|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki
19.11.2014 10:37:41   
Adelle
Aneja keri dan od stopke si? Jst mislim da si nosecka user posted image

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 726
19.11.2014 10:55:12   
Aleda
Aneja cestitam
Pri meni so se uresnicile slutnje,zarodek se ne razvija. Pomoje to ni nakljucje,ker je ze drugic.

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 727
19.11.2014 11:53:50   
Anem
Pozdravljene, najprej cestitke novim nosečkam!

Včeraj sem imela UZ, stanje nespremenjeno. Rečejo mi, da naj postopek prekinemo. Ok. Grem domov in me kličejo iz GK, da so govorili z mojim G, ki pa je rekel , da naj pridem jutri ponovno na UZ, ker bi rad še sam pogledal. No in danes me pregleda in reče da je vse v redu in da je pač treba boljše pogledati. Torej s postopkom nadaljujem, danes zacnem s Puregonom, zaenkrat imam pa polno malih foliklovuser posted image . Naslednji UZ imam naslednji petek, torej kmalu pridem tudi jaz na vrsto ;)

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 728
19.11.2014 11:55:08   
1aneja1
14. dan od stopke, 9. dan od transferja.
Delam celo študijo po internetu, koliko časa rabi suprefact da se izloči iz telesa, pa ne najdem nič pametnega. Našla samo to, da suprefact naj ne bi povzročal lažno pozitivnih testov user posted image nič jasno, sam mislila da stopka pokaže pozitiven test user posted image

Joj Aleda user posted image ne najdem pravih besed... user posted image
Mogoče veš, kaj je vzrok oz. kaj lahko narediš?

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 729
19.11.2014 11:58:06   
Anem
Suprefakt ne vpliva na rezultat N

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 730
19.11.2014 11:59:07   
1aneja1
Anem, super novice!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 731
19.11.2014 12:02:07   
1aneja1
Super novice za tvoje nadaljevanje postopka - ampak tole o suprefactu pa tud ni slabo user posted image

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 732
19.11.2014 13:20:19   
Adelle
Anem, super super novica!!user posted image

Aneja, neki si mal pomesala... stopka in suprefact ni isto. Stopka vpliva na rezultat, vendar po 14 dneh naj bi bila izlocena preko urina. Suprefact pa nima veze s testom, jemlje se ga itak zarad foliklov.

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 733
19.11.2014 14:12:35   
1aneja1
Sej tudi meni ni nič več jasno...
Za rast foliklov sem si dajala puregon, potem 2dni še nek dodatek, da ne počijo.
2 dni pred punkcijo pa še 0,6ml suprefacta - jst sm razumela da je to stop injekcija. Se pa spomnim nekih komentarjev sestre in potem tudi zdravnika na punkciji v smislu: Aha, ti maš pa suprefact. Samo kaj pa jst vem kaj je kaj user posted image
Ampak sem 100% da sem dobila prav suprefact, ker mam še stekleničko doma...

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 734
19.11.2014 14:47:02   
Adelle
Poleg puregona si sigurno imela se kaksne druge injekcije za zaviranje rasti foliklov oziroma da ti ne popokajo. Lahko da je Diphereline, Suprefact, Cetrotide ipd. Stop injekcije je pa lahko Pregnyl (si jo das v trebuh) ali Ovitrelle (si jo das v misico). Mislim da drugih ne dajejo.

Na dan zadnjega UZ ti pa itak dajo zadnjo dozo Dipherelina ali Suprefacta ali karkoli si mela.

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 735
19.11.2014 20:37:21   
1aneja1
Adelle, zdej sem pa res zmedena....
ja res je, da sem dobila tudi nekaj proti pokanju foliklov, kar se ne spomnim imena. Ampak sigurno vem, da je bilo tisto prej vse v ampulah,
zadnji dan UZ-ja sem dobila pa v steklenički in si dala zvečer ob 22h - 2 dni pred punkcijo. In to je bil sigurno suprefact, ker mam ostanek še vedno doma.
Možno pa da mi sploh niso dali stop injekcije user posted image

Sem šla zdej prav pogledat na tisti list, ki ga dobiš pri transferju: tam piše Indukcija ovulacije in potem 3 možnosti HCG 5000 IE, HCG 10000 IE in Suprefact 0,6ml. No, jst mam to tazadnje obkroženo.

Sicer pa kakorkoli, na koncu je itak važno samo ali bo plus ali ne user posted image

Adelle, kdaj greš ti v naslednji postopek?

Pri ostalih kaj novega?

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 736
19.11.2014 20:50:21   
Adelle
Ok ocitno je tud to mogoce. To kar pise na listu so stop injekcije, lahko je 5000 enot ali pa 10000 enot. Ocitno je lahk tud suprefact, ceprav prvic slisim pa mi ni jasno kako funkcijo ma tleuser posted image Kako pa tonda ne ves kere injekcije si mela za zaviranje rasti, tiate v ampuli? Menopur mogoce?

No, sej kot si rekla vazen je samo plusek na koncu, nic druzga...

Jst grem enkrat januarja na operacijo za odstranitev polipa, torej pred marcem ne bom v postopek...

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 737
19.11.2014 22:11:00   
1aneja1
Jah jst tud ne vem user posted image
Možno, da je bil menopur, sliši se mi znano. Ne spomnim se točno kaj je blo, ker sem to mela napisano na drugem listu, ki je ostal na oddelku.
Ko si prvič ti je tako ali tako vse novo, jst tud prej nisem kej velik brala o tem, tko da meni je blo vse isto, pa tudi če bi mi dali xzy.
Ta suprefact sem si pa zapomnila, ker mi steklenička stoji v kopalnici na polički, pa jo vidim parkrat na dan user posted image user posted image

Jst sm samo vesela, da ne vpliva na test nosečnosti, ker to očitno pomeni, da sem user posted image user posted image
Nimam druge, kot da čakam na torek, da mi čist čist zares potrdijo. In potem na UZ, da izvem če bo 1 user posted image ali 2user posted image user posted image

A to že na prvem UZ vidijo?

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 738
19.11.2014 22:34:59   
Adelle
Jap, na prvem UZ ugotovijo kolikouser posted image mas...

Drugace pa lahko nardis vsak drug dan test, crtica bi mogla biti bolj vidna vsakic...

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 739
20.11.2014 8:39:16   
1aneja1
Mislim, da bom počakala do sobote in naredila še en test.

Sem pa razmišljala o tem, kar sem rekla Bikci, da so bili moji folikli majhni in še počasi so rastli - 5 dni sem hodila na UZ, pa še 5. dan je bil največji mislim da 17 mm.
In če prav razumem, naj bi stop injekcija ustavila rast in sprožila v ovulacijo. V mojem primeru pa je bilo že itak dost pozno pa tud veliki še niso bili. Mogoče pa v tem primeru dajo dozo suprefacta, da zrastejo do konca, ovulacija se pa itak zgodi sama od sebe.
Ne vem, to je samo moja laična logika user posted image

< Sporočilo je popravil 1aneja1 -- 20.11.2014 8:40:12 >

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 740
20.11.2014 19:28:48   
rebrebu
1aneja1 tud mojji folikli so rastli počasi....sem mela sele 18.dan punkcijo....ponavd je bila prej vedno 13-14 dan....verjetno je vsak mesec drugače.....

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 741
20.11.2014 21:43:31   
Aleda
Punce tiste ki ste že dale skozi veliko postopkov, prosim za pomoč. Kako gre naprej ko porabiš vse postopke na zavarovalnico. Se še vedno lahko naročim na posvet k dr ali me še vedno lahko pošlje na kakšen pregled? Saj kakor jaz sklepam, postopkov res nimam več, še vedno pa mi lahko naredijo neke preiskave še posebej če se v teh postopkih izkazalo da bi bili mogoče potrebni in smiselni. Če je katera na GK v lj, ali lahko zamenjam dr ki sem ga do sedaj imela tam zaradi ivf postopka?

(odgovor članu rebrebu)
Neposredna povezava do sporočila: 742
20.11.2014 23:15:11   
Adelle
Aleda, sicer jst nism porabila vseh postopkov ampak samo predvidevam da ce zi samoplacnik gres lahko kamor ti hoces, torej lahko zamenjas zdravnika ali centra. Za preiskave pa tud mislim da te lahko poslje ce je potreba, kar predvidevam da placas.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 743
21.11.2014 9:38:18   
Aleda
Ja to vem, če sem samoplačnik za postopek da lahko menjam centre, zdravnike itd... mene zanima kako je s preiskavami, recimo da so sedaj v zadnjem postopku ugotovili da pa bi blo mogoče potrebno opraviti nekaj preiskav? Jaz bi rekla da se to ne plača, saj to ni všteto v postopek. Najbolje bo da kar sestre pokličem in vprašam.

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 744
21.11.2014 9:54:23   
jona klara
aleda- joj ne morem verjeti kaj berem, res mi je žaluser posted image user posted image ko si samoplačnik se v samem postopku vse plača, ostale stvari kot je histero ali odvzem hormonov pa gre na napotnico, jaz sem se sicer to zanimala v mb, mislim. da je vse odvisno pri kateremu dr si, kaj bo hotel narest, rabiš pa za te stvari napotnico od tvojega ginekologa nza neplodnostno, če ti še stara velja, ki si jo imela za postopek pa res ne vem, po moje moraš počakati, da ta veljavnost poteče in ti potem da ginekolog novo za nepl.amb.ne morem verjeti kaj je to, kako sva midve lahko do prvega otroka tako hitro prišle sedaj pa so šli vsi postopki pa nič. a ti si imela cr?

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 745
21.11.2014 12:27:52   
Aleda
Ja tako je jona klara,lih zato se nisem hotela prevec veselit. In spet mi je bila sumljiva beta in kar se je potem ogajalo oz. se ni dogajalo. Sem danes sestro malo vprasala,je rekla da ce mi velja se ta napotnica je ok,cene mi mora g novo napisat. Sej jaz ne vem ce bom sploh se sla v kaksen postopek,sam rada pa bi da mi nardijo se kaksno preiskavo,ce mi ze do zdaj niso. A mogoce ves kako lahko menjas G v leoniscu?

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 746
21.11.2014 12:31:32   
Aleda
Aja,naravno sem rodila. Mogoce da je tudi z genetiko kaj. Najraje bi da bi sla oba pregledat vse hormone in dr. Toljanovi na posvet da pove ce je to vredu al ne.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 747
21.11.2014 15:21:07   
Stars619
Joj, Aleda, res mi je žal, ko berem te tvoje poste.user posted image Hvala bogu imaš eno najlepših toležb doma, to je tvoj sonček, ki ga marsikatera še nima. Morda te ta misel trenutno ne tolaži, pa vendar sem prepričana, da je lažje...vsem nam, ki smo že postale mamice!!!!
Hm, težko je, ko enkrat potrošiš vse postopke in postaneš samoplačnik...verjetno moraš res premisliti, kam iti, na koga se obrniti, kaj bi naredil še prej. Jaz ti priporočam, da stopiš do svoje G in prosiš za napotnice. Po moje to ni noben problem...za genetiko ti lahko da, če se ti je to sedaj že drugič ponovilo, vendar po moje ni problem v tem, ker če si enkrat že zanosila in donosila, pa je vse ok....No, kakorkoli, največ informacij pričakuj od nje/njega. Če pa nisi zadovoljna pa čimprej menjaj!!! Ne oklevaj!!!

Jaz sedaj pričakujem drugo user posted image po postopku in odkrito povedano sem čisto ven padla...nekako nimam več velike želje po drugem otroku. Najraje bi odnehala, a kljub temu oklevam. Definitivno midva ne bova šla v plačniške zadeve (torej imava še samo tri poskuse), pa ne zato, da si ne bi mogla privoščiti, ampak ker se mi zdi, da potem že tako mora biti, da smo sami trije. (Že zdaj me prevzema ta občutek - zelo močno - nič nam ne manjka, uživamo in se imamo neverjetno lepo, zdravi smo - to je to!!!)...user posted image Drugi teden bo prišla pošta in se bo treba odločit, ali spet v boj ali ne...hm...

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 748
21.11.2014 16:53:00   
jona klara
aleda- koliko si pa imela beto?res se mi zdi hudo, da v zadnjem postopku zagLedaš plus, pol pa vse narobe.jaz bi sigurno želela preiskave in šla v drug center, saj v lj te Na nič ne dajo, jaz sem tam vse skurila......pustmo to, ampak sedaj bi drugače ravnala.MENAJAJ CENTER, je pa res, da včasih nič nbe vedo-Lahko je kot predvidevajo pri meni slabe celice, ker jih je malo, v mb mi je rekel, da tam ko je malo celic so v osnovi slabše, v lj so pa govorili, če jih je malo so bolj kvalitetne. saj se ti zmeša od vsega, jaz sploh ne vem na čemu sem.

imam pa jaz tudi vedno občutek kot, da je ze uspelo pa pol propade,ampak to so ugibanja- srečno in dobro opraviuser posted image user posted image

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu Stars619)
Neposredna povezava do sporočila: 749
21.11.2014 21:37:27   
Stars619
Jona klara, meni so v mb tudi rekli, da je sicer le ena sama celica, ampak da je lepa in da se je dobro oplodila in od vseh petih, ki smo bile skupaj notri na transferju tisti dan, so le meni povedali tako pozitivno. Žal pa se ta ena sama ni prijela potem...ne vem no...

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?