Marčevka2010 -> RE: Septembrke 2015 (29.4.2015 12:38:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: utripek Glede epi... sem skepticna...res je zakaj bi bolelo, ce ni treba. Potegne pa dosti drugih nevsecnosti...dobis jo komaj pri koncu poroda, prikrajsana si za obcutke ob rojstvu( te mamice ne cutijo obcutka, ko hormon srece preplavi telo ko dete pride ven, tudi ze prej koliko je potrebno pritiskat...), do 12 ur ne morejo na noge in imajo problem s kontroliranjem urina. Obstaja pa tudi rizik. Mislim, da ima vsaka 500-ta zaplete. Kolegica je 2 krat imela epid., ker se je strasnooo bala bolecine. Mislim, da ce je nekaj narava dala-rojstvo, ne more bit tako hudo, ker potem se ne bi razmnozevali😉. Do hitrega in lahkega poroda lahko pridete tudi z jogo za nosecnice, kakrsnokoli telovadbo(za krepitev misic). Ceprav je pomembno tudi bit dobro psihicno pripravljena-sproscena, zato mi je osebno joga najboljsa. Kolegica pa je hodila na akupupunkturo. M. celice- sigurno da ja. Dobra stvar. Kje si pa prebrala, da ne čutiš občutka sreče, ko rodiš z epiduralno? Ah, daj no. Jaz sem bila v 9. nebesih, solze sreče,... ne prodajaj bučk. Na noge sem lahko šla še isti dan, že ene 4 ure po porodu bi lahko hodila, samo niso pustili. Noge čutiš že kakšno uro ali dve po tem, ko ti nehajo dovajati anestetik, ali še prej, ne spomnim se točno minut, ker sem imela preveč dela z občudovanjem dojenčice. Tudi uriniranje lahko kar kmalu kontroliraš, ko popusti anestetik. Itak si v porodni še ene 3-4 ure in si na postelji, se ne šetaš okoli. Je pa res, da za pritiskanje ni občutka, sploh kadar je kakšna močna doza anestetika. Ampak se da. Jaz sem bila proti koncu že tako izmučena od popadkov, da sem si z e. vsaj malo spočila in prihranila moči za na konec. Ker, če bi me še tako matralo na koncu ne bi mogla nič več. Tako, da HB, da sem jo vzela in bi jo še. Stranski učinki so pa vedno, na žalost.
|
|
|
|