Žabinčica
|
Po dolgeeeemmm času en lep, novoletni pozdrav od mene punce . Najprej, ker smo že v novem letu - vsem želim veliko sreče, uspeha, zdravja in predvsem lepih trenutkov z . Po porodu je čas tako bežal, pa veliko se je vrstilo nekih stvari, od službenih do privatnih, pa mož še tudi ni koristil očetovskega in se nisem uspela nič kaj oglasit; ampak evo me zdaj. Berem da boste ene že počasi imele drugo posvetovalnico, no mi pa smo šele pred prvo...itak smo bili čez rok in decembrski, je pa res da se je tokrat porod sam začel. Tako da prvič sem šla v porodnišnico ko je bil "čas za to", prvič da sem doživela porod ki ni bil sprožen. Moram rečt da je bilo kar hitro gotovo oz. sem kar dolgo vztrajala doma, tako da sem v porodnišnico prišla že 7cm odprta in naša princeska se je rodila v nekje 2 urah od prihoda v porodno sobo . Popadke sem sicer doma predihavala stoje in prehodila dobesedno celo noč (ležat sploh nisem mogla, sedela sem občasno), ampak to mi niti ni bilo tako hudo, ker sem le bila doma; potem sva spravila ta večjega v šolo, ta mlajšo sta prišla popazit dedek in babica oz. jo potem v vrtec peljat, midva pa sva se zjutraj odpravila v porodnišnico (čeprav jaz bi po eni strani še malo odlašala-pa dobro da nisem). Na mojo veliko veselje je bila tam najboljša izmena in ko sem videla katera babica in babičar delata sem bila presrečna. Od prihoda se je vse odvijalo hitro - celo zapisnik sva delale že v porodni in takoj so vse pripravili tudi za porod in čeprav je bil iztis spet kar težek, seveda sem bila ponvno brez pravih tiščalnikov, je s pomočjo babičarja in negovalke ki sta mi še tiščala trebuh tudi to dokaj hitro šlo (čeprav se je mala še uspela zasukat - sicer je ostala na glavi ampak z obrazekom navzgor, ker to še dodatno otežilo iztis, ampak glavno da je vse potekalo bp). Rezana tudi nisem bila, se pa posteljica ponovno ni porodila, tako da sem spet imela luščenje. Kljub temu pa - pozitivna porodna izkušnja in ponovno same pohvale babici in babičarju, ki sta res najboljša kar jih ukc premore. Drugače smo vredu; naša princeska je zelo pridna, lepo se doji, vidno napreduje. Brat in sestrica sta jo lepo sprejela; včasih je sicer malo pestro. Drugače pa uživam v času z njo. Po noči kar veliko spi; čeprav se tudi zbuja za dojenje oz. kako kdaj; malo jo tudi napenja, ampak za enkrat se da. Uživa zunaj in v vozičkanju, tako da sva veliko na okrog in na sprehodih. Kopali smo se tudi že in v vodi je tudi zelo rada . Zdaj celo razmišljam malo pogledat kakšni kengurujčki so na voljo, ker če zapade ta napovedovan sneg, ne vem kako bova šle ven, njej (in tudi meni) pa zrak tako paše; potem tudi dosti boljše spi;da se ne bi rada odpovedala sprehodom. Kako ste kaj ve in kako vaši ? Jaz se bom poskusala zdaj malo večkrta oglasit, z veseljem pa bom prebrala tudi vaše novičke .
|