Pajaca -> RE: DECEMBER (5.10.2005 21:13:06)
|
Evo pa sem spet tukaj. Moja G je mal pregnala strahove. Sva pokukali v materinsko in vnesli not podatke, pa so vsi podatki v mejah normale. Pravi, da ima G očitno program in tabele za japončke, pa je zato moj otrok velikan... ha ha ha. Tako, da bo pač mogoče malo večji, a konec koncev je bila naša punca res majčkena, pa je pač bolj po meni, tale smrkavc bo pa očitno po očku. Ja moram pa na test za sladkorno. Čeprav pravi G da najbrž ne bo nič narobe, da pa je bolje da kontrolirava, če ga že un z UZ priporoča. Papirje začnem urejat drug teden. Danes sem dobila papirje pri G, sedaj pa jih moram še izplnit, pa potrdit, pa cela kolobocija. A bomo že, počasi in z užitkom. Ja pa še poklicat moram kdaj se podpiše očetovstvo, da se en dan spraviva malo na potep po lj in vmes skočiva še na mačkovo. Čeprav bo po porodu moj itak moral vse poti obresti, ker jim je težko dopovedati, da bo imel otrok naslov po očetu in ne po mami..... tko da se bomo zopet kregali. Je pa fino če imaš očetovstvo urejeno prej.... ti samo doma počivaž, fant pa leta okoli in se krega s CSD in UE in kaj vem čim še. Aja drgač je tako. * Papirje za očetovski, porodniško in te zadeve se ureja na CSD kjer ima mati stalen naslov. * Očetovstvo se podpiše na Ue kjer ima mati ali oče stalen naslov, bolje v občini kjer nameravaš roditi. Če urejaš pred rojstvom otroka. * Papirje za otroške doklade se ureja na stalnem naslovu otroka. * Papirje za znižano plačilo vrtca se ureja kateri koli občini, ali tam kjer ima oče ali tam kjer ima mati stalen naslov.... pač odvisno od tega kje urejaš tista občina plača razliko. Meni so v kr rekli da jim je še v interesu, da dam vlogo v lj..... Evo te stvari vem. Pa še to sem zvedela. Če imaš enega otroka že v vrtcu, se jim javi rojstvo otroka takoj ko se rodi in ko dobiš rojstni list ga neseš tja kjer uveljavljaš znižano plačilo vrtca in oni ti takoj preračunajo v kateri razred padeš sedaj ko je več otrok in pač takoj plačaš manj. Aja a katera ve kako je s prijavo za davek če imaš oba otroka. Ali se bolj splača da ima en 2 otroka, ali vsak enega. In kateri je bolje da ima oba, tisti z boljšo plačo ali kako??? No pa lp...... tele zgornje podatke smo urejali ne dolgo nazaj, tako da so še nekako sveži v meni.
|
|
|
|