|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2015
5.8.2015 8:15:25   
levcka
Jutro user posted image .

Se je že začela vročina in spim na obroke :(

Sabincica zjutraj so moje noge lepe in nezatečene. Tudi pritisk je se vedno nizek do normalen. Mi pa zatečejo, če sem preveč na nogah. Včeraj sem sredi popoldneva, ko so bile spet zatečene, šla ležat in noge dvignila in so mi lepo "šle nazaj". Se bom mogla navadit, da zgledajo zadnje tedne malo bolj klobasaste user posted image

Pri hrani sem pa tudi jaz katastrofa - sadje in sladoled je vse kar mi diši. Pojedla bi celo lubenico, samo da mi ne bi bilo treba kaj drugega pojest. Obup. Saj se potem prisilim, da pojem meso in ostalo kar si skuham, ampak ni to to. Upam, da bo bolje ;)

Odločbo sem tudi jaz dobila za 105 dni. Ostalo dobiš kasneje. Tudi za otroške doklade in to moraš oddati po rojstvu otroka. Pač nese partner na CSD ;)

(odgovor članu sabincica)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
5.8.2015 10:42:12   
aspera
Midva danes neseva papirje na CSD. A ste vse uveljavljale za tisto pomoč ob rojstvu otroka, ne vem koliko naj bi bilo, nekaj čez 200€? Včasih naj bi to vsi starši dobili (namesto tistih paketov, ki so jih že leta nazaj talali), sedaj pa baje ne več, odvisno od dohodkov. Tako, da midva sva tam obkrožila, da ne uveljavljava, ker če se gleda dohodke od obeh, potem sigurno ne bova dobila user posted image .

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
5.8.2015 13:16:08   
levcka
Jaz sem pa obkrožila, da želim teh 200 eur. Bomo pa vidli kakšen kriterij imajo. Sej so tam zato, da oni pogledajo in izračunajo. Ne pa mi, da razmišljamo al ja al ne ;)

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
5.8.2015 16:58:13   
sabincica
Tudi jaz sem obkrožila DA. Če bo bo, če ne pa ne...Pa glede da nisva poročena in sma prijavljena vsak na svojem koncu, mogoče pa bo, kak je pa cenzus plače, da si opravičen pa res ne vem:)

Danes sma šla k matičarju očetovstvo podpisat. user posted image

Je pa pasje vroče...se mi zdi da bolj kot včeraj. Mali škljat je bil celo dopoldne, do 13ih ful aktiven, zdj pa ni nič od njega...verjetno spančka, ke je gotovo utrujen, ker sem skoz migalauser posted image ...

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
5.8.2015 17:46:30   
sitka mala
Aspera user posted image . Ja najina punca kar raste, noro. Že eno leto bo okrog, huh. Tako zelo sem vesela zate, resno!! user posted image Kaj bo fantek, punčka?

Neposredna povezava do sporočila: 1580
5.8.2015 18:47:18   
aspera
Nama je potem tudi na CSD-ju rekla, da naj kar obkroživa da uveljavljava, potem pa kar bo bo. Več kot ne mi ne morejo rečt user posted image . Sva šla pa potem še izjavo o očetovstvu zrihtat, tako da zdaj jaz samo čakam na odločbo, ostalo mora pa partner zrihtat, ko rodim.

Moj bejbi je pa danes že od zjutraj, ko me je že pred sedmo vrgel pokonci, fuuul aktiven, se preteguje na vse konce, da me že kar vse boli user posted image .

sitka, hvala še enkrat user posted image . Za spol pa nisva hotela vprašat, bo kar presenečenje. Ampak vsi mi govorijo, da bom imela fantka, pa tudi sama imam tak občutek. Bova pa vesela fantka ali punčke, sploh ni važno user posted image .

(odgovor članu sitka mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
5.8.2015 20:21:54   
levcka
Ja saj je najboljš tako naredit :) Zato pa imamo Javno upravo, naj računajo :) Meni tudi vsi pravijo, da bo fantek. Jaz sem pa še vedno prepričana, da bo punčka user posted image

Moje user posted image je pa dans kar mirno. Očitno mu je prevroče. Tako kot meni. Če bi imela banjo, bi ležala notri v hladni vodi. Resno...

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
5.8.2015 22:58:09   
*snezinka*

IZVIRNO SPOROČILO: aspera

Midva danes neseva papirje na CSD. A ste vse uveljavljale za tisto pomoč ob rojstvu otroka, ne vem koliko naj bi bilo, nekaj čez 200€? Včasih naj bi to vsi starši dobili (namesto tistih paketov, ki so jih že leta nazaj talali), sedaj pa baje ne več, odvisno od dohodkov. Tako, da midva sva tam obkrožila, da ne uveljavljava, ker če se gleda dohodke od obeh, potem sigurno ne bova dobila user posted image .

Ja, je cenzus za upravičenost do te pomoči, je pa enak kot za otroški dodatek. In če nisi upravičen do te pomoči ob rojstvu, nisi niti do otroškega dodatka. Jaz sem že tak primer, oz. mi, nam ne pripada...

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
6.8.2015 13:23:08   
malček1
Ima katera obilen izcedek iz nožnice. Pri meni ga je kar nekaj, me je začelo že srbeti in me prav moti.
Se moram večkrat stuširati.

(odgovor članu *snezinka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
6.8.2015 13:48:51   
Preggy
Pozdravljene user posted image

Tale vrocina je kar huda zadeva spet, me je kar zdelalo.. bi samo lezala in vse bolj tezje se premikam. Sem si vceraj pobrila noge, in je bil kar velik zalogaj..uff :)

malcek1 na kaksen izcedek mislis, beli tok? jaz ga imam le vcasih, in opazam da tudi vonj ni ravno prijeten..me tako moti. ampak je k sreci le poredko.

Drugace kako ste? Se kaj posebej pripravljate? Mene malo na case panika zagrabi, pa se potem pomirim in je bolje. ampak se blizamo koncu, komaj cakam da spoznam najino pikico hkrati pa me malo strah vsega.

(odgovor članu malček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
8.8.2015 14:58:11   
levcka
Hej srečke nosečke :)

Mi smo bili včeraj na posvetovalnici. Dete se je spustilo za 1 prst. Trebuh raste še vedno. Do zdaj sem si nabrala 16kg, samo so šli vsi v trebuh. Drugje pa se mi nič ne pozna (srečna ;)). Noge mi še vedno zatekajo, ker je taka vročina, da je to za znoret. Dam večkrat na dan noge gor in je potem bolje. Sem pa dobila zdaj napotnico za porod in 4x morm it na CTG. Vsak ponedeljek in petek. Naslednji pregled am pa 21.8. Mi je pa rekel ginekolog, če bi čutila kakšne bolečine ali pa če ne bi čutila otročka, da morm takoj pridt v porodnišnico.

Vročina ubija!!!! Komaj čakam, da bo dete zunaj, ker bo potem vseeno malo lažje, ko bo šlo teh 16kg dol ;)

Beli tok je zadnji mesec normalen-kolikor sem prebrala. Če te pa srbi, pa moraš poklicat ginekologa, ker so to verjetno glivice in to ni ok.

Lep dan vam želim in upam, da se hladite kje v senci :)

(odgovor članu Preggy)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
8.8.2015 17:33:15   
Ur5a
Levcka, v katerem tednu pa ti je dal napotnico za rodit? Jaz je namreč nazadnje, v 31. tednu, še nisem dobila.

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
8.8.2015 18:18:49   
sabincica
Hy huser posted image y...ja vročina kar ne spustiuser posted image

tudi men so začele noge zatekat- so moji podplati taki kot napihnjen balon. Zvečer še komaj japonke gor navlečem. Zjutraj je ok, samo mi je skoz tko fejt vroče v njih...pomaga hladna voda in hladilni gel, samo tudi ne za dolgo...

Kar se tiče izcedka...tudi jaz ga imam. včasih je bolj bel, včasih pa bolj prozoren...tako da včasih mislim, da sem se polulala... glede vonja- ga nima. Če ima svež izcedek vonj pojdi k zdravniku.

Napotnico za porodnišnico sem jaz dobila v 34. t. V četrtek imam zopet pregled- 36. teden, in dogovorjena sem za bris nožnice za streptokoke- preventivno. Je pa samoplačniško.

Malo že ratujem živčna- se mi zdi, da zadnji tedni kar letijo....in da bo dan D, prej tukaj, kot bom pripravljenauser posted image

(odgovor članu Ur5a)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
8.8.2015 19:26:19   
levcka
Ur5a jaz sem že v 36tem tednu, tako da je nekako logicno, da sem dobila napotnico.

Joj moje noge so pa dans res totalne klobase :(

Naslednji teden v torek greva se na sestanek v Biobanko in pa nakupit plenice in ostalo za dojenčka in zame za v porodnišnico in za prihod iz porodnišnice potem bom pa pripravljena s torbo in vsem. Samo v glavi moram pregnati strah pred porodom...

Neposredna povezava do sporočila: 1589
9.8.2015 9:20:34   
Lucy89
Zdravo,
Sama sem dobila napotnico za porodnisnico v 34 tednu (33t/1d) :), obenem dobis tudi vse izvide in napotnico za pregled pri anasteziologu (ce se odlocis za posvet za ep.analgezijo, ne vem, ce je pri vas tudi tako...).
V torek bo pri meni polnih 36 tednov. Pocutje je o.k., razen tiscanja navzdol.
Noge mi se za 1x ne otekajo (srecna :)). Cutim pa ponoci bolecine v kolkih in zgornjem delu stegen, tako da se celo noc premetavam iz ene strani na drugo...
Ko zjutraj stopim na tehtnico, mi ta pokaze 59kg (zacela sem z 52). Mali ima pa okrog 2kg, upam, da do poroda nabere se kaksnega zraven :))

Lep pozdrav vsem user posted image , se malo, pa bo ze september :) user posted image

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
10.8.2015 20:27:34   
levcka
Danes sem bila na CTGju in je vse super z dojenčkom. Me pa spodaj kar precej špika, ampak so mi rekli da je to normalno, ker se je dete spustil in dokler miga, je vse ok. V petek ponovimo vajo.

Leva noga še vedno konkretno zateka. Desna je boljša.

Kako ste kaj ve?

(odgovor članu Lucy89)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
10.8.2015 21:36:27   
drpetra
Ali obstaja skupina septemberk 2015 tudi na fb? Jaz imam termin 1.9. pa me zanima ce bi me katera dodala?

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
10.8.2015 21:40:49   
aspera
Hej user posted image .

Midva sva danes nazaj iz morja, ampak moram reči, da je bilo zame bolj kot ne eno samo matranje, kot pa uživanje. Edino plavanje mi je pasalo, otročku pa tudi, je res migal v vodi user posted image . Drugače me je pa skoraj pobralo od vročine, pa nikakor se več nisem mogla udobno namestiti na plaži, kakšna daljša hoja me je čisto izčrpala, slabo sem spala itd. Tako, da mi je danes čisto pasalo priti nazaj domov.
Lucy89, tudi mene začnejo ponoči ful boleti kolki in se samo premetavam iz enega boka na drugega.

Drugače pa jaz jutri začnem s 34. tednom in imam tudi ravno pregled pri G, tako da bom mogoče tudi jaz že dobila napotnico za porodnišnico. Moj otroček je pa zadnje dni nenormalno živahen in neutrudno brca z nogicami navzven, da ga lahko včasih skoraj primem za peto user posted image .

Danes sem pa prejela odločbo iz CSD-ja za materinski dopust. A katera ve koliko znaša neto znesek od bruto materinskega nadomestila? A je enako obdavčen kot plača?

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
11.8.2015 9:10:30   
geekica
Lahko mi pošlješ ime in priimek ter kratek opis profilne za ZS, pa te dodam v FB skupino. :)

(odgovor članu drpetra)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
11.8.2015 19:22:19   
levcka
aspera jaz sem si sama izračunala na spletni strani CSD Šiška in mi je potem prišla enaka odločba od CSD Litija. Ne vem pa točno kako je obdavčeno.

Moje dete pa nima več prostora za brcat, samo še premika se in valovi trebušček user posted image Je prav smešno.

Kožo na obrazu imam pa obupno. Pa noge se tudi ne dajo in zatekajo čez dan user posted image

(odgovor članu geekica)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
11.8.2015 20:30:55   
aspera
levcka, sem tudi jaz potem nekaj računala na spletni strani od CSD-ja in bomo videli, če mi je prav pokazalo.

Moj user posted image tudi več ne brca tako kot prej, samo preteguje se na vse konce in mi tišči ven nogice in mi dela bunkice po trebuhu user posted image user posted image . Včeraj, ko sem šla spat, sem pa mislila, da me bo fental, tako se je premetaval notri.

Drugače sem pa imela danes pregled in je vse ok razen železa, ki se mi pa kljub tabletom nič ne izboljša. Otroček je ravno prav velik za ta čas in je ocenila, da tehta malo več kot 2kg.

Meni noge mogoče čisto malo zatekajo (sem občutila razliko danes, ko sem espadrile obula user posted image ), ampak še ni panike. Kile so se mi pa v zadnjem mesecu kar nabrale in sem trenutno skoraj na +11kg. Imam občutek, da ful vode zadržujem in da me je kar malo zalilo.

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
12.8.2015 9:49:04   
levcka
aspera jaz jih imam +17 user posted image pa samo buši je velik. Ostali deli telesa so taki, kot so bili pred zanositvijo. Razen noge, ki mi zatekajo, če sem preveč pridna. Ampak sedet in poležavat pa tudi ne morem celi lubi dan.

Včeraj sva bila v šopingu in zdaj nama manjkajo samo še povijalne plenice. Ste jih mogoče kje zasledile?

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 1597
12.8.2015 11:41:00   
strukla
levcka, a bos sploh potrebovala te povijalne plenice? to baje rabimo ce uporabljamo zgori majcke, pa potem rabis nekaj da to spodaj drzi skupi. ce mas bodije, pa povijalnih plenic ne potrebujes.
druga varianta je pa ce moras "siroko povijat". sama se nevem kako se temu streze, ampak mislim da to ni tako pogosto.
uglavnem pa te plenice prodaja tosama, za ceno pa nevem ker jih nisem kupovala. sem jih pa slucajno dobila eno celo skatlo, tako da jih bom mela, ce bo sila.
ampak uglavnem tega jst ne bi kupovala pred rojstvom

(odgovor članu levcka)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
12.8.2015 11:47:24   
aspera
Tudi jaz bom z določenimi stvarmi iz teh seznamov počakala, ker ni nujno, da jih bomo sploh rabile. Npr. tud te črpalke za prsi (še) ne mislim nabavljat. Saj ne živimo na Antarktiki, se da vse še potem kupit, če se izkaže, da potrebuješ user posted image .

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
12.8.2015 12:01:49   
levcka
Baje to rabiš. Na vsakem seznamu za dojenčka iz porodnišnice je to napisano. Bom pa itak imela bodyje, ker so bolj udobni - vsaj meni.

(odgovor članu strukla)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?