Tamara81
|
Živjo! Evo, po dolgem času se vam (sedaj ko je mala - upam, da za nekaj ur - zaspala) spet javljam. Sladkorčica - veš da tudi jaz še nisem slišala, da bi otroka z dojenjem lahko "preveč zredil". Sta pa bili obe moji (starejši), ki sta bili tudi polno dojeni, tudi "bajsiki" v zgodnjem obdobju, potem pa kakršno konstitucijo imajo - ta velika je suhcena, ta srednja pa nekaj vmes (zaenkrat pri 3. letih). Jesse16 ojej. Ne vem sicer ali je to še povezano s porodom oz. kaj to pomeni, zakaj imaš to... Je nujno, da te dajo v splošno narkozo? Če bi jaz imela možnost izbire, bi se odločila za lokalno... Res pa teh stvari ne poznam. Glede dojenja je morda dobro, da jim omeniš svoje pomisleke, skrbi... Želim ti, da se vse izide najbolje. Glede učk - tudi mi smo imeli na zečetku skoraj 3 tedne vnete učke - z gnojčkom in zlepljene - pa smo čistili s fiziološko, nekajkrat sem ji nakapljala tudi mleko v vneto učko (sedaj baje pravijo, da s tem ni dobro pretiravat, ker lahko mleko zamaši solzevode), sedaj jih pa že skoraj teden dni nima več vnetih. Pri srednji hčerki pa sem tudi jaz opažala, da se ji ena učka pogosto zunaj (posebej če piha in morda še bolj intenzivno poleti) solzi. Zaenkrat glede tega še nismo delali kaj veliko "panike". Strukla, tudi vse moje ta male so imele/imajo v času dojenja bel jeziček (ne vem sicer če na tak način bel kot tvoj dojenček), vendar ni nihče nikoli rekel, da to naj ne bi bilo normalno ali OK. Če pa te kaj skrbi je po moje najbolje kar it do pediatra, da te pomiri... Pri prvi hčerki sva bila midva z možem pogosto pri pediatrinji :) Mi smo drugače kar v redu. Občasno me zdeluje "nespanje" ponoči (ko recimo spi le kako uro ali dve v kosu, potem jo pa še prebava daje in sva potem še uro ali dve pokonci ponoči...), jo pa tudi zvija, pa kakat je začela bolj neredno (na 3 ali 4 dni), se mi zdi, da jo včasih tudi to matra... Potem pa študiram kaj naj pojem, da bi jo pognalo ;) Občasno ji "zagrozim" s svečko masla v ritko (kar mi je priporočala patronaža), vendar ji je še nismo dali... Dobro se rihtajte in uživajte v vsakem trenutku (še prehitro bodo odrasli:)
|