RE: Septembrke 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Preggy -> RE: Septembrke 2015 (27.4.2015 16:55:18)

Hvala vsem za koristne informacije!
Aspera tebi pa se posebej za ta "bonus", saj si mi tako lepo pomirila s tem..

Glede lidla in hoferja sem bila sama tudi zelo zadrzana pa sem probala ze par stvari in sem zelo zadovoljna glede kvalitete, se posebej je pa 3 leta ali se vec garancije in lahko vrnes brez kakrsne koli razlage..tako da je vredno probat :)

aspera -> RE: Septembrke 2015 (27.4.2015 17:58:45)

Za otroska oblacila iz Lidla sem jaz slisala same pohvale in sem tudi sama kupila tam 2 bodija in 2 hlacke. Bolj sem ciljala na oblacila iz Kika, ceprav mogoce ni nic narobe z njimi.
Plenicke pa tudi Mullerjeve zelo pohvalijo, njihovo znamko.

levcka -> RE: Septembrke 2015 (27.4.2015 18:30:37)

Pleničke iz Müllerja so super - ta njihova znamka. Jih od mojega nečak uporablja, ki je bil na Pampers alergičen.

Glede oblačil imam pa jaz tako mnenje - vse je več ali manj narejeno v Bangladešu, Indiji,... Zakaj bi dajala za enako stvar enkrat več, če je kvaliteta enaka. Za Lidl vem, da so starši full zadovoljni s cunjicami.

Oblačilo za iz porodnišnice pa že imam. Sem ga sama naštrikala :)

utripek -> RE: Septembrke 2015 (27.4.2015 20:45:27)

...se strinjam...stvari je potrebno probat. Namigi so dobrodosli, ceprav se vedno rada sama prepricam o neki stvari.
Kupujes kjer ti pac pase, sploh ob tolikih trg., ki so na razpolago danes. Mene osebno moti ta nadevan nacin v kosih, ki ga ima hofer in lidl. Da moras brskat in vse imajo pomesano. To me ne pritegne, pa ce tudi zaradi tega " kaj zamudim".
Drugace mi je pa bolj pomembno od kod kaj prihaja in kvaliteta in privlacnost.

Veselo nakupovanje kjerkoli ze😉😀

😃😃😃

sturla -> RE: Septembrke 2015 (27.4.2015 21:19:08)

Čer [sm=smiley1.gif]

O aktualna debata. Midva sva ravno danes bila v ikei na ogledu pohištva in ostalih reči za [sm=duda.gif] sem že našla kar nekaj stvari,ki bi jih imela [sm=jezicek.gif] kupila pa nisva nič,še sama ne morem verjet! [sm=smiley36.gif]

Oblačilca za otroke gledam v c&a, h&m, baby centry itd. Ter seveda hofru in lidlu,ko so akcije. Jaz sem zelo zadovoljna z njimi,moja sestra tudi,torej zakaj nebi kupila tam,kjer je v redu in še poceni. Zadnjič sem dobila 2 bodija z dolgimi rokavi za 3€,ker je bila stara zaloga in so se lih hoteli rešit. Bolj poceni kot tako?! [sm=jezicek.gif]

Glede kozmetike vam predlagam,da si ogledate tosamino spletno trgovino,kjer so cene ugodne,bolj kot v trgovini [sm=smiley1.gif] toto krpic si lahko nabavite kar nekaj,ker se jih porabi ogromno, naročite še kakšne tetra plenice in že ste na 50€,ko je poštnina brezplačna [sm=jezicek.gif]

Preggy -> RE: Septembrke 2015 (27.4.2015 21:22:58)

Super, veliko koristnih informacij ki si jih moram pridno zabeleziti.
Kaj pa glede vozickov? Sem danes malo gledala in mi je bilo kar slabo ob cenah [sm=zmeden.gif] res pretiravajo..sem gledala malo bolho glede rabljenih pa nevem kaj naj si mislim saj nisem se kupovala preko bolhe in po slikah sodec je tezko oceniti..kaj pa ve menite?

Levcka pohvalno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za nastrikano oblacilce za iz bolniscnice, le glej da ga shranis kot spomin otroku saj je res cudovita ideja.

kokosita -> RE: Septembrke 2015 (27.4.2015 22:37:57)

Živjo, vidim, da si že veselo ogledujete trgovine, nekatere že nakupujete. Pošiljam eno luštno spletno stran s cunjcami [sm=smiley1.gif] - http://www.next.co.uk/boys/newborn-boys

Uživajte v brcah. Moj postaja že prav živahen (trenutno sem v 20t). Največkrat ga začutim ko počivam, velikokrat kadar jem in pa na določeno glasbo se zelo rad odzove - očitno veselo poplesava notri, hehe. [sm=smiley36.gif]

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 9:25:31)

Tudi jaz sem že nekaj nakupila za svojega cukerčka.
Veliko stvari kr iz Kika. Ostale so samo še oblačila za mrzlo vreme in ker se pripravlja toplejše so bila vsa fuuul znižana. Tudi v H&M sem nekaj kosov dobila po izredno nizkih cenah, ker so bli med zadnjimi kosi[sm=smiley1.gif].
Glede števil oblačil pa ne kupujem ravno najmanjše... me je strah, da mu ne bojo prav. Moja mama je zame kupila vse najmanjše potem pa me sploh ni mogla spravit v njih [sm=jezicek.gif].
Kinderpet bo moj naredil sam doma.. se rad ukvarja z lesom in meni se to zdi krasna ideja. Ostale stvari pa še pridejo počasi na vrsto.

Aja, glede vozička pa moj omenja Ebay. Ali ima katera že kakšne izkušnje s tem? Baje, da dosti prihraniš pri denarju .. če pa je to ful zanesljivo pa nisem ziher?!?

Moje počutje je super. Tista strašanska utrujenost je končno izginila in zopet imam ogromno energije. Mali tudi pri meni veselo in na veliko brca in tudi partner ga je začutil ob dotiku trebuha.
Trenutno sem v 19 tednu.

Lp

aspera -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 10:54:59)

IZVIRNO SPOROČILO: kokosita

Živjo, vidim, da si že veselo ogledujete trgovine, nekatere že nakupujete. Pošiljam eno luštno spletno stran s cunjcami [sm=smiley1.gif] - http://www.next.co.uk/boys/newborn-boys

Na Nextu imajo res super luštne in kvalitetne stvari, samo malo je smotano, če ne veš za spol, ker nimajo skoraj nič, da bi bilo primerno za oba spola. Tako da bom jaz počakala, da rodim in vidim kaj imamo, potem bom pa kaj naročila. Itak dobiš v 3 dneh [sm=smiley1.gif].

Preggy, veliko ljudi kupi rabljene vozičke na Bolhi, samo treba se je prej pozanimat v kakšnem stanju je pa it kakšnega pogledat. Eni so res kot novi in se splača. Jaz imam sicer željo po novem vozičku, tako da bova vzela novega v BC.

utripek -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 11:17:17)

KOKOSITA hvala za stran! Super se mi zdi...

Uzivajte v prijetnih brcikah...! 😃

😃😃😃

sabincica -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 12:31:07)

Zdravo punce.

Oh ta dež- no sej po eni strani sem vesela, da mi ne bo treba šlaufa vlečt in vrta zalivat [sm=jezicek.gif], po drugi strani pa ne bo nič sprehoda[sm=smiley19.gif]...no pa saj smo bili včeraj 2x in še 3 ure v šhopingu.
IZVIRNO SPOROČILO: Lupidupi

Lep pozdrav [sm=nosecka.gif]

Evo še eno, ki bo dobila svojega štrukeljčka septembra. Rok predviden 23.9.2015 :)
Za enkrat je vse dobro. Imam nosečniško sladkorno bolezen , ki jo pa dobro kontroliramo s pravilno prehrano.
Spol sva tudi že izvedela in baje da bo fantek. Prvi gib sem začutila 18.4. in občutek je bil prečudovit. Zdaj že vsak dan veselo brca in je zelooo živahen. No, pa naj še omenim, da sem še zelo mlada bodoča mamica, saj bom junija 2015 dopolnila 19 let. Šolo uspešno končujem in kmalu bo matura že v mojih rokah.

Pozdravljena Lupidupi.

Ti boš pa res mlada mamica :) Lepo[sm=smiley1.gif] Si napisala da imaš nosečniško sladkorno bolezen. A to si sama rekla za pregled krvi? Meni so jo vzeli še pred začetkom nosečnosti in potem še 1x v 1. mesecu nosečnosti, vendar se ne spomnim, da bi kaj več kot pa toksoplazmozo preverjali in še 2 bolezni, vendar mislim, da ni bilo za sladkorno zraven.

Je pa res, da verjetno zato, ker sem se v teh 20. tednih od kar sem noseča pridobila samo 1 kg, po tem, ko sem v 1.dveh mesecih shujšala za 4kg. Tako da sem še vedno - 3 kg od prvotne začetne teže, ko sem zanosila.
V glavnem pazi nase, ker sem slišala, da ni hec s to sladkorno. Jo je imela moja kolegica in je rekla, da je bilo grozn. Skoz je bila lačna, jest ni smela pa nič od tega kar se ji je luštal- še riža ne!

Mi gremo danes po voziček v Pikapolonico ker, imajo 10% popust za nosečnice in imama naročenega. Ga je moj partner izbrav iz tehničnega in inžinirskega vidika[sm=jezicek.gif], tako da upam, da bo ok. Sj ne, da mu ne zaupam, samo voziček bom pretežno porivala jaz in ne on :).

Jaz oblačil skoraj da ne kopujem, Veliko sem ''podedovala'' ali dobila na sposojo, več pa potem, ko se rodi, ker je imel na morfologiji 311 g in imam občutek, da bo zelooo velik, ko se bo rodil- pač po atiju[sm=jezicek.gif] Sem pa v začetku leta v Lidlu kipila ene zimske bodije in pižamice iz pliša, pa odejico in se mi zdi vse ok. Kar dosti stvari kupim tam, kljub temu, da je poceni, so pa stvari vseeno narejene za nemški trg in je kvaliteta dosti boljša, kot pa marsikje drugje. Poleg tega- te mali pokakančki[sm=jezicek.gif] itak ne rabijo nič za dolgo časa, ker boste vsakih 14 dni rabile večjo oblekico, ker rastejo kot gobce po dežju. [sm=bravo.gif]

A ste že kaj gledale za šolo za bodoče starše?

LP,

Sabincica

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 14:07:01)

Sabincica pozdravljena.

Glede nosečniške sladkorne. V prvem mesecu nosečnosti sem bila napotena na celoten pregled krvi, toksoplazmoza in pregled sladkorja v krvi. Kompletna prva slika.
Takrat so ugotovili, da imam povišan krvni sladkor in so me napotili še v Maribor na odvzem krvi. Tudi tam je bil sladkor močno povečan in od takrat imam diagnozo nosečniški diabetis. Takoj po tistem sem morala do zdravnika kjer mi je razložil kaj to pomeni, določil dieto in zdaj moram vsaki mesec na preglede.
Tole je res ena velika štala. Jesti ne smem nič ne zdravega. Prav tako moram paziti pri sadju, ki že naravno vsebuje sam po sebi ogromno sladkorjev. Torej... delam si samokontrolo krvnega sladkorja 6 krat na dan. Rezultate potem zabeležim in jih pokažem na vsakem mesečnem pregledu.
Moram rečt , da je za mene to še posebej težko , ker mi zdrava hrana niti malo ne diši sploh pa zato, s tem merjenjem, ker še konec koncev vseeno hodim v šolo. Je pa seveda treba, za mojega malega štrukeljčka.

Praviš , da je tvoja prijateljica bila skoz lačna? To pa si jaz ne bi dopustila : ) Jem da sem sita , sploh pa tale zdrava hrana vsebuje veliko vlaknin, ki te kr fajn nasitijo. Riž pa lahko samo temni , belega seveda ne.

Tole z oblačili pa je res fajn, da si marsikaj '' podedovala ''. Maš prav, da zelo hitro zrastejo in jim kaj hitro ni več prav. Imam mlajšo sestrico ( 7 let ) in še imamo doma njena oblačila. Sicer bo moj baje fantek ampak se je dosti stvari vseeno našlo : )

Super za voziček [sm=bravo.gif] Kakšne barve pa je?

Za šolo za bodoče starše pa tudi mene zanima kak je kaj s tem?!

Lp

Robidkaa -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 14:19:14)

Zdravo nosečke!

Jaz jutri vstopam že v 22. teden [sm=bravo.gif]. Se mi zdi da gre zelo hitro vse skupaj. Počutje je OK, razen prejšnji teden smo malo prenavljali in sem malo preveč "pomagala", zato sem morala potem 2 dni bolj kot ne počivat. Morfologija je za nami in naš mali zakladek se ne pusti kaj preveč gledat. No, sicer pa sva se z mojim odločila, da nočeva izvedeti spola, tako da ni takšne panike[sm=smiley1.gif].

Voziček jaz že imam, sem kupila rabljenega prek bolhe. Je lepo ohranjen pa nevtralne rjavo-bež barve. Ostale stvari bomo tudi počasi začeli nositi na kup.

Pri moji ginekologinji vabilo za šolo za starše dobimo na dom, tako da ne rabim nič iskat okrog. Je pa baje okrog 30. tedna ali še kasneje. Bova pa hodila oba.

Božajte trebuščke[sm=nosecka.gif]

sabincica -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 14:41:40)

Ojla vsem,

IZVIRNO SPOROČILO: Lupidupi

Sabincica pozdravljena.

Glede nosečniške sladkorne. V prvem mesecu nosečnosti sem bila napotena na celoten pregled krvi, toksoplazmoza in pregled sladkorja v krvi. Kompletna prva slika.
Takrat so ugotovili, da imam povišan krvni sladkor in so me napotili še v Maribor na odvzem krvi. Tudi tam je bil sladkor močno povečan in od takrat imam diagnozo nosečniški diabetis. Takoj po tistem sem morala do zdravnika kjer mi je razložil kaj to pomeni, določil dieto in zdaj moram vsaki mesec na preglede.
Tole je res ena velika štala. Jesti ne smem nič ne zdravega. Prav tako moram paziti pri sadju, ki že naravno vsebuje sam po sebi ogromno sladkorjev. Torej... delam si samokontrolo krvnega sladkorja 6 krat na dan. Rezultate potem zabeležim in jih pokažem na vsakem mesečnem pregledu.
Moram rečt , da je za mene to še posebej težko , ker mi zdrava hrana niti malo ne diši sploh pa zato, s tem merjenjem, ker še konec koncev vseeno hodim v šolo. Je pa seveda treba, za mojega malega štrukeljčka.

Praviš , da je tvoja prijateljica bila skoz lačna? To pa si jaz ne bi dopustila : ) Jem da sem sita , sploh pa tale zdrava hrana vsebuje veliko vlaknin, ki te kr fajn nasitijo. Riž pa lahko samo temni , belega seveda ne.

Tole z oblačili pa je res fajn, da si marsikaj '' podedovala ''. Maš prav, da zelo hitro zrastejo in jim kaj hitro ni več prav. Imam mlajšo sestrico ( 7 let ) in še imamo doma njena oblačila. Sicer bo moj baje fantek ampak se je dosti stvari vseeno našlo : )

Super za voziček [sm=bravo.gif] Kakšne barve pa je?

Za šolo za bodoče starše pa tudi mene zanima kak je kaj s tem?!

Lp

Hvala za info. Po tem kar si napisala, sklepam, da so tudi meni preverili sladkor in da je bil ok. Bom naslednjič vprašala.

glede vozička- naročila sma tega: http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/vozicki-in-sistemi/freeon-voziCek-summer-trio-rdeC/580933830032058093 ...jaz sem želela bolj nevtralne barve (bež, bela, črna), moj pa je vztrajal pri rdečem...ful je funkcionalen in predvsem mi je všeč ker ima 4 kolesa (za 3 kolesa sem prenerodna, ker sem ga zvrnila v trgovini praznega), je lahek, ful se enostavno razstavi in sestavi pa napihljiva zadnja kolesa ima, kar mi je bila tudi prioriteta. Pa kupila sma že v Avstriji na enem sejmu ovčko- žakeljček, ki je bel in ima neko rdečo poslikavo gor, da ga ne bo zeblo v košarici, drugače pa tako zraven vozička dobiš še zimsko prevleko....mislim, da bo ok.

Pri nas se moraš prijavit sam in trajajo predavanja skoraj 3 mesece po 1 uro, zato razmišljam, da bom šla v Celje, kjer (če sem prav razumela) imaš 3- 4 predavanja, po 4 ure in je to to in v dopoldanskem in popoldanskem času, pač izbiraš...Imajo pa povsod po 30. tednu, damo to je pri nas ravno v juliju, ko zna biti pasje vroče in imele bomo trebuhe in bomo povsem neokretne in zatekle. Potem pa je treba še 1. mesec prej it na CSD, kjer se prijaviš in izpolniš papirje za porodniški dopust, ki sem nam začne v avgustu itd. In tako malo razmišljam, če se mi bo vse to dalo, kljub temu, da sem sedaj skoz na 300. obratih in se udeležim vsake ''pasje procesije'', ki je po dolini [sm=jezicek.gif] in me moj skoz krega, da nč ne počivam, razen ko me res križ boli ali pa spodnji del trebuha, mi je slabo ali pa sem preprosto tečna[sm=hudicek1.gif], pa sploh ne vem zakaj[sm=zmeden.gif].

Uživajte v deževnem dnevu:)

utripek -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 15:18:55)

Pozdrav novim, vidim vas je kar nekaj...lepo😀

Dan je res dolgocasen in danes je na urniku sprehod pod marelo😉. Je pa super dan za citanje, obstajo knjige s katerimi si lahko obsirite znanje o nosecnosti, rojstvu in vzgoji. Mogoce bolj pomembno kot kje bomo oblekice kupovale 😉. Proti koncu nosecnosti se bom-a udelezila sole, ceprav od te sole ne pricakujem nic kaj dosti oz. mislim, da traja premalo da bi lahko dobila vse info. ki jih zelim. Zato se bom kljub soli pridno rokovala s knjigo itd.

(tiste, ki kupujete v lidlu..., nisem vas zelela uzalit. Verjamem temu kaj pravite, da imajo kvaliteto in se zavedam, da casi niso roznati. Kupujem stvari, ki so mi vsec, jih potrebujem in ne zato ker so poceni. Sem pa zelo vesela, ce lahko vsecnost zdruzim s sprejemljivo ceno, seveda. Midva sma zapravljivca in sparanje ni najina dobra tocka😁. Tako, da tudi na otroku ne boma sparala in boma kupila vse vsecno in novo. Bom pa vesela kaksne akcije😉😀. S tem pa tudi odstopam od te teme.
Vse pohvale pa LEVCKI, da je sama nastrikala oblekico! ...taksne punce se obstajajo? Lepo😀.

Glede sladkorne pa vidim, da ni lahko...nenehna kontrola. Na sreco mine! Socustvujem pa z vami nosecke, ki jo imate. Tezko si predstavljam zdaj ko imam noro zeljo po sladoledu, da ga ne bi smela. Ampak verjamem vse se da, tudi imam dolocene omejitve glede hrane, pa gre ( od zacetka je bilo tezje, potem pa se navadis).

Lepo nosenje trebuskov vsem! 😃😃😃

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 15:44:34)

Sabincica ja mislim, da so ti preverili in je vse vredu. Drugače bi ti itak povedali in napotili dalje : )

Voziček mi je noro všeč, prav tako njegova barva. Tole z zadnjimi kolesi, ki so napihljiva je fenomenalno (saj to je zato, da dojenčka tako zelo ne ruka, kajne? ). Sploh nisem vedla, da kaj takega obstaja. [sm=smiley36.gif]
Dober nakup, ni kaj Sabincica! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Aha, tako torej... torej okoli 30. tedna je ta šola. Hvala za info. , se bom še pri svoji G kaj pozanimala [sm=smiley17.gif]

Uživaj s svojim sončkom[sm=nosecka.gif]

utripek tudi jaz ob takih dnevih rada poprimem za knjigo in se naučim kaj novega. Pred tednom sem si kupila nosečniško knjigo oz. vodnik, ki te popelje vse od nosečnosti, poroda in otroka do 3 let : )

Levcka se strinjam s Utripek. [sm=bravo.gif]

Lep dan vsem!

utripek -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 15:58:48)

LUPIDUPI pametno in pohvale vredno. Vidim, da si zelo mlada...kar pa ne pomeni, da bi bila manj veda od katere starejse. Leta ne igrajo toliko vloge koliko jo igra zelja po vednosti in odgovornosti. Vidim, da si pametna.
Vse dobro ti zelim in bodi cim bolj radovedna 😃

😃😃😃

levcka -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 16:33:44)

Hvala za pohvale punce :) Ja nekaj takih punc je pa še. Jaz sem za kar nekaj otročkov naštrikala pred leti že oblekice. Tokrat sem pa za svojega in je bil čisto drugačen občutek :)

Za sladkorno ti pa pri prvem odvzemu krvi preverijo kako in kaj je, ker moraš priti na tešče. Tako da če vam niso nič rekli, ste "rešene".

Jaz imam pa rada zdravo hrano. Se mi zdi, da me bela in procesirana hrana samo napihuje.

Jutri imam spet kontrolo pri ginekologu in upam, da se zmeniva tudi za morfologijo, glede na to, da sem ze v 22. tednu. Vam je ginekolog že delal ultrazvok za dolžino materničnega vratu?

utripek -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 16:55:53)

Pri meni je tak, zaradi starih tezav, so mi del m.v. operativno odstranili. Do sedaj se nisem bila na merjenju, me pa to caka v zreli nosecnosti, pogosto. Ni mus, da bodo tezave, lahko pa teza otroka vpliva na dolzino m.v. Nekaterim naredijo cerklazo, po domace zasijejo vrat ( v izogib splavu).

Paprika mi nikakor ne pase, kot si tudi sama rekla zase. Vsako dopoldan si zmiksam 2-3 banane, kivi, vcasih kombiniram z jagodami ali borovnicami. To mi je pravilo. Gledam, da imam redne obroke in da vkljucujem zdravo hrano. Jem pa tudi kar ne spada med zdravo ampak ne pogosto. Sladkarije mi noro teknejo in najbolj zvecer. Zato mi tudi kile rastejo😉. Se pa ne sekiram, kljub temu da sem pred zanositvijo zelo pazla na tezo in dobro pocutje. Bomo hujsale pol ko bo cas za to 😃😜. Imam pa neko omejitev, da se nerazbacam prevec po nepotrebnem.

levcka -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 17:00:15)

Aha... Jaz nimam pojma ali je z mojim m.v. vse ok. Verjetno je. Sem pa nekje prebrala, da naj bi to naredili okoli 22tega tedna. Bom jutri vprašala.

Lupidupi -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 17:12:57)

utripek najlepša hvala za tvoje besede. Mi zelo veliko pomenijo.
Kar od nekaj zdravnikov in osebja sem prejela zelo negativne odzive na mojo nosečnost. Pa kaj čem[sm=zmeden.gif]

Še enkrat iskreno hvala!

Lp

levcka -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 17:15:10)

lupidupi zakaj si pa dobila neprimerne komentarje? Madonca naš dragi zdravstveni sistem je res ....

aspera -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 17:40:32)

Meni je zadnjič preverila MV, ko sem šla izredno k njej na pregled zaradi tistega izcedka. Merila ga še ni, samo prepričala se je, da je lepo zaprt.

S hrano imam jaz tudi kar težave, ker imam že od prej težave z želodcem in preveč kisline, tako da me od veliko jedi potem kislina matra. Na koncu bo pa še huje.

A ima katera že kaj izcedka iz bradavic? Jaz sem včeraj opazila na modrcu 2 majhna rumena flekca, predvidevam, da imam izcedek iz bradavic [sm=zmeden.gif].

Pa 2x se mi je sedaj zgodilo zvečer, da mi je za par sekund otrdel trebuh. A se še kateri to dogaja? Sem malo brala na netu, da je to normalen pojav, da se maternica pripravlja na porod. Ni pa dobro, če se to stopnjuje in sploh ne poneha.

levcka -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 17:45:16)

Jaz na modrčkih že opažam fleke, samo ne vem al je to od kreme, ker si mažem dojke, drugače so čisto izsušene, al je to od kolostruma.

Ma ga bom jutri kr vprašala kako in kaj je s temi meritvami za m.v. pa za morfologijo.

Imam pa eno drugo vprašanje - ste kje zasledile kopalke za nosečke? Meni so vsi moji modrčki premajhni. Hlačke še spravim gor zaenkrat, ampak do julija jih verjetno ne bom več. [sm=smiley13.gif]

utripek -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 17:47:40)

LUPIDUPI napisala sem to kar mislim. malenkost.
Ne oziraj se na negativo, jo je prevec ze vsepovsod. Vazno je, da ti ves kaj zelis in kaj je dobro zate in otrocicka. Za tem strmis in imas to samo-zavedanje. Ce bos ravnala tako, kot je prav, bos tudi bolj samozavestna in verjemi bodo to drugi tudi opazili. Za tiste, katere ti je vredno. Vsem se nikoli ne trudi ugajat.
Ne zmeni se prevec na te zdravnike, vcasih so leta ko so zenske prvic rodile bila tu okrog tvojih. Danes se je meja zelo dvignila, zato si v manjsini in se cudijo.
Tako kot pomeni, da visoko izobrazen clovek, ni mus da je intelegenten...isto pomeni, da mlad clovek, ni mus da je neodgovoren.
Ce si sprejela to odgovornost in si jo zelis, si na pravi poti.
Samo sporosceno, odgovorno, z zanimanjem...pa bos prekasala kaksno starejso mamico 😉😃😃😃.

Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>