Anonimen -> RE: DECEMBER (20.10.2005 11:19:34)
|
Jaz sem še tukaj... Zdaj čakam na 8. november, ko bom imela okulistični pregled, na katerem bodo odločili, ali bom zaradi visoke dioptrije rodila naravno ali s carskim rezom. Naslednji pregled pri ginekologinji imam šele 15. novembra, ko se bomo v primeru carskega reza tudi začeli dogovarjati v porodnišnici glede podrobnosti. Naš Robi je malenkost manjši in lažji od povprečja (vendar v mejah normale), za kar ginekologinja pravi, da je kar logična posledica tega, da sem kadilka in da tudi mene ni nič skupaj. Drugače je pa vse v redu: vse se razvija tako, kot naj bi se, plodovnice je dovolj, obrnjen je z glavo navzdol, pridno brca (vedno močneje, včasih celo zaboli). Meni je ginekologinja že naročila, naj štejem brce (10 na dan, je rekla). Če jih en dan ne bi bilo toliko, ni panike, če pa jih tudi drugi dan ne bi bilo, naj se pa kar oglasim, da bi pregledali in po potrebi opravili tudi pregled posteljice in pretokov v popkovini. Rezultati vseh preiskav so v redu in naj bi bila tako jaz kot Robi zdrava. Če bo carski rez, bo verjetno nekoliko pred PDP-jem, predvsem zaradi možnosti (na kar pa zaenkrat nič ne kaže) prejšnje kalcinacije posteljice. Svetovala mi je, da naj več jem, jaz pa nimam pojma, kam naj še kaj dam, saj ves čas nekaj glodam in pijem in imam vsega že do grla. Zredim se pa zlepa ne - zdajle sem nekje na 7kg plusa. Kljub temu imam že občutek, da v prostor najprej stopi moj trebuh, šele potem jaz za njim. Nazadnje, ko sem se pogledala v ogledalo, sem rekla mojemu dragemu, da je treba to ogledalo zamenjati, ker mi kaže, da imam preveliko rit. Ko se je nehal smejati, sem ga pa še kregala, ker mi on ni nič omenil, kakšna sem videti od zadaj, pa je rekel, da bi bil kregan, če bi karkoli rekel, in da je bil pametno tiho. Bolečine v trtici so še, ampak se mi zdi, da se umirjajo (al pa sem se jih jaz tako navadila). Zdaj me je začela peči zgaga, ampak to samo takrat, ko se uležem, torej takrat, ko je želodec v isti višini z grlom. Kako je pa to zoprn občutek, ej! In ker je Robijeva glavica na mojem mehurju, sem tudi jaz malce večkrat na WC školjki. Drugih težav nimam. Paprije za paket oz. denar sem že oddala in bo denar nakazan novembra, tako, da greva z mojim dragim takrat v največji šoping. Čeprav tudi ta ne bo ne vem kako velik, ker bova voziček dobila od prijatelja, posteljico od njegovih staršev, obleke pa od moje mame. Torej bova šla po osnovne stvari in nič drugega. Prostor doma za posteljico je že pripravljen, organizacija v službi tudi, saj bom delala najdlje do konca novembra. V pisarni jim ravno ne mislim rodit. In če bo carski rez, bom ostala v Ljubljani, ker so tukaj največji strokovnjaki. Poskusila si bom priboriti dr. Pušenjaka in TV v sobi. A katera jak ve, kako je z GSM-om na intenzivni? Verjetno moti aparature, kaj, pa ga ne dovolijo? A je vsaj TV tam, drugače me bo pobralo od dolgčasa? Jaz ne morem samo ležat na hrbtu in ničesar početi...
|
|
|
|