|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2015
4.3.2015 11:34:24   
amethyst
oooo, Anja_s_t kar dva lumpa. Jaz bi tudi. Sem si ful želela dvojčkov, sem pa vesela da bo vsaj en škrat, ali pa škratka (mi še kar ne vemo spol, se nikoli ne vidi).

Drugače pa sem svojega škrata prvič začutila že v 12tem tednu, par dni pred NS. Potem pa so bila nihanja, par dni nič, par dni samo zvečer ko sem se umirila. Sedaj v 21tem tednu pa občutim premike tudi čez dan, večinoma pa zvečer in zjutraj ko sem umirjena.
Sva pa tudi ugotovila, da je naš maček postal zelo zaščitniški do mene. Stalno hoče biti ob meni oz. v istem prostoru. :)

(odgovor članu anja_s_t)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
4.3.2015 14:00:18   
Anonimen
a ma katera od vs probleme z utrdevanjem maternice , men se to dogaja sedaj že 5 dni. Pijem magnesol pa buscopan, ampak mi še kar občasno, boli ne, ampka je pa tak občutek, kot da bi me nekaj zategnilo in je trebuh trd kot kamen. Sm mal poguglala, pa baje to ni nč naroče , samo men je ful čudn da mi že sedaj pri 19 tednih se to dogaja.

(odgovor članu amethyst)
  Neposredna povezava do sporočila: 1052
4.3.2015 20:34:03   
barbara19.11
pozdravljene mamice...sem še ena user posted image več tukaj

sem že mamica fantka NEJCA ki je bil novembra star 2 leti...prejšnji teden smo zvedeli da nosim pod srčkom še enega fantka user posted image PDP po menstri imam 17.7 po ultrazvoku pa 25.7... 17.3 me čaka morfologija že komaj čakamo da vidimo našega bebija...vsem nosečkam želim mirno nosečnost

< Sporočilo je popravil barbara19.11 -- 4.3.2015 20:45:59 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
4.3.2015 23:16:46   
leilla
anja_s_t glede dr. Rosiča - cena je enaka kot če si noseča z enim. Vsaj ko sem bila jaz pred 2 letoma je bilo tako. Sicer sem jaz potem šla na 3d k Lukmanu, na morfologiji sem pa bila pri Rosiču.

Prijetno nosečnost!
leilla

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
5.3.2015 20:12:04   
Najin_pikec
Anonimna, tudi meni vsake toliko otrdi trebuh in isto pijem magnesol. Nimam pojma zakaj, pri sinu se mi to nikoli ni dogajalo user posted image . S tem da nisem pretiravala s kakšnimi aktivnostmi, na koncu koncev sem bila 3,5 meseca na bolniški in sem šele ta ponedeljek začela delati.

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
5.3.2015 20:44:16   
jara*
Pozdravljene po dolgem času user posted image Mi2 z detetom se počutiva super in lepo rasteva. Včeraj sem imela morfologijo in je ginekologinja rekla, da je zadovoljna s tem kar vidi ... tako, da lahko še naprej mirno uživam v nosečnosti. Spol pa bo do konca skrivnost ... user posted image
Uživajte :)

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
6.3.2015 9:27:29   
Kathy28
Anonimna, meni se isto dogaja in prav boli, se mi zdi, kot da hoče mala že zdaj ven prit :) ker jo tudi nosim nizko, ter ker sem pred leti imela konizacijo (so mi tudi malo materničnega vratu zmanjšali) me je moja gin. zdaj dala delat samo za 4 ure. Ker namreč sedim 8 ur v službi in mi je še bolj pritiskalo, isto bi bilo če bi 8 ur stala na nogah, oboje v tem primeru ni ok. Počivat pa mogoče vseeno malo več sprehodov :)

(odgovor članu jara*)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
6.3.2015 10:39:14   
Lexy1
Zivjo!
Tudi jaz se malce javljam po morfologiji mi je ginekologinja rekla, da je use v vredu spol naj bi kazalo za fantka ampak se skriva in noče pokazati točno kaj je user posted image ...Mam pa eno težavico in me zanima kako vi omehčujete blato in skrbite za reden obisk saj meni ne ratuje ravno najbolje user posted image sicer mi je ginekologinja priporočila naj suhe slive namočim čez noč v vodo in potem to pijem čez dan, je to kateri že pomagalo ali imaste kakšne druge rešitve?

Lepe pozdravčke vsem user posted image

(odgovor članu Kathy28)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
6.3.2015 10:39:38   
piapaja
Živjo Julijke :)

Imam eno uprašanje, če ima katera izkušnje ali če katera ve kaj o tem in sicer, učeraj sem imela morfologijo v 22. tednu pri Dr.Rončeviču. Vse je ok, razen pri ledvičkah, je levi votli del (ki povezuje mehur in sečila) rahlo povečan od desnega. In sicer D: 5mm, L: 8mm.
Ko sem ga uprašala, kaj to pomeni, pravi da če se bo širilo, je potreben zgodnji porod, posledice pa so lahko uroinfekti ali pa nasplošno težave z ledvicami.
Doma sem takoj zguglala, kolikor lahko, vseeno pa bi vas prosila, če katera ve karkoli i+ o tem, da mi kaj pove, svetuje, ...
Zaenkrat doktor pravi, da ni razloga za preplah, ampak sej same veste, kako je to...

Hvala,

bodite lepe in žareče nosečke še naprej,

Pia

(odgovor članu Kathy28)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
11.3.2015 8:18:50   
klukica
Tudi mi smo že opravili z morfologijo in je vse OK. Je pa naša mala pikica razkrila, da je punčka, tako da bomo imeli doma dve babiki :) Ati kot ati je že pri prvi navijal za fantka in mi je ginekologinja zaj na pregledu rekla: Hja...bo moral še enkratz probat, če hoče met fantke....

(odgovor članu piapaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
12.3.2015 10:59:06   
Anonimen
punce, a mi lahko poveste kaj so pri vas gledali na morfologiji ?
men je ful cudn ker je blo morfologije ful hitr konc pa niti nobenih mer mi ni vpisala v materinsko knižico- tm kot je od nuhalne.

Merla je glavo, stegnenico, srce je mau pogledala pa zračunala težo bejbija- 420 g. Ene so razlagale, da so jim pretoke skoz žile pa možgane pa ledviča gledal,... pr men pa nč od tega.

(odgovor članu klukica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1061
14.3.2015 22:47:13   
ana88

user posted image

nick, kraj, št. malih žabic doma (leto rojstva, spol), št. srčkov v trebuhu, spol, naslednji pregled

1. 6. 2015
Fifika, 1user posted image , user posted image

1. 7. 2015
sunprincess, Ljubljana, 1user posted image , user posted image
karena, 1user posted image , user posted image

3. 7. 2015
popikuku, 2user posted image , 1user posted image , user posted image

4. 7. 2015
Mini me, 1user posted image , user posted image
Najin_pikec, 1user posted image (2011 user posted image ), 1user posted image , user posted image

6. 7. 2015
toho, 1user posted image (2003 user posted image ), 1user posted image , user posted image

7. 7. 2015
manilu, Maribor, 1user posted image (2012 user posted image ), 1user posted image , user posted image

8. 7. 2015
lola79, 1user posted image , user posted image
Pipika85, 1user posted image , user posted image
stellamarela, 1user posted image , user posted image

9. 7. 2015
gorskarozica, 1user posted image (2012 user posted image ), 1user posted image , user posted image
tree, 2user posted image (2012 user posted image user posted image ), 1user posted image , user posted image
ely85, 1user posted image , user posted image
mpino, 1user posted image , user posted image

10. 7. 2015
mamyce, okolica Celja, 1user posted image (user posted image ), 1user posted image , user posted image
kmajci, 1user posted image (user posted image ) 1user posted image , user posted image
Lexy1, 1user posted image , user posted image

11. 7. 2015
Natasa1983, Ljutomer, 1user posted image (2013 user posted image ), 1user posted image , user posted image

12. 7. 2015
Tamy12.7., 1user posted image , user posted image
verci, 1user posted image (2010 user posted image ), 1user posted image , user posted image
Juta2010, 1user posted image , user posted image
piapaja, 1user posted image (2014, user posted image ), 1user posted image , user posted image

13. 7. 2015
TammiZeko, okolica Maribora, 1user posted image , user posted image
Mubi, 2user posted image , 1user posted image , user posted image
anja_s_t, 2user posted image (2009 user posted image , 2011 user posted image ), 2user posted image , user posted image , user posted image

14. 7. 2015
ana88, okolica Celja, 1user posted image (2013 user posted image ), 1user posted image , user posted image , NP 13. 4.
LittleSunshine, Šentjur, 1user posted image , user posted image
*Čebelca*, 1user posted image , user posted image

15. 7. 2015
Multiipraktik, 1user posted image (2012 user posted image ), 1user posted image , user posted image
BC81, 1user posted image , user posted image
b3jbika, Gorenjska, 1user posted image (2014 user posted image ), 1user posted image , user posted image
tka7, 1user posted image , user posted image

16. 7. 2015
x_srečka_x, 2user posted image (2006 user posted image , 2009 user posted image ), 1user posted image , user posted image
katdig, 1user posted image , user posted image

17. 7. 2015
pikapokiiiica25, 1user posted image , user posted image
luckyca, 1user posted image , user posted image
barbara19.11, 1user posted image (2012 user posted image ), 1user posted image , user posted image , MORFO 17. 3.

18. 7. 2015
Nosečka7, 1user posted image , user posted image
Kathy28, 1user posted image , user posted image
evasku, 1user posted image , user posted image

19. 7. 2015
Kika90, 1user posted image , user posted image
Junakica, 1user posted image , user posted image
amethyst, 1user posted image , user posted image
klukica, 1user posted image (2013 user posted image ), 1user posted image , user posted image
ivanna.as, 1user posted image (2012 user posted image ), 1user posted image , user posted image

20. 7. 2015
geena87, 1user posted image , user posted image
okismoki 2user posted image , user posted image , user posted image
Mana15, 1user posted image , user posted image
čarli86, 1user posted image , user posted image

21. 7. 2015
leški, Velenje, 1user posted image (user posted image ), 1user posted image , user posted image
Mančula, 1user posted image , user posted image
delfinka91, 1user posted image , user posted image

22. 7. 2015
jancika 83, 1user posted image (2009 user posted image ), 1user posted image , user posted image
LorenaJen, 1user posted image (2007 user posted image ), 2user posted image , user posted image , user posted image

23. 7. 2015
_pika_, 1 user posted image , user posted image
Charlottee1, 1user posted image , user posted image

25. 7. 2015
*barbara*, 1user posted image , user posted image
1emanuela, 1user posted image (2012 user posted image ), 1user posted image , user posted image

26. 7. 2015
vv267, 1user posted image , user posted image
Sunny_Dream, Ljubljana, 1user posted image (2011 user posted image ), 1user posted image , user posted image
bimbooo1, 1user posted image , user posted image , MORFO 19. 3.

27. 7. 2015
1aneja1, 1user posted image , user posted image

28. 7. 2015
Drobižka, 1user posted image , 1user posted image , user posted image

29. 7. 2015
julijka2015, 1user posted image , user posted image
Roži_, 1user posted image (2011 user posted image ), 1user posted image , user posted image
biba89, 1user posted image , user posted image
anja.s, 1user posted image , user posted image

30. 7. 2015
čebelc@, 1user posted image , user posted image

31. 7. 2015
tanjita, 1user posted image , user posted image
buba23mara, 1user posted image , user posted image

X. 7. 2015
jara*, Novo mesto, 1user posted image , user posted image
nezzek, 1user posted image (2014 user posted image ), 1user posted image , user posted image
malapikica, 1user posted image , user posted image
evaa12, 1user posted image , user posted image
miskamaska90, 1user posted image , user posted image
manjamala, 1user posted image , user posted image
anonimna drugic, 1user posted image , user posted image
rozica_marjetica, 1user posted image (2012, user posted image ), 1user posted image , user posted image

4. 8. 2015
špela007, 1user posted image , user posted image

Skupaj nas je že: 80 user posted image
user posted image : 10
user posted image : 12
user posted image : 61

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
14.3.2015 23:03:31   
ana88
Hojla!

Morfologija uspešno za nami in imamo potrjeno punči! user posted image Anonimna jaz imam v materinski knjižici tam vse obkljukano, razen pretokov mi ni gledala. Je pa zraven tudi vse komentirala tako da vem, da je pregledala možgane (mali, veliki možgani, možgansko dno), hrbtenico, želodec, mehur, srček (4 prekati), trebušček (da je zaprt), ledvici, izmerila je tudi obseg glave in dolžino stegnenice. Mi pa tokrat ni merila dolžine MV pa tudi teže otroka ni določila (kar se spomnim, da je oboje naredila na morfologiji v 1. nosečnosti).

Lexy1 upam, da si že bolje kar se prebave tiče. Jaz tokrat nimam posebnih problemov, sem pa v 1. nosečnosti posegla kar po suhih slivah, če sem bila zaprta, pa se je kmalu uredilo.

piapaja nimam pojma, kaj naj bi te meritve pomenile. Te pa razumem, da te skrbi. Ampak misli pozitivno, sploh če dr. pravi, da je zaenkrat vse ok. user posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
14.3.2015 23:23:13   
Najin_pikec
Tudi mi smo že imeli morfologijo, dober teden nazaj. G je rekel, da nima nikakršnih pripomb, da se otroček lepo razvija user posted image user posted image . Še enkrat je potrdil, da je punčka (spet ne za 100%, pravi da ne sprejema reklamacij za napačno nabavljena oblačila user posted image ). Je bila pa na pregledu zelo živahna, tko da se je kar namatral, da je lahko vse pogledal.

Sem bila pa ta teden čist jezna, ker nam je avto crknil. Popravilo pa tako drago, da se nam bolj splača drug avto nabavit user posted image - tko da smo zdaj tudi mi na lovu za avtom. Jaz bi sicer nekaj rabljenega, dragi pa navija za novega... Mah saj po eni strani ima prav, mesečni obrok bo približno isti, samo polog nama dela probleme.

Prebava: jaz sem, ko sem bila noseča s sinom, po ginekologovem nasvetu vsak dan pojedla kivi in je res zelooooo pomagalo. V tej nosečnosti pa nisem tako vestna in se tudi na prebavi pozna. Tko da se bo treba poboljšat. En kivi na dan prežene zaprtje stran user posted image user posted image .

Aja, kuhinjske aparate sem potem izbrala kar od Gorenja, v isti trgovini. Mi je lažje, da jih dobim skupaj s kuhinjo, pa še montaža je brezplačna. Hvala vsem za nasvete!

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
16.3.2015 9:27:23   
Tamy 3xT
Pozdravcek,
se se jaz po dolgem casu javim.
Morfologija je za mano, zal malo neprijetna, saj sem naslednji dan imela se kar amnio.
Zal morem zdaj cakat na rezultate testa, ce je z nasim bebijem vse ok :(
Sem pa po 5mesecih poslusanja, da bomo imeli pupo bila kar malo sokirana ko je na morfologiji pribila:
Vas fantek pa tehta ze 495g :)

Vsem noseckam zdravo in srecno nosecnost se do konca

Neposredna povezava do sporočila: 1065
16.3.2015 17:08:58   
Najin_pikec
Tamy 12.7.: srčno upam, da gre le za lažni preplah in da bo amnio pokazala, da je z otročkom vse ok user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tamy 3xT)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
18.3.2015 11:48:00   
Anonimen
oj.

jaz pa že malo za vozičke gledam in se ne morm odločit med BEXA in BABY BOOM , ali ima katera izkušnje s katerim od teh 2?

lep sončen dan vam želim

Neposredna povezava do sporočila: 1067
18.3.2015 14:13:26   
Anonimen
Tamy12.7. : a te lahko prašam , kaj so odkrili na morfologiji, ker jaz imam morfologijo ta tedn in me je kr fajn strah

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1068
26.3.2015 16:49:02   
Tamy 3xT
Test amnio je pokazal da s kromosomi ni nic narobe, imeli pa bomo fantka in ne napovedane puncke.
Morem pa pocakat na podrobne rezultate amnije, ker so zaznane neke nejasnosti.
Tako da nestrpno cakam da mine se 14dni. Javim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
26.3.2015 19:21:12   
leški
Pozdravček punce...danes sem bila na 2 odvzemu krvi za toxo. in pa ogtt testu s 75mg glukoze...bolj ko sem govorila laboranti da ne bom pila tega bolj me je silila...seveda sem vse izbruhala in me je poslala kar domov. 3.4. imam pregled...zdaj me skrbi ta sladkor...drugače pa veselo brcamo :-) user posted image

(odgovor članu Tamy 3xT)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
31.3.2015 21:15:23   
nejkec
Bi katera želela profesionalno fotografiranje novorojenčka? Več info na zs!

(odgovor članu leški)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
1.4.2015 7:39:13   
jancika83
Julijke, kje se skrivate? Vse presedlale na FB?

Da se malo javim....pri nas vse super, jutri kontrola, laboratorij, pa upam, da končno naš pikec/pikica pokaže, kaj skriva med nogicami, da grem lahko malo v šoping, ker teh nevtralnih barv je prav slaba izbira.

Počutje tudi ok, mogoče ob večerih malo križ boli, ampak nič pretiranega. Tako da trebušček pridno raste, lepo brcamo, ostalo pa tudi vse super...

Uživajte na sončku...

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
1.4.2015 9:42:55   
amethyst
Jaz nisem v FB skupini. Sem pa zaključila z vsemi rednimi pregledi, drugič oddala kri za toxo, naslednji pregled pa imam konec aprila. Poleg tega nama bo uspelo z novico presenetiti za veliko noč, saj se še vedno praktično nič ne pozna (imam pa že od prej zalogo kg ;)), tako da na rit še vedno spravim svoje stare jeanske z visokim pasom in nisem še nobene nosečniške obleke kupovala. :P

Tudi mi brcamo, včasih bolj včasih manj. Počutje je ok, zadnje dni mi očitno malo premik ure nagaja in tole vreme, ker sem več utrujena, pojavljajo se občasne slabosti in glavoboli.

Pridno nabavljama dodatke za otročka, čaka naju še najdražji del - voziček. Odločila sva se da mora obvezno imeti napihljiva kolesa. Ste ve že kaj gledale kaj boste nabavile?

(odgovor članu jancika83)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
1.4.2015 15:25:29   
Najin_pikec
Jaz bi morala imeti pregled jutri, ampak me je napadla viroza user posted image in smo rajši prestavili na torek. Vročine nisem imela že kakšnih sedem let, zdaj sem jo pa kasirala... Ta del je sicer zdaj mimo, zdaj pa tko močno kašljam, da me vse boli. Pa še nič pametnega ne morem vzeti, da ne bi škodila pikici (razen lekadol in granobil tablete za boleče grlo - to mi je v lekarni rekla, da je dovoljeno).

Leški, te razumem glede tiste sladke vode - res je ogabna!!!! Limona sicer pomaga, ampak ne dost user posted image . Kako te bodo pa zdej testirali?

Opremo imamo mi še vso od sina, tko da teh stroškov tokrat k sreči ne bo user posted image .

A ste ve že kaj zbirale imena za user posted image ?

(odgovor članu amethyst)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
1.4.2015 16:23:34   
bimbooo1
Pozdravljene:) po dolgem casu se se jaz malo javim, morfologija je za mano z user posted image je vse tako kot mora bit:) je gin. dala se malo na 3d in smo tko lepo obrazk vidli da se je moj cisto raznezil hehe:) za mano so tudi prvi nakupi kot so posteljca in par oblekc:) drugace sva pa zadnji mesec bol stanovanje rihtrala in sem zdaj prav presrecna da so vse vecje stvari zrihtane:)) vozicek sva tudi ze izbrala in to je baby design doty2 ce imate kaksne izkusnje s tem vozickom se priporocam za kaksen nasvet ali pa komentar:) drugace imam pa eno vprasanje, mi lahko katera prosim pove koliko cesa rabim od oblekc ker glede na to da sem zelo mlada sem tudi prva bodoca mami v druzbi in nebom nicesar dobila sposojenega:( in res nebi rada prevec nakupila zato bi prosila ce mi katera napise koliko bodijev, hlack itd. potrebujem za recimo cca prve 3 mesece. Ze kaj veste kdaj in kam greste v solo za starse?:) midva zacneva hodit 4. Maja v center lj. Lp zelim vam lep dan kljub cudnemu vremenu:)

Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?