Žabinčica
|
O brina, midve bi lahko eno zgodnje jutranje kofetkanje in čvek "dol vdarile" . IZVIRNO SPOROČILO: brina_s friziranje pa tudi mene se caka, moram se pobarvat, bom kar ta teden izvedla, pa kar sama, kot vedno. Ostalo pa tudi, ceprav se nebi branila, da lezim in me rihtajo iz vseh koncev, ampak bom to raje prihranila za cas po porodu, kaksno urco bo verjetno prekleto pasal it na kaksno pedikuro(in, si predstavljam, od utrujenosti se malo zadremat, hihi) O, ja kakšna urca po porodu za pedikuro je super ideja, malo sproščanja bo sigurno pasalo. Jaz sem se sicer pobarvala, to je že bilo nuja; bom mogoče naslednji teden še k frizeru na striženje skočila, da bo potem en čas držalo, pa mika me tudi da bi šla na manikuro, bomo videli no. Še malo predhodnega razvajanja da si privoščim... Patronaža en obisk pred porodom je pri nas stalna praksa, ja in pripada (vem pa da ne hodijo povsod, mislim da npr. na ljubljanskem koncu tega ponavadi ni). Čeprav meni ni bila neka nuja da hodi; no pač toliko da sva se videli. Pride kao da se malo spoznaš in pogovoriš, da pove kaj prve dni rabiš, itd,. Prva pri sinu mi je tudi ful za opremo razlagala in spraševala; sicer pa je bila obupna, me je tako napsihirala da sem skoraj opustila dojenje zaradi nje (pa se je mali potem v enem mesecu zredil za več kot 1200g, kar je več kot dost). Pri drugi je bila super patronažna, res-ker je videla da vse poteka ok in dojenje teče prišla vsake toliko okrog, še prvo kopanje smo potem kar sami imeli ker je ona bila ravno zaradi hčere na bolniški, pa niti ni druge pošiljala; skratka res fajn ženska, ni obremenjevala s tehtanjem otroka, ful spodbujala da se gre čim prej ven (vse kar je 0 stopinj in več je za novorojenčka primerno je rekla in res naša mala je tako spala na zraku da ne moreš verjet, meni je pa tudi takooo pasal zunaj bit; prejšnja komplicirala za sprehode pa sem rodila aprila!). Ta zdaj pravi da bo hodila na dva dni, tehtnico tudi s seboj nosi-je ravno od mene šla k eni mamici, ki je pred kratkim rodila; no saj bomo videli kako bo po porodu; kakšna včasih lahko malo "pretirava"-moja slaba prva izkušnja pač; je pa vseeno fajn da nekdo pride, pa malo popek in otroka potem pogleda. Shoping za advent/božič . Tudi super ideja. Potem s ta malo je res sigurno boljše it na zrak kot v šoping sploh na začetku. Čeprav tudi če se kdaj gre za krajši čas ni take panike. Meni tudi ti centri prav pridejo da grem vmes med sprehodom na wc; ker ko dojim ponavadi veliko pijem in mi paše ena takšna oz. podobna "postaja". Glede bacilov pa pri tretjem tako več nimam vpliva, že pri drugem ne; ker ostala dva itak iz šole in vrtca direkt stvari prineseta koliko pač jih... Tudi jaz sicer obožujem ta predpraznični čas. Za venček imamenega suhega, takšnega naravnega/pravega, bom ga uporabila letos spet; manjkajo še svečke. Ta teden sem nabavila neke nalepke za okna, so bile zelo ugodne to je otrokoma potem zanimivo. Lani sem jima naredila tudi adventni koledarček sama, letos se tega ne bom lotila; smo pa ponavadi tudi sami kakšne voščilnice itd. izdelovali, njima je to zelo zanimivo, meni je tudi fajn; samo bomo videli kako se bo to letos uvrstilo v urnik. Imena-Brina, meni je tvoj izbor Ula . Ostale punce, ki vidim da berete samo včasih - lahko se tudi pridružite, saj je prijeten čvek tudi tukaj in bo bolj pestro, pa itak je še pol novembra pred nami . Sem spet dolga...morem dat še kateri drugi priliko da kaj napiše ...
|