|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki
13.11.2014 19:27:16   
1aneja1
Kako je pa kaj s športnimi aktivnostmi po transferju? (zdej sm se mal zasekirala, ko poslušam o celem mesecu bolniške itd.)
Jst se zdej spet čist normalno počutim, pa sem mislila naslednji teden začet spet malo telovadit (hodim na TNZ in WTS, nisem bla že od začetka injekcij, mi kar manjka).
A bi blo lahko to problematično? Na oddelku mi sicer niso nič rekli, da kaj ne smem - direkt vprašala pa tudi nisem.

Po moji domači logiki se mi zdi sicer ok (vgnezditev bi morala bit že mimo - transfer 10.nov (5dan), ne vem kaj bi sploh lahko vplivalo), sam pol pa mal razmišljam in me panika zagrabi, da ne bom kej brezveze narobe nardila...

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 676
13.11.2014 20:41:23   
Bikca
Jaz bi na tvojem mestu malo počakala s telovadbo.

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 677
13.11.2014 22:04:05   
*storm*
ely, ti čisto vrjamem, da se ti vleče do prvega uzja, ampak jaz vrjamem, da je in bo vse ok user posted image ti kar lepo mene poslušaj ;)

anonimna, držim pesti, da bo jutri črtica že močnejša user posted image pa poročaj!

1aneja1, kar se telovadbe tiče bi tudi jaz rekla, da rajši še malo počakaj! V bistvu pomoje sploh ni problem, da bi telovadba kakorkoli vplivala na zanositev ali vgnezditev, problem je, da so po stimulaciji jajčniki močno povečani in lahko pride do torzije jajčnikov, ta pa je zelo nevarna. Jaz sem že skoraj tri tedne od punkcije, pa sem včeraj malce pretiravala in dvigovala precej težke reči...no zvečer me je pa vse bolelo user posted image tako da telo res rabi nekaj časa, da pride k sebi.

(odgovor članu Bikca)
Neposredna povezava do sporočila: 678
13.11.2014 22:58:33   
1aneja1
*storm* hvala za pojasnilo, v to smer priznam nisem niti razmišljala.

(odgovor članu *storm*)
Neposredna povezava do sporočila: 679
14.11.2014 0:16:29   
Adelle
Bikca, Res ne da bolniske, moras it k svojem osebnem zdravniku, povedat da si v postopku (s sabo mej list od Resa k si ga dobila) in to je to za punkcijo in transfer. Zdej kar se tice od trasnferja do testa, ce Resa vprasas ti bo reku da pejd delat. On ne zagovarja bolniske sploh. Jst mam tezko fizicno delo pa sm mu povedala da dvignem tud po 2 tone robe na dan, pa mi je reku da nc hudga, da naj grem delat. No jst sm osebni zdravnici rekla da bi bila raje doma, pa mi je dala bolnisko. Ceprav v naslednjem postopku ne bom doma lezala, ker do zdej se ni pokazalo za efikasno.

(odgovor članu Maja1990)
Neposredna povezava do sporočila: 680
14.11.2014 8:43:51   
Adelle
Punce rabim eno pomoc, nasvet...vceri me je zacel boleti trebuh kot pred menstro sam se nisem prevec ozirala na to, pac me bo minil sm mislila... danes me se vec boli, tocno kot pri menstri, pa se izcedek mam rjavkaste barve (ni tko rdec k pri M). Menstro sm mela 30.10, torej jo pricakujem konc meseca, ne zdejuser posted image Kaj bi lahk blo? Bi lahk blo to zarad suprefacta?user posted image

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 681
14.11.2014 9:41:22   
Bikca
Addele, žal ti ne znam pomagat.

Je imela katera kakšno spremembo pri menstruaciji, ko je začela jemati injekcije? Jaz imam Puregon in Diphereline. V sredo sem dobila menstro, toliko da je bil vložek krvav, ista količina je bila tudi včeraj - za moje razmere normalen začetek menstre. Včeraj sem šla k Rešu, dobila prvič injekcije, danes sem si dala sama. Krvavitve je ful malo. Ponavadi sem imela 2-3 dan ful krvavitev, zdaj pa ful ful malo....

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 682
14.11.2014 10:18:00   
Anonimen
ojla, danes sm spet delala test in je črtica čist ista kot včeraj, grozaaa. Čist nič bl močna :( Komj čakam jutr da vidm kaj bo jutr pokazal.
S

(odgovor članu Bikca)
  Neposredna povezava do sporočila: 683
14.11.2014 11:32:10   
Adelle
Bikca jst od Dipherelina in Poregona nism mela nobenih sprememb, nism mela nobenih tezav...tud z Menopurjem ne... zdej mi je pa Suprefact naredu kaos v telesu, se za nazaj vse user posted image No, zjutri je bil rjav izcedek, zdejle je pa normalna menstruacija....ocitno sm 15 dni po prejsnji M spet dobila M. A mislite da morm poklicat ginekologa pa vprasat al it na pregled?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 684
14.11.2014 13:11:41   
Anem
Kar se tiče punkcije punce, zahtevajte močno pomirjevalo. Meni pri prvi punkcija ni nič pomagalo, bolelo ko hudiča! V druge sem imela pomirjevalo in nisem čutila skoraj nič. To te pri postopku pripada!

Glede telovadbe pa jaz rečem da rajši počakaj tisto malo obdobje, konec koncev komaj čakamo na plus in mislim da ne bi bilo težko malo počiti

Adele jaz bi na tvojem mestu poklicala. Tole si pa hitr dobila M. Če mi prekinejo postopek v torek, upam da tudi moja user posted image pride hitro, ker mislim da bom lahko začela z naslednjim ciklusom s kratkim protokolom...

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 685
14.11.2014 14:56:05   
Adelle
No jst sm prejle klicala najprej psebnega ginekologa, ki mi je reku da najboljse da poklicem na kliniko. Poklicala sm tja, sestra mi je rekla da dr. Drobnic ma danes prosto in da najboljse da poklicem v ponedeljek. Sicer mi je tud ginekolog reku da ce me nc ne boli da naj bi pac bla menstra, pa nc hudga ampak ni mu jasno, 15 dni po M? No, mogoce je to normalno ne vem.... bom v ponedeljek klicala Drobnica.

(odgovor članu Anem)
Neposredna povezava do sporočila: 686
14.11.2014 15:15:41   
Nušika81
Živjo,
Adelle, berem tvoja sporočila in se vidim v njih. Dogaja se ti enako kot meni. Razlika je le v tem, da sem bila jaz na Puregonu. Po 4 dneh jemanja inekcij sem dobila prve krvavitve na katere se Reševa ni kaj dosti ozirala, le mal čudno ji je bilo... No, na 14 dan pa sem dobila dobesedno menstruacijo s prisotnimi krči in bolečinami v trebuhu. Nobenemu nič jasno, nakar je dr. Reš razložil, da je moje telo pač slabo sprejelo te hormone in je nastal kaos v telesu. S postopkom smo nadaljevali, saj sem imela še vedno lepe folikle... Rezultat tega pa je bil 3 celice, vse tri so se oplodile. 2 pikici sedaj grejem, 1 zamrzjenček pa naju še čaka.Reša sem nato vprašala, če se splača sploh transfer delat, ker imam pač tanko sluznico po teh krvavitvah. Pa mi je odgovoril, da je vse odvisno od kvalitete celic in naj se ne obremenjujem s sluznico. Dali pa so mi še ena dodatna zdravila ravno zaradi tega.

Tako da Adelle, ne obupaj. Nadaljuj s svojo terapijo in mogoče se bo vse lepo izšlo kot pri meni. No ja, na ++ moram počakat do 20.11.

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 687
14.11.2014 17:48:51   
Adelle
Nusika hvala za odgovor. Meni so sicer terapijo ze v ponedeljek prekinili zarad 13mm polipa, pa zarad tega ker sluznica ni bila dovolj tenka. No, menstruacija naj bo, nimam kej. Upam sam da ne bom cez 14 dni spet dobilauser posted image user posted image

(odgovor članu Nušika81)
Neposredna povezava do sporočila: 688
14.11.2014 18:29:14   
Nušika81
Oh Adelle, oprosti ampak sem čist pozabila, da ste že prekinili terapijo.
Toliko punc nas je, da sem že vse pomešala user posted image

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 689
15.11.2014 1:18:16   
Stars619
Pozdravljene, punce. Adelle, jaz mislim, da ne rabiš skrbet...sicer pokliči v ponedeljek, da vidiš, kaj bodo strokovnjaki rekli, ampak to so pač naši hormoni, ki ob teh postopkih včasih ponorijo...

Glede pomirjeval in vsega, kar ste pisale (da bi naj škodilo in ne vem kaj še vse...)...vsaka ima sicer svoje mnenje, ampak tudi jaz sem prepričana, da lahkko samo dobro naredite same sebi, da si uredite to pomirjevalo oz. pač karkoli imate na voljo. Ko sem bila v postopku, nas je bilo 5. Tri smo šle pod narkozo (zakon, mimogrede),2 pa ne. Ti 2 nista zanosili, od nas 3 pa sta 2, samo jaz ne. Torej?? Zelo škodi to vse??? No, kakorkoli...jaz sem še vedno prepričana, da bolj škodi naš stres, ki ga doživljamo, če vemo, da bo šlo na živo in nas je en sam strah skupaj. Tako da...v razmislek samo...

Ta dr.Reš pa se mi niti malo ne zdi simpatičen po vsem tem kar pišete in samo v primeru, da bi bila tam doma, bi morda šla k njemu. Prav vesela sem, da nimamo nobenega takega v Mb.

No, pridno grejte svoje pikice, jaz bom v ponedeljek poklicala, kaj je s pošto, saj bo zdaj že mesec naokoli, rekli pa so v 3 tednih... Po drugi strani pa se mi nikamor ne mudi...sploh ne vem, če bom šla v nov postopek...user posted image user posted image
Bomo videli...

Lepo bodite...

(odgovor članu Nušika81)
Neposredna povezava do sporočila: 690
15.11.2014 9:37:46   
AsevedaDaBo
ojla moje pikolinke user posted image

mamo že kakšen novi plusek?

o pomirjevalih/analgerikih ipd.
kaj ste (tiste k ste) vzele? kaj na Rp./ ali OTC (Persen, Hova,...)?

Jaz imam še kar M in to še kar takšne bolečine kot sem jih imela 1 dan po punkciji, adijo je. Od vseh posegov, ki sem jih imela na gen. predelu, se je očitno tale punkcija najbolj zasidrala. Upam, da se kmalu obnovijo stvari in bolečine izginejo. Do februarja ima ta predel čas user posted image

Ostale moje, ki ste navijačice (kot jaz).. kaj kmalu bo tudi naš čas prišel (ASevedaDaBo!) user posted image

V življenju je potrebno verjeti v nemogoče :)

(odgovor članu Stars619)
Neposredna povezava do sporočila: 691
15.11.2014 11:43:36   
Nušika81
Živjo, AsevedaDaBo...
A ti imaš še kar menstro in bolečine???
Jaz sem danes 9 dan po ET (na 3.dan) in zjutraj so se začele neke krvavitve. Prve solzice sem že potočila, ampak kaj čmo... Na to ne morem vplivat user posted image .
Še vedno upam, da je kašna ugnezditvena krvavitev, ampak šele v četrtek izvem ali je + ali ne.

(odgovor članu AsevedaDaBo)
Neposredna povezava do sporočila: 692
15.11.2014 13:13:48   
1aneja1
Ojla,

AsevedaDaBo, upam do boš čimprej boljše in da se hormončki malo umirijo.
Nušika81, zate pa, da je res vgnezditvena... misli pozitivno, nikoli ne veš ;)

Jaz sem danes 5.dan po transferju (na 5.dan). Zaenkrat sem še zelo pozitivna (sem pač večni optimist) user posted image
V sredo popoldne sm se ful smešno počutla, sploh ne znam opisat, ampak nekako "drugače", potem ponoči me je pa zvijalo v trebuhu kot pred M... tko da pol sm se kr odločla da to je bla vgnezditev in sm zdej noseča user posted image
(ampak bomo videli, do krvnega je še daleč, jst pa si znam tud vse znake tako predstavljat, kot sama hočem da bi bilo).

Me je pa včeraj zvečer nekaj zvilo, obupne bolečine v trebuhu (želodcu? - sej ne vem kje, je bolelo, da nism mogla niti razmišljat). Pol sm se izbruhala in šla spat, danes sem pa ok. Me je kr mal šokiralo, čist zaskrbljena da ni kej narobe.

Katera ma že v ponedeljek test - Mančula?

(odgovor članu Nušika81)
Neposredna povezava do sporočila: 693
16.11.2014 17:09:23   
rebrebu
ola punce,

a bi lahk katera dala novo temo? npr. gremo v postopek januar-februar 2015?
se mi zdi da vas je cedalje manj tle in da me, ki gremo v nove boje, lahk tam čakamo skupaj oz. z novim letom gremo v nov boj :)? Stars itd.....ali pa če lahko vsaj odpre katera?

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 694
17.11.2014 7:50:02   
Anem
stars bi se kr strinjala s teboj... jaz sem pri uspešnem postopku tudi bila pod narkozo in se mi kr zdi ja, da je mogoče tudi to bil eden izmed razlogov...

aneja jaz tudi upam, da ti bomo lahko kmalu čestitali in da te tvoj občutek ne vara user posted image vsekakor se je velikokrat treba ravnati po občutkih in srčno upam, da se v tebi razvija novo življenje user posted image

jaz imam jutri ponovni UZ... držite pesti punce, da mi postopek ne prekinejo!

(odgovor članu rebrebu)
Neposredna povezava do sporočila: 695
17.11.2014 9:39:16   
Nušika81
Anem, veš da bomo držale pesti zate.

Kako pa kaj ostale? Mančula, čakamo tvoj rezultat... Mislim, da je bil včeraj tvoj dan D user posted image
Upam, da je vse vredu.

Aneja, drugače pa mislim, da sva samo še midve ostale, ki čakava na rezultat, a ne?
Jaz nisem ravno optimistična, ker imam že 3 dni zjutraj krvav izcedek, ampak dokler se ornk ne ulije oz. dokler ne zagledam - na testu v četrtek, bom upala na najboljšeuser posted image

(odgovor članu Anem)
Neposredna povezava do sporočila: 696
17.11.2014 10:13:34   
Bikca
Mančula in Nušika držim pesti za +.

Jaz grem v sredo na 1. UZ, tako da bo kmalu verjetno tud punkcija.

(odgovor članu Nušika81)
Neposredna povezava do sporočila: 697
17.11.2014 10:53:40   
Adelle
Anem drzim pesti da bo vse v redu danes!

Ostalim pa tudi veliko srece!

(odgovor članu Bikca)
Neposredna povezava do sporočila: 698
17.11.2014 11:19:54   
1aneja1
Anem, bom držala pesti zate! Sporoči kako je šlo...

Nušika81, ja mislim da zdaj smo ostale še ti, jaz in Mančula. Ona bi nam morala danes sporočit kako - upajmo veselo - novičko.
Potem pa še za Bikco navijamo, ko pride na vrsto.

Jaz imam nonstop občutek da bom zdaj zdaj dobila M, hodim na wc vsake pol ure. Me bojo kmalu začeli čudno gledat v službi :/
Držim pesti tud zate, upam da se ne vlije...

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 699
17.11.2014 14:22:00   
tasyjka
ojla

Mene pa zanima kdaj bo konzilij,danes mi je dr.Drobnič napisal napotnico za IVF,pa me zanima po kolkem času ste dobile pošto.

lp

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?