witch
|
ne11 tukaj imaš 2 uzja. Enega v 12. tednu, ko pač potrdijo da je to to in pregledajo če je z otročkom vse ok (ne delajo nuhalne), naslednji pa morfologija med 18. in 20. tednom. To pa je to. Vsi ostali pregledi so tehtanje, pritisk, urin, vmes kri, pa poslušanje srčka. Ne, ne hujšam. Isto je bilo prvič. S tem da je šlo še več kil dol. Enostavno mi ni za jesti. Tisto kar mi pa paše pa pojem na tone. Roko na srce, ne dovolim si, da bi se non stop nažirala in jedela ne vem kakšne porcije. Ker pač imam kar nekaj kil in vem,kako težko je shujšati. Tak da na + 25 kil kot je šla kolegica pač ne morem dovoliti. Jedla je pa celo nosečnost totalno brez nadzora. Sem se prvič zredila 3 kile in upam, da tudi tokrat ne bo veliko več. načrtno pa ne hujšam. Jem kar mi paše in ko mi paše, ampak vseeno ne pojem 5 čokolad na dan, znam pa pojesti 3 jabolka naenkrat Glede kil sem jaz bila prvič vedno kregana. Tupila mi je da namerno hujšam, da otrok ne raste, ne dobi dovolj hrane... Pa je na vsakem uzju bil čisto lep težek dojenček. In sem ji rekla, da če otrok dovolj dobi, zakaj se potem moram jaz rediti. Zalogo imam, jem, zajtrk je dober, kakšna malica, kosilo, pa spet kakšno sadje, pa rahla večerja. Na zadnjem pregledu v prvi nosečnosti me je nadrla kot nora, da otrok ne bo dovolj velik in da če se rodi na rok in bo imel 2900 bo imel veliko, sem bila pa 14 dni pred rokom. No, čez dva dni sem rodila 3140 g težkega. Se pravi se je čisto lepo razvijal in rasel. Tak da se sama glede kil nič ne sekiram. Jaz jem z glavo in vem, da otroku ne škodim. obleke sem vesela da sem 99% časa doma in lahko v trenirki in razvlečenih majicah Postelja za otroka - prvič je šel direkt v posteljico. Nismo imeli ne koška ne zibke. V dnevni je bil pa na kavču ali v vozičku. Kasneje v ležalniku. Zdaj bo v spalnici verjetno tudi takoj posteljica. Razmišljam pa za dnevno, imam možnost poceni dobiti košek, da bi ga kupila. Ker zraven skoraj 2 leti starega mulčka, dojenčka pač ne upam pustiti na kavču. Sploh v začetku da ne skačem 100x gor in dol po stopnicah (spalnica gor, dnevna spodaj) da bom pač imela dojenčka zraven v dnevni. Pozneje pa bomo že kako uredili ko bo v ležalniku, spal pa bo itak potem več v sobi. Starejši otrok - mene bolj skrbi kako in kam s starejšim otrokom. Kako boste prakticirale? Ali ste, tiste, ki že imate več otrok? Namreč moj sinko pri 17ih mesecih še vedno ne spi ponoči. Bojim se ga imeti v isti sobi z dojenčkom. Razmišljam o ločeni sobi. Izkušnje, mnenja so dobrodošla