|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki
1.11.2014 9:10:00   
JedKa
chocolatecake in starst619 jaz vama žal ne znam odgovorit user posted image pri nama je spermiogram slab, in naj bi bilo pri meni vse ok. Čeprav me malo skrbi, ker sem brala da pri Rešu dajejo pare in postopka v postopek, potem pa po nevemkoliko neuspelih postopkih ugotovijo, da je tudi z žensko kaj narobe... mene je Reš na transferju fino zabil, ko naju je vprašal kaj je pri nama problem in sva mu rekla da ima moj slab spermiogram, jaz sem pa ok. In je rekel: Ja gospa nikol ne morte vedet, a ste vredu, mi ne vemo kolk kvalitetna so vaša jajčeca" ja fino user posted image
Se pa nekateri pari lotijo diet npr. brez moke, sladkorja, mleka, skratka vsega nezdravega....

pumpkinka žal mi je, da ti ni uspelo, enkrat ti bo, verjemi!!!

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 426
1.11.2014 9:17:09   
AsevedaDaBo
oh corse user posted image vrjamem d je težko, prav tako vama zoja in pumpkinkauser posted image
je težko user posted image user posted image
upam d bo naslednji transfer bolj uspešen in d boste vse tri kmalu user posted image

jaz pa danes ponoči nism mela nobenih krčev, boleče prsi mam skoz.sploh ob straneh. pa polne, uff. mene bl firbec matra če je to slaba stvar d jih ponoči nism mela (krčev). trenutno mam rahlo zbadanje v jajčnikih k sedim. sej sem optimist, ampak občutek imam, da v primeru da se ne prime d bom razočarala bližnje okoli sebe.. ja nase krivdo prevzemam, tud če mi govorijo d ni res.

danes je moj 3 dan po et-ju, torej iz 1na2 dan ponoči grozni krči, pa cel 2dan, iz 2na3 dan ponoči nič, trenutno rahli krčki. menzes/estima/.. kdo ve..

kakšna so vaša opažanja?

(odgovor članu *storm*)
Neposredna povezava do sporočila: 427
1.11.2014 9:31:46   
JedKa
Corse user posted image daj si kak dan, da preboliš... potem pa glavo gor in v nov boj user posted image

(odgovor članu AsevedaDaBo)
Neposredna povezava do sporočila: 428
1.11.2014 9:34:32   
*storm*
AsevedaDaBo. Jaz sem tudi 3 dan po etju. Zaenkrat brez kakih sprememb. Ok, prsi so boleče najbrš od vseh hormonov, sicer pa nič posebnega. Malce imam občutljive jajčnike, kar tudi pripisujem hormonom in punkciji. Za menstro je tako ali tako še prekmalu, itak jo ne bo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 429
1.11.2014 9:50:01   
AsevedaDaBo

IZVIRNO SPOROČILO: *storm*

AsevedaDaBo. Jaz sem tudi 3 dan po etju. Zaenkrat brez kakih sprememb. Ok, prsi so boleče najbrš od vseh hormonov, sicer pa nič posebnega. Malce imam občutljive jajčnike, kar tudi pripisujem hormonom in punkciji. Za menstro je tako ali tako še prekmalu, itak jo ne bo user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hvala, se bova skp bodrile

(odgovor članu *storm*)
Neposredna povezava do sporočila: 430
1.11.2014 10:26:29   
AsevedaDaBo
našla nekaj user posted image
Post-embryo transfer symptoms

IVF or ICSI procedures require the woman to undergo a hormonal treatment which may trigger pregnancy symptoms even if she does not finally get pregnant.

Abundant vaginal discharge: it usually appears during the first days after embryo transfer due to the hormonal level and progesterone vaginally. In addition, this discharge may be spotted with more or less dark blood.
Breast changes: it is not uncommon to notice that your breasts become harder, softer or more swollen than normal after undergoing embryo transfer. In addition, you may notice some kind of tickle all around your nipples and that your areolas have become darker.
Embryo transference

Fatigue: it is due to an increased amount of the hormone progesterone. Within a natural pregnancy, this hormone gradually increases its concentration in order to sustain the uterus lining, which is where embryo implantation occurs. Thus, patients who have been subjected to embryo transfer after IVF or ICSI should take additional supplements of progesterone to sustain this lining. In such case, it is not possible to know whether the patient is fatigued because of pregnancy or because of these progesterone supplements.
Nausea: it is due to the hormonal increasing which takes place within the woman’s body. It is the typical pregnancy symptom, although not every woman presents it.
Constant urge to urinate: it is due to the hCG hormone. Many women undergoing this fertilisation treatment inject themselves hCG stimulus after the transfer in order to help sustaining pregnancy in case it occurs. Thus, this constant urge to urinate may be either because of a real pregnancy or because of hCG injections. zato tok lulat hodm ponočuser posted image
Absence of menstruation: your period should come approximately 14 days after embryo transfer.
Although they are almost unimportant and less frequent, the next symptoms may also appear: insomnia, loss of appetite or desire to eat, constipation, stomach bloating, twitches around the inner thighs, etc. If these symptoms prevent you from leading a normal lifestyle, you should see a doctor in order to deal with them properly.

Neposredna povezava do sporočila: 431
1.11.2014 10:40:20   
zoja123
Hvala vsem za lepe besede user posted image Jedka, Corse in ostale me pa cez tri mesece v nov uspesen poizkus. Jaz sicer ne vem kaj se lahko naredim, sem hodila na akupunkturo in razne alternativne terapije, ze eno leto jem brez glutena in ze celo zivljenje zdravo domace, eko, bio in nic kaj sladkarij, jedla sem fertilup, q10, omega3 in maticni mlecek...razen blage endometrioze sicer pravijo, da je vse ok, partner je super...imam pa ze par let mocna nocna potenja za katere nihce ne ve razloga, ginekologi pa pravijo, da se pac dogaja. Tudi hormoni so vsi super, kaj vec ne morem storiti in lahko samo upam, da naslednic bo.

Neposredna povezava do sporočila: 432
1.11.2014 12:17:33   
Corse
Punce, hvala...edina stvar, zaradi katere vedno bolj obupujem in se mi več ne da....so moja leta, nisem več mlada, jih bo že 39 user posted image Zato se potrudite, da boste še " malde bojevnice" , starejši kot si, težje je prenašat vse to. Imam pa eno punčko,to je moj zakladek in verjemite ne mine sekunda, da se ne bi zavedala kakšno srečo imam, da je prišla v moje življanje, upam, da bo nekega dne tudi vam to dano, je ni stvari, ki bi te tako osrečila kot te otrok in zvabila iz tebe tisto najlepše, ki se skriva v vseh nas, biti mama. Le pogumno v nove podvige! user posted image Lp

(odgovor članu zoja123)
Neposredna povezava do sporočila: 433
1.11.2014 14:39:34   
Mančula
Punce, men je kar hudo ko vas berem. user posted image najrajsi bi cas kar ustavila, da sta moji pikici se vedno pri meni, ker me je kar strah kar sledi...sploh ko se vas je kar nekaj javilo, da ni uspelo.
Vem, da vam je težko, ampak čas bo zacelil vse....potem pa zopet v nove boje.

....jaz pa skušam ostat pozitivna, da meni pa bo, da mi mora....uuuf, madonca sem optimista. user posted image

(odgovor članu Corse)
Neposredna povezava do sporočila: 434
1.11.2014 16:06:21   
Stars619
Storm, nisem jaz pisala o krčih in bolečinah, meni ni uspelo in sem že imela user posted image . Zdaj pa čakamo na nov postopek!
Corse, sicer še nisem v tvojih letih, malo mi manjka (6let), te pa popolnoma razumem...kot si napisala, sva lahko ZELOOOO srečni, da imava hčerkici, ki nama polepšata vsak trenutek dneva...tudi sama ne vem, kolikokrat bom še poskusila...zdaj bom tri mesece bolj na easy, potem pa bom v januarju verjetno poskusila še enkrat, za naprej pa ne vem...morda pa usoda hoče tako, da ostanemo tričlanska družinica!!! Corse, vsako minuto si zapolni s tvojo lepotičkko in naenkrat bo tudi žalost izginila za tem neuspelim poskusom...bo že!!!!!
Vse ostale pridno glave gor, ne razmišljat o nas, ki nam ni uspelo, vam bo!!!! Držimo pestike!!!

(odgovor članu *storm*)
Neposredna povezava do sporočila: 435
1.11.2014 16:54:01   
rebrebu
STARS AMH ne mores izboljsat. FSH pa niha, skoz. Kolegica je imela isti AMH kot jz, pa FSH 12 IN ji je v spontanem uspelo v MB, v 5 poskusu.Je pa trajalo da so ugotovil kaj je narobe z njo.No zj, 5 mescev po rojstvu sinčka, pa ji je čist odpovedal jajčnik-čist.To je po cca. 2 letih ko je dala AMH testirat. Strara pa je 38.

Torej na AMH ne mores vplivat, na FSH pa lahko. Tko kot si rekla, čimbolj na izi-nič stresa (jz zato ne iscem več sluzbe. ker pol potegne tok stvari za sabo od varstva do avta itd in ker nimam tega je pol grozno ko ti noben ne more al pa noče pazit otroka), sladkor dala iz hrane, kavo pijem 1x na dan z mlekom iz ječmena, pa zelenjave čimveč, pa mleček pa omega itd...pa baje je dobr ce ne kadič in ne piseš alkohola:) pa voda iz pipe...tko mi je neki povedla una iz MB....

(odgovor članu *storm*)
Neposredna povezava do sporočila: 436
1.11.2014 17:44:01   
ely85
A jojjj corse user posted image pa tok sem navijala zate user posted image zal mi je da ni ratalo....sej bo pa v naslednje,samo ne obupat...sej pri meni tud se ni nic 100% Da je vse ok ,tud veselit se nemorem ker sem v prvi nosecnosti veliko sok dozo dobila (izvenmatericna)odstranjen jajcevod,drug popravljen vendar nekoristen...tko da se mogoce jst tud k vam pridruzim ce nebo vse ok....Glavo poskusajte met pokonci,naj vas hitro zalost in bolecina popusti...vem da ni lahko...ampak kokr pravis da po dezju vedno sonce posije bo tako tudi vsem vam puncam....lp

(odgovor članu rebrebu)
Neposredna povezava do sporočila: 437
1.11.2014 18:07:10   
Nušika81
Živjo punce.
Kar nekaj časa me ni bilo na forum, sedaj pa vidim toliko žalostnih obrazkov. Žal mi je za vse, ki vam ni uspelo v tem postopku, ampak verjamem, da bo naslednjič.
Naj vam napišem še moje prigode te dni. Kot sem vam že pisala, sem med jemanjem Puregona krvavela. 2 dni nazaj, to je na 14. dan ciklusa sem pa dobesedno menstruacijo dobila.
Danes sem bila na uz in zdravnica vsa začudena kva se z mano dogaja. Ob pregledu pa je ugotovila, da imam enih 5 lepih foliklčkov, ki bi jih bilo škoda pustit, tako da mi bodo v ponedeljek, kljub vsem tem krvavitvam punkcijo naredili.
Se pa za transfer ne bodo odločili, saj je brezveze ker vemo da se nebi obdržali.

Tako se je moje veselje že na pol poti končalo... Upamo samo, da bodo jajčeca vredu in nas bodo zamrznjenčki razveselili naslednji mesec.
Sedaj vidim kako smo si različne in kako vsaka drugače reagira na zdravila... Včasih tako, da osupneš še zdravnike :) Ampak se ne dam! Mogoče je res začetek slab, bo pa konec toliko lepši user posted image

Bodite mi dobro. Čuvajte svoje pikice... Tistim, ki pa tokrat ni uspelo pa en velik objemček.

(odgovor članu rebrebu)
Neposredna povezava do sporočila: 438
2.11.2014 14:39:35   
Adelle
Punce eno vprasanje... jutri zjutri imam uz na 14 dan suprefacta da pogledajo sluznico pa to.... ampak jaz jmam se zmeri menstruacijo? Kako bo pol jutr, a bo sploh uz al ne?

(odgovor članu Nušika81)
Neposredna povezava do sporočila: 439
2.11.2014 15:00:27   
Mančula
Ja bo ultrazvok normalno, jaz bila dvakrat med menstruacijo.
IZVIRNO SPOROČILO: Adelle

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 440
2.11.2014 17:44:45   
Adelle
Ok hvala... kaj pa a morm injekcije suprefacta s sabo nosit jutr? Al sam un list na katerem sm podpisana da sm si dajala injekcije?

Hvala punce, zlate ste.

(odgovor članu Mančula)
Neposredna povezava do sporočila: 441
2.11.2014 18:38:06   
Mančula
Adelle, sabo imas samo tist list s podpisi ja....pa verjetno, ce bo jutri vse tako kot treba, dobis poleg superfacta se hormonsko terapijo.

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 442
2.11.2014 19:19:40   
matejkica00
Js sem danes 10dan ciklusa in danes so mi na Uz ugotovili, da imam en folikel 21mm in enega 13mm. Sem pa trenutno brez zdravil. Včeraj sem imela vrednost estradiola le 0,24 (vsaj 0,40 bi ga mogla imet), tako da je verjetno "ta velik" folikel ostal od prejšnjega ciklusa.

Jutri moram spet na ginekološko, kjer bo moj osebni ginekolog odločil ali mi postopek ustavijo.
Ker sem imela modificiran spontan ciklus, pa zdravil sploh nisem dobila, a katera ve, če mi ta postopek sploh štejejo in če moram čakat 3 mesece, da ponovim postopek?

Hvala, M.

(odgovor članu Mančula)
Neposredna povezava do sporočila: 443
2.11.2014 20:53:25   
Stars619
Matejkica, in kaj zdaj, če je folikl od prejšnjega ciklusa? A ni za uporabit?? Ko smo se punce pogovarjale o teh spontanih postopkih, so menda napisale, da vsakič, ko prideš do punkcije, se ti šteje postopek. Ampak meni se to ne zdi fer, če ti ne dajo teh dragih zdravil, potem bi ti vsaj dvakrat lahko naredili tega, da bi se 1x štelo, a ne?? Ampak saj veš, kako je z našim zdravstvom...bog pomagaj!
No, jaz ti želim, da ti uspe in da spelješ to do konca. Javi nam, ko bo kaj novega!!!

Mene pa nekaj druga zanima: a mislite, da bi si lahko kupila kakšno zdravilo, da bi si malo pospešila delovanje jajčnikov, zdaj vmes, ko čakam na nov postopek? Saj izgubiti nimam kaj!! A imate kakšno idejo?? Prosim, napišite mi...hvala!!!

(odgovor članu matejkica00)
Neposredna povezava do sporočila: 444
2.11.2014 21:17:08   
Anem
Adele ti si vsaj dobila user posted image jaz se vedno brez s tem da imam visoko dozi Suprefakta (0,9) in jutri bo 13.dan user posted image očitno mi bodo v torek se bolj povišali dozo, (.)(.) me že več kot en teden bolijo, sravfa me tud že nekje tolk časa, v petek naredila test in je negativen... bomo videli v torek, upam na najboljše.

(odgovor članu Stars619)
Neposredna povezava do sporočila: 445
2.11.2014 21:49:09   
Adelle
Anem, pa mas redne cikluse drugace? Mene niso joske nic bolele, v trebuhu me je mal sraufal, to pa je to... da vidmo kaj bodd jutr rekli, upam da dobim se menopurja jutr da zacnem se to.... ceprav mam poln kufer teh inekcij, razpolozenje mi skoz niha , za znoret sm...

(odgovor članu Anem)
Neposredna povezava do sporočila: 446
2.11.2014 21:53:01   
Anem
Ma zdej po porodu we mi je uredila. Sem imela normalne ciklus. Povečano dozo imam pa ravno zaradi prej nerednih ciklusov, da mi M ne zaostaja... čudni mi he tole ampak sej ne nič več ne preseneča. Glede razpoloženja pa ne bi... katastrofa. Ena dan k muck drug k hudic

(odgovor članu Adelle)
Neposredna povezava do sporočila: 447
2.11.2014 22:17:30   
Aleda
Evo Jona klara to so moji postopki:
1. postopek- 2 celici, 0 zarodkov
2. postopek- 5 celic, 2 zarodka
3. postopek- 10 celic, 2 zarodka
4. postopek- 2 celici, 1 zarodek
5. postopek- 1 celica, 1 zarodek
6. postopek- 4 celice, 3 zarodki

(odgovor članu Anem)
Neposredna povezava do sporočila: 448
3.11.2014 1:29:32   
pumpkinka
Hvala vsem za objemčke in tople besede. Soboto sem malo prejokcala, sedaj pa sem se že sestavila in komaj čakava, da greva v nove boje. Predvidevava, da nekje januar/februar, da se mojemu malo popravi stanje (slab spermiogram) in da jaz izgubim še kakšen kilogramček, kar bo kar malo težko ker imamo veseli november in december.

Vsem, ki čakate želim, da vam čas čim hitreje mine.

lp, Pumpkinka

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 449
3.11.2014 8:24:19   
Adelle
Evo mene iz UZ. Endometrij 7, levi pa desni jajcnik bp, sluznica je se malo debela. Se en teden Suprefacta, ampak zdej 0.9. Anem, pridruzila sm se ti :-)

Punce kako se naprej odvijajo stvari? Naslednjic k grem ce bo sluznica OK, dobim Menopurja za kok cajta? 9 dni al kok? Ful mi je glupo zarad sluzbe, k kr ne vem ali lohk pridem delat al ne...

(odgovor članu pumpkinka)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?