LeyaPrive
|
Vidim, da imate res same velike dojenčke. Naš je imel pri 3m posvetovalnici cca 61 cm in 6,5 kg. Pa pediatrinja vsakič reče, da je nad povprečjem. Samo meni se zdi, da imajo malo zastarele tele krivulje rasti. Konfekciojo imava pa različno, tudi kakšna 62 je še vmes, večinoma pa kar 68, čeprav bo počasi tudi že kakšen kos 74 (pri 4 mesecih). Se mi zdi, da ima precej dolg trup in mu je hitrio vse prekratko. Katero št. plenic ve uporabljate? Mi2 imava sedaj št.3 (midi), samo se mi dozdeva, da so mu že preozke. Zaenkrat so mi najbolj ok plenice od Muellerja. Pamperske, če jih dobim pa v kaki akciji. No, premium Pampers so mi tudi super, samo so čisto predrage (skoraj 25 centov/kos). Naš se tudi vedno bolj slini, mu pravim, da je slinomat. Zvečer gre spat okoli 18,19 h. Mai pa tudi Potem se pa ob 3h zbudi za malico in nato spi do kake 5, 6 h zjutraj. Jaz včasih potem kar sredi noči vstanem (valda, če sem pa ob 19h zaspala) in uživam, ker imam 3 ure miru v hiši :D Sem vesela, da mi ponoči toliko spi, samo čez dan me pa kak dan čisto povozi, ker gre mogoče 2-3 spat po hranjenju za ene 20 minut. Vse ostalo ga je treba animirati, nositi... Se ne zna kaj dosti sam zamotiti, mogoče za par minutk, potem mu pa dolgčas rata. Edin kakšen dan zaspi od 11 do 14 h, samo to so bolj izjeme. Danes sem mu naročila še ropotuljice za noge/roke, da se bo lahko malo zabaval: http://www.aliexpress.com/item/High-quality-4Pcs-Baby-Rattle-Toy-Socks-Animal-Cute-Cartoon-Baby-Socks/32246802309.html @Bluemarin Naš se tudi še ne obrača, se ne sekiram. In tudi rad sedi, samo mu zaradi hrbta ne pustim še veliko sedeti. Moja svakinja je dobila razvojno in je potem s tamalim hodila na fizioterapijo in so jo ful naučili vaj, pa motorični razvoj, hendling... Se mi zdi, da sem kar prikrajšna za to znanje, ker nismo dobili fizioterapevta. Malo si na neto poglej na youtube vaje "hendling" Jaz pazim, da mu pravilno sukam boke pri previjanju, pravilno nošenje, čez dan se valiva po tleh... Našega včasih odlagam v ležalnik in ima tam igrače obešene. enega pojočega slona je že pokvaril, ker ga je toliko vlekel.
|