|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2015
25.5.2015 8:37:11   
Inčika90
Dobro jutro nosečke :) kako ste? Jst se danes prav super počutim...v soboto sm v službi povedala za N in so vsi lepo odreagirali, čeprav je moja šefica zelo zahrbtna oseba, mislim da sploh ni tako vesela kot je pokazala, me pa sloh ne zanima kaj si zares misli....sodelavke pa so res vse zelo zelo vesele zame :D

Je sploh možno da me že tako zgodaj peče zgaga? Včeraj me je cel popoldne in večer pa nism nč kaj takega jedla...v prvi nosečnosti me je skoz, ampak ne tako zgodaj.

Komu lahko še pišem za fb skupino, ker blondberry se mi še ni nič oglasila :)

(odgovor članu slučajnomama)
Neposredna povezava do sporočila: 751
25.5.2015 9:34:59   
Shorty_
LAhko meni date na ZS za FB, sem se vseeno pridružila, mi je pa način debatiranja na forumu bližji, tako da bom kar tu večino časa.

drugače se nič ne javljam, ampak vse je ok, samo dnevi so prekratki. Glede počutja ostajajo glavoboli drugače sem ok. Trebušček veselo raste, bodoča velika sestrica je navdušena,boža trebušček se pogovarja z njim, izbira imena in je nasploh pozorna.

Možek je tudi čisto blaženuser posted image

Čokoladica, veseli me da so se izcedki umirili, naj ostane tako vse do 40 tedna.

nič šibam delat pa se še kaj javim,

lp

(odgovor članu Inčika90)
Neposredna povezava do sporočila: 752
25.5.2015 10:07:37   
krispin
Dobro jutro :)

moram se pohvalit, da sem se čez vikend nekako umirila in odvezala od rezultatov nuhalne+DHT in na vse skupaj gledam veliko bolj pozitivno kot prejšnji teden. Malo z vašo pomočjo (hvala!) in malo s pomočjo mojih dveh fantov, ki mi vsak dan pokažeta kaj v življenju je najbolj pomembno. user posted image

Meni je čez vikend trebuh dokončno "ven padel" in ful težko skrivam. Danes sem se za službo prav strateško oblekla - moj se mi je prav smejal in vprašal, če rabim še kamuflažno barvo... Pa kljub vsemu sva se odločila, da bova svojim povedala konec tega tedna, ko bodo oboji starši v Ljubljani. Mam filing da me že tako imajo na sumu, še cel mesec bo pa čisto nemogoče skrivat. V službi pa bom povedala samo v kadrovski + direktorju. Se mi zdi fer, zaradi bolniških in pregledov. Moja strategija je, da bo več pozitivnih želja od vseh najbližjih pomagalo, da bo vse ok. user posted image user posted image

ne11, Wildcat, witch - glede dodatnih testov. Po naravi sem taka, da si pred vsako odločitvijo rada naberem čim več informacij. V prvi nosečnosti sem imela po nuhalni in DHT izredno dober rezultat in se zato za dodatne preiskave nisva odločila. Tokrat sem pa po pravici povedano že pred nuhalno razmišljala o tem, da bi šla direkt na BHR oz. AC. Malo zaradi starosti, malo pa zaradi nekega 6 čuta. Moj sicer pravi, da se mu zdi, da bo z otročkom vse ok (na nuhalni je bila nosna kost lepo vidna, vse super), me pa dovolj dobro pozna in razume zakaj bi po rezultatu 1/150 rada šla še na eno preiskavo. Še preden sem zanosila sva se pogovarjala tudi o tem, kaj bova naredila, če bodo testi pokazali kromosomsko napako. Nobeden od naju si ne predstavlja, da bi zavestno šla v to. Že tako je dovolj nepravilnosti, ki jih ne odkrije noben test med nosečnostjo...

Porod - mene je bilo prvič tudi malo strah, po drugi strani sem pa komaj čakala user posted image , ker zadnji mesec sem se počutila res kot letalonosilka. Najbolj pomembno mi je bilo, da sem se psihološko pripravila, da zmorem in da bo vse ok. Enim pomaga, da si pripravijo porodni načrt, da vizualizirajo, se pred porodom srečajo z babico... Meni je bilo najbolj pomembno, da sem vzdrževala fizično kondicijo - ker če zabušavam, sem po najmanjšem naporu hitro fuč. Pa seveda, da je bil moj dragi zraven in me spodbujal. user posted image

PepiBlot - s tem, kar piše v članku se strinjam in sem mnenja da se zdravniki in babice s posegi prevečkrat po nepotrebnem vmešavajo. Z babico iz nočne izmene sem se morala prav skregat, da mi ni šla vstavljat katetra, pa predirat plodnega mehurja, mi pritiskat na trebuh ipd. - v "zahvalo" me je potem do konca svoje izmene ignorirala, ampak je nisem čisto nič pogrešala... user posted image

Razmišljam pa, da bi si tokrat babico izbrala še pred porodom, mislim da se da to v Kranju, Postojni, v Ljubljani pa baje le neuradno - a katera kaj ve o tem?

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 753
26.5.2015 11:30:38   
NeziPezi
Hojla!

Evo sm spet našla še malo časa da se javim. Pri nas je vse po starem. Edina razlika je, da sem začela čuti zatrdevanje trebuha, kar se mi je pojavljalo že v prvi nosečnosti, ampak mene to nič ne moti. Tudi prvi rahli občutki premikov so prišli, ki pa me še ne spremljajo vedno, ampak ponavadi takrat ko se uležem in umirim. Drugače ni še nobenih nosečniških simptomov. Ljudje okoli mene ne vedo da sem noseča razen tistih, katerim sem povedala, ker se mi skoraj nič ne pozna. Moj sicer pravi da imam že večji trebuh kot sem ga imela prvič ampak meni se ne zdi da je kaj drugače ker spravim še vse stare obleke na sebe user posted image . Videla sem da ste nekatere potožile, da vas peče zgaga. To je edina stvar, ki tudi mene od časa do časa pomatra, ne glede na to kaj jem, si pa zelo pomagam z Donatom. Lahko pa se vzame tudi Rupurut, informacija prihaja od mojega ginekologa tako da če bo kateri to nucalo naj si kar s tem pomaga.
Naš knedel je navdušen da ima mamica v trebuščku dojenčka. Vztrajno se dere v popek da bi ga dojenček slišal user posted image . Pravi da je notri fantek. Sem ga vprašala kaj pa če je punčka, pa je rekel da ni da je fantek, tako da bomo videli koliko se je naša vedeževalka zmotila user posted image . Kar se tiče spola sva prvič vprašala in tudi sedaj bova, tako da me že kar malo firbca ko imam naslednji mesec morfologijo, kaj mi bodo tokrat napovedali. Meni ni važno, okoli mene pa se bolj želje nagibajo na punčko tako da bomo videli kaj je zrastlo.
Vidim da imate tudi kar nekaj skrbi glede testov in raziskav. Upam da vse tiste, ki ste v dvomih, da dobite lepe rezultate ne glede na to kaj se boste odločile, verjamem pa da je strah vedno prisoten in če dodaten test ta strah omili, sem mnenja da se ga naredi. Sama sem se odločila samo za nuhalno in če bodo rezultati dobri ne bom delala nič drugega. Srečno pa tistim, ki se boste odločile še za kaj več.
Tudi mi smo kupili novi/rabljeni voziček. Smo navdušeni saj smo ga dobili za precej manj denarja kot pa je novi in tudi lepo je ohranjen tako da sedaj mislim da imam vse za prihod novega člana user posted image .
Skratka ko bo pa še kaj novega pa se spet javim.
Vsem novim lepa dobrodošlica, vsem starim lep pozdravček in vsem tistim, ki ste imele pred kratkim pregled, čestitke za dobre rezultate.
Lep dan vsem vam....NeziPezi

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 754
27.5.2015 9:17:30   
PepiBlot
Ojla, kako smo kaj? Spet vse tiho tu na forumu. Kaj počnete? Jaz imam te dni kar kaotične, ogromno enega dela na faksu, en kup seminarskih, tako da sem kar zakopana. Ampak saj bo, tam do srede junija bo še pestro, potem se pa malo umiri, hehe.
Sicer pa nič, vse okej. :)

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 755
27.5.2015 9:47:37   
ne11
hej,
ja po nuhalnih se je vse nekam umirilo na forumu... :) jst sm super, vsaketolko imam malo krčev,ampak da raje kot buscopan malo počivam in pijem donat.
v službi je kaos kot vedno, opažam pa da nisem več tako utrujena ko pridem domov, se je telo že mal navadilo ;) pregled pri G imam šele čez 2 tedna, verjetno rutinski pregled in voda.
bolj zanimiva bo šele morfologija, nekje v 21.tednu a ne? tako da bom še čakala....
drugače pri sebi ne vidim nekih groznih sprememb, razen zredila se še nisem 0 (trenutno sem 13t) , me pa kavbojke že tiščijo v pasu ko sedim v službi.
kje nakupujete nosečniška oblačila, večinoma berem da ste samo potegnile iz omare/podstrešja?:)

(odgovor članu PepiBlot)
Neposredna povezava do sporočila: 756
27.5.2015 10:20:14   
hribovkati
Evo, tudi moji krvi testi so full posabšali nuhalno, tako da sem včeraj naročila na amniocintezo, katero imam 19. junija. Za čakat bo full, pa strah me je tudi....

(odgovor članu ne11)
Neposredna povezava do sporočila: 757
27.5.2015 11:20:24   
witch
Držim pesti za vse tiste s krvnimi izvidi, ki so nuhalno poslabšali. Naj bodo novi rezultati odlični user posted image

Jaz sem tudi bolj delovni. Prejšnje dni sem pucala hišo. Vmes nekaj delala na vrtu. Me čaka zunaj še ogromno dela, ampak sama s sinkom tak težko delam. Ni še, da bi se nekaj zaigral. Drži se me za hlačnico in cvili.

Nosečniške obleke jaz sem kupila v prvi nosečnosti ene kavbojke v h&m, ene v c&a, pa eno majčko v mani. To pa je vse kar sem imela nosečniških oblačil. Sem hodila v službo pa nisem čutila potrebe po več oblačilih. Trebuha nisem imela ogromnega in sem nosila navadne majčke. Ker se mi je zdelo škoda denarja za nosečniške, če so bile tiste čisto ok.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 758
27.5.2015 11:59:22   
hribovkati
Ja tudi jaz upam, da bo z mojim izvidom vse ok.
Glede oblačil sem si tudi jaz v prvi nosečnosti kupila dvoje hlač in nekaj majčk in to je blo to...

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 759
27.5.2015 20:25:42   
annyka
Pozdravljene punce,

a obstaja na FBju skupina Novemberke 2015 mogoče? :)

(odgovor članu hribovkati)
Neposredna povezava do sporočila: 760
28.5.2015 9:44:00   
Inčika90
Dober dan punce :) jst sm ravnokar bila na pregledu, slišala sm srček kako tiktakauser posted image
Naslednji pregled imam šele sredi julija, ker bo moja G na dopustu :( tako da bo naslednjič že morfologija, komaj čakam :D
Zanima pa kako je s prilagoditvijo urnika med nosečnostjo...je moja pravica, da zahtevam delo samo v jutranji smeni al je to dobra volja delodajalca. Ker moja popoldanska traja do 23.ure, med vikendom celo do 23.30/24.00, takrat pa sem že res utrujena :/

(odgovor članu annyka)
Neposredna povezava do sporočila: 761
28.5.2015 10:24:04   
krispin
Ojla!

hribovkati - držim pesti, da bo izvid super in s pikico vse ok!user posted image

Jaz sem bila včeraj na biopsiji horionskih resic. Z mojim sva se odločila tudi za hitri test, da ta glavne rezultate dobiva že v roku enega tedna. Pa res sem vesela, da sem se odločila za BHR, da mi ni treba čakat še dodatnih dveh tednov do amnio. Malo me je bilo strah, ker naj bi bolj bolelo kot AC, ampak moram pohvalit dr. Kavčiča, ki je bil fuuuuul nežen in hiter, sestre pa v velikansko oporo - ker se *RES* na smrt bojim igel. V glavnem, zdaj pridno pijem šumečke z Mg, bolečin nimam, držim pestke za dobre izvide in počivam (hb je mali na morju z babico, da imam res mir).

Nosečniške obleke - jaz nameravam enkrat kasneje kupit dvoje hlače - trenutno nosim še svoje, s tem da si ta zgornji gumb podaljšam z eno kratko elastiko za lase... user posted image , čez dam še pas in sploh ni panike. Že prvič sem od prav nosečniških oblek imela samo hlače - pa še to sposojene. Kljub temu da je bila zima/jesen, sem bp sfurala z navadnimi oblekami - večino sem kupila v Zari, ker mi te nosečniške reees ne potegnejo...

annyka - na FB sta dve skupini. Ena je vidna, druga pa skrita - in mislim da smo po večini kar vse tam. Poglej par strani nazaj, kateri pisat na zs, da te doda.

Inčika90 O nočnem delu tule odgovarja Pušenjak: http://med.over.net/forum5/read.php?19,6702804
Tole je pa iz min. za delo: http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/vzd/Nosecnice_1.pdf
185. člen, drugi odstavek ZDR http://imss.dz-rs.si/imis/f11c3dd2a0a388f85f59.pdf
"Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka."
Če prav razumem zakon, je vse odvisno od tvojega dela - samo če te nočno delo ful utruja, ti tu zna najbolj pomagati tvoj ginekolog. Upam, da sem vsaj malo pomagala... user posted image

Tko, jest si grem prvič po dooooolgo časa nohte nalakirat. Roza, ful temno rdeča, črna ali sv. modra? user posted image

(odgovor članu Inčika90)
Neposredna povezava do sporočila: 762
28.5.2015 10:40:59   
Shorty_
krispin, svetlo modra user posted image

lpuser posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 763
28.5.2015 11:04:35   
Inčika90
Ja saj ginekologinja mi je svetovala naj se poskusim zment da delam večinoma al skoz zjutraj...dokler bo šlo, pol pa bi me dala na polovični čas
Drugače pa roza :)

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 764
28.5.2015 11:22:02   
hribovkati
Krispin : kam si pa šla na biopsijo ? Pri meni je bilo iato kot pr tebi, sama nuhalna in rizoko vse bp, krvni testi so pa vse dosti poslabšali. In ko sem klicala v lj in se naročila, mi je rekla vse bo ok, da fajn da je bila sama meritev nuhalne ok.

(odgovor članu Inčika90)
Neposredna povezava do sporočila: 765
28.5.2015 11:42:27   
krispin
hribovkati - bila sem v ljubljanski porodnišnici, ful so me hitro naročili ker se HBR dela do nekako 14 tedna, jaz pa sem zdaj v 13. V ponedeljek sem se naročila za sredo - genetsko posvetovalnico in poseg sem imela na isti dan, ker sem že v štartu vedela, da grem na HBR. Tudi meni je podobno rekla, da je nuhalna ok, ampak genetik mi je pol razložil, da gresta hormona pri nepravilnostih eden zelo gor, vrednost drugega pa se precej zniža. Pa da je nek %, kjer je pri Downu nuhalna ok... Statistika v glavnem. Zato pa greš pol na genetsko analizo, da vsaj glede teh napak dobiš pravo informacijo.

Neposredna povezava do sporočila: 766
28.5.2015 11:49:33   
hribovkati
Krisnin: hvala za info. Mene bo pobralo od čakanja.....

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 767
28.5.2015 11:50:54   
krispin
V katerem tednu pa si?

Neposredna povezava do sporočila: 768
28.5.2015 11:51:29   
hribovkati
v 13 tednu sem...

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 769
28.5.2015 11:52:07   
krispin
Pa imaš kakšne pomisleke glede HBR, da si se odločila za AC? Meni ravno to čakanje ni odgovarjalo...

Neposredna povezava do sporočila: 770
28.5.2015 11:57:39   
hribovkati
sem ti poslala zasebno sporočilo krispin

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 771
28.5.2015 12:04:09   
krispin
Sem dobila mail, ti ravno pišem odgovor... user posted image
Poglej mail.

< Sporočilo je popravil krispin -- 28.5.2015 12:13:55 >

Neposredna povezava do sporočila: 772
28.5.2015 12:51:21   
krispin
Punce, čisto vas bom zasula danes, sam to je pa tko, če je treba počivat... Ravno so me klicali iz genetike in hitri test je pokazal zdravo punčko! Imam nasmešek do ušes, vsake toliko tudi kakšno solzico potočim in sem nepopisno vesela. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko se malo umirim, pa nohtke na roza pobarvam. user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 773
28.5.2015 12:57:26   
hribovkati
Krispin: JUPIIIIIII, ČESTITKE...... ZDEJ PA ŠE SAMO JAZ...... JUPI....

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 774
28.5.2015 13:12:37   
ne11
bravo krispin, vesela zate!!! user posted image

hribovkati zate držim opesti, vse bo ok!

Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.