kamajuš
|
Bralkica, hvala, da si nas malo zdrmala . Lasje: meni izpadajo konkretno že nekaj časa. Pač paše v poporodno obdobje, nimamo kaj . Spanje: pri nas večinoma OK, se ne smem pritoževati, posebno, ker naš poba noče dudike. BTW me83, hvala za tolažbo oz. tvojo izkušnjo. Ker sem po naravi trmasto bitje, tu in tam še vedno ponudim dudo, včasih, ko vidim, da je ful ful ful zaspan, pa da bo na joški samo 2x potegnil, porinem dudo in včasih pomaga, da zaspi. Bomo videli ... Aja, no, spanj, nekaj podobnega, kot pri Hope, dobre in slabe noči: spat gre sicer, ko imam čas - ja, dobesedno, včasih prav "stoji" v vrsti, da gre lahko spat. Danes npr je revež čakal od cca 19.30 pa do 20.30, da sem si uspela vzet čas. Sej ne, da ga pustim jokat, pač je po rokah in gleda okrog z zobotrebci v učkah, pa vsake toliko malce zamjavka . No, večinoma potem spi cca 4-5 ur, potem pa se zbudi včasih po treh včasih po štirih urah. Potem je pa že jutro. No, tu in tam pa se zgodi ne vem kaj, da se dojiva na uro ali dve. In potem pristane pri meni, ker ne zmorem več. Sicer pa tiste dvakrat, ko se načeloma zbudi, dojim sede in ga prenesem v posteljico, ker sem ugotovila, da bolje spi. Gibčnost: naš je s svojimi 7,5kg + navidez kar okorn. Čeprav če se spomni, si ogleda nogice, odkril je rokice (svetsko čudo ), na previjalni se mi zadnje dni že kar pošteno vrti okrog svoje osi, pa tudi se mu že posreči s trebuščka prevalit na hrbet - to zdaj vsak dan vadiva . Pa na previjalni se zvira na levi ali desni bok, pri tem pa je glavni šport čim več stvari (oblekic), ki so na previjalni, zbrcat na tla . Glavo že lepo dviguje - če bi bilo po njegovem, bi se že kar dvignil (npr ko je v lupinici ali naročju, intenzivno vadi trebušnjake ). No, dodajam, da je naš 1.10, torej se bližamo 4. mini svečki . Dojilje: midva se izključno dojiva (flaške še vedno nisem kupila ), napreduje (z ozirom na konkretno težo) zelo lepo, pa vendar me nekaj zanima: vedno, ampak res vedno poje v eni rundi samo na eni strani. Potem ima dosti. Kako pa vaši? Rada bi ga nekako prepričala, da bi pojedel na obeh straneh, da bi malo dlje držalo. Še vedno se dojiva povprečno na 2 uri - no, včasih pozabim, ko je gužva, pa počaka tudi 3 ure, parkrat celo 4, ampak v povprečju pa kar pogosto je. Izkušnje pri vas? Z ostalimi tremi otroci težko primerjam, ker smo čas med podoji nategovali z dudo ... Sneg: ne, se ga ne veselim, ker bom spet brez moža do konca tedna in izjemno nerada vozim po snegu. Vozimo se pa vsak dan gori, doli, naokoli. In sem že danes slabe volje . Spomin: vprašanje za tiste bolj načitane (pri prvem sem prebrala vse, kar je bilo možno, zdaj ni časa - no, od takrat sem pa tudi že veliko pozabila ). Torej, mogoče katera ve, kako dolgoročen je spomin 3-mesečnika? Bili smo namreč na počitnicah: mož je odpeljal ta velike otroke smučat, mi2 sva se šla pa na morje malce z babi razvajat. Kakorkoli, videli se nismo 1 teden. Ko je vesela družba prišla s smučanja, se mi je zdelo, da nekako ne ve, kdo so zdaj te marsovci, ki so ga napadli na vratih . Gledal jih je kot čudo božje, kot da se ne more spomnit, od kje jih že pozna. Po drugi strani pa se jih ni bal oz se je videlo po učkah, da ve, da jih pozna. Skratka, če katera ve, sicer pa ni življenjskega pomena . GH: Za Hope vem, da je že ponudila GH. Kaj pa ostale? Kdaj nameravate? Pri ostalih otrocih sem začela pri dopolnjenih 4m (riževa kašica, redka polenta), zdaj pa nisem sigurna, če bi, ker je mali precej buckast, pa mu očitno nič ne manjka. Po drugi strani se pa kar trese, ko je z nami za mizo ... Zdravje: se še kar drži. Je bil ful prehlajen (ni čudno, saj je vsak drugi bolan, potem pa otroci domov nosijo), je ful grdo kašljal. Pa sem kupila eno kremico z eteričnimi olji, prav za , sem ga mazala po prsnem košu, pa nosek sva spirala s fiziološko - pa ne navadno, ampak tisto "bolj slano" - če me ubiješ, se ne morem spomnit, kako se že reče. No, pa je kar OK šlo mimo. Ima pa naš revež težave z učkom, zgleda, da ima solzevod zamašen. Zdaj sva dobila navodilo spirat in masirat. Upam, da bo bolje, ker mu stalno gnojček ven teče . No, sem izpolnila normo za en teden ...
|