Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 14:04:46
|
|
|
|
Mančula
|
Anonimen, jaz imam naslednji teden tudi krvni test. Drugače pa se počutim čist normalno, name nimajo ne injekcije, ne estima nobenega vpliva....znakov ne iščem, ker jih tudi pri zadnjem postopku, ko sem dejansko zanosila, nisem imela...samo pač izostanek menstruacije, tako da predvidevam, da mi je ni estima zadrževala.....tako, da upam, da mi je tudi zdaj ne zadržuje in da bo drugi teden uspešno in tudi potem na UZ vse tako kot mora bit!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 14:42:28
|
|
|
|
Adelle
|
Punce zdej sm ugotovila da imam doma 5 zaprtih skatlic Estime (rok 5/2016). Pa se ena cela skatlica Estrofema, tudi do 2016. Ce katera rabi, jih podarim, ker bom itak ko bom v postopku dobila druge.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 19:13:27
|
|
|
|
AsevedaDaBo
|
Storm, ta cikel se že šteje :) tko d januarja že lahko greš Jz bom takrat še navijač, feb. pa borc A se bom že zdilala za eno inj ne grem več tko na "surovo" jz skor biti umrl ktera zdej najprej lula?
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 19:27:16
|
|
|
|
Adelle
|
Asevedadabo si na gklj ali pri Resu?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 20:01:59
|
|
|
|
AsevedaDaBo
|
res :-)
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 20:05:03
|
|
|
|
Adelle
|
Ha, pol pa good luck! Jst sm ga tok prosila v drugem postopku da mi da karkoli proti bolecinam ker sm skor skupi padla na punkciji, a dobila nism nic! Se arogantno mi je odgovoril da ce hocem ful slabse celice da mi bo dal, sam da to ni pametno ce hocem otroka. Tako sm komi prezivela se drugo punkcijo, veliko bolj boleco ko prvo kjer sm skor skupi padla
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 20:11:54
|
|
|
|
Maja1990
|
Ful slabše celice?! Prosim? Kako pa naj bi protibolečinska terapija pred posegom vplivala na kvaliteto celic?! :S
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 20:25:00
|
|
|
|
AsevedaDaBo
|
boga :-( ej jz se ne bom kr tko dala :-) sm iz te stroke, tko d vem d ketonal inj. ne vpliva na celice prav tako telesu skodujejo bolecine punkciji (ki trajajo-pri meni do menzesa) in je vgnezditev ze zaradi tega bl minimalna. tako da se bova lustn pogovorila :-) sej sva ze zdej dobr komunicirala
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 21:33:53
|
|
|
|
Adelle
|
No mene je itak okrog prinesu ker nism vedla kaj naj mu recem... pac sm trpela, upala da zadnjic. Ceprav zdej k vidm da mi to pripada ce hocem, bi se mogla postavit zase. Ah kaj cemo, vcasih si recem za otroka bi vse potrpela pa sm tih....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 21:40:56
|
|
|
|
Bikca
|
Jaz ga bom vprašala, pa tud če me nažene ven :) Danes dobila menstruacijo, tako da grem jutri po zdravila. A ko prideš po zdravila naredi tudi UZ?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 21:59:07
|
|
|
|
Adelle
|
Ne, samo zdravila dobis in ti pove kako naprej
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 22:30:59
|
|
|
|
1aneja1
|
Poseben lik, tale vaš dr. Reš. Dobivam asociacije na dr. Housa
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 22:38:51
|
|
|
|
pumpkinka
|
ŽIvjo punce! Spet se malo oglašam, ker vas berem glede različnih pogledov ali vplivajo protibolečinska sredstva na plodnost. Če preberete navodila, ima kar nekaj zdravil zapisan stranski učinek zmanjšana plodnost žensk. Pa ne da zagovarjam Reša, samo dokler nisem ta teden v roke vzela nekaj navodil zdravil, sem mislila, da kako pa lahko to škoduje. Veliko sreče v postopkih s protibolečinskimi sredstvi ali brez. Lep pozdrav, Pumpkinka
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 12.11.2014 22:52:49
|
|
|
|
Maja1990
|
Dolgotrajna uporaba protibolečinskih zdravil ima že mogoče lahko kakšen vpliv (čeprav kakor na koga, to so pač možni stranski učinki). Če pa ti dobiš analgin, ketonal in podobna protibolečinska zdravila intra muskularno (se pravi v rito), preden opravi punkcijo pa nikakor ne more vplivati na celice, ki si jih s pomočjo hormonske terapije že pridelala.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 13.11.2014 8:06:22
|
|
|
|
Anonimen
|
joj pumce, jest sm pa nardila traparijo.... delala sm test dons in je tko mau namišlena črtica. Sva se z mojmu kregala če sploh je al ni. Sm imela pa 30.10. punkcijo in 2.11. transfer(3.dan). In zj me je strah, da je blo prezgodej, pa se res je tko švoh, da me je strah delat jutr spet test da ne bo še bl rahla črtica. A bi mogla bit bl konkretna črtica, me je strah, da se je slučajn prjel pa da je šlo naprej in je zato tko rahla črtica. S
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 13.11.2014 8:17:24
|
|
|
|
Aleda
|
Anonimna- ni prezgodaj pomoje, lahko si imela kasnejšo ugnezditev pa je zato komaj vidna črtica. Najbolje da narediš čez dva dni spet, takrat bi ti moglo že pokazat močnejšo črtico. Sam če si jo vidla nekaj mora bit, le pozitivna bodi. Mene pa zanima a tiste ki ste zagledale ste kar na bolniški do prvega pregleda. Jaz sem sedaj od krvnega na bolniški, samo ne vem... bomo vidli kaj bojo povedal na uz drugi teden, če ne bi rajši šla kar še malo delat. Ma sej sama ne vem. Pa še nekaj če katero zanima imam za prodat eno stekleničko hormon kompex l in eno škatlco fertil up za moške.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 13.11.2014 8:21:03
|
|
|
|
Anem
|
Anonimna črtica je črtica... najboljše bo, da ponoviš jutri test... Aleda jaz sem bila od testa do UZja na bolniški, nato sem ostala na bolniški, ker sem imela težave s krvavitvam
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 13.11.2014 10:50:14
|
|
|
|
limonca*
|
Adelle, jaz bi imela, če se še nobena ni javila..
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 13.11.2014 10:53:39
|
|
|
|
limonca*
|
Anonimna, glede na to, da si danes 11 dan po et (če je et 3 dan) oz. 9 dan (če bi bil et 5 dan), mislim, da je švoh črtica čist super.. Poskusi jutri ali pa pojutrišnjem narediti ponoven test - črtica bi morala biti močnejša.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 13.11.2014 11:51:49
|
|
|
|
Adelle
|
Limonca, nobena se ni javila tako da ti komot dam vse. Mi posljes podatke?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 13.11.2014 14:26:07
|
|
|
|
ely85
|
Ojla punce storm ves da sem se skoz v skrbeh da nebo ok,prvi uz mam sele 24.11 drugace sem pa zmedena kar se znakcev tice...na zacetku sem mela slabosti zize so me bolele zdej pa nc vec tko da mi je res mucno tole cakanje do uz...punce zelim vam cim vec in seveda lp
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 13.11.2014 16:45:29
|
|
|
|
Bikca
|
Ely85, boš videla, da bo vse ok. 24. bo pa tudi hitro. No, jaz sem bila danes pri Rešu in sem dobila Purgeon in Diphereline. Čez en teden pa UZ in potem dalje. Ne vem če ste že kaj pisale ali ne. Za dan punkcije ti dajo bolniško? Kako pa naprej do transferja?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 13.11.2014 17:23:11
|
|
|
|
JedKa
|
Punce ko ste pisale o protibolečinski in Ketonalu... Jaz sem dobila Ketonal pol minute pred punkcijo v rit. Razen tega da se mi je potem naredil hematom in 1 teden nisem mogla spat na levem boku in se ga niti dotaknit nisem smela, lahko rečem, da meni Ketonal ni pomagal čisto nič! Mogoče je potel prijel, ko je bilo vsega konec in nisem imela po postopku hudih bolečin, ampak vmes mi je bilo pa mučno. Pa znam zelo potrpet...Tako da ne vem kaj lahko naslednjič prosim, da mi da. A obstaja še kaj? Ker jaz tudi ne verjamem, da tista protibolečinska zdravila tik pred punkcijo vplivajo na kvaliteto jajčec.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 13.11.2014 17:37:01
|
|
|
|
Mančula
|
Jaz sem prvič dobila tudi ketonal v rit, pa mi je bilo najbolj neprijetno, punkcija in vse....drugič sem dobila nek tablet za spit, in je bila punkcija zakon, tretjič pa Teva tableta stopljena v čaju, če sem si prav zapomnila, pa je bilo tudi ok. Sem pa enkrat napisala že, da je tudi dosti odvisno od tega kdo ti dela punkcijo. Definitivno ketonala ne bi več vzela, rajši kak tablet in to je to.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 13.11.2014 17:44:27
|
|
|
|
Maja1990
|
Če ste imele slabe izkušnje s ketonalom v rito, potem je za to kriva oseba, ki vam ga je dala in ne zdravilo samo. Sicer se pa lahko da tudi analgin, ne vem zakaj nujno ketonal.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?