RE: II pričakujemo novembra 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

chocolatecake -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 15:12:59)

Ok nekaj sem izvedela - eno izmed mnenje je, da je lahko za krvavitev krivo dejstvo, da sem enkrat pozabila vzet tablet estime in ga vzela kasneje in da je zato sluznica zakrvavela . Baje tudi ni nujno, da je tole menstruacija, zato naj čez en teden za vsak slučaj naredim test.
Tako, da zgleda obstaja neka majčkena pikica upanja. Čakam še na drugo mnenje, ampak zaenkrat me lahko pustite na seznamu. 15.11. delam test, če nebom imela prej kakšnega ultrazvoka, ki mi pove pri čem sem.

perla* -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 15:49:56)

Krvomočnica...a mislite, da je možno, da podaljša cikel?
Ali pa da ni u redu skupaj ob jemanju Estime?

Jst sem imela cikle na 28dni. Zdej dve meseca, odkar jo pijem, pa čez 30 dni.
Malo se tudi po glavi tolčem, da mogoče ni pametno, da sem jo pila, glede na to da Estimo jemljem. [sm=zz_banghead.gif]

Sicer vas pa redno spremljam, javila se pa nisem že zelooo dolgo. Sem mislila, da bo pomagalo, če se malo distanciram [sm=smiley1.gif]

Žabinčica -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 16:08:31)

Ooooo perla [sm=smiley31.gif] tebe pa pogrešam. Kako si kaj?

chocolatecake -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 16:18:37)

perla tole o škodljivosti krvomočnice in estime je samo moje razmišljanje in iskanje vzrokov za krvavitve. Po mnenju dr. Pušenjaka naj bi bil večji krivec za moje krvavitve dejstvo, da sem en tablet pozabila vzet in ga vzela kasneje, ter da ga zvečer nisem vzela vedno točno ob isti uri, ker si ga nisem upala vzet pred [sm=sloncek.gif].
Bom videla kaj bo rekla moja g. ko jo dobim na telefon.
Od katerega dne ciklusa in do kdaj pa ješ estimo? Praviloma naj bi [sm=hudicek1.gif] nastopila cca 10 dni po estimi, vsaj tako so meni rekli.

perla* -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 16:28:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Žabinčica

Oooohoooj, živjo! [sm=zz_bounce.gif]
Lepo, da se me še spomniš [sm=smiley36.gif] Sem fajn, poročena, sej veš [sm=jezicek.gif]
In še kar v akciji vsak mesec. Sej se vam moram kej pridružit v temi Bodoče nosečke... Da ne bom samo o plusku razmisljala in govorila. [sm=smiley1.gif]

perla* -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 16:31:46)

IZVIRNO SPOROČILO: chocolatecake

perla tole o škodljivosti krvomočnice in estime je samo moje razmišljanje in iskanje vzrokov za krvavitve. Po mnenju dr. Pušenjaka naj bi bil večji krivec za moje krvavitve dejstvo, da sem en tablet pozabila vzet in ga vzela kasneje, ter da ga zvečer nisem vzela vedno točno ob isti uri, ker si ga nisem upala vzet pred [sm=sloncek.gif].
Od katerega dne ciklusa in do kdaj pa ješ estimo? Praviloma naj bi [sm=hudicek1.gif] nastopila cca 10 dni po estimi, vsaj tako so meni rekli.

No, moja situacija je malo drugačna...ni krvavitve, M je kasneje kot sicer [sm=smiley13.gif] in sem začela razmišljat, če je to kej povezave.
Estime ne jem, ampak jo jemljem vaginalno od 15. dne cikla in 12 dni. Vsakič sem dobila M dva dni po prenehanju. Zdej se pa mal zatika [sm=zmeden.gif] ampak ja, vem da se lahko čaka do 10 dni po prenehanju.

Žabinčica -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 16:35:01)

IZVIRNO SPOROČILO: perla*
IZVIRNO SPOROČILO: Žabinčica

Oooohoooj, živjo! [sm=zz_bounce.gif]
Lepo, da se me še spomniš [sm=smiley36.gif] Sem fajn, poročena, sej veš [sm=jezicek.gif]
In še kar v akciji vsak mesec. Sej se vam moram kej pridružit v temi Bodoče nosečke... Da ne bom samo o plusku razmisljala in govorila. [sm=smiley1.gif]

Ti kar pridi, je po krajšem zatišju trenutno kar pestro spet tam [sm=smiley36.gif]. Sicer pa tebe ne bom pozabila tako hitro [sm=smiley36.gif]. Upam da vama čim prej uspe [sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif].

chocolatecake -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 16:46:11)

IZVIRNO SPOROČILO: perla*

No, moja situacija je malo drugačna...ni krvavitve, M je kasneje kot sicer [sm=smiley13.gif] in sem začela razmišljat, če je to kej povezave.
Estime ne jem, ampak jo jemljem vaginalno od 15. dne cikla in 12 dni. Vsakič sem dobila M dva dni po prenehanju. Zdej se pa mal zatika [sm=zmeden.gif] ampak ja, vem da se lahko čaka do 10 dni po prenehanju.

Mogoče je pa nebo [sm=smiley1.gif]

perla* -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 17:39:22)

Ahaha hvala, res je. Dokler je ni, je možno, da je tudi test bil prekmalu. Ampak vidim, da sem že zelo realna ali pa me malo pesimizem prevzema. Pridna sva bila in sva se imela rada. Ker ga ni bilo doma, sem tolk splanirala, da sem kupila letalsko karto in bila v tistih dneh tam kot on. [sm=smiley36.gif] Mikol ne bova mogla rect, da nisva naredila vsega, kar sva lahko.

beba92 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 18:43:35)

Moj cikel traja priblizno 32 dni, danes je 25. dan po zadnji M... so plodni dnevi ze sli? Bolecina je se vedno tu, verjetno zaradi O... joj kk me skrbi :(

SU -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 19:55:39)

beba92, če maš redne cikle, je O nekje 12.-15. dan od PRVEGA dne M... Tko da... izračunaj, če je že mimo al' je še šansa...

chocolatecake -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 19:59:53)

beba92 ne razumem kaj te tako grozno skrbi? Bi rada zanosila ali se bojiš, da si zanosila? Sem ti gor vse lepo razložila, samo malo je treba preračunat.
Če imaš 32. dnevni cikel si torej najbolj plodna cca 12-16 dni pred dnem pričakovane menstruacije. Lahko malo več, lahko malo manj. Okvirno naj bi bilo nekje na polovici cikla, to je pri tebi 16. dan.
Tudi če imaš SO do 5 dni pred ovulacijo, lahko vseeno zanosiš, ker "semenčeca počakajo" do 5 dni.
Če je danes 25. dan tvojega 32. dnevnega ciklusa, potem je bila ovulacija pred parimi dnevi in te jajčniki bolijo, še od ovulacije ali ker se pripravljajo na menstruacijo. Če pa bo tvoj ciklus ta mesec malo daljši pa obstaja možnost, da se ravno zdaj nekaj dogaja.
Kdaj točno je tvoj dan D, pa ti tukaj nemoremo napovedati. To lahko izveš samo sama ( z zgoraj naštetimi metodami spremljanja ovulacije, ali tvoja G. z ultrazvočnim pregledom, pa še to ne vedno čist natančno).
Če si ta mesec zamudila O, ne skrbi preveč. Mlada si in cikluse imaš redne, ter s tem dobre šanse, da že drug mesec postaneš [sm=nosecka.gif].

beba92 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 20:17:13)

moji cikli so bili redni (32 dni) od julija, pred tem pa sem imela neredne cikle, tudi po 50 dni... :S in ja skrbi me to, da sem zamudila svoje plodne dni in JA zelo si želim zanositi

beba92 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 20:20:37)

pač hotla sem tudi vedet ali bolečina po ovulaciji vedno pomeni, da bo nastopla M al ne :) [sm=smiley1.gif] ne bit hude ker se nisem znala izrazit ka holem vedet [sm=zmeden.gif]

chocolatecake -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 20:25:13)

To je pa čisto odvisno, nekatere že vse zbada in boli in samo še čakajo na [sm=hudicek1.gif], pa so na koncu [sm=nosecka.gif], druge pa čisto nič in imajo že vse znake nosečnosti, pa se na koncu ulije. Nekako ni pravila. Ob vsakem primeru sdržim pesti.

beba92 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 20:26:21)

hvala za odg :) [sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.11.2014 21:29:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.11.2014 21:31:43)

egleria -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (3.11.2014 22:40:23)

Ojla! Sem delala test sredi dneva [sm=smiley15.gif] in itak je bil negativen. Bom počakala še nekaj dni, sam verjetno ne bo pluska.

ana_marija -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (4.11.2014 5:28:49)

IZVIRNO SPOROČILO: beba92

pač hotla sem tudi vedet ali bolečina po ovulaciji vedno pomeni, da bo nastopla M al ne :) [sm=smiley1.gif] ne bit hude ker se nisem znala izrazit ka holem vedet [sm=zmeden.gif]

Ja, nekoliko nejasno in zmedeno si spraševala, a nič hudega, tu smo zato, da si med sabo pomagamo. Glede na podatke, ki si jih dala, je situacija pri tebi sledeča: Tvoji plodni dnevi in ovulacija so bili najverjetneje med 23. in 30. 10., zdaj je še en teden do prihoda [sm=hudicek1.gif] ali do [sm=rozacrtici.gif] na testu nosečnosti, če vama je uspelo.

Na spodnjih linkih si lahko sama izračunaš datum ovulacije za v prihodnje, če tokrat ni uspelo:
- izračun ovilacije 1.
- izračun ovulacije 2.

Če ti še kaj ni jasno, kar vprašaj.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.11.2014 5:49:16)

Marčevka2010 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (4.11.2014 8:17:50)

IZVIRNO SPOROČILO: LadyJen

Koliko si pa plačala za pakiranje 100 komadov?

20 eur za 100 tablet, s tem, da sem dobila 10% popust (ne vem točno zakaj že [sm=smiley2.gif] )

Novembra je v LJ. lekarnah popust na Jamieson izdelke.

Če zanosim bom po moje Femibion jemala, baje ima ta najboljšo obliko folne. Zaenkrat jemljem navadno folno, ki nima nič drugega zraven.

mamica deklicam -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (4.11.2014 8:24:42)

Punce, moj se je odločil, da bova še probavala za naslednjega družinskega člana. No bomo videli, če bo držal obljubo. Itak ne vem točno kako imam sedaj cikle, upam da glede na to, da je bila [sm=hudicek1.gif] 30.10., potem je recimo ne bom dobila nekje na koncu tega meseca. Mogoče bo pa Miklavž prinesel kakšen plusek[sm=smiley36.gif]

Neza007 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (4.11.2014 8:36:00)

Punce a se vam kdaj zgodi, da se vam ne da [sm=sloncek.gif]in to ravno med O dnevi ;). Jst rečmo nism take sorte, da bi vseeno seksala, sam zato, da se prime, ker tak sex mi res ni kul. Kaj pa ve, veretn ste ble že v taki situaciji? No men se je to včer zgodil, preveč utrujena, nerazpoložena no in tud partner ni bil neki za akcijo, tko da sva si rekla, če nama je usojen nama je, če ne pa drugič . Sva bla med vikendom mal bolj aktivna ;)

Marčevka2010 -> RE: II pričakujemo novembra 2014 (4.11.2014 8:41:45)

Mene je pa ravno med o razganjalo.[sm=smiley36.gif] Da mojemu ni bilo nič jasno. Sicer je pri meni klasika, ko sem brez hormonske zaščite je libido dokaj vredu, izjema so pač dnevi, ko je človek utrujen ali se mu ne da. Ko sem bila pa na KT ali Mireni je bil pa libido na nuli. In kaj ti potem pomaga zaščita, če ti ni do s? Brezveze. Čeprav z Mireno je bilo še vedno bolje kot s KT.

Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>