Hope2
|
Jaz solim ne. Ce je kaka hrana bljack oz mu ne gre prevec dol, mu dam zlizcko adaptiranega mleka zraven. Bi lahko svoje, pa se mi ne da crpat. Ta okus jim je bolj znan in takoj zagrabi. Sem moja oba tak preslepila in potem jima to mleko zmanjsujem, tak da na koncu vec ne dam. Zdaj sem zacela dodajat olje za dojencke- kupila v DM. Zacnem vedno s kuhanim sadjem, razen pac banane. Ker je bolj mehko in ker je prvega fejst matralo crevesje po surovem sadju. Tak da iz izkusenj sem zacela kuhat in po 1 mesecu zacnem s surovim. Jaz vedno kuham z zelo malo vode, tak da celo to vodo pol itak porabim za kasico. Ce je kaj takega da moram dat vec vode, pa pol v tej vodi zakuham polento. Griz je gluten. Gluten bi se naj uvajal po 6 mesecu. Jaz se tega drzim, oz mogoce se kak teden ali dva raje kasnej zacnem. Skuham ga pa isto na vodi in potem dodam zlicko AM. Tak sem prvemu kuhala vecerne kasice (ajdo, proso, riz, polento, gres). Med kuhanjem lahko dodas kako suho sadje (sliva, brusnice, rozine). Da bo mal sladkasto. sadje lahko ven poberes ali pa ga zmiksas. Celo suha sliva je super, ce so zaprti ali pa ponudis riz, ki itak zapira. Od sadja je sprobal, jabolko, banano, hrusko, ta teden se melono (pri nas je sezona). Zadnjic je v kupljeni kasici sprobal borovnice in marelico. Sicer ne bi se, ampak drugega ni bilo. Sledi grozdje, sliva, lubenica(sezona). Od zalenjave: hokaido buco, bucke, pastinjak, brokoli (ta mu najmanj disal, pa sem enkrat dala mleko zraven in 1x s krompirjem, pa je veliko raje pojedel), spinaco, krompir, sladki krompir, korencek (tega tudi prevec ne mara, razen kupljeno kasico ali pa mu tudi moram mesat s kako drugo zelenjavo). ta teden bo sprobal koruzo in polento ter grahek in cvetaco. Zadnjic je sprobal 1 zlico goveje juhice, je bila zelo dietno pripravljena . pa 2 mini koscka domace kure. Z mesom bom zacela pri 6 mesecih. Od OH je rizeve kosmice, prosene kosmice, koruzne kosmice, riz. sledila bo polenta, ajda, proso in sele potem gluten. dam vsak dan, ko enkrat zacnem. pri prvem otroku mi je P povedal da je najhuje preskakovat oz enkrat dat in nehat. dajem dopoldan oz uvajam dopoldan. zjutraj podojim, cez 2 ali 3 ure sledi kasica. takrat je ziher lacen in jaz mam cas, ker ne kuham kosila in starejsi je v soli. sele po kasici sledi mleko. zdaj ko ima ze cel obrok kasice, mu vec mleka nee ponudim( star je 5,5 mesecev). ce nimam casa, mu ponudim pa hipp. vceraj npr nisem imela casa, pa sem naribala bucko, skuhana v minutki, pol sem pa se en hipp loncek z pastinjakom zmesala not.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 1.3.2015 5:11:55 >
|