|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2015
16.12.2014 12:34:02   
JozicaH
jesse16, tole z otročki, ki imajo informacije o naših dojenčkih so tudi mene presenetile. V prejšnji nosečnosti mi je, predno sem sploh naredila test rekla zvečer, ko sva se crkljali, da imam dojenčka v trebušku. Po šoku sem jo vprašala, kako to ve in je rekla "Ker mi je dojenček povedal!" :/ Kako preprosto, a ne? Jaz kar verjamem, da naši otročki veliko več vidijo, vejo, čutijo, kot mi odrasli, zato po premisleku niti nisem bila več tako zelo šokirana. V tej nosečnosti pa je, še predno sem ji povedala, ko smo se vozili z avtom in je med naštevanjem, kaj vse ona vidi skozi okno, skoraj zavpila, "Joj, komaj čakam, da dobimo dojenčka!" in to je bilo to. Kaj več ni želela povedati. In ko sem ji potem čez nekaj dni povedala o dojenčku in jo vprašala, če je zadnjič v avtu mislila tega dojenčka v maminem trebušču, je zavpila "Jaaaaa!" Tako da, hja, očitno res vedo več :)

Za prebavo pa pomaga res veliko vode, ne katerekoli tekočine, res vode, toplo ali mlačno, na prazen želodec vsaj dva kozarca. Naredi čudeže in zelo naravno. Ima še obilo drugih pozitivnih učinkov. pa tudi čez dan veliko tekočine, počitka, sadja zelenjave, kar pa že itak veš :)
Sem pa tudi jaz imela prav boleče krče, za katere mi ni bilo jasno, ali so od prebave, ali maternica ali kaj... ker je itak vse tam nekje... Pa se je potem umirilo. Hvala bogu.

Ali bo katera vzela na nuhalno s sabo otroka? Jaz razmišljam, da bi jo vzela s sabo, da še ona vidi... Seveda se bom prej posvetovala z G

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 201
16.12.2014 12:49:41   
Kara*
Mah kile itak no comment user posted image mi jih je ostal 5 od 1. nosečnosti, 5. od druge pa že prej nism bla vitka ... sem se pa obakrat do 1. pregleda zredila 6-8 kguser posted image zdej je podobna zgodba, ampak potem na srečo do konca ne pridobim več tok, tk da nekje 12-15 kg se zredim do konca. Sem itak že neki časa nazaj rekla, da 3. bejbija še rodim, pol pa ena ornk shujševalna. Shana86 s 64 si šla rodit??? Tok kil sm mela jest v OŠ nazadnje user posted image user posted image user posted image user posted image
špela007 men je blo v 1. nosečnosti ful slabo po elevit, tk da sm potem kr na tifol prešaltala.
Starejšima bova povedala takoj po NS in ju vzela s sabo na morfo.

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 202
16.12.2014 13:30:38   
špela007
Vsem najlepša hvala za nasvete....vode nikakor ne spravim vase, pijem pa BEBE čaj-nesladkan, se trudim veliko tekočine zaužiti. Prejšni teden sem tudi vsak dan povečerjala sadni krožnik (kivi,jabolko/hruško, banano,pomarančo,kaki), zadnje dni pa grem po 10 min kar na obisk na wc školjko in mi ne paše več čisto nič. Niti zjutraj,niti zvečer. Seveda me zelo skrbi zaradi prehrane,ker naj bi bila pestra, jaz pa redno obiskujem wc in ne vem koliko sploh obdržim v sebi vitaminov ipd.
Glede prebave pa se strinjam, bom preiskusila tale recept s slivami, da vidim če se bo obneslo. Imam pa drugače Celiakijo, tako da mogoče je nekaj tudi na tem- glede vlaknin mislim user posted image
Zlate ste user posted image hvala vsemuser posted image

(odgovor članu Kara*)
Neposredna povezava do sporočila: 203
16.12.2014 13:31:11   
hasimirka
hojla vse nosečke!
že nekaj časa vas berem, danes pa sva imela samoplačniški UZ, pa se vam pridružujem. PDP je 8.8.2015, na UZ je izgledalo vse ok, plodek velik dobrih 6mm (7.teden), srček se je slišal in videl. :) jupi, kar olajšanje! drugače je to prva nosečnost, prvi pregled pri ginekologinji imam 5.1.2015. zadnje dni šele mi je slabo, pa ne za bruhat, upam, da ostane tako... sem se pa že ene parkrat ponoči zbudila zaradi krča/špikanja v spodnjem delu trebuha. itak me pa skos neki skrbi, skos si čekiram, da ni kej krvi... zaenkrat je ni bilo. sem se pa že tolk ufurala, pa se zavedam, da so še tvegani meseci pred mano. povedala nisva še nobenemu, bližnjim bova na božični večer (kok kičast user posted image ), ker greva naslednji dan na dopust.
super je spremljat forum, še posebi, ker se z nikomer še ne morem pogovarjat (razen z mojim, ki pa do danes ni čisto verjel, se mi zdi, hehe). upam, da bomo vse srečno prebrodile prve tri mesece in potem še naprej...
lepo bodite!

(odgovor članu Kara*)
Neposredna povezava do sporočila: 204
16.12.2014 15:27:54   
marelcaspelca
ja, js pa upam, da se zredim vsaj ene 17 kilc, ker sem čist posušena. Pred 13imi meseci sem rodila s 64 kilami, danes jih imam 46 in upam, da zlezem nazaj na solidnih 64 al pa kšno več :) sicer me je pa mami potolažla, da jih je imela ona po vsakem porodu manj user posted image tako da mi najbrž ne kaže prav dobro....

Js mam pa zdej full apetit, ampak res full, v službi sem otrokom skor vso hrano pojedla user posted image user posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 205
16.12.2014 15:36:25   
MiniOlivia
Jst sm tudi zamenjala Elevit s Femibionom in se počutim boljše, lahko da je psiha, me sploh ne briga, men je boljše. user posted image

Kar se kg tiče, me sploh ne skrbi, pa če se za 100kg zredim, samo, da donosim zdravega dojenčka.
Prvič sem pridobila 9kg, ki so šli počasi dol, še najbolj s telovadbo kasneje ko sem imela čas in voljo zanjo.

Na nuhalno ne bom vozila hčerke (4 leta), ker sem se pogovarjala s prijateljico (medicinska sestra pri g) in je rekla, da se največkrat zgodi, da jih niti ne zanima in potem očetje z otroci hodijo ven, mami je pa sama potem na nuhalni. In, ker je naša bolj živahne narave, ki ne vem, če bi sploh razumela ultrazvok (roko na srce, tudi jaz ga skoraj ne) je res boljše, da ne gre zraven. Bo lahko potem video gledala doma. user posted image

Aja, pozdravljene nove user posted image ! user posted image

< Sporočilo je popravil MiniOlivia -- 16.12.2014 15:37:32 >

(odgovor članu hasimirka)
Neposredna povezava do sporočila: 206
16.12.2014 16:04:52   
Lunica0
kam pa hodite na samoplačniški pregled v 6/7 tednu..in kakšna je cena

(odgovor članu MiniOlivia)
Neposredna povezava do sporočila: 207
16.12.2014 16:17:13   
hasimirka
Lunica,
jst sem bila v Ljubljani tukaj: http://www.noseca.com/kontakt.html
stane 35€, priporočam pa, da počakaš do dopolnjenih 6 tednov, da se bo srček slišal. dobiš slikce tut!
drugače greš pa lahko kamorkoli, kjer pač delajo UZ. toliko zgodaj ga delajo še vaginalno.
lp

(odgovor članu Lunica0)
Neposredna povezava do sporočila: 208
16.12.2014 16:26:37   
jesse16
No o kg pa jaz rajši ne bom pisala user posted image user posted image

Meni  pa UZ pri 6 T ni delala vaginalnega. Pa se je prav lepo vse videlo.

A katera ve kaj se dogaja z Anaina in Tanjita??

Neposredna povezava do sporočila: 209
16.12.2014 16:29:09   
Lunica0
hvala...sem se naročila, ravno ko bom točno v 6 tednu imam pregled se pravi 24.12....

Neposredna povezava do sporočila: 210
16.12.2014 16:50:27   
Lunica0
zadnjo M sem imela 13.11, imam pa kar redne na 28 dni...upam da se bo videl srček 24.12

(odgovor članu Lunica0)
Neposredna povezava do sporočila: 211
16.12.2014 17:59:11   
Sončece16
Evo 1. pregled je za mano, občutki pa mešani.user posted image Namreč vidna GV in rumenjakov mehurček. Ponovno sem naročena v ponedeljek (kasneje ne gre ker moj G potem ne dela do januarja) in upam da GV zraste, prav tako pa sem brala Pušnjekov forum in pravi da ko je viden rumenjakov mehurček, da se more plod in utrip pojaviti v roku enega tedna Upam da bo vse vredu. Načeloma vem da je čisto možno da sem noseča sedaj ne vem cca 5 tednov in pol ker res ne vem kdaj je bila ovulacija, ciklov pa tudi nimam rednih, tako da se oklepam te rešilne bilke in pa da je rumenjaček viden kar je tudi pozitivno. Sedaj pa spet tisto čakanjeeeee user posted image

Punce user posted image čuvajte svoje bušije.

(odgovor članu Lunica0)
Neposredna povezava do sporočila: 212
16.12.2014 18:40:44   
Shana86
Samo na hitro - meni so v prvi nosečnosti proti zaprtosti pomagale edino suhe slive. Sem počasi pogrickala enih 4-5 na dan in je bilo okej.

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Sončece16)
Neposredna povezava do sporočila: 213
16.12.2014 19:34:11   
špela007
Sončece16 pri meni je bilo vidno (tudi neredne M,sem štela tisti dan točno 6t- če gledam po UZ ki je določil čas nosečnosti čez 1 teden pa sam bila na 1. UZ noseča šele 5t in 3d) GV, rumenjkov obroček in zametki plodu. Sem bila tudi cela napeta tisti teden, ko sem prišla sem zasliševala G če se sedaj že more srček videt, pa je rekel da ni nujno, da se vidi pri nekaterih pozneje, da pa je pomembno da se vidi cel plodek...tako da ne skrbi,sem prepričana da bo vse dobro....še nas obveščaj ;) in čestitam za user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 214
17.12.2014 10:04:35   
Anaina
Hej punce.
Kako ste? Jaz hvala bogu malo boljše. Izcedkov od nedelje več ni. Ampak se sploh ne upam nekaj hvalit, da se ne bi spet pojavili. Sedaj pa samo srčno upam da v ponedeljek vidim plod in srček. Me je malo strah zaradi izcedkov, da se ploda sploh ne bi vidlo. user posted image
A katera ve kako je kaj Tanjita? Se dostikrat spomnim na njo.

(odgovor članu špela007)
Neposredna povezava do sporočila: 215
17.12.2014 13:38:07   
Lunica0
Mene pa ko kihnem me kar spikne v spodnem delu...a je to normalno?

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 216
17.12.2014 18:12:51   
Anonimen
Pozdravljene srečke user posted image !

Še ena, ki se končno lahko podpiše med srečnice, ki so zagledale magični plus! Moja prva nosečnost, na katero sva čakala dve leti in pol... verjetno si lahko predstavljate veselje in solze v očeh, ko sva včeraj naredila test user posted image .
Izračunala sem si PDP, ki naj bi bil 20.8.2015 in upam, da bo pri tem tudi ostalo (no ok, odstopanja nekaj dni so seveda sprejemljiva user posted image ). 29.12. imam prvi UZ in upam, da bo takrat že kaj vidno, do takrat pa vse ok.
Zaenkrat sta edina znaka nosečnosti lulanje vsako uro in seveda boleče (.)(.) user posted image in upam, da pri tem ostane čim dlje! user posted image

Lunica0 ... tudi mene pri vsakem kihanju špikne v jajčnikih in upam, da je to normalno

pozdravčke vsem!

(odgovor članu Lunica0)
  Neposredna povezava do sporočila: 217
17.12.2014 22:22:34   
Bikca
Pozdravljene nosečke.

Tudi nama je končno uspelo. Imava že hčerko, staro 4 leta. Njo sva dobila s pomočjo Klomifena, zdaj je pa kar tri leta trajalo, da sva zagledala +. Tokrat s pomočjo umetne oploditve. Po mojih izračunih bi bil PDP 21.8. Prvi pregled imam 22.12., takrat bo še zgodaj za srček slišat (po moje) vendar moj zdravnik za neplodnost ne dela čez praznike in me je takrat naročil.

Čuvajte svoje pikice :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 218
17.12.2014 22:40:06   
tanjita.
Anaina, prav lepo je prebrat, da kdo pomisli name user posted image
Žal mislim, da zame v tem trenutku ni več upanja. Prejšnji torek sem bila na pregledu pri eni drugi ginekologinji, ki je vidla utrip, ta torek sem bila pa pri svoji in pravi, da utripa ni user posted image Imam že abortivno tabletko, kar naj bi sama doma speljala, pa se še kar nekaj oklepam misli, da preden jo vzamem, da bi šla še kam ba pregled.... Bom morala v nove boje! Kako si ti? Je že kaj bolje? Vsem novim članicam iskreno čestitam, vsem pa želim zdravo in čim lepšo nosečnost.

(odgovor članu Bikca)
Neposredna povezava do sporočila: 219
18.12.2014 9:19:06   
blue_angel
Tanjita zelo mi je zal da je taksna situacija. Poznam pa primer, ko je ginekologinja isto dala to tabletko. Ampak kolegici ni dalo mira in je rekla grem jaz se na en UZ drugam… in glej ga res… se dobro da ni vzela tabletke. Ne me razumet narobe… nocem vzbujat nekih upov, ampak glede na to da je ena ginekologinja videla utrip, bi jaz sla se na en uz. user posted image

(odgovor članu tanjita.)
Neposredna povezava do sporočila: 220
18.12.2014 9:26:02   
Anaina
Tanjita pri meni je boljše. Izcedkov sploh ni več. Mam pa vse eno nek strah da se v ponedeljek sploh ne bi videlo ploda.
Glede tabletke pa se strinjam z blue _ angel. Tudi jaz bi šla še na kak pregled.
Drži seuser posted image user posted image

(odgovor članu blue_angel)
Neposredna povezava do sporočila: 221
18.12.2014 11:25:05   
jesse16
Tanjita zelo mi je hudo ko berem tvoj post, si ne znam predstavljati kaj doživljaš. Ampak se strinjam z drugi pojdi še na en pregled, mogoče pa le ni še izgubljeno.

Dobrodošle nove nosečke.
Jaz sem pa danes utrujena. Pa skoz moram neki  grickat, če ne grickam mi je slabo. Pa napihjena sem kot balon.
Ali ima katera kakšen predlog glede zaprtosti, slive, donat - to mi nič ne pomaga?

(odgovor članu Anaina)
Neposredna povezava do sporočila: 222
18.12.2014 12:04:59   
Sončece16
Tanjita brez besed sem, žal mi je zate in za tvojo pikico user posted image user posted image user posted image

Meni so se pa verjetno začele pojavljati slabosti, namreč če je to sploh to. V grlu se mi naredi kot nek cmok in me tišči in mi je po malem slabo. Ni pa še taka slabost da bi me silila na bruhanje.

Odštevam minute do pregleda, res punce če je le možno ne hodit zgodaj na pregled kar potem vas samo razžira od znotraj, če bi jaz vedela da sem tako malo časa noseča vsekakor ne bi šla tako zgodaj user posted image Zdaj me pa skrbi in samo čakam pregled. Sploh nisem vesela, vse misli imam že na naslednjem pregledu. user posted image

(odgovor članu jesse16)
Neposredna povezava do sporočila: 223
18.12.2014 13:13:22   
špela007
Lep pozdrav, ponovno sem vam oglašam, tokrat iz postelje z virozo. 37,6 vročine že od včeraj zvečer, slabost-vse izbruham,tudi čaj...., bolečine v kosteh, prebavne motnje- res je grozno.....je imela katera podoben primer v nosečnosti? Skrbi me zaradi ploda, bila sem pri zdravniku, pravi da moram preležati....grozno se počutim, jesti pa res ne morem...kakšen nasvet?

(odgovor članu Sončece16)
Neposredna povezava do sporočila: 224
18.12.2014 15:05:31   
jesse16
Špela007 jaz sem imela v prvi nošečnosti isto. Vročino, bruhala, ma cela sem bila hin.
Enostavno ni druge kot preležat in se silit z tekočino pa kako piščančjo juhico.
Par dni pa boš dobra.
Izogibala sem se tablet, ampak načeloma lekadol ne škodi.

(odgovor članu špela007)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?