sabincica -> RE: Septembrke 2015 (28.4.2015 14:41:40)
|
Ojla vsem, IZVIRNO SPOROČILO: Lupidupi Sabincica pozdravljena. Glede nosečniške sladkorne. V prvem mesecu nosečnosti sem bila napotena na celoten pregled krvi, toksoplazmoza in pregled sladkorja v krvi. Kompletna prva slika. Takrat so ugotovili, da imam povišan krvni sladkor in so me napotili še v Maribor na odvzem krvi. Tudi tam je bil sladkor močno povečan in od takrat imam diagnozo nosečniški diabetis. Takoj po tistem sem morala do zdravnika kjer mi je razložil kaj to pomeni, določil dieto in zdaj moram vsaki mesec na preglede. Tole je res ena velika štala. Jesti ne smem nič ne zdravega. Prav tako moram paziti pri sadju, ki že naravno vsebuje sam po sebi ogromno sladkorjev. Torej... delam si samokontrolo krvnega sladkorja 6 krat na dan. Rezultate potem zabeležim in jih pokažem na vsakem mesečnem pregledu. Moram rečt , da je za mene to še posebej težko , ker mi zdrava hrana niti malo ne diši sploh pa zato, s tem merjenjem, ker še konec koncev vseeno hodim v šolo. Je pa seveda treba, za mojega malega štrukeljčka. Praviš , da je tvoja prijateljica bila skoz lačna? To pa si jaz ne bi dopustila : ) Jem da sem sita , sploh pa tale zdrava hrana vsebuje veliko vlaknin, ki te kr fajn nasitijo. Riž pa lahko samo temni , belega seveda ne. Tole z oblačili pa je res fajn, da si marsikaj '' podedovala ''. Maš prav, da zelo hitro zrastejo in jim kaj hitro ni več prav. Imam mlajšo sestrico ( 7 let ) in še imamo doma njena oblačila. Sicer bo moj baje fantek ampak se je dosti stvari vseeno našlo : ) Super za voziček [sm=bravo.gif] Kakšne barve pa je? Za šolo za bodoče starše pa tudi mene zanima kak je kaj s tem?! Lp Hvala za info. Po tem kar si napisala, sklepam, da so tudi meni preverili sladkor in da je bil ok. Bom naslednjič vprašala. glede vozička- naročila sma tega: http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/vozicki-in-sistemi/freeon-voziCek-summer-trio-rdeC/580933830032058093 ...jaz sem želela bolj nevtralne barve (bež, bela, črna), moj pa je vztrajal pri rdečem...ful je funkcionalen in predvsem mi je všeč ker ima 4 kolesa (za 3 kolesa sem prenerodna, ker sem ga zvrnila v trgovini praznega), je lahek, ful se enostavno razstavi in sestavi pa napihljiva zadnja kolesa ima, kar mi je bila tudi prioriteta. Pa kupila sma že v Avstriji na enem sejmu ovčko- žakeljček, ki je bel in ima neko rdečo poslikavo gor, da ga ne bo zeblo v košarici, drugače pa tako zraven vozička dobiš še zimsko prevleko....mislim, da bo ok. Pri nas se moraš prijavit sam in trajajo predavanja skoraj 3 mesece po 1 uro, zato razmišljam, da bom šla v Celje, kjer (če sem prav razumela) imaš 3- 4 predavanja, po 4 ure in je to to in v dopoldanskem in popoldanskem času, pač izbiraš...Imajo pa povsod po 30. tednu, damo to je pri nas ravno v juliju, ko zna biti pasje vroče in imele bomo trebuhe in bomo povsem neokretne in zatekle. Potem pa je treba še 1. mesec prej it na CSD, kjer se prijaviš in izpolniš papirje za porodniški dopust, ki sem nam začne v avgustu itd. In tako malo razmišljam, če se mi bo vse to dalo, kljub temu, da sem sedaj skoz na 300. obratih in se udeležim vsake ''pasje procesije'', ki je po dolini [sm=jezicek.gif] in me moj skoz krega, da nč ne počivam, razen ko me res križ boli ali pa spodnji del trebuha, mi je slabo ali pa sem preprosto tečna[sm=hudicek1.gif], pa sploh ne vem zakaj[sm=zmeden.gif]. Uživajte v deževnem dnevu:)
|
|
|
|