ana88 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 22:23:19)
|
Hvala vsem za čestitke! Jaz pa navijam za vas! [sm=bravo.gif] Sicer ni ravno tema za sem, pa glede na to, da tudi niinii zanima, bom kar tukaj napisala, če je ok. Tole bo post o konceptu brez plenic, tako da če katero ne zanima, naj preskoči. [sm=smiley1.gif] Torej, mi smo s kahlico začeli pri 9mes in sicer na njeno pobudo, ker je čisto med vsakim hranjenjem kakala. Torej, ko je bil čas za obrok, sem jo posadila na kahlo, jo hranila in ona je med tem (nekje sredi obroka) kakala. Sicer mogoče malo neokusno, ampak meni je bilo bolje (in tudi njej), da sedi NAD ''tistim'' kot V njem. Na kahlo smo jo dali vedno tudi takoj, ko se je zbudila - tako zjutraj, kot čez dan. Na splošno bi lahko rekla, da smo ji kahlico ponudili pred vsakim previjanjem. Drugače pa je imela plenice ves čas na sebi, ker se je ravno začenjala zima in je bilo mrzlo. So pa bile plenice vedno samo polulane, kakala je izključno na kahlico. Konec junija, pri 16,5mes smo dali dnevno plenico stran, tudi med spanjem (ker praviloma ne lulajo med trdnim spancem, ker je to zavestno početje). Oblečene je imela samo gatke in kratko majico, ker je bilo dovolj toplo. Ni pa bila naga ravno zato, da je lahko na koži čutila, če ji je ušlo. In sčasoma je povezala tisti občutek, ko jo tišči lulat, z mokrimi gatami. [sm=smiley1.gif] Prvih nekaj dni smo se preoblačili tudi po 5x na dan - se spomnim, da sem jo enkrat preoblekla 5x v roku pol ure. Ko se je polulala (oz. ji je malo ušlo), sem ji vedno takoj ponudila kahlo in ji rekla, da naslednjič gremo na kahlico. Brez prevelike drame. Je kar hitro skapirala, da bo mama slej kot prej privlekla kahlo na plano in je počakala, da sem jo ponudila. Ko sem jo dala na kahlo, sem tudi vedno rekla, če gre lulat/kakat, tako da zdaj že tudi sama pove - ''lulu/kaka''. Je pa od začetka pri 16,5mes lulala na cca 45min - 1 uro, zdaj pa včasih zdrži tudi do 2 uri (med spanjem pa še dlje, včasih spi tudi do 2 uri in pol in je suha). Njen mehur pač raste in s tem tudi njena zmožnost zadrževanja urina. Seveda ji še kdaj uide, tudi danes ji je - ji je pač vse drugo bolj zanimivo in najhuje je it lulat, če hočeš pač knjigice gledat. [sm=smiley1.gif] Drugače pa so super skupine na Facebooku - ''Go diaper free'' in ''Diaper free baby'', v slovenščini pa ''Dojenčki brez plenic'' in ''Adijo pleničke''. Sem pa jaz veliko več informacij dobila v angleških skupinah; je tudi več ljudi tam in s tem več izkušenj. Saj veš, v Sloveniji smo itak čudni, če s kahlo okoli hodimo. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|