prej. Vsaj drobižka ne bomo imeli. No, drug teden bom naredila tudi test za sladkorno, da vidimo, če bi to lahko bil vzrok.
Na tešče imam glukozo blizu spodnje meje, tako da upam, da bo vsaj ta test OK.

Veliko sončka čez vikend!!!

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: DECEMBER
15.10.2005 8:40:55   
Anonimen
Tudi jaz sem svojo ginekologinjo vprašala, ali ni cca. 1 kg nekam malo za 29 tednov in 1 dan, pa mi je rekla, da je to kot prvo tako ali tako približno ocena (200 g gor ali dol je mimogrede), da je povprečna teža za to starost dober kilogramček in da jaz, kot kadilka, lahko seveda pričakujem nekoliko lažjega dojenčka od povprečja. Da pa ni videti zaenkrat nobene panike. Rekla mi je še celo, da bom imela mogoče to srečo, da če bo manjši, bo šel pa lažje in hitreje ven in bom brez šivov, kakor sem bila pri Janu.
Kar se pa dioptrije tiče, sem pa kot slepa kura. Imam jo nekje -8 ali -9, nosim pa kontaktne leče, kajti če bi imela očala, bi bila taka kakor dno od kozarca. Ko sem rodila Jana, 8 let nazaj, sem imela dioptrijo cca. -6 in menda ni bilo vprašljivo, zdaj pa naj bi bilo. Tako, da sem v ponedeljek dopoldne "dobrodošla" na Očesni kliniki v Ljubljani.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: DECEMBER
15.10.2005 8:50:08   
cuma
Pozdrav vsem decemberkam!

Vidim, da ste večinoma vse ok! Lepo!
Jaz sem tudi dobro, le včeraj me je matralo otrdevanje trebuha..in konstantna akcija v trebuhu. Potem sem prebrala post od Jane73 (s katero imava celo enak PDP) in videla, da ima podobne težave. Sva usklajeniuser posted image  
Drugače sem včeraj zaključila šolo za starše, stvari za našo malo sva že večinoma nabavila (le še vzmetnico, banjico in kozmetiko bo treba..) Nekaj sem celo že oprala in zlikala ...
Je pa naša punca še vedno z ritko navzdol user posted image  (sedaj sem v 34.tednu)
no, ..razen če se je včeraj ponoči obrnila (ko se je ful dogajalo po trebuhu). Upam, da se je, ker mi nič ne diši zunanji obrat!
Vikend bo baje zelo lep in zato ga uživajte in in se imejte lepo! 
user posted image cuma 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: DECEMBER
17.10.2005 12:31:47   
mml
Lep sončen dan vsem,

očitno vse uživate na sončku, ker je na temi december vse tiho user posted image . Pri nas nič novega, počutje OK, dete živahno, ukvarjamo se z izbiro imen in trenutno so v ožjem izboru 4 imena za punčko, za vsak slučaj sva izbrala tudi ime za fantka, to je šlo dosti lažje od rokuser posted image . Jutri imam spet UZ, tako da vidimo, kako kaj raste user posted image   in ali je še vedno lepo obrnjena na glavo, glede na smer brcanja bi rekla, da je.
Sicer sem bila pa danes na CSD, kjer ni bilo nobenih problemov, vsi zelo prijazni, v naslednjih dneh dobim menda po pošti odločbo, novembra potem denar namesto paketa, no potem bo pa že tako ali tako skoraj december...
V naslednjih dneh moram še malo po nakupih, manjka še nekaj oblačil in kozmetika zauser posted image , pa lupinica in še kakšno posteljnino moram najti, pa seveda še kup malenkosti.
Uživajte v sončku in se kaj oglasite...

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: DECEMBER
17.10.2005 14:12:36   
arielca
Ojla,
Meni so pa danes v službi KONČNO izpolnili vse obrazce user posted image user posted image user posted image  in tut naša tajnica se je sprijaznila z dejsvom, da se nikjer ne dobi kakšnega specialnega ali dodatnega potrdila o začetku porodniškega dopusta. Tako da zdaj uradno delam do 16.11.. Sicer pa v sredo nesem obrazce na CSD in upam, da bo vse OK. Do sedaj imam z njimi dobre izkušnje.

V soboto greva z lubijem v Italijo, ker nama za najino pikico manjka še nekaj malenkosti (predvsem oblačilca pa posteljnina pa kakšna stvar za kopanje,...).

Hm... Zdaj me pa zanima še, kako pogosto vas G naroča na preglede in koliko UZ ste imele. Mene od 31. tedna dalje naroča na 14 dni, do sedaj mi je napravila 1 vaginalni UZ in 2 UZ preko trebuha.

Uživajte v jesenskih barvah in lepem vremenu, predvsem pa pazite nase in na svoje razgrajače v trebuščkih.



(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: DECEMBER
17.10.2005 14:20:53   
Yasminka
Hola decemberke!

Vidim, da ze skoraj vse pridno urejate papirje na CSD. No men se še ne mudi, saj imam rok konec decembra. G. imam šele drug petek in takrat bom dobila papir o PDP-ju. Verjetno se bom pa že ta teden odpravila po papirje, da jih bom počas izpolnila.
Drugače pa sem ta teden prala in likala cunjice za user posted image user posted image  in sem skoraj križ ven vrgla. Tega se je res naberalo... Veliko so mi dale kolegice, sama sem kupila le nekaj res luštkanih kosov. Tudi voziček in lupinco (so se babice izkazale) že imam, manjka mi samo še kozmetika.
V tem tednu bo user posted image  začel s preurejanjem spalnice (beljenje, sestavljanje predalnikov...). Tko, da se vedno nekaj dogaja...
Lepo se imejte, uživajte v sončnem jesenskem dnevu in božajte pikice.
Pozdravček user posted image user posted image user posted image  Y
P.S.: Komaj čakam, da končam v službi....so mi tako zadišale krvavice in zelje. Njamsi.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: DECEMBER
17.10.2005 16:00:10   
mml
Arielca, jaz sem trenutno v 34. tednu in imam naslednji pregled naslednji petek, to bo 4 tedne po zadnjem pregledu. Za naprej pa ne vem, kako me bo naročala. UZ sem imela kar nekaj, ker sem vključena v raziskavo za ugotavljanje tveganja za Dawnov sindrom...tako da sem imela 2 takoj na začetku (no ta dva sta bila, ker smo zelo dolgo čakali na tole razgrajajčko in se je pojavila tik pred načrtovanim potovanjem), potem NS, pa v 16. tednu, sledila je morfologija in potem pregled v 29. tednu, no zdej spet jutri, za naprej pa še ne vem, ampak kaj dosti časa ne bo več ostalo...mogoče še tam v 37. tednu...
Sem bila pa presenečena, ker so mi že na prejšnjem pregeldu v 31. tednu naredili CTG

Uživajte, malo lenarite in predvsem pustite se razvajat user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: DECEMBER
17.10.2005 18:01:50   
Anonimen
Pozdravljene!

Kar se tiče pregledov se moja g. očitno zelo strogo drži pravil ZZZS. Tako sem imela redna samo 2 UZ, plačala pa sem si NS in UZ v 33t. Pregledi so na 4-5 tednov. Tudi krvnih testov mi ne dela pogosto, do sedaj 2x krvna slika in toxa, pa 1x krvna skupina, sifilis in te stvari. Vedno pa testira urin. Ja, prvi pregled je bil šele pri polnih 10t.

Tako da je res zelo odvisno od g. kaj in kako pogosto. Pa s tem ni moj namen reči karkoli čez mojo g., ker je sicer v redu in sama nisem imela nobenih težav v nosečnosti, da bi bilo potrebno kaj več.
No, zdaj mi je vendarle dala napotnico za ambulanto za PN, ker sem vztrajala na dodatnih testih zaradi slabšega metabolizma v preteklosti. Tu pa so me komplet pregledali, naredili UZ in vse krvne teste. Poslali so me tudi na test z glukozo, ki ga pri svoji g. sploh (še?) nisem opravljala. In me naročajo na tedenske kontrole. Za naprej bom pa še videla, odvisno od izvidov.

Fajn bodite, upam, da vas že več uživa doma. Jaz službe čisto nič ne pogrešam user posted image

(odgovor članu mml)
  Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: DECEMBER
17.10.2005 18:28:05   
BlankaT
Pozdravljene user posted image  in  user posted image .

Jaz sem ravno danes dobila odločbo od CSD. Nisem pa tako pridna pri cotikah  kot ve. Sicer jih še imam od prvega, ampak so še vse pospravljene v škatli. Naslednji teden jih imam namen pregledati, oprati in dokupiti kar pač bo manjkalo. Kupila pa sem si previjalni nahrbtnik od Penatena user posted image user posted image . Me pa zanima katero kozmetiko imate namen uporabljati. Jaz bom verjetno uporabljala Penaten.

V četrtek imam še en UZ, da bomo videli, če se je naš user posted image  obrnil, trenutno še vedno sedi user posted image . Upam, da se bo obrnil, ker nimam ravno želje, da bi se rodil z ritko naprej.

Uživajte še v preostalih jesenskih dneh in upam, da imate še bolj mirne noči, ker se december hitro bliža in s tem tudi nekaj neprespanih noči user posted image .

Lp, Blanka user posted image .

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: DECEMBER
18.10.2005 13:52:55   
mml
Evo ravno z UZ...naša razgrajačka pridno raste user posted image , po današnjih meritvah tehta 2kg in z njo tudi sicer vse OK, plodvnice zadosti, posteljica lepo zadaj, obrnjena je na glavo, skratka vse tako kot mora bituser posted image . Ni bila pa seveda niti trenutka pri miru, tako kot tudi sicer ne user posted image .Tako da sedaj čakam na naslednji pregeld, ki ga imam čez 10 dni. Vmes se bo pa tudi še kaj dogajalo...se pravi nakupi in priprave.

Sončen pozdravček vsem user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: DECEMBER
20.10.2005 10:52:26   
mml
Živjo user posted image ,

kje pa ste vse decembrske mamice? A ste tako zaposlene in pridne in samo meni ostaja čas, ker se mi ne da lotit določenih stvari, ki bi jih še rada naredila za službo? Ali smo res tako nezgovrne user posted image ?
Mimogrede, glede na to, da bomo letos decembra precej zaposlene z našimi otročki, ste že kaj razmišljale kaj bost naredile glede božičnih in novoletnih user posted image daril user posted image ?
Skratka želim vam prijeten dan in uživajte z vašimi razgrajači in razgrajačkami v trebuhu user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: DECEMBER
20.10.2005 11:19:34   
Anonimen
Jaz sem še tukaj...
Zdaj čakam na 8. november, ko bom imela okulistični pregled, na katerem bodo odločili, ali bom zaradi visoke dioptrije rodila naravno ali s carskim rezom. Naslednji pregled pri ginekologinji imam šele 15. novembra, ko se bomo v primeru carskega reza tudi začeli dogovarjati v porodnišnici glede podrobnosti. Naš Robi je malenkost manjši in lažji od povprečja (vendar v mejah normale), za kar ginekologinja pravi, da je kar logična posledica tega, da sem kadilka in da tudi mene ni nič skupaj. Drugače je pa vse v redu: vse se razvija tako, kot naj bi se, plodovnice je dovolj, obrnjen je z glavo navzdol, pridno brca (vedno močneje, včasih celo zaboli). Meni je ginekologinja že naročila, naj štejem brce (10 na dan, je rekla). Če jih en dan ne bi bilo toliko, ni panike, če pa jih tudi drugi dan ne bi bilo, naj se pa kar oglasim, da bi pregledali in po potrebi opravili tudi pregled posteljice in pretokov v popkovini. Rezultati vseh preiskav so v redu in naj bi bila tako jaz kot Robi zdrava. Če bo carski rez, bo verjetno nekoliko pred PDP-jem, predvsem zaradi možnosti (na kar pa zaenkrat nič ne kaže) prejšnje kalcinacije posteljice. Svetovala mi je, da naj več jem, jaz pa nimam pojma, kam naj še kaj dam, saj ves čas nekaj glodam in pijem in imam vsega že do grla. Zredim se pa zlepa ne - zdajle sem nekje na 7kg plusa. Kljub temu imam že občutek, da v prostor najprej stopi moj trebuh, šele potem jaz za njim. Nazadnje, ko sem se pogledala v ogledalo, sem rekla mojemu dragemu, da je treba to ogledalo zamenjati, ker mi kaže, da imam preveliko rit. Ko se je nehal smejati, sem ga pa še kregala, ker mi on ni nič omenil, kakšna sem videti od zadaj, pa je rekel, da bi bil kregan, če bi karkoli rekel, in da je bil pametno tiho. Bolečine v trtici so še, ampak se mi zdi, da se umirjajo (al pa sem se jih jaz tako navadila). Zdaj me je začela peči zgaga, ampak to samo takrat, ko se uležem, torej takrat, ko je želodec v isti višini z grlom. Kako je pa to zoprn občutek, ej! In ker je Robijeva glavica na mojem mehurju, sem tudi jaz malce večkrat na WC školjki. Drugih težav nimam. Paprije za paket oz. denar sem že oddala in bo denar nakazan novembra, tako, da greva z mojim dragim takrat v največji šoping. Čeprav tudi ta ne bo ne vem kako velik, ker bova voziček dobila od prijatelja, posteljico od njegovih staršev, obleke pa od moje mame. Torej bova šla po osnovne stvari in nič drugega. Prostor doma za posteljico je že pripravljen, organizacija v službi tudi, saj bom delala najdlje do konca novembra. V pisarni jim ravno ne mislim rodit. In če bo carski rez, bom ostala v Ljubljani, ker so tukaj največji strokovnjaki. Poskusila si bom priboriti dr. Pušenjaka in TV v sobi.
A katera jak ve, kako je z GSM-om na intenzivni? Verjetno moti aparature, kaj, pa ga ne dovolijo? A je vsaj TV tam, drugače me bo pobralo od dolgčasa? Jaz ne morem samo ležat na hrbtu in ničesar početi...

(odgovor članu mml)
  Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: DECEMBER
21.10.2005 11:04:21   
GATA
Uf kerensa si se pa razpisala user posted image .

No da poročam še jaz. Mogoče se bom malo ponovila, ampak vseeno. V glavnem imeli bomo user posted image , če ne bo kaj vmes prišlo user posted image . Imela naj bi kilo, ki je hvala bogu ne čutim ker je naša pikica sedaj na desni strani. G pravi da bomo videli kako in kaj ko bom rodila. Mi je ful hudo ker se ne morem premikati tako kot bi jaz želela - mislm predvsem na to da bi kam šla peš, ker ta naša pikica tako pritiska na mehur (že celo nosečnost) da ni za povedat. Ko pa vstanem se mi pa zazdi kot bi hotla ven čez trebuh skočt in nekakšno otrdevanje trebuha user posted image . Bila sem prehlajena user posted image  in mi je tako odpornost padla da sem dobila nekakšen herpetični izpuščaj tam spodaj. Pa tud glivice so se še enkrat pojavile...
Drugače naj bi bilo kar se zdravstva tiče kar OK. Spim slabše - ali se zbudim zaradi WC-ja, kar ni tok hudo kot če se zbudim zaradi mravljincev v prstih na rokah. To pa tooook boli da ne znam povedat. Pa noben položaj ni v redu. Res pa je da nosim pikico bolj v križu.
Par dni nazaj me je dragi izmeril obseg trebuha in imam 105 cm.
Aja, na glukozo me G ni poslala - še ne vem zakaj. Ima pa naša pikica 1880g (v sredini 29t).

Papirjev še nisem uredila, vozička in cunjc še nimam user posted image  (naj bi dobila). Smo pa že naredili prostor za posteljico, sam ta še ne stoji. Treba bo kupiti še jogi za posteljico in za naju user posted image . Kupiti bo treba tudi še previjalno mizo oz. nekaj v tem stilu (nekakšna nizka komoda oz. omarica in previjalna deska). Rada bi rodila v Postojni, pa še kar nisva odšla na pogovor oz. predavanje o analgeziji.

No toliko v grobem. Aja gibe naj bi štela, pa kar naprej vmes pozabljam user posted image . Sploh se mi zdi, da so mi možgani odpovedali - vse pozabljam.

Pa lepo se mejte, uživajte in božajte bušije. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: DECEMBER
21.10.2005 13:57:13   
tinkamiška
Vas pa še jst malo pozdravim in povem kakšno je stanjeuser posted image

V ponedeljek sem uredila papirje na CSD, zdej bo treba uredit še samo tisto kar sledi po rojstvu, ampak bom potem o tem razmišljala.

Iza je en tak živahen punčekuser posted image , mi sicer G ni nič naročila, da bi naj gibe štela in sploh ne vem kako bi jih lahko, ko pa tako divja. Sem pa vesela, da je ponoči pri miru, da lahko spim vsaj tisto malo, kar se ne premetavam po postelji, ali pa pijem donat, ker me zgaga tako peče. Tu in tam me sredi noči tudi krč prime v nogo in bi včasih kr jokala, ker tako boliuser posted image  Je pa najina punčka že obrnjena na vzol in mi njena glavica tudi pritiska na mehur, tako da grem na bolj kratek sprehod, ker se mi zdi, da bi lahko kr naprej sedela na WCju.

Čakava na previjalno mizico, sva jo dala delat, ker bi rada, da je zgornja plošča snemljiva in bo kasneje lahko komoda.

Glede novoletnih in božičnih daril imava pa namen it v Avstrijo na začetku novembra in bova tam nakupila darilčka, ker nevem kako bo kaj zgledalo Novo leto in Božič, ko pa imam rok 31.12.

V glavnem sem vredu in Iza tudi, nevem koliko kg imam, nazadnje je bilo +9kg. 14.11. mam pregled in me bojo tehtali, upam, da se nisem preveč zredilauser posted image

Lepo bodite in naj vas nosečniške tegobe ne mučijo prevečuser posted image

LP,
Tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: DECEMBER
21.10.2005 14:26:24   
BlankaT
Tako sedaj pa sem si oddahnila in se že zelo  veselim decembra. Včeraj mi je G na UZ ugotovil, da se je naš-a user posted image  končno obrnila dol user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Sem skoraj poskočila od veselja na mizi, moj user posted image  pa se je samo nasmejal. Nato pa je G pričel meritve, ki so vse po reglcah, nakar pride do spola in reče "joj, kako se lepo vidi spol" jaz pa "ne, ne nočemo ga vedeti, se bomo pustili presenetiti, sicer pa kaj je je!!!!!!!!!!". Verjele ali ne, je kr ostrmel in ni vedel kaj naj, ampak sva bila z user posted image  odločna in nisva hotela vedeti user posted image user posted image user posted image . Sedaj imam ponovni pregled 2.11. Drugače pa se počutim super. Pruh me tudi ne boli več tako zelo, saj se je user posted image  pomaknil-a višje.

Lp. vsem user posted image  in vašim user posted image , Blanka user posted image .

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: DECEMBER
21.10.2005 14:50:14   
Pajaca
Evo se še jaz mal oglasim. Tale teden smo mel ene problemčke in smo okol doktarjev skakal, ja ga smrkavc serje. Je pa na srečo vse ok in moram sam mal več počivat, no to pa že bom mal počivala. V pondelk mam uz, pa bomo vidl kaj je, a je na glavi al na riti. Zanč je bil na riti. Je pač komot.

Drgač sem pa po vsej teli paniki tega tedna dons vrgla v stroj dojenčkove cunje, pa danes letim še par povijalnih kupit, da bo vse prštimano, ker res ne bi kakšnih zgodnjih presenečenj imela.

Tko zdaj pa gremo lepo mal se potepat s tamalo, pa upam da bo pridna, da nau preveč naporna. Mava kar precej opravkov.

Lep vikend, se slišimo drug teden, ko bomo tud mi vedl, a smo na riti al na glavi.

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: DECEMBER
21.10.2005 17:34:32   
mml
No lepo, da ste se malo razpisale...user posted image user posted image user posted image
Jaz sem bila danes po službenih oprvkih, pa dala kri za toksoplazmozo in seveda urin, da mi naslednji teden, ko imam pregled ne bo treba še s tem zgubljat časa user posted image . Potem sem pa zavila v BTC in si privoščila pedikuro in depilacijo nog, ker sem ugotovila, da to doma počasi postaja problemuser posted image , ker brundam kot medved že ko si zavezujem čevlje user posted image . No in ker sem bila že na licu mesta sem zavila še malo v H&M in Emporium in privlekla domov nekaj bodijev in majčk in hlačk...tako da bo počasi zaloga oblačil za prve mesece že kar izpolnjena. Izvest mroam še eno iskalno akcijo user posted image kakšne simpatične posteljnine, pa s seznamom kozmetike in podobnega se morm spravit v Muller (upam, da dobim vse na enem mestu).
Sicer se pa moj user posted image danes službeno potepa in iz samega dolgega časa (no ja in sladkosnednosti) sem se spravila pečt piškote...upam, da ratajo...aja kile...no ja ni hujšega...+9,5kg po današnjem tehtanju (tako da upam, da se bo vse skupaj ustavilo pri max 12 kg...sem pač optimistuser posted image

Lep konec tedna vsem user posted image  in ne pustite se vremenu spravit v slabo voljo

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: DECEMBER
21.10.2005 18:09:32   
Anonimen
Pozdravljene, decembrke!

Se vam še malo oglasim, čeprav je bilo ta teden potrjeno, da vas bom zapustila že novembra. Sicer ni nič tako hudega, vendar g. noče tvegati in bom rodila pri 37 tednih, okoli 10. novembra. Drugače pa se počutim OK, za user posted image  je končno vse nakupljeno, zdaj pa samo še čakamo....

Lepo se imejte, veliko sončka čez vikend!

(odgovor članu mml)
  Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: DECEMBER
21.10.2005 18:18:30   
arielca
Še eno moje kratko poročilo...

Naslednji teden imam pregled in UZ, tako da bomo videli, kako je obrnjen naš user posted image . Vsakič znova moram mojo G opozorit, da mi ne izda spola, ker res nočem vedeti, saj mi je pomembno le to, da bo dojenček zdrav. Sicer pa baje vsakič ful nogice skupaj tišči, tako da se spola niti ne da ugotoviti user posted image user posted image !
Jutri gremo v šoping v Italijo, saj nama manjkajo še nekatere malenkosti (banjica, previjalna podloga, nekaj pajackov,...). Potem moram kupiti še kozmetiko, vendar s tem ne nameravam pretiravati, ker imajo novorojenčki zelo občutljivo kožo in je najboljša voda in kakšno lekarniško olje.
Odločila sem se, da bom šla na Jesenice na predavanje o EA, ker razmišljam, da bi rodila na tak način. Bom še videla... Ali ostale že veste, kje in kako boste rodile?

Danes me čakajo še delovne obvenosti, saj skupino otrok peljem v gledališče, potem pa zaslužen vikend!

Uživajte in čvekajte na forumu, saj je vedno dobro vedeti, da nisi sam...


(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: DECEMBER
21.10.2005 20:19:39   
mml
someone...sej verjetno si kdaj napisala, ampak sem spregledala...zakaj se je pri tebi G odločil, za porod v 37. tednu? Je pa to tako rekoč pred vrati...meni se je čas nekako vlekel od začetka avgusta, zadnje tedne pa brzi z neznosno hitrostjo user posted image in po svoje se mi zdi, da bo december naenkrat tu in s tem tudi najina težko pričakovana razgrajačka, ki jo očka se mi zdi bistveno težje čaka kot jaz user posted image .
Skratka uživajte in ne pozabit nase in na kakšen droben užitek in pregreho

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: DECEMBER
22.10.2005 9:31:11   
cuma
Čau nosečke!
Eni pečete piškotke, jaz pa štrudel..user posted image
Jaz imam že cel teden kuharske pribliske..in pol grem na kulinarično slovenijo in si izpisujem recepte in eksperimentiram user posted image  !!!
Moja mala vrtavka je ok! V sredo bom zvedela, če se je obrnila ali ne. Včeraj zvečer se mi zdi, da sem prvič začutila njeno kolcanje in glede na to, da je bilo zelo nizko.....user posted image ....upam, da je obrnjena navzdol.
Moje počutje je dobro in razpoloženje tudi!
Tukaj na morju je danes (že tretji dan) prava kislica od vremena...pa kaj čmo! Se bomo pa doma zabavali - z možem delava načrt za dekoracijo miškine sobice!!!Riševa in se reživa drug drugemu, tako da je zelo zabavno.
Zabavajte se tudi vi in lep vikend!

P.S.
Jana73! Kje se pa ti skrivaš? A imaš še vedno namen roditi 9.12., kot jaz? Upam, da si ok. user posted image Čau čau od Cume

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: DECEMBER
22.10.2005 10:25:23   
Anonimen
mml, saj na dolgo in široko nisem še nič pisala. Začelo se je z neznosnim srbenjem po nogah in sem vztrajala, da mi naredijo jetrne teste. Pa ne brez osnove, gre za to, da sem v preteklih letih imela več težav z žolčnimi kamni in imam povišan holesterol. Pred zanositvijo sem nehala jemat zdravila in vrednosti so zdaj ponorele. No, metabolne motnje so dodatna okoliščina za razvoj hepatopatije, ki sicer ni nevarna za nosečnico, je pa nevarna za plod, ki lahko okoli PDP nenadoma umre. Zato počakajo do 37t, ko še ni nevarnosti in je meja za donošenost, potem pa raje sprožijo.

Jaz sem z vsemi temi težavami komaj prepričala g., da mi je dala napotnico za laboratorij in sem imela precej povečan bilirubin (od tega srbi koža). Od takrat me vodijo v ambulanti za patološko nosečnost, kjer je sicer zdaj vse OK, vendar jetrni encimi rahlo rastejo. In glede na to, da je user posted image  za 2 tedna večji (pa ni 2 tedna starejši!), bodo kar sprožili, da se ne bi zgodila kaka tragedija. Prav srečna sem, da sem vzrtrajala, ker si ne bi nikoli oprostila!!!

Ja, tako mi je ostalo manj kot 3 tedne do konca. Zato finiširam z nakupi drobnarij, pranjem, likanjem, urejanjem,... IN ŽE KOMAJ ČAKAM!

(odgovor članu mml)
  Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?