kamajuš
|
O, Lila, lepo, da si se oglasila ! Evo, naš palček "slavi" jutri 4 mini svečkice in je že na AB. V četrtek se je zbudil čist zapopan okrog ušeska. Najprej sem mislila, da se je pač ponoči tako kvalitetno pobruhal. Potem pa sem ugotovila, da mu iz ušeska teče gnoj. Čeprav sem ga prešlatala okrog in okrog, ga nič ne boli. Ampak gnojno pa je in je treba zdravit. Pediater je takoj menil, da bo to neka stalnica pri nas, kronično vnetje ušeska in posledično AB za posladek . Zato sem se odločila, da ga cepimo (še) proti pnevmokoku. Samo počakam, da damo skoz tole AB kuro. Hvala bogu malega ušesek ne boli, niti nima vročine. Kopanje: tudi jaz si ne predstavljam, da bi ga kopala v paru. Če je mož doma, ga skopa on, če ga ni, ga jaz - pa je naš tudi konkretno težak 7,5kg. Ali pa ga ne kopa nihče . Ja, če smo sami, je taka gužva, mali pa na koncu že tako zaspan, da ga ali samo obrišem s krpico ali pa ga umijem v umivalniku. Zakaj se pri nas ni obnesel fliper, Hope, se pa tudi jaz sprašujem, ko berem, kako si zadovoljna. Verjetno ga nismo znali uporabljati, druge ne vidim. Sem pa v Pikapolonici videla en tak obroč, ki pri majhnih služi kot opora pri ležanju v banici, pri večjih pa opora pri sedenju. Morda poskusim... Sicer pa naš zelo zelo uživa v vodi, že od prvega kopanja s patronažno dalje. Mislim, da niti enkrat še ni jokal . Milim ga enkrat tedensko (ritko po potrebi večkrat, ker ne uporabljam vlažilnih robčkov, ampak samo papirnate brisačke in vodo) s trdim milom. Peregrina: tudi naš včasih rad kakšno reče med hrano. Pa zaprem mlekarno in počakam. Se strinjam s Hope, da verjetno še ni dovolj lačna. Tudi tvoj postopek se mi zdi čisto OK in itak očitno deluje . GH: naš dobi jutri svojo prvo žličko. Babi se je zadnjič nekaj potikala po DM, pa mi je par različnih kašic prinesla. Sicer mi tele kupljene kašice alla Frutek nič ne dišijo in mu bom kar lepo kuhala sama, ampak za začetek tiste 3 žlice se mi zdi pa še vseeno. Odločila sem se, da bomo začeli z bučo, ta oranžno , ker jo je pač ravno kupila. Seveda je pri otrocih že vrsta, kdo ga bo "pital". Dogovor je, da je prva žlička moja, da sploh vidimo, če mu bo šlo. Potem pa lepo po vrsti. Nekaj mi pravi, da bo dober "jedec dedec", ker se res kar trese, ko nas gleda. Pa ko pijem svoj komarčkov čaj, mu večkrat ponudim kar skodelico. Pije sicer kot kužek, ampak prav uživa. Kakorkoli, poročam! Z večerno kašico bom pa še počakala, trenutno spi kar lepo. Voziček: jaz tudi mislim, da bodo naši listki že kar primerni za športni del, sploh septembrčki. No, mi Športnega dela sploh še nimamo , tako da je obsojen na košaro. Jao, res, kako se stvari povsem obrnejo, ko imaš več otrok. Če samo pomislim, kakšna študija je bila nakup voza v prvi . Zdaj pa nekaj štrikamo in štukamo, da bomo prišli (upam, da) skozi... Cepljenje: obvezno cepljenje smo prestavili zaradi prehlada, naročeni smo prihodnji teden, po AB. Dojenje: hvala vsem za izkušnje. Ena stran torej ni nič presenetljivega.
|