RE: Junij 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

pikapolonica19 -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 20:56:58)

Dgirl seveda bos :) vsem nam bo uspelo. Kako se drugace pocutis? Jaz sem si jutri kar frej vzela da se malo odpocijem, me je pa strah teh slabosti, saj se mi ze dva dni pojavlja.

sunprincess -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 21:01:02)

Punce, držim pesti za vsako posebej, da se ti tečni izcedki nehajo...Sploh nisem vedela, da je to tako pogosto [sm=smiley13.gif] naj se vsem dobro izteče, da bomo ena z drugo dihale junija [sm=pikapoka2.gif]

Jaz sem ok, še vedno se ne počutim noseča, tako da me že malo skrbi kaj bo na UZ drug teden..če je sploh vse ok[sm=zmeden.gif]

rdeča pesa -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 6:47:53)

Pozdravljene nove!
Vidim, da nas je kar nekaj mamic, ki pričakujemo 3. otročka [sm=bravo.gif]
MorskaMivka,mi imamo tudi racmanke in so poleg jezkov problem tudi vodni kamen, ker so postale povsem trde...
Vem da, če bi jih sušila v sušilcu, bi nilo drugače, samo ga nimam in trenutno resno razmišljam, da bi ga kupila in zbasala v kuhinjo (nimamo nič prostora).
Kako ste danes kaj?
Jaz sem dočakala beli tok, jeeeeeej! :)

ancy69 -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 6:59:23)

rdeca pesa mi smo mesec nazaj kupili susilca...zakon je :)
Zakaj se veselis belega toka? Jaz ga imam, ne vem a je ok to a ne.

Voltera -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 8:19:23)

hej [sm=nosecka.gif]
držim pesti za vse, da se dobro izteče!

js sm tut doma, ker čez vikend mi je blo tok slabo da sm bla cel vikend na kavču pod deko, v pon sem šla na šiht, pa nisem bla nč bolj, tko da bl počivam (čeprav mi ne paše ne ležat, ne hodt, ne sedet,.... [sm=zmeden.gif]) in upam da se slabost pomiri čimprej, čeprav zanimiv je pa da mi paše jest, ker sm lačna, ampak telo na splošno pa ko cunja- ko da bi mela 39° vročine[sm=zmeden.gif], ampak sej bo kmalu minilo!! :)

lep jesenski dan vam želim!

MorskaMivka -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 9:33:52)

Rdeča pesa, si probala prati s sodo in kisom? Nam pomaga pri kamnu. Preden smo začeli oboje uporabljati, je bil stroj vsake pol leta zabasan, zdaj je že dobra tri leta mir.
Sušilec je pa tudi zelo uporaben, če le je prostor zanj ;)

Danes je mraaaaaaaz, kar paše zaradi vrtoglavice, a samo zaradi tega [sm=smiley36.gif]

onjea -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 11:17:20)

Živjo punce!
Že kaaar nekaj časa vas berem, pa kar nisme imela poguma da bi se vam pridružila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
No pa sem se opogumla..

Uglavnem jutri imam prvi pregled, do sedaj pa nobenih slabosti in znakov nosečnosti, razen kakšen teden nazaj občutljive prsi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Plusek smo zagledali 6.10. tako da nekje 15.6. naj bi bil dan D [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Imamo doma pa že enega super fantka, ki ima 3 leta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]..
Želim vsem skupaj, da čimprej pridemo skozi rizično bodobje in bomo do junija srečke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]..

pikapolonica19 -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 11:38:58)

pozdravljene punce moje,

jaz sem danes kar doma in malo počivam. slabosti danes še nisem imela jeeeej :)) upam da ste tudi ve ok.

onjea :) dobrodošla med nami, jaz naj bi imela dan D 16.6. hehe :)) sva zelo blizu :)

želim vam lep dan.

PozitivnaEnergija -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 12:11:03)

Ojla punce,

tudi mene že par dni dajejo slabosti, mi pa bolj paše da sem v službi ker se zamotim. so pa hvala bogu v valovih. Včeraj sem pa mislila da bom kar na kavču prespala, se je moj zvečer najedu neki s česnem za večerjo in mi je tako smrdel, še zjutraj sem vohala, bljaaah. Končno sem eno noč po dolgem času celo prespala, čeprav me še vedno daje zelo suh kašelj, groza...se mi zdi da me zaradi tega še bolj spodaj špika. Drugače pa ja kako deleeeeč je še pregled, ohh še 21 dni, v devetem tednu. Kako je pa z nuhalno sem brala da jo delajo med 11 in 13 tednom, kako veš če jo tudi tvoj ginekolog opravla, obstaja kakšen seznam ginekologov, ki jo opravljajo al kako? Mogoče neumnosti sprašujem, ampak je vse prvič ;)

držim pesti da boste vse ok..smo res fajn skupinica ;)[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=bravo.gif]

soncica8 -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 12:21:16)

P3traa močno stiskam pesti. Pa tudi za vse ostale. Jaz res mislim, da v tej naši temi Junij2015 res ekstremno vodimo v pogostosti izcedkov [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

No o mojem rjavem hvalabogu že dva dni ni sluha. Upam, da tako tudi ostane. Se mi pa zdi, da je zdaj zopet nek rumen tu in tam. Nimam občutka, da bi Vagisan imel kak poseben učinek in sedaj me občasno po uriniranju tudi peče. Danes sem bila v laboratoriju dala kri in vodo, tako da bomo vidli, če je na vodi kaj videt , da je mogoče kako vnetje mehurja, da me peče. Res več ne vem. Nikoli v življenju nisem imela vnetja, zdaj pa je kr hitro z veselo novico zgleda prišlo tudi to.

Me pa zdaj 2 dni rahlo pika na desni strani. Imam še Vagisana za 3 dni. Tako, da ko končam in če ne bo bolje bom zopet odšla k ginekologinji. Sploh ne vem kako bom še skoraj en mesec zdržala do naslednjega rednega pregleda [sm=smiley1.gif] Tako me je strah, da bo takrat ko bo že dejansko konec 12 tedna kaj narobe in da ne bi bilo utripov ali kaj [sm=smiley13.gif]

tan3ita -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 12:46:10)

Pozdravljene punce! [sm=smiley1.gif]

Tudi jaz bi se vam pridružila, smo končno zagledali [sm=rozacrtici.gif]. PDP bi naj bil 29.6.2015. To je moja 3[sm=nosecka.gif]. Prvič rodila s CR fantka, ki je danes star 3,5 leta. Druga nosečnost se je pa končala v 8t z rjavim izcedkom. Sedaj pa upam in molim, da bo vse vredu. Prvi pregled imam 11.11.2014.

Sploh se še ne upam veseliti, da ne bom spet razočarana in žalostna.

Za vse tiste, ki imate izcedke držim pesti, da se vse dobro konča [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Dgirl - midve pa imava isti datum PDP-ja [sm=smiley1.gif] in držim pesti, da se ti vse super izide.

Kako pa je kaj z zobozdravnikom? Lahko dajejo injekcije ali raje ne? V prvi nosečnosti mi ni bilo potrebno hoditi, sedaj pa moram, ker imam v zobu zdravilo. Pa še čaka me čiščenje živca, ki bo trajalo 1h in pol.
Kaj menite?

Vsem želim lepo nosečnost! [sm=9nebesa.gif][sm=smiley1.gif]

ancy69 -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 13:00:48)

Dobrodosle nove [sm=nosecka.gif] :)
Ja v tej skupinici pa res prevladujejo izcedki in razni problemi. Ampak verjamem da bo na koncu vse om :)

glede zobozdravnika...sem ze veckrat slisala da ne skoduje, naj bi bilo celo priporocljivo obiskati zobozdravnika med nosecnostjo.

jaz sem ravno danes racunala...cez 12 dni ko imam pregled bom noseca 11t 5/6dni... to pomeni da mi bo berjetno ze nuhalno naresila..kaj pa vem. Cerjetno me ne bo cez en teden ponovno narocala.

Do takrat se mi bo se vleklooooo :)

wish87 -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 13:14:10)

Jooooj, malo prej sem na papirju spet opazila mal sveže krvi [sm=zmeden.gif] točno en teden nazaj sm se šla ravno zaradi tega pokazat h ginekologinji...ta me je sicer potolažila, da je videt vse super in naj se ne obremenjujem, no dans pa spet ta šok!!! [sm=smiley13.gif] [sm=smiley13.gif] hormoni mi na polno norijo in sem ful živčna, poleg tega pa še žalostna in mi gre skos na jok [sm=smiley13.gif] Prejšnjič je bla kri samo enkrat in če jo dans ne opazim več, ne bom hodila spet tja, če pa jo zasledim še enkrat se bom šla pa res pokazat!!! Redni pregled imam naslednji teden v torek in si reeeees želim zdržat do takrat in da spet slišim da je vse OK!! Sem pa noseča 9 tednov in 3 dni. A je katera imela ss v devetem tednu? oziroma jst sm že v desetem, če se ne motim, ne?

ancy69 -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 13:43:22)

wish87 jaz sem ga imela v 9t. Pa ne zaradi krvi. Sploh ni vzroka...lahko da viroza ki sem jo mela en teden.
tako je, ti si 9.teden.

Kolegica je imela enak problem (sem pomoje ze pisala zgoraj) je rekla da je imela po en teden vsak dan kapljice sveze krvi....(vedno v xasu ko naj bi mela menstruacijo). Pa je bla dobra, jaz nebi mogla...lepo je mirno pocakala 2 ali 3 tedne do nuhalne...tam je zvedla da je sveza kri od tega, ker malo nizje nosi, tako da mora samo pazit pri fizicnih aktivnostih in spolnih odnosih. Drugace vse ok. Tako da ne pomeni niti sveza kri vedno najslabse.
je pa res smotan ker nas je samo strah icakamo ta pregled, ker se ful vlece.

ce se mislis iti pokazat pojdi danes ali jutri, potem so prazniki...sicer dezurna dela ampak saj vemo kako so te dezurne...

Dgirl -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 14:18:15)

Wish kok je pa bilo te krvi? A si ti prejsnic kj rekli zakaj je do tega prišlo? Če je bilo veliko se pojdi kar pokazat da bos mirna.

Tan3ita dobrodošla[sm=smiley1.gif]. Kako se pa počutiš?

Dons je pri meni prvi dan od sobote ko ni izcedka rjave barve. Js resnično Upam da je bila ta kri od kake počene žilce.

Js sm mislila da si v devetem tednu že na varnem. Pol pa ene rečete da ste imele še takrat splav. Zdej bom še ceu mesec na trnih [sm=smiley13.gif]

wish87 -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 14:18:35)

Ubistvu je res zdej čas, ko bi imela menstruacijo, če nebi bla nosečka.
Isto je kot zadnjič...najprej je blo na papirju sled sveže krvi, zdej pa je samo še mal rjavkasto (pač pomešano z belim tokom). Če bo tko še naprej, potem sm vsaj približno pomirjena. Pa dokler mam nosečniške znake me tut ne skrbi preveč. Huje bi blo, da se mi še ti kr čez noč nehajo!!
Kako ste ostale, ki tut krvavite? Jooooj jst reees za vse nas držim pesti, da ostanemo [sm=nosecka.gif] in junija skupaj predihavamo popadke [sm=jezicek.gif]

ŠkratekM -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 14:19:51)

Tan3ita: Glede zobozdravnika, vsekakor pojdi, ampak povej, da si noseča. Sem bila ravno en teden nazaj in me je moja zobozdravnica res pomirila. Da ti drugačno sestavo tistega sredstva za omrtvičenje v injekcijo, pa tudi povedala mi je za raziskavo kjer je dokazano, da se že tako zelo razredči snov v telesu preden pride do otroka, da ni nobenih posledic. Je pa na koncu na tebi ali se odločiš za anestezijo ali ne. Jaz zelo zaupam moji zobozdravnica, pa tudi v tej branži delam, tako da vem, da ne bo težav. Moraš pa res povedat za nosečnost. Pa čimmanj težav ti želim ;)

wish87 -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 14:23:45)

Dgirl krvi je blo na papirju tolk, kot bi samo mal s čopičem pomazala pa še to je bla taka bl roza kri (pomešana z belim tokom). Količinsko res čist mal in potem čez pou ure nč več. Res isto kot zadnjič. Takrat mi je rekla, da ne vidi od kod bi lahko bila kri. Predvidevala je da zaradi kakšne počene žilice v nožnici. Nardila mi je še UZ in vse je blo videt super. Pač zdej je v telesu precej več krvi in že najmanjši napor lahko povzroči kako krvavitev, če poči žilica. Tik preden sm šla na WC sm ful kihnla, tko da me je trebuh prou zaboleu, prejšnjič sem pa sinkota (slabih 15 kg) nesla zadnji dve stopnici, k se je neki trmau. Očitno je blo dovol za krvavitev in moj strah!!

ancy69 -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 14:33:11)

wish87...potem sinkota raje ne dviguj....jaz imam prepoved dvigovanja.....malo nizje nosim zaenkrat, pa rusi sem imela izcedke, verjetno zaradi hematoma. Koliko je sinko star?
Moja je 2,5 leti pa ima pomoje cca 15,16kg....je ne dvigujem vec...v avto sama spleza na sedwz (ker itak hoce vse sama;) oblacim jo pac na kavcu kamor sama spleza, je ne dvigujem vec na previjalno ali karkoli. Kopanje zvecer je moj prevzel...kadar jo jaz gre tudi brez dvigovanja....je lepo sprejela, ce pa kdaj trmari pa ji povem da ne smem zaradi dojencka in to sprejme.

Dgirl -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 14:33:58)

Wish pol pa nič ni če je tako malo. Če bi ti se vsulo da bi imela cel tamau vlozek moker bi bilo kaj narobe. Tako je pa vse ok[sm=smiley1.gif]. To je sigurno zaradi 15 kil[sm=jezicek.gif].
Je pa res da pogled na kri ni nikoli lep. Pa naj bo samo kapljica.

Js pa večino ležim pa vem da to nima veze s krvavitvijo. Če bo šlo bo šlo tko al tko. Morm se že mal v roke spravt. .

tan3ita -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 14:49:10)

Hvala za dobrodošlico [sm=smiley1.gif]

Počutje super, razen tega, da sem napihnjena (kot bi bila v 5 mesecu) in boleče prsi,slabost me pa daje samo zjutraj in to čisto malo. Pri prvi nosečnosti je bilo vse bolj izrazito.

Tudi jaz sem dobila v drugi nosečnosti izcedek takrat, ko bi morala priti [sm=hudicek1.gif]. In se je na žalost nosečnost končala. Vse to je na koncu prišlo do redne krvavitve kot pri menstruaciji in kot eni popadki. Sem bila takrat ravno v bolnišnico pod tušem in naenkrat sem morala potisniti. Vsa v paniki kličem sestro, da mi je nekaj padlo ven. Niti na čiščenje mi ni bilo potrebno iti je vse samo šlo ven. Tako, da me je res strah kaj bo, ko bo datum okoli menstruacije.

Hvala za info. glede zobarja bom ga kar obiskala in lepo povedala [sm=smiley1.gif]

Je pa tako fajn, da lahko vse kar te teži poveš tukaj na forumu in vprašaš za kakšen nasvet.

ancy69 -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 14:52:26)

Dgirl rea je, lezanje in krvavitev nimata nic skupnega :) mi poudarjajo na vsakem pregledu in tudi na samoplacniskem sem isto slisala :) na zacetku sem tudi jaz skos pocivala...potem sem pa ugotovila da se mi s tem se bolj vlecejo dnevi, sem bolj sem bila utrujena in brez energije...tko da zdej sem se spravla v roke in zacela normalno zivet:) kar pac pazim je res da ne dvigujem in da ne pretiravam s kakimi sprehodi alpa kej...ampak drugace mi pa prav pase ko grem s hcerkico na sprehod, kadar je v varstvu delam stvari ki me veselijo, grem na kaksno kavico, kaksen dan prezivim tudi na kavcu pred limonadami :)
pa mi grejo dnevi res hitro.

tan3ita -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 15:17:47)

Punce samo pozitivne misli poslat v možgančke pa bo vse super. Vred z mano [sm=smiley36.gif]
Vem, da je težko, ker tudi sama mislim na vse možne slabe izide. Ampak se probam zamotiti z otrokom in pospravljanjem.

Vas berem in se še kaj tipkamo.

P.S. Facebook stran že obstaja? [sm=smiley4.gif]

En velik objem za vse! [sm=smiley31.gif]

nanyka5 -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 15:22:48)

Pozdravljene... Za tiste, ki samo malo krvavite oziroma imate rjavkast izcedek. Meni je ginekologinja na pregledu pokazala, da je prišlo pri vgnezditvi do krvavitve. Ta krvavitev se nato sama absorbira, če pa je preveč blizu materničnemu ustju je možno, da se pokaže tudi navzven... Je prav taka lisa kot bi bila še ena maternica ampak pač prazna. Je rekla, da če se slučajno pojavi rjav izcedek, da ne bom v skrbeh. Se pa to zgodi pri vsaki ta drugi. Drugače sem pa staknila nek prehlad... Šmrkam, kašljam, kiham... Kaj mi še manjka... Drugače je bilo na mojemu pregledu vse ok, plodek se je videl, srček je bil, samo en teden premajhen plodek je bil... In zdej spet čakam... Ali sem kasneje zanosila ali pa bo zopet prišlo do ss.... Upam, da ne.. Uživejte še naprej...

wish87 -> RE: Junij 2015 (29.10.2014 15:48:40)

Ancy69 mali bo zdej v začetku novembra star dve leti in dva meseca in ima malo manj kot 15 kg (zdej mogoče že tut kej več). Načeloma ga ne dvigujem, če ni nujno. Takrat je blo nujno in niti nisem razmišljala, samo pograbila sem ga in odnesla do vrha. Drugače se tut vse lepo zmeniva, da pač zdej ne morem, ker je velik in težak, mamica pa ma v trebuščku dojenčka in ne sme dvignit težkih stvari. Običajno razume, ko je pa trma v igri pa tko ne sliši nič! Sej vrjetno veste, tiste ki imate otročke in so v obdobjih trme [sm=smiley1.gif]
Pri meni za enkrat kaže, da je vse OK. Sveže krvavitve ni blo več, beli tok je še mal bol rjavkaste barve (svetlo). Ležim na kavču, počivam, malega je prevzela tašča, dokler moj ne pride domou.

Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>