|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2015
21.5.2015 9:14:11   
PepiBlot
smo vprašale, vsaj jaz, no, ampak je še prezgodaj :)

(odgovor članu ne11)
Neposredna povezava do sporočila: 726
21.5.2015 9:54:09   
krispin
Tudi mene je firbec matral, ampak na nuhalni je še prezgodaj. Meni je previdno napovedala punčko - ampak tako je bilo tudi pri prvi nosečnosti - pa imamo doma zdaj fanta. user posted image

Čeprav po svojem filingu bi rekla, da bo tokrat punca... Bomo videli, kako zanesljiv šesti čut imam.
Kaj pa ostale, se vam kaj dozdeva katerega spola bodo pikice?

(odgovor članu PepiBlot)
Neposredna povezava do sporočila: 727
21.5.2015 9:54:46   
Ana.17.11
Ziiivjo :)
evo tudi jaz bi se vam rada pridruzila :)
Smo ze v 15 tednu polno dobre volje in dobrega pocutja :D
imate mogoce fb stran?:) user posted image

(odgovor članu NeziPezi)
Neposredna povezava do sporočila: 728
21.5.2015 10:11:12   
PepiBlot
jaz mislim, da bo fant. :D
ne, da gre za nek občutek, ampak moja mami ima eno formulo po kateri računa spol (glede na datum spočetja, očetov in materin rojstni datum in letnico), in je kar precej zanesljiva :D dejansko sem šla preverjat za vse znanke in prijateljice in le pri redko kateri se enačba zmoti :P

če katera hoče, mi lahko pošlje datume, hehe :D

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 729
21.5.2015 10:16:49   
Ana.17.11
Moj datum je 17.november :)))

(odgovor članu PepiBlot)
Neposredna povezava do sporočila: 730
21.5.2015 10:21:34   
PepiBlot
Ana.17.11, rabim tvoj rojstni datum (in letnico) in od tvojega partnerja oz. očeta otroka :)

za fb pa piši blondberry :)

(odgovor članu Ana.17.11)
Neposredna povezava do sporočila: 731
21.5.2015 10:36:12   
Wildcat
Midva sva imela od samega začetka občutek da bo fant. Na nuhalni smo gledali in gledali... In nič videli user posted image
Ampak imava že cel maj nekak občutek, da se je naš mali Kai odločil, da ne bo Kai ampak Kira. user posted image

Največja fora je bila, da sem si od nekdaj želela punčko (morda ker nisem imela sestre, samo brata), ampak potem se mi je pa eno leto pred zanositvijo kar naprej sanjalo, da sem rodila sina... In na to moje sanjsko bitje sem se tako navezala in ga vzljubila... Pa tudi malemu že zelo dolgo praviva Kai, da imam občutek, da bom kar malce razočarana, če ne bo res Kai (čudno, saj vem... ampak sem bila vedno tako ponosna na svoj "coprniški 6. čut" da bi morda bolj kot zaradi spola bila razočarana, da me je malce izdal tokrat)

So stvari, ki bodo vselej močnejše od časa in daljave. Globlje od jezikov in navad. Kot je slediti svojim sanjam in se spoznavati. In deliti z drugimi čarobnost, ko jo odkrijemo ... (Sergio Bambaren, Delfin)

(odgovor članu PepiBlot)
Neposredna povezava do sporočila: 732
21.5.2015 12:23:05   
miramar
Kako zanimivo glede obcutkov, jaz pa tud priblizno nevem, skoraj vsem prijateljicam sem napovedala spol pravilno, zase pa po pravici povedano nimam pojma, nimam popolnoma nobenega obcutka kaj bo.

Pri razpredelnici bi popravila svoj pdp - na nuhalni mi ga je G za dva dni zamaknil, tako da imam pdp 28.11.. Sem bila pa tako vesela in blazena, sem gledala v ekran in ostala na koncu brez besed, se za spol sem pozabila vprasat od vseh teh custev v meni user posted image

(odgovor članu Wildcat)
Neposredna povezava do sporočila: 733
21.5.2015 12:52:12   
JanaJaka
Pozdravljene. Končno se tudi jaz pridružujem čvekanju, sem želela počakati do nuhalne, ki je uspešno za mano user posted image vse je ok, pdp pa je 26.11 ... Prvi otroček. Rada bi čvekala tudi na FB, sem si prav v ta namen naredila profil, ker sicer nimam FB. Tako da, blondberry, pišem ZS.

(odgovor članu miramar)
Neposredna povezava do sporočila: 734
21.5.2015 12:54:51   
Wildcat
Jaz sem do sedaj imela 100% napoved... Trenutno pri sebi me pa po pravici povedano mede :) Cel čas sem imela občutek, da je fantek... Od začetka maja imam pa (pa tudi partner mi je včeraj povedal, da ima podoben občutek) občutek, da bo punčka user posted image

Mene pa zanima, če že kaj načrtujete porod? Midva sva se šla že prijaviti v šolo za starše, vendar prideva na vrsto šele nekje septembra. Še vedno pa se odločam, kje bi sploh želela roditi... (tu imamo namreč opcijo roditi doma, v babiški hiši, ambulantni porod ali porod v porodnišnici)

< Sporočilo je popravil Wildcat -- 21.5.2015 12:55:10 >

So stvari, ki bodo vselej močnejše od časa in daljave. Globlje od jezikov in navad. Kot je slediti svojim sanjam in se spoznavati. In deliti z drugimi čarobnost, ko jo odkrijemo ... (Sergio Bambaren, Delfin)

(odgovor članu miramar)
Neposredna povezava do sporočila: 735
21.5.2015 17:09:24   
Compass
Ojla!

Končno sem povedala vsem v službi user posted image Se mi je prav oddahnilo in še dobro so odreagirali.. user posted image

Drugače pa glede spola, nisva niti prvič vprašala, niti ne bova sedaj. Pri prvem sem imela proti koncu filing da bo fantek, pri tem filinga še nimam, nekako pa bi eno punčko zdej user posted image tko sem tud sanjala takrat, ko sem sanjala da sva bile z našo beljo skupi v porodnišnici. Ona je imela fantka, jst pa punčko user posted image

Glavobol me je minil komaj danes zjutraj. Še ponoči sem se zbudila z glavobolom, zjutraj je bilo pa hvalabogu v redu. Mi pa mori tole vreme, jaz bi imela sonce user posted image Pol poleti se bom pa jezila, ker mi bo vroče user posted image

Druge ste OK?

Prejšnji dan sem potegnila iz podstrešja kar imam nosečniških cunj, pa sem se odločila, da z njimi še malo počakam ;)

(odgovor članu Wildcat)
Neposredna povezava do sporočila: 736
21.5.2015 17:13:14   
Compass
Wildcat porod? Tako kot prvič, samo brez raztrganin, pa čim hitreje user posted image Rodila sem v Postojni, nekaj šivov, je pa šlo kar hitro skozi. Je bolel kot pri norcih, ampak to je že pozabljeno user posted image Nisem pa dobila nič proti bolečinam ker je šlo prehitro baje..

Edino kar si želim je mal boljši odnos med. sester tam v P. Ker tisto me je pa zelo razočaralo pri prvem porodu, sem pol še rekla, da ne bom več šla tja in sem že razmišljala o Kranju ali Ljubljani. Me pa vleče v Po, ker tam dela moj G.. Ma bomo še vidli, sej je še en čas..

(odgovor članu Compass)
Neposredna povezava do sporočila: 737
22.5.2015 13:08:07   
hribovkati
Evo, po dolgem času se spet javljam.
Prjesni teden sem mela nuhalno svetlino in je vse ok... kaj bo, ne vemo, je rekla zdravnica, da bo fantek da mali malega, oziroma punčka da ma veliko :-). Zdej bomo pa videli kaj bo :-)
Zdej pa drug problem, kako povedati šefu. To mi je nekaj najbolj groznega v tem trenutku.... zaposlila sem se aprila in imam pogodbo do konca septembra.... sodelavcu sem povedala in je rekel,da sef mi ne bo nc rekel... da itak je to nekaj normalnega...

(odgovor članu Compass)
Neposredna povezava do sporočila: 738
22.5.2015 13:37:05   
krispin
Ojla punce... A se je katera odločila/razmišljala o amniocentezi oz. biopsiji horionskih resic? Jaz sem dobila rezultate iz nuhalne in sama meritev je bila super, po DHT so me pa uvrstili v rizično skupino in mi ena od teh preiskav pripada na napotnico. Milo rečeno me je ta novica iztirila, ker je na nuhalni bilo res vse bp, celo boljše kot pri prvi nosečnosti, z dvojnim hormonskim testom se mi je pa rezultat drastično poslabšal...

Fant je prepričan, da je z otrokom kljub vsemu vse ok, meni pa te statistike in verjetnosti ne dajo miru in me prav ubija. Samo še o tem razmišljam. V ponedeljek se naročim za biopsijo v prvem tednu junija. Na amnio bi morala čakat še dodatna 2 tedna, potem pa še 3 tedne za rezultate in mi je to čisto predolgo.

Pa res sem se veselila, da bova lahko končno povedala, zdaj pa tole. Trebuh vedno težje skrivam, pa po biopsiji bo treba en teden bolniške in počitka doma... Aaaaaaaa... Petsto vprašanj bo, lagat nočem, po drugi strani pa pred rezultati ne bi rada povedala za nosečnost. Če bo kaj narobe se bova odločila za splav, to je pa tako osebna odločitev, za katero nočem, da jo sorodniki itd. premlevajo za mojim hrbtom. Sestra in zdravnica sta mi zagotavljali, da je zelo verjetno vse ok - ampak vseeno. Pa še igel in podobnih reči me je ful strah, že kri mi je problem dat, kaj pa šele tole... user posted image user posted image

Poskušam pozitivno misliti, samo vedno je na koncu tisti "kaj pa če". Samo tole sem napisala, pa sem čustveno čisto na psu, z velikim knedlom v grlu, še zjokala se bom - in to kar v službi. Tile nosečniški hormoni na polno nagajajo. S slabostmi, pri izvidih...

(odgovor članu Compass)
Neposredna povezava do sporočila: 739
22.5.2015 16:24:08   
mojcaziga

IZVIRNO SPOROČILO: krispin

Ojla punce... A se je katera odločila/razmišljala o amniocentezi oz. biopsiji horionskih resic? Jaz sem dobila rezultate iz nuhalne in sama meritev je bila super, po DHT so me pa uvrstili v rizično skupino in mi ena od teh preiskav pripada na napotnico. Milo rečeno me je ta novica iztirila, ker je na nuhalni bilo res vse bp, celo boljše kot pri prvi nosečnosti, z dvojnim hormonskim testom se mi je pa rezultat drastično poslabšal...

Fant je prepričan, da je z otrokom kljub vsemu vse ok, meni pa te statistike in verjetnosti ne dajo miru in me prav ubija. Samo še o tem razmišljam. V ponedeljek se naročim za biopsijo v prvem tednu junija. Na amnio bi morala čakat še dodatna 2 tedna, potem pa še 3 tedne za rezultate in mi je to čisto predolgo.

Pa res sem se veselila, da bova lahko končno povedala, zdaj pa tole. Trebuh vedno težje skrivam, pa po biopsiji bo treba en teden bolniške in počitka doma... Aaaaaaaa... Petsto vprašanj bo, lagat nočem, po drugi strani pa pred rezultati ne bi rada povedala za nosečnost. Če bo kaj narobe se bova odločila za splav, to je pa tako osebna odločitev, za katero nočem, da jo sorodniki itd. premlevajo za mojim hrbtom. Sestra in zdravnica sta mi zagotavljali, da je zelo verjetno vse ok - ampak vseeno. Pa še igel in podobnih reči me je ful strah, že kri mi je problem dat, kaj pa šele tole... user posted image user posted image

Poskušam pozitivno misliti, samo vedno je na koncu tisti "kaj pa če". Samo tole sem napisala, pa sem čustveno čisto na psu, z velikim knedlom v grlu, še zjokala se bom - in to kar v službi. Tile nosečniški hormoni na polno nagajajo. S slabostmi, pri izvidih...

http://www.dnevnikich.si/zgodba.php?n=novi-test-za-downov-sindrom-alternativa-amniocentezi

kolegica lani novembra plačala okoli 700 € (dr. Miglar MB), rezultati v dobrih 10ih dneh

lp

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 740
22.5.2015 17:08:48   
Wildcat
Krispin, kako pa da sta se odločila še za dodaten test? Midva sva se samo za nuhalno (fantova želja, jaz ne bi nič) in nuhalna je bila super (kot v tvojem primeru).

Vse dobro želim in upam, da gre samo za lažni preplah. Namreč-vse ostale, ki imamo dobre rezultate nuhalne, smo morda na istem kot ti, samo da ne vemo. Upam, da bodo vsi naši otročki zdravi in normalno razviti, da bodo zrasli v super odrasle osebe brez kakršnihkoli ovir. user posted image

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 741
23.5.2015 5:00:28   
82ka
Jaz sem v 10 tednu dala kri za DHT in potem so mi v 12 tednu naredili NS, in so bili zraven tudi rezultati DHT. Rezultati so bili dobri, vendar so mi zaradi starosti
priporočali še dodatno testiranje. Odločila sva se za neinvazivni predrojstni test NIPT, kjer ti vzamejo kri in jo v tujino pošljejo na preiskave. Rezultati naj bi bili znani po 10 dneh, vendar so mene po telefonu obvestili že po enem tednu, po pošti pa sem rezultate dobila dva dni kasneje. Rezultati so bili dobri in tudi spol smo izvedeli. Fantek je. Cena NIPT je 650 €. Jaz sem zelo zadovoljna, da sem se odločula za to, saj sem sedaj dosti bolj mirna.

(odgovor članu Wildcat)
Neposredna povezava do sporočila: 742
23.5.2015 6:50:24   
krispin
Wildcat, misliš za DHT? Zato, ker poveča zanesljivost rezultatov nuhalne. Delala sem ga tudi v prvi nosečnosti, obakrat na priporočilo ginekologa.

mojcaziga, 82ka - sem tudi jaz razmišljala o NIPT testu, ampak zdaj ko imam BHR ali AC na napotnico, se nekako nagibam, da bi šla rajši na to. NIPT je primarno za Downa ipd. z invazivnimi pa lahko ugotovijo še nekatere druge nepravilnosti... Bom čez vikend še malo premlevala.

Hvala punce. :)

(odgovor članu 82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 743
23.5.2015 10:05:31   
82ka
Če bi jaz imela slab rezultat na NS in DHT bi se tudi odločila za AC ali HB, ker prikaže več rezultatov. Srečno kakorkoli se boš odločila.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 744
24.5.2015 8:25:43   
ne11
hej punce,

js sm bla na nuhalni, rezultat je bil dober (ns 1,2/ verjetnost 1:4012) in ginekolog mi je vseeno predlagal še dht ki še za dodatnih 5% izboljša verjetnost. tako da bi iz 90 prišli na 95% verjetnost. in sm razmišljala tako: če je sam rezultat NS dober, potem ne gre naprej na dodatne teste, ki bi lahko sicer izboljšali trenutni izvid(še vedno pa ni 100%), po drugi strani lahko rezultat poslabša samo za malenkost, pa bom že vse panična. tako da se nisem odločla za dodatne teste.

(odgovor članu 82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 745
24.5.2015 12:33:38   
Wildcat
Jaz sem se tudi tako odločila-če bo rezultat nuhalne ok, potem ne delamo nobenih testov več... Itak je to vse bolj tako/tako (moje osebno mnenje). Je lahko vse vredu z otrokom, pa potem pri porodu do česa pride... Ali pa se šele kasneje kaj pokaže. Na žalost na te stvari nimamo kaj dosti vpliva. Mislim, da je najbolje, da smo čimbolj pozitivne, skrbimo lepo zase in se razvajamo. S tem bomo največ naredile zase in za naše še nerojene otroke. Seveda je pa to odločitev vsake posameznice-zato pa tudi imamo več možnosti user posted image

(odgovor članu ne11)
Neposredna povezava do sporočila: 746
24.5.2015 18:07:55   
witch
Jaz sem šla na nuhalno , drugih testov ne bom delala nobenih. Je rezultat podoben kot prvič in imam čisto lepega zdravega otroka.

krispin jaz sem imela prvič ok nuhalno, za dvojni hormonski test se nisem odločila iz samo enega razloga. Bala sem se, kaj bo, če dobim slabši rezultat. Bila sem prepričana, da splava ne grem delat. Rezultat je bil pri mojih 27ih letih 1:3900 (zadnji dve številki se ne spomnim). Tokrat je bil rezultat 1:3300 (spet zadnji dve ne vem), mi je pa sam G rekel, da je brezveze delati DHT. Odločitev je tvoja. Meni pa se pojavi prvo vprašanje, a boš šla na splav če bodo rezultati slabi? Če ja, bi na tvojem mestu šla. Če ne, pa ne bi šla. V končni fazi pa z otrokom ni NIČ narobe. Boš videla, da boste dobili čisto lepo zdravo detece.

Porod, trenutno se odločam v kateri državi bom rodila. Drugače pa upam, da bo isti kot prvi. V dobih 40ih minutah, brez šivov, rezanja in trganja.

Jaz pa nisem imela ne prvič nobenega občutaka kakšen spol naj bi bil, ne zdaj. Prvič sta mi dve osebi napovedali punčko, vsi ostali fantka. Zdaj pa še ni trebuha in nobenih napovedi user posted image Prvič nisva vprašala, zdaj pa me ima da bi. Da pač vem kakšen je občutek ko veš kaj bo.

< Sporočilo je popravil witch -- 24.5.2015 18:12:53 >

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Wildcat)
Neposredna povezava do sporočila: 747
25.5.2015 7:40:01   
PepiBlot
Dobro jutro! Kako smo? Jaz danes upam na lepo vreme, da dopoldne skočim na sosednji hrib, prav pogrešam gibanje zdaj, ko je bilo toliko dežja.
Sicer pa pomoje je najpogostejše vprašanje ljudi, ko jim povem za N, če me je kaj strah poroda. Po pravici povedano sploh (še) ne razmišljam o tem. In me ni še nič strah. Kako bo, pa ne vem. Najbrž, ko bo šlo za res, bo tudi strah terjal svoje, ampak mislim, da bolj kot tuhtaš in razmišljaš, slabše je. Še vsaka je rodila.
Imam pa danes popoldne šolo za starše - v Ljubljani imamo v dveh delih, zgodnja nosečnost (prehrana, gibanje, zdrav način življenja), ki se izvaja do 20. tedna, potem proti koncu pa še tadrugi del. Tako da se že veselim, če bom kaj pametnega slišala, hehe. :)

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 748
25.5.2015 7:55:19   
PepiBlot
na tale članek sem danes naletela ... zanimivo ..
http://www.rtvslo.si/zdravje/druzina-nosecnost/porod-po-meri-zenske-je-clovekova-pravica/365870

(odgovor članu PepiBlot)
Neposredna povezava do sporočila: 749
25.5.2015 8:03:42   
slučajnomama
Po daljši odsotnosti se javljam - še 10.11. zapolnim...

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.