kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i Svoje hčerke ne ujčkam in nisem bila pristaš, da dobi odločbo. Vedno sem bila mnenja, da je ne potrebuje. Ta odločba je bila namenjena za vrtec, ker pa pri nas vse tako dolgo traja je odločba prišla šele v prvem razredu. Če jo je že dobila, naj jo ima. Vsaka dodatna pomoč pri učenju pride prav. glej, ce otrok ve, da si ti proti nekim odlocbam in kljub vsemu pustis, da ji ta odlocba na nek nacin kroji zivljenje-se ti ne zdi, da lahko izgubis kredibilnost pri lastnemu otroku!? si ziher, da se ne pocuti slabse/jo je mogoce sram, ko ima individualne obravnave, a jih ne potrebuje!? ko se ti ne bos obremenjevala zaradi trojke ali dvojke, se tudi otrok ne bo. ne se pri teh letih... tudi moj mulc je bil rojen zahiran, z vsakojakimi "odlocbami" (alergija na KM-pa ni bila, sum na refluks ledvicke, prepocasno pridobivanje teže, povecan misicni tonus). razen zadnjega je bilo vse kar nekaj: alergija na KM ker je imel krvavo nitko v prvem blatu. nobenega testiranja, samo le naj mu dajem posebno mleko(dojen ni bil)-tisto tadrago. pol leta antibiotikov samo zato, ker so rekli, da mi sporocijo datum za mikcijski cistogram-a ga niso, dokler nisem poklicala in poslusala, da se moramo na preiskave pa ja sami narociti no, da ne bomo o moji zgodbi prevec: zdaj ga psihologi(ker se na sistematskem pri treh letih ni hotu kaj dosti pogovarjat z gospo, ki jo je prvic videl) predalckajo med otroke z Aspergerjevim sindromom, ko pa se to ni slo cez (sum je ovrzen), je pa sum na ADD. o teh prigodah sem pisala v eni drugi temi, tu pa napisem, da dokler JAZ in vzgojiteljica(ki ga gleda skoraj vsak dan, za razliko od gospe psihologinje) misliva, da otrok ne potrebuje pomoci, otroka NE BO uro al pa dve na teden spremljala specialna pedagoginja (BTW tudi strokovna sodelavka vrtca se je prijazno odzvala na moje vprasanje in ga en dopoldan v vrtcu opazovala tako na dalec). se ena ptrditev, da je povsem normalen otrok s svojim karakterjem in (seveda tudi) podrocji, v katerih ga vrstniki prehitevajo oz. so boljsi. tako da mi lahko psihologinja se tri izvode poslje, da otrok potrebuje pomoc in da se naj oglasiva pri njej na kontrolnem pregledu-pa naju ne bo. se tole: ne zavracam apriori strokove pomoci; na delovno terapijo hodiva ze od rojstva, ker povecan misicni tonus ima oz. je imel in posledicno je motorika slabsa, pocasnejsa od vrstnikov. nikakor pa ne bom dovolila, da mi bo pri otrokovih sestih letih zaradi ADDja(katrega vidi samo ona BTW) tiscala pod nos kaksne recepte za tablete Vidiš to, tebi je jasno, da takšna obravnava otroku prej škodi kot koristi in ga hočeš pred famozno "odločbo" obvarovat dokler se bo le dalo, da ga ne popredalčkajo kot otroka s posebnimi potrebami in bo po vsej verjetnosti zrasel v normalnega in samostojnega človeka, kljub nekaterim slabostim, s katerimi se bo pač naučil normalno živet. Nekateri starši, in vse več je takšnih, pa svoje razvajene nevzgojene mulce tiščijo k psihologom in izsiljujejo "odločbe" s katerimi potem mahajo učiteljem pred nosovi in s tem vzgajajo neodgovorno in nevzgojeno gamad, ki ne bo nikoli znala skrbeti sama zase in bodo večno mentalni invalidi, čeprav so vzgajani v velike in večne zmagovalce. Pa to seveda ne leti na avtorico teme, ki je lepo obrazložila stvar, ampak na nekatere, ki se tu vsajajo. In ja, kot je ena napisala, manjka staršev z zdravo kmečko pametjo. Zadnjič je ena, celo učiteljica razrednega pouka po poklicu, uletela na govorilne s testom, katerega je smrkavec pisal 3 in se šla vsajat nad kriterijem. Ne vem, kaj je mislila, pomojem nič kaj dosti, samo več bi naredila za dobrobit svojega mulca, če bi tisti čas nagnala mulca delat vaje doma, kot pa pregovarjala z učiteljico. V kolikor se prepozna, bi ji točno to povedal, če bi bil namesto moje žene tam na govorilnih.
< Sporočilo je popravil kalbo -- 15.12.2014 12:47:05 >
|