sabincica
|
Hy danes sem zaključila z materinsko šolo. Mpram rečt ,da sem bila zelo navdušena. Glede dojenja in nega otročka smo dobili ful info....ko ste omenjale mila in olja za otročka....nam je rekla, da se naj mil izogibamo vsaj do takrta, dokler ne dobi bebica temence in prav tako olj, razen če imamo občutek, da ima suho in razpokano kožo, potem je povsem dovolj, da mu v banjico med kopanjem dodaš malo olivnega olja in ga s tem umiješ. Če ne zadostuje, potem pa sem mu namaže samo tiste predele, ki so suhi. Glede olja, je lahko katero koli, ki je dokaj naravno. Je pa rekla, da 1 stvar je pa treba vedno namazat- ritko...pri vsakem previjanju. Če je rdečica z sudacremo, drgače pa s hladilno kremo. Jaz sem se odločila, da bomo imeli kar plenička za 1xno uporabo. Bom poiskala take, ki nimajo premazov s kremami in dišavami. So nam pa na m:šolo pokazali pralne pleničke, med njimi so bile tudi te od racmana in so mi bile še najbolj všeč. imajo netke in so prilagodljive na velikost otročka. Je pa rekla sestra na šoli, da jih moraš imeti vsaj 35, ker zdrav otrok se polula do 11x na dan, pokaka pa do 3x, pa če nimaš namena vsak dan prat.... Rekla je, da jih naj ne pitamo s čaji in tudi nas ne, ker zato ne bomo imele več mleka, otrok pa manj krčev, tudi naša hrana ni pogoj, a ima krče ali ne, svetujejo pa kapljice....katerekoli- vsakemu pomagajo druge. Listi malin- malinin čaj- JA od dopolnjenega 35. tedna naprej, oz. 36. t., ker prej je rizično. Aja. v torek sem imela UZ . Smo v 34.t in imamo 2 kg, je pogledala še nogice, glavo, plučka, srček, roke, jajčka, trebušček, placento in je vse ok. . v ponedeljek se je obrnil na glavo in je bilo noro živahno . Se pa jaz od torka, ful slabo počutim. Mi z ritko ful pritiska na zgornji del trebuha in na pluča in ful težko diham, in sem 5- 8x na dan, tik pred tem, da skup padem . Je rekla G. da naj počivam, če pa že hodim, pa se nj večkrat ustavim in nadiham, da ne bom skup padla. Najbolj me skrbi prihajajoča vročina, ker pol bom še težje dihala. Me kr mal skrbi vse skupi, ker sem tako utrujena, da ne morem nič. Fajn pančkite :)
|