sabincica -> RE: Septembrke 2015 (30.4.2015 10:29:46)
|
Dobro jutro! [sm=kava.gif] Ste že pojedle zajterk ali pa malico? JAz sem ravnokar zmazala eno veliko jabolko[sm=bravo.gif]... Jaz sploh nočem razmišljat o porodu, ker ga me je groza. V zadnjih 3eh mesecih nisem slišala ene lepe zgodbe z naravnim porodom...vse so imele komplikacije, njihovi novorojenčki pa hude hude posledice (Cerebralna paraliza), ki jih bodo spremljale vse življenje. Sej ne ne rečem, da imajo vse tako smolo, samo kako veš, da je ne boš imel ''TI''? Ena kolegica pa mi je povedala sledeče: ko je rodila 1 otroka, je bilo groza. EA ji niso hoteli v CE dat, ker ni bila v naprej dogovorjena in je rodila v velikih bolečinah. Dobila je precej šivov presredka, nato še infekcijo in hemoroide. Je rekla ,da je bila 1 mesec po porodu na sami tekoči hrani, da je bila vsaka velika potreba, pa čeprav je bila tekoča, muka in edini položaj, ki si ga je bil lahko privoščila je bilo ležanje na boku, ker sedet ni mogla ves ta čas. NO 2. otroka je rodila s CR in ga je sama zahtevala. 2 dni po rojstvu, je lahko hodila, nič je ni skoraj bolelo, šivi se ji niso vneli, otroka je lahko držala in normalno sedela, jedla, spala, edino več kot 7 kg ni sme prva 2 meseca dvignat, kar pa je bilo ravno prav, da je njen otroček zrasel. Rez se ji ne pozna skoraj nič- zgleda kot ena mala strija, ki pa jih tako skoraj vse fašemo med nosečnostjo. Ne pravim da imajo vse tako srečo s CR, tako kot je nimajo vse s EA in naravnim porodom. In na podlagi tega, sem vedno bolj prepričana da želim CR, ker raje nosim posledice jaz, kot pa moj otrok, ker si ga ne želim , vsako uro in sekundo v dnevu gledat, da nosi posledice on, ker se je nekaj zapletlo. Sploh ker vem, da bi naj bil otrok v 98% zdrav, ko se bo rodil. Res je, da se lahko še procent zmanjša, ampak vseeno. Bom zelooo zelooo dobro vse pretehtala. Kokr koli že, to so mnenja in doživetja drugih, svoj porod si lahko same izberemo in potem nosimo posledice svojih odločitev, kakršne pač že bojo. Jaz za nas vse tle gor upam, da se bo končalo super trupe fajn in da bomo po vesele in srečne mamice zdravim otročkom, ki nam razen morda kake ure več spanca ne bo manjkalo [sm=smiley1.gif] Glede spolnosti pa...midva sma v nedeljo 2. od kar sem noseča[sm=bravo.gif]. sem sama predlagala in potem šla čez 15 minutno zasliševnaje, če sem ziher, da če me nič ne boli, da me nič ne bo bolelo, v katerem položaju, a kvikija al tko urnk[sm=jezicek.gif], pa kaj si bo bebica mislila......[sm=smiley36.gif]...no smo potem šli v akcijo, ki se je uspešno zaključila [sm=love.gif] in me je potem cel dan spreševal, če me kaj boli, če kej krvavim, če imam krče....????[sm=smiley29.gif] MI je bilo kar malo zoperno, po drugi strani sem pa ful vesela, ker je res skrben do mene in bebice in naju skoz boža in ljubčka in govori lepe stvari in plane, kaj vse bo on počel z bebico in kam ga boma vse peljala da bo doživel čimveč lepih stvari, preden bo star 15 let in bo začel trmoglavit[sm=sloncek.gif]. Pozdravček [sm=pikapoka1.gif]
|
|
|
|