RE: Septembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

aspera -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 12:26:37)

Glede epiduralne si zdaj naštela same zaplete oz. negativne stranske učinke. Če je vse prav, ti proti koncu, ko je izstis, zmanjšajo dozo epiduralne in čutiš vse, samo boli ne ravno toliko kot naravno. Tudi popadke baje čutiš, samo niso tako boleči. Če ti dozirajo pravo dozo, si po porodu ok, čutiš noge, lahko vstaneš in vse. To, da ne čutiš nog, se zgodi samo, če ti pomotoma dajo preveliko dozo ali nekaj takega. Tako da ni tako grozno, po mojem [sm=smiley1.gif]. Obstaja pa rizik, tako kot pri vsaki stvari, to je res.

Ne me narobe razumet, jaz nič ne promuviram epiduralne in vas v nič ne prepričujem, tako je samo moje mnenje [sm=smiley1.gif]. Vsaka se zase odloča in spoštujem vsako odločitev.

Moja sestra je bila ful proti epiduralni in da bo naravno, tako kot veliko žensk pred njo, potem ko je bilo hudo, se je pa takoj začela dret, da hoče epiduralno [sm=smiley36.gif]. Jo je tudi dobila potem.

Jaz bom tudi videla kako bo šlo, mogoče bom na koncu celo naravno, ne vem. Samo, če bo pa ful hudo, se pa ne mislim matrat samo zaradi nekih principov.

utripek -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 12:31:48)

Ja mene osebno so te stvari odvrnile od epiduralne. Dobra stvar je pa smo ena...da ne boli tako!

Je pa res, da ce hoces s telovadbo si olajsat porodne bolecine...mores ze zdaj delat na tem in celo nosecnost. Epiduralna je pa hitra resitev tudi za " lenobice".

Ceprav jo iz kaksnih zdravstvenih problemov nekaterim noseckam nujno preisejo oz. svetujejo.

Vsaka se odloca zase absolutno in fajn je da je izbira 😃😃😃

Marčevka2010 -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 12:38:29)

IZVIRNO SPOROČILO: utripek

Glede epi... sem skepticna...res je zakaj bi bolelo, ce ni treba. Potegne pa dosti drugih nevsecnosti...dobis jo komaj pri koncu poroda, prikrajsana si za obcutke ob rojstvu( te mamice ne cutijo obcutka, ko hormon srece preplavi telo ko dete pride ven, tudi ze prej koliko je potrebno pritiskat...), do 12 ur ne morejo na noge in imajo problem s kontroliranjem urina. Obstaja pa tudi rizik. Mislim, da ima vsaka 500-ta zaplete. Kolegica je 2 krat imela epid., ker se je strasnooo bala bolecine. Mislim, da ce je nekaj narava dala-rojstvo, ne more bit tako hudo, ker potem se ne bi razmnozevali😉. Do hitrega in lahkega poroda lahko pridete tudi z jogo za nosecnice, kakrsnokoli telovadbo(za krepitev misic). Ceprav je pomembno tudi bit dobro psihicno pripravljena-sproscena, zato mi je osebno joga najboljsa. Kolegica pa je hodila na akupupunkturo.
M. celice- sigurno da ja. Dobra stvar.

Kje si pa prebrala, da ne čutiš občutka sreče, ko rodiš z epiduralno? Ah, daj no. Jaz sem bila v 9. nebesih, solze sreče,... ne prodajaj bučk. Na noge sem lahko šla še isti dan, že ene 4 ure po porodu bi lahko hodila, samo niso pustili. Noge čutiš že kakšno uro ali dve po tem, ko ti nehajo dovajati anestetik, ali še prej, ne spomnim se točno minut, ker sem imela preveč dela z občudovanjem dojenčice. Tudi uriniranje lahko kar kmalu kontroliraš, ko popusti anestetik. Itak si v porodni še ene 3-4 ure in si na postelji, se ne šetaš okoli.
Je pa res, da za pritiskanje ni občutka, sploh kadar je kakšna močna doza anestetika. Ampak se da. Jaz sem bila proti koncu že tako izmučena od popadkov, da sem si z e. vsaj malo spočila in prihranila moči za na konec. Ker, če bi me še tako matralo na koncu ne bi mogla nič več. Tako, da HB, da sem jo vzela in bi jo še. Stranski učinki so pa vedno, na žalost.

utripek -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 12:41:51)

Marcevka to je tvoja izkusnja, hvala za njo! 😉

utripek -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 12:49:10)

http://www.mamazofa.org/pogosta-vprasanja-o-nosecnosti-porodu/epiduralna-analgezija-med-porodom

...katero zanima lahko prebere...

😃😃😃

Marčevka2010 -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 13:00:03)

Ta članek je že malo star, glede dostopnosti EA. V Ljubljani se sedaj nekaj časa dobi 24 ur na dan in je brezplačna. To, da se jo je dobilo le dopoldne je bilo pred časom, ker niso imeli dovolj osebja. Sedaj je to rešeno.

utripek -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 13:11:08)

Glede epiduralne ni nic zastaralo in o tem smo govorile! Kako pa je v kateri bolnisnici na razpolago je pa druga tema.

😃😃😃

Marčevka2010 -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 13:13:50)

Saj to ti pravim, glede dostopnosti so v članku napačni podatki. Ne o ostalem. Ne bit tako nastrojena, saj ti nobeden nič noče.

utripek -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 13:22:21)

Toliko o tem, da ne prodajam " buc"...
😄😄😄

Dorskiy -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 13:40:37)

aspera, super hehe :) [sm=bravo.gif]

Jaz še nisem nič razmišljala, so me pa zato vsi drugi spraševali, kdaj in kje.. zaenkrat še nisem kaj preveč brskala po spletu o rojevanju itd. Bo že čas.

Lupidupi [sm=bravo.gif]

Kar nemorem verjeti, kako ste hitre pri pisanju postov [sm=smiley36.gif] sem skoraj spregledala zadnjo stran.

Kaj pa spolnost? Kakšno je stanje? :) Jaz se včasih počutim tako napeta v trebuh kot da bi se nažrla hrane, da mi kar ni. [sm=smiley36.gif] Še posebej sedaj ko je trebušček začel intenzivno rasti.. [sm=nosecka.gif]

p.s. moja sestra je bila zmenjena za epiduralno, pa je kao prišlo do nekih zapletov in sile in so ji šli delat carski rez, potem pa tud pri drugem otroku seveda in se še sedaj obremenjuje, da ni doživela tiste sreče ob rojstvu, ker se ničesar prav ne spomni še ko je prvič videla otroka ker je bila čist omamljena. Sem ji večkrat hotela dopovedat, da glavno, da sta otroka zdrava in je vse okej.

Jaz se zaenkrat s tem ne obremenjujem če bom prva videla otroka ali ne.. pač kak bo bo, glavno, da bo na koncu vse okej, tud če se ne bom spomnila poroda in prvih občutkov.

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 13:54:20)

Pozdravljene[sm=nosecka.gif]

Glede epiduralne nimam izkušenj zato težko rečem kaj je res kaj pa ni. Definitivno pa v tem ne vidim nič slabega. Tako kot je že ena od vas rekla, tudi pri zobozdravniku se odločim za anestetik. Zakaj bi trpel če lahko to vsaj olajšamo.
Vsaka pa ima seveda svoje mnenje [sm=smiley1.gif].

Dorskiy haha[sm=smiley36.gif]. Ta forum me je čisto prevzel [sm=smiley36.gif].
Glede spolnosti pri nama pa je podoben... Meni zadnje čase sploh ni do tega. Nimam želje niti občutek mi ni všeč. [sm=zmeden.gif]
Pa kaj čem, bo že boljše : )

Dorskiy -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 13:58:10)

Mene tudi, pa sem šele par ur gor [sm=smiley36.gif] sem sicer bila na enem drugem forumu kjer je malo nosečk, pa mi je postal kar dolgčas. Tu pa je res super, ker nas je toliko septemberk [sm=bravo.gif] Upam pa tudi, da se bom kdaj s katero spoznala v živo [sm=smiley1.gif] treenutno v mojem kraju ni nobene nosečke take.

Meni pomaga samo, če ga jaz presenetim [sm=smiley36.gif] ko čutim potrebo po akciji izkoristim [sm=smiley36.gif] [sm=hudicek1.gif]
Verjetno te bo kdaj kasneje zagrabilo :)

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 14:05:21)

Ja se strinjam. Super je. Grem ven ali na kavo pa razmišljam o forumu [sm=smiley36.gif] . Me je prav malo zasvojil [sm=smiley4.gif]
V mojem kraju je veliko nosečk.. ampak nekak težko stopim v stik, ker so starejše.

No fajn taktika[sm=bravo.gif]. Pri meni je problem, da me sploh zagrabi ne. Če se pa probam malo prisilit pa mi občutek sploh ne ugaja. Tak, da je dragi večkrat razočaran. Ga pa na kak drug način zadovoljim [sm=smiley36.gif]

aspera -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 15:29:48)

Jaz imam libido sedaj v nosečnosti čisto na nuli. Sploh mi ne paše, tudi če se potrudim, da bi mi [sm=smiley1.gif]. Niti se ne navlažim, ni orgazma ... nič. Sem prav fouš tisti, ki jim na kontra udari in so čisto na višku z libidom v nosečnosti [sm=smiley36.gif]. Upam, da bo po porodu vse po starem [sm=smiley36.gif].

levcka -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 16:27:35)

Joj srečke [sm=nosecka.gif] kako sze se razpisale.

Sem bila pri ginekologu, ki ga ni bilo - ker je zbolel!!! Me je potem Kastratijeva vzela in mi rekla, da naj si s kavo dvignem pritisk. Če mi smrdi in niti teoretično ne gre po grlu, bo to težko... Si raje privoščim zeleni čaj. Na sprehode mi je rekla, da lahko grem v spremstvu. Dokler ne dobim odločbe od komisije. Ki je verjetno ne bo do ponedeljka. Naslednji pregled imam 15.5. Takrat mi bo pa verjetno že naredil morfologijo. Upam, ker si želim spet malo dete vidt. Slišim ga vsak večer z Angelsoundom. Pa takrat je tudi najbolj živahno. Ko se jaz umirim, on dela prevale in brca :)

Glede spolnosti sem pa jaz mislila, da sem edina, da mi ne paše. Moj je že kar bogi. Je rekel, da po porodu vsaj eno leto ne smem zanosit, ker ne bo preživel še 9 mesecev suše ;)

Rodila bom v Kranju. Epiduralna in jaz nisva ravno prijatleljice - nasploh sovražim igle. Bomo pa videli, kako se bo odvijalo vse skupaj. Načeloma sem bolj za naraven porod, ampak bomo videli. A katero skrbi kako bo s presredkom? Mene to full mori. Upam, da mi ne bodo rabili rezati...

utripek -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 17:10:40)

U, tema tece...sem izkoristila soncek, ko ga vidim me kar potegne ven.😃
LEVCKA moje misli so pri porodu od kar vem za nosecnost....ja, me skrbi tudi za to. Nekako sem pa se odlocila, da bo kako bo, naredila bom kar je potrebno v izogib nevsecnostim, pa da vidimo. Sorodnica je redno krepila sklepne misice in rodila v 45 min, bolecine ji niso bile tako hude. Druga se je raje odpovedala drugemu otroku, zaradi bolecin. Pri vsaki je drugace. jaz sem trdo-ziva, pa da vidimo😜.
Zelim si to izkusnjo sama obcutit, ce mi bo prehudo, ne izkljucujem pri drugem porodu epid. Ceprav ima za mene zaekrat vec slabosti kot dobrega.

Lep preostanek dneva vsem noseckam 😊

😃😃😃

levcka -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 17:13:48)

Kako pa krepiš sklepne mišice? Mene je poroda strah, ampak kaj čem. Roditi bo treba. To je to :)

utripek -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 17:22:28)

Res je, temu se vec ne da izognit😉, pa saj komaj cakamo da bo za nami😜.
LEVCKA s telovadbo primerno za nosecnice....vtipkaj v google, imas vec variant...od pilatesa, joge in tudi same vaje za krepitev nam pomembih misic.
Bolj imas okrepljene sklepne misice, lazji je porod. Jaz sem zdaj v drugem trim. zacela s tem. Me res zanima izid 😉😀😃.

levcka -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 17:23:47)

Bom pogledala :) Škodit ne more :)

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 20:52:11)

Pozdravljene[sm=nosecka.gif]

levcka Tudi jaz imam naslednji pregled 15.5 [sm=smiley36.gif].

Pri porodu jaz mislim, da je najbolj pomembna psihična pripravljenost. Sama izvajam vaje za krepitev mišic medeničnega dna ( Keglove vaje ). Sicer je ta zadevica težja kot sem sprva mislila da bo ampak baje, da se splača... tudi za po porodu, ko ti baje rad uhaja urin.
Drugače pa se tudi odpravim na kaki fajn dolg sprehod z ne prehitro hojo, da ohranjam '''' kondicijo '''' [sm=smiley36.gif].
Joga pa baje zelo pozitivno vpliva sploh na nosečnice. Je majn verjetnosti za poporodno depresijo. Temu bi se tudi sama rada priključila... se moram malo pozanimat : )

levcka -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 21:03:18)

Super lupidupi bova skupaj odštevale ;)

Ja Keglove vaje so nujno potrebne. Drugače je baje po porodu kriza z uhajanjem urina pri naporih. Glede na to, da že komaj čakam, da bom lahko spet izvajala Combat in boksala, res ne bi rada lulala vmes ;)

Dans mi je sodelavka rekla, da se mi razen trebuščka nič in nikjer ne pozna da sem noseča [sm=smiley36.gif]. Upam, da bo tako ostalo do konca.

Joj porod je res pri meni stvar o kateri ne želim razmišljat. Ker me je strah. Ampak tako kot sem rekla, ko bo treba, bo pač treba...

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 21:46:30)

Ja, že komaj čakam, da vidim malega : )

Uh, super! [sm=bravo.gif]. Le tako naprej. Sama se res ne bi rada pretirano zredila... pridobila na maščobi. Je pol težko to dol spravljati po porodu. Pa tudi porod je baje težji.

Jaz takega strahu pred porodom nimam. Mislim, da bo vsa bolečina pozabljena v trenutku, ko dobim svojega štrukeljčka v naročje in zaslišim njegov jok : )

Kak je pa s carskim rezom?! Nekje sem slišala, da ti ga lahko naredijo če imaš poznanstva in te je preveč strah vaginalnega poroda ?! Ve katera kaj o tem?

Dorskiy -> RE: Septembrke 2015 (30.4.2015 7:47:59)

Hm, glede teh vaj pa to, sem se z mamo pogovarjala, nekoč ona teh zadev ni poznala in seveda ni izvajala nobenih vaj itd, (tud gibala se je malo pred mojim porodom zaradi neke bolezni) pa je oba poroda naravno rodila brez raztrganin in potem kakšnih nadaljnih težav. A je za verjet tem vajam? Ker kolikor sem do sedaj poslušala zgodbe, tak različno je.. se mi zdi, da je vseeno najbolj odvisno pač od tega koliko raztegljive smo , kakšno konstrukcijo ima naše telo pa vse to [sm=smiley36.gif] pač ugibam.

Lupidupi kolikor je meni znano, je lahko CR po predhodnem dogovoru.

levcka -> RE: Septembrke 2015 (30.4.2015 7:59:05)

Dobro jutro srečke [sm=nosecka.gif] :)

Kako ste? Jaz se vsak dan zbudim okoli 7ih. Ne morem spati dlje pa ni važno kdaj grem spat :(

Za carski rez je tako tako, nekje se da dogovorit nekje pa ne. Načeloma pa tega ne želijo delati. Pa saj če tako pogledaš, ti pa trebuh prerežejo in naredijo medvedjo uslugo. No ja, odločitev prepuščam pa vsaki posameznici. Mene je strah igel in to je to ;)

geekica -> RE: Septembrke 2015 (30.4.2015 8:11:28)

Dobro jutro vsem!

Tudi mene je strah poroda. Tistemu delu, ko ti prerežejo presredek bi se sploh rada izognila, me ful mori. Sicer sem absolutno za lajšanje bolečin, če bo potrebno (epiduralna ipd) in upam, da ne bo potreben carski rez (verjetno kar dolgo traja da se ti rana zaceli...)

Sicer se trudim čimbolj pogosto izvajati Keglove vaje ter počepe in hodim na jogo za nosečnice. Res upam, da se bo splačalo in bo porod kaj lažji zaradi tega. Delam tudi neke vaje na gimnastični žogi, ker imam že nekaj tednov probleme s križem (težko vstanem in hodim, sploh popoldne).
Naslednji pregled imam 14.5. (morfologija) in sem že zelo nestrpna! Na telefonu sem si kar odštevalnik dala na prvo stran :D Upam da bo vse ok..včasih kaj takega preberem in potem me kar skrbi in skrbi.

S spanjem nimam problemov, vstajam ob 6h ker sem ob 7h že v službi. Popoldne sem pa čist brez energije in samo pojstlo vidim.. je še katera tako utrujena? Sem mislila, da naj bi bilo boljše po prvem trimesečju. Se mi zdi, da imava še toliko za postorit v stanovanju jaz pa samo poležavam :) No saj ni tako hudo, je pa res da opravila dlje trajajo, ker se nočem preveč utrudit. Zadnjič sem delala generalko shrambe in sem potem rabila dva dni da sem prišla k sebi :D

Fajn bodite in uživajte v sončku če lahko! [sm=bravo.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>