RE: II pričakujemo novembra 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

niinii -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 7:04:04)

Ana88 čestitke za [sm=rozacrtici.gif].

Mene tudi zanima ta koncept. Napiši kaj več.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.11.2014 7:08:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

_pika_ -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 7:28:16)

Vau ... Ste se pa naklepetale. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
mamica deklicam: Welcome back! [sm=smiley36.gif]
Tikie: Dobro opravi pri G, pa sporoči kako in kaj.

Jaz mislim, da sem imela O nekje v ponedeljek ali torek, saj me je najbolj zvijalo, danes sem pa že brez špikanja. Jooj, močno upam, da vsem nam uspe že ta mesec. Nočem v decembrsko temo. [sm=jezicek.gif]
[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.11.2014 7:39:41)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

_pika_ -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 7:45:41)

Ana88: Čestitke![sm=bravo.gif] (sem spregledala, ker sem brala tri strani pogovorov).
LadyJen: Potem jo pričakujeva čez 14 dni. Naj čim hitreje mine ta čas in naj se [sm=hudicek1.gif] ne prikaže.[sm=jezicek.gif]

Neza007 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 9:02:17)

Ana88 ČESTITAM!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

Jst sem tud mela včeri O, pa mislim, da jo imam še danes, ker me jajčniki nenormalno bolijo, no včeri so me še bolj, pa prvič sem opazila, da je sluz res kot en jajčni beljak [sm=smiley36.gif]. Tko, da tud jst čez 14 dni pričakujem [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif]

azalea -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 10:18:48)

Moje M še ni, test 2 dni nazaj je bil negativen. Bomo ponovili, ce je do konca tedna ne bo. Prej nima smisla.

anonimna[sm=zz_sluggish.png]

chocolatecake -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 10:41:44)

Tudi jaz iskreno čestitam Ana88, veliko zdravja in lepih 9 mesecev ti želim[sm=bravo.gif].
azalea oz. anonimna zate pa držim pesti [sm=pikapoka1.gif].
Jaz danes že 7. dan krvavim in videti je, da se zadeva počasi umirja.
Moja ginekologinja, h kateri hodim samoplačniško je na bolniški, tako, da jo bom lahko poklicala šele v ponedeljek. Res upam da se tale krvavitev čimprej ustavi, da nebom mogla na koncu še h moji redni ginekologinji in ji razlagat, da sem šla samoplačniško, zdaj imam pa težave pa njo prosim za pomoč. Bi mi bilo ful nerodno. Ampak, če do petka nebo OK, bom pač mogla neki ukrent. [sm=smiley13.gif]

azalea -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 10:45:47)

IZVIRNO SPOROČILO: chocolatecake

azalea oz. anonimna zate pa držim pesti [sm=pikapoka1.gif].

hvala, hvala :)

če ne pač bomo vajo tak dolgo ponavljali da bo uspešna, dete pa zdravo :)

Neza007 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 11:46:03)

Danes na 24kur: http://www.bibaleze.si/clanek/ockov_koticek/neverjetno-odkritje-o-paradizniku.html

witch -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 13:24:56)

NAVIJAM [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Marčevka2010 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 13:34:06)

Ana88 čestitam za plus! [sm=bravo.gif]

Jaz sem na bolniški, hčerka bolna. Bošček se kar ne pozdravi. Sedaj ravno spi, jaz pa kuham kosilo.

Držim pesti za vse, ki ste imele/imate ovulacijo, da se kaj prime in čez 14 dni [sm=rozacrtici.gif]. [sm=bravo.gif]

bubika86 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 14:29:58)

Pozdravljena dekleta!

No da se malo javim... pri meni nič posebnega. [sm=hudicek1.gif] je konec že 3 dni... zdej bo treba [sm=sloncek.gif], ampak je mal volja padla [sm=smiley13.gif]
Jutri ima moj možek spermiogram, pa da vidmo kakšni bodo tokrat rezultati. Meni je ginekologinja rekla, da ona na UZ vidi, da so moji jajčniki lepi in da sm še mlada bla bla bla, da bo treba še spermiogram ponoviti, ker junija ni bil glih "briljanten". Jaz sem stara 28 let moj pa 29 let. Pri prvem otroku sem takoj zanosila dobro res da sem bila takrat stara skoraj 23 let. Zdaj pa res ne vem kaj se dogaja...stres... prevelika želja... vpliv okolja kaj sploh delava da tamal je star 5 let in da je to preveč razlike.... sej veste kok smo ljudje radi "pametni"
No tko Maco sva začela oba piti in upam, da bo kaj pomagalo [sm=bravo.gif]

Upam da bo november bolj obarvan [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] pa december tut hehehe

Lep pozdrav!

ancy69 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 14:54:46)

Punce se vedno vas obcasno spremljam in navijam za vas! (Meni je uspelo konec septembra).

Ce katero zanima imam se 24 ovulacijskih testov in 3 teste nosecnosti (te listice). 15eur s postnino.

se opravicujem ce ne pase sem, le ponudim.

perla* -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 15:26:30)

Tale november je prov smotan noooo [sm=smiley36.gif] ga ne šlivim več in z odprtimi rokami čakam december.
November nej mi samo še eno ornk ovulacijo da, pa bo! [sm=smiley1.gif]
Sem naročila ovulacijske teste na plodnost.si Kakšne so vaše izkušnje s temi testi?

beba92 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 16:49:00)

No da se se spet jaz oglasim, nic nebo [sm=rozacrtici.gif], ze mam "predkrce" tako kot pred vsako [sm=hudicek1.gif]... tako da se selim iz te teme [sm=smiley19.gif]

Vsem puncam pa seveda veliko [sm=modricrtici.gif]

Tikie -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 17:36:19)

Hei punce.Evo mene od ginekologa...novice pa na žalost nič kj obetavne.Moj je dobil napotnico za spermiogram,meni je delala ultrazvok...in ja tudi jaz imam PCO s sicer rednimi menstruacijami[sm=smiley13.gif]A ima še katera tako diagnozo?Z rednimi m?O tem ali so moji ciklusi sploh ovulatorni ali ne pa nisva kaj dosti razpravljali,bova naprej po spermiogramu.Je pa rekla,da imam ravno o oz.je ta že bila ravnokar,da se na uz lepo vidi in tudi po sluzi.Men pa nič jasno...torej so test kari prav kazali in bo verjetno ta ciklus daljši...glede sluzi se namreč meni ne zdi nič posebnega,tako,da je do sedaj očitno nisem dobro prepoznavala.Vglavnem premika se[sm=bravo.gif] vsaj to.Pa prosim če še mene premaknete pod 20.11. je ne pričakujem.Čeprav ta mesec verjetn ne bo nič,ker bi mogla bit včeraj pridna,midva sva bla pa samo v nedeljo[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]
Držim pesti za vse in navijam.

beba92 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 20:03:34)

tudi me zate navijamo in držimo pesti, da bi čimprej zagledala [sm=rozacrtici.gif].to si pa vse želimo, mar ne? [sm=smiley1.gif]

chocolatecake -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 20:13:09)

perla* jaz jih imam in zaenkrat so mi bili kar kul. Je pa res, da je pri meni itak vse tako zmešano, da mogoče nisem ravno pravi naslov za podajanje ocene.
beba92[sm=smiley31.gif], bomo imele pa skupaj veseli december, boš videla[sm=smiley36.gif]
Tikie [sm=smiley31.gif] Za začetek naj te potolažim, sama diagnoza PCO brez hujših simptomov in z dokaj normalno hormonsko sliko ni tako huda, pomeni samo, da je cist na jajčnikih malo več kot ponavadi.
Če bodo tvoji izvidi krvi OK, to ne igra tako pomembne vloge. Hujše oz. slabše je, ko so tudi krvni izvidi slabi in ko nastopijo še kakšni drugi hudi simptomi, ki kažejo na sindrom PCO oz kratico PCOS, ki je hkrati tudi presnovna motnja in s sabo nosi še mnoga druga tveganja, ki bistveno vplivajo na kvaliteto življenja bolnice. Meni je diagnosticirano slednje, torej sindrom policističnih jajčnikov in ne samo policistični jajčniki. Imam pa srečo, da nimam tako hudih simptomov, oziroma moja g. pravi, da sem dokaj netipičen primer kar se simptomov tiče. Kljub temu sem imela tudi dobra obdobja z rednimi M, imela sem jih tudi po 10 na leto, vse, kar je 8 ali več pa se baje smatra za normalno. A ti je kaj omenila krvno analizo hormonov?

Tikie -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 20:48:12)

O,čokolada,tebi sem itak mislila pisat še na zs[sm=smiley1.gif]
Nisva kej velik govorile kako naprej,ker je ona odločila,da najprej treba spermiogram opravt.Tko,da seveda tudi o krvnih preiskavah nisva debatirali[sm=smiley13.gif]
Ma men je to full čudno vse skup.O pco in pcos sm malo morje prebrala.In veš kaj men ne gre skup-a ni pri pco ravno to,da se tvorijo ciste na jajčnikih,zaradi katerih folikli ne rastejo/počijo/nastanejo?Kako mam jaz potem redne m?In ovulatorne cikluse?Kaj je pol sploh fora teh cist?Jaz imam na leto 12 menstruacij na 30-34 dni.Razen v maju je blo na 39?

chocolatecake -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 21:06:00)

Ti bom napisala na privat, da se nebova tukaj preveč razpisale:D

ana88 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (5.11.2014 22:23:19)

Hvala vsem za čestitke! Jaz pa navijam za vas! [sm=bravo.gif]
Sicer ni ravno tema za sem, pa glede na to, da tudi niinii zanima, bom kar tukaj napisala, če je ok. Tole bo post o konceptu brez plenic, tako da če katero ne zanima, naj preskoči. [sm=smiley1.gif]
Torej, mi smo s kahlico začeli pri 9mes in sicer na njeno pobudo, ker je čisto med vsakim hranjenjem kakala. Torej, ko je bil čas za obrok, sem jo posadila na kahlo, jo hranila in ona je med tem (nekje sredi obroka) kakala. Sicer mogoče malo neokusno, ampak meni je bilo bolje (in tudi njej), da sedi NAD ''tistim'' kot V njem. Na kahlo smo jo dali vedno tudi takoj, ko se je zbudila - tako zjutraj, kot čez dan. Na splošno bi lahko rekla, da smo ji kahlico ponudili pred vsakim previjanjem. Drugače pa je imela plenice ves čas na sebi, ker se je ravno začenjala zima in je bilo mrzlo. So pa bile plenice vedno samo polulane, kakala je izključno na kahlico. Konec junija, pri 16,5mes smo dali dnevno plenico stran, tudi med spanjem (ker praviloma ne lulajo med trdnim spancem, ker je to zavestno početje). Oblečene je imela samo gatke in kratko majico, ker je bilo dovolj toplo. Ni pa bila naga ravno zato, da je lahko na koži čutila, če ji je ušlo. In sčasoma je povezala tisti občutek, ko jo tišči lulat, z mokrimi gatami. [sm=smiley1.gif] Prvih nekaj dni smo se preoblačili tudi po 5x na dan - se spomnim, da sem jo enkrat preoblekla 5x v roku pol ure. Ko se je polulala (oz. ji je malo ušlo), sem ji vedno takoj ponudila kahlo in ji rekla, da naslednjič gremo na kahlico. Brez prevelike drame. Je kar hitro skapirala, da bo mama slej kot prej privlekla kahlo na plano in je počakala, da sem jo ponudila. Ko sem jo dala na kahlo, sem tudi vedno rekla, če gre lulat/kakat, tako da zdaj že tudi sama pove - ''lulu/kaka''. Je pa od začetka pri 16,5mes lulala na cca 45min - 1 uro, zdaj pa včasih zdrži tudi do 2 uri (med spanjem pa še dlje, včasih spi tudi do 2 uri in pol in je suha). Njen mehur pač raste in s tem tudi njena zmožnost zadrževanja urina. Seveda ji še kdaj uide, tudi danes ji je - ji je pač vse drugo bolj zanimivo in najhuje je it lulat, če hočeš pač knjigice gledat. [sm=smiley1.gif]
Drugače pa so super skupine na Facebooku - ''Go diaper free'' in ''Diaper free baby'', v slovenščini pa ''Dojenčki brez plenic'' in ''Adijo pleničke''. Sem pa jaz veliko več informacij dobila v angleških skupinah; je tudi več ljudi tam in s tem več izkušenj. Saj veš, v Sloveniji smo itak čudni, če s kahlo okoli hodimo. [sm=smiley1.gif]

ana_marija -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (6.11.2014 5:58:03)

LadyJen, _pika_, se vama pridružujem pri usklajenosti.[sm=smiley36.gif] Tudi jaz sem po vsej verjetnosti imela O v ponedeljek, včeraj sem si namreč zmerila BT in je bila že visoka, torej je O mimo. Zdaj pa ostane čakanje. Kaj pa tiste, ki imate dolge cikluse, kako se pri vas obnese merjenje BT?

beba92 - veliko sreče [sm=pikapoka2.gif]decembra, naj ti Miklavž prinese en velik [sm=modricrtici.gif]

ana88, čestitke za plus! [sm=bravo.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: ana88
Konec junija, pri 16,5mes smo dali dnevno plenico stran, tudi med spanjem (ker praviloma ne lulajo med trdnim spancem, ker je to zavestno početje). Je pa od začetka pri 16,5mes lulala na cca 45min - 1 uro, zdaj pa včasih zdrži tudi do 2 uri (med spanjem pa še dlje, včasih spi tudi do 2 uri in pol in je suha). Njen mehur pač raste in s tem tudi njena zmožnost zadrževanja urina.

To, kar sem odebelila moram komentirat, ker ne drži. Sprva lulanje pri otrocih ni zavestno početje, kar se opazi, saj se polulajo, pa tega sploh ne opazijo. Ko smo mi poskušali malo navaditi brez pleničke, se je večkrat zgodilo, da se je polulala in igrala naprej - torej se ni niti zavedala, da se je polulala, niti je to ni zmotilo pri igri.

Glede lulanja med spanjem: Hormon vazopresin, ki se izloča v možganih, deluje na različne procese v telesu. Med drugim v ledvičnih cevčicah povzroča zadrževanje vode in zato izločanje bolj koncentriranega urina manjših količin. Hormona se več izloča ponoči kot podnevi, zato nastaja podnevi več urina manjše gostote, ponoči pa manj urina večje gostote. Pri otrocih z nočnim močenjem je ritem izločanja hormona vazopresina še nezrel: podnevi in ponoči ga izločajo enako, zato nastaja podnevi in ponoči enaka količina urina oz. ponoči velik volumen redkega urina. Količina urina je večja, kot je prostornina mehurja, zato je v spanju ti otroci ne morejo zadržati v mehurju.

niinii -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (6.11.2014 7:32:51)

[sm=duda.gif] N O V E M B E R [sm=duda.gif]

[sm=hudicek1.gif] NE PRIČAKUJEMO, SAJ ČAKAMO NA [sm=modricrtici.gif]

03.11.2014

[sm=smiley19.gif]egleria[sm=smiley19.gif]

anonimna [sm=zz_sluggish.png]

04.11.2014

[sm=smiley19.gif]roses[sm=smiley19.gif]

05.11.2014

[sm=smiley19.gif]Mali medo[sm=smiley19.gif]
[sm=smiley19.gif]NB86[sm=smiley19.gif]

07.11.2014

[sm=smiley19.gif]mony213[sm=smiley19.gif]

09.11.2014

Marčevka2010

11.11.2014

karinna

13.11.2014

Arual

15.11.2014

Vrtnicaa

16.11.2014

SU

18.11.2014

sončnica24

19.11.2014

Neza007
ana_marija
_pika_

20.11.2014

LadyJen
Tikie

23.11.2014

niinii

25.11.2014

Shana86
roses

26.11.2014

Mali medo

29.11.2014

telly

30.11.2014

bubika86
tajazan

November

[sm=smiley19.gif]beba92[sm=smiley19.gif]
chocolatecake [sm=zmeden.gif]
Anaina
mamica deklicam

[sm=bravo.gif] NAVIJAČICE[sm=bravo.gif]
niinii, Katte, soncnica24, biba88, MauMow, angelsi, _pika_, Žabinčica, beba92, mamica deklicam, telly, mony213mony213, maja2014, witch

Neza007 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (6.11.2014 8:51:50)

IZVIRNO SPOROČILO: perla*

Tale november je prov smotan noooo [sm=smiley36.gif] ga ne šlivim več in z odprtimi rokami čakam december.
November nej mi samo še eno ornk ovulacijo da, pa bo! [sm=smiley1.gif]
Sem naročila ovulacijske teste na plodnost.si Kakšne so vaše izkušnje s temi testi?

Hej evo jst sem zej prvič uporablala O lističe. Test sem delala 2x na dan, da je za ziher ;). V Torek popoldne mi je začel kazat dve odebeljeni črtici, pa včeri mi je še zmer to kazal tko da ta dva dni je bla O, danes se druga črtica ne pokaže več. Se mi je pa pred O vedno pokazala druga ampak zelo rahlo obarvana, tko da to itaq pomeni, da nimaš ovulacije. No zej pa čakam na [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif].

Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>