RE: Junij 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

ŠkratekM -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 14:39:56)

Joj punce kako mi je hudo ko berem o teh vaših problemih. Jaz moram na les potrkat, da zaenkrat na srečo nimam skoraj nobenih težav. Prsi me seveda bolijo in je problem ko je pa fajn spat na trebuhu. Slabosti praktično nimam, sicer se občasno počutim malo čudno, sam hitro mine. Edino zaspana sem skoz. :)

A kar o imenih že razpravljate... Uau... Midva še nisva nič debatirala okrog tega. Malo je kriv tudi moj, ker naju je tole res presenetilo in on ni niti pomislil na otroka, dokler ni zagledal plusa na testerju. Ampak vsaka mu čast, se super drži (sem mislila da bo imel hudo krizo) in je oh in sploh sladek in me v vseh pogledih blazno preseneča. Na trenutke se mi zdi, da sem se čist na novo zaljubila v nejga. Saj sva že deset let skupaj, pa mi še vedno meša glavo. Prav fajn je. :)
Sam bo pa za vse resne pogovore treba počakat do prvega pregleda, ker je take sorte, da se noče pogovarjat na način "kaj bi blo, če bi blo" ampak se pogovarja potem ko je že vse ziher. :D

Edino kar sva ugotovila je, da si oba želiva punčko. Čeprav bova seveda tudi fantka blazno vesela. :)

Bova pa staršem povedala po prvem pregledu. Zaenkrat ve samo moja sestra, ker nekomu sem morala sčvekat in ona je vedno na prvem mestu pri meni. :) Pa je prav smešno ko se pri kosilu s celo družino pogovarjamo in nanesejo pogovori na načrte za naslednje leto, morje in podobno, midve se pa obe trudiva, da se ne začneva krohotat. ;)

Pri nas vem da bo splošno veselje vsenaokrog, ker vsi že komaj čakajo na vnučke in pravnučke.

Mene pa občasno malo grabi panika. Če bo res vse vredu, če je res zdaj ta pravi čas, če če če ...

Aja, pa midva mislim,d a ne bova rabila veliko kupovat, ker imamo bolj kot ne vse na podstrešju hranjeno, kar sva imeli midve in najin mlajši brat. Edino voziček. Sam se mi zdi, da če začnem to zdaj raziskovat, bom na vse ostalo pozabila. Vsaj še en teden počakam, potem bo pa tako mami začela naštevat kaj vse rabim... :D

nanyka5 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 15:39:03)

Pozdravljene. Vidim, da se nas vse več in več nabira[sm=smiley1.gif] Vidim, da ste že pri imenih... Sama si o tem še ne upam razmišljati, saj me še vedno boli spodnji del trebuha. Sicer izcedka še nimam, občutek pa ni ravno dober... Razmišljam, da bi se naročila kar na predčasni pregled... Se tipkamo, če zdržimo ;) Lep dan :)

wish87 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 15:47:24)

*zmajčica* naš je dve leti dopolnil v začetku septembra...bomo imele podobno razliko [sm=smiley1.gif] A pa že kej ve o nosečnosti? Mi smo mu povedali, da ma mami v trebuščku dojenčka, ki bo njegov bratec ali sestrica. Predvsem sva mu povedala zato, ker blazno rad sedi/leži/skače/hodi,... po mojem trebuhu in mu kr naenkrat več ne dovolim...in zdej, kadar dobi kako idejo kaj bo delal na mojem trebuhu ga samo prašam kaj je v trebuščku pa reče jenči in ga uprašam in kaj delamo dojenčku pa reče boži, boži in jupčka (lupčka) [sm=smiley36.gif] Bo pa pri nas vrjetno kr neki ljubosumja, ker je mala mamina mazica [sm=smiley36.gif]
Glede izcedkov...tega je res zelo veliko...kr ne morm vrjet. Jst sm učerej zvečer na papirju spet opazila malo rjavkastega izcedka, ampak nisem delala panike, ker mi je zadnjič rekla, da je lahko zaradi unetja. Dokler ni sveže krvi, naj nebi bil problem in upam, da to drži [sm=smiley36.gif]
Sem pa noseča 9 tednov in 1 dan,tako da še malo pa bom iz najbol rizičnega obdobja [sm=smiley1.gif] jutri teden imam prvi pregled pri svoji ginekologinji in že komiiiii čakam [sm=smiley1.gif] in takrat se bom tut naročila na nuhalno, ker jo itak izvaja moja G in ima licenco za to. To bo edini pregled na katerga bo šu tut moj zraven in že komi čaka!
Glede opreme pa imamo vse še od prvega in če bo še en fant imamo tut vse za oblečt razn letni časi se bodo mal križal, če bo pa pupa, bo treba pa kej roza cotik pa oblekic nabavt [sm=smiley36.gif] Moj spet teži, da ne bova uprašala za spol (tko kot prvič), jst bi pa tokrat ful rada vedla, ker sm prvič komi zdržala[sm=smiley36.gif]. Če bo pupa imava ime izbrano še od prvič, če bo pa fant bova imela pa spet probleme!
kaj pa ostali...boste vprašali za spol al se boste pustil presenetit?

Grancereale -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 18:28:08)

Uh ve ste že na opremi in spolu... midva o tem sploh še ne razmišljava ker moj plodek prepočasi raste in sploh še ne veva kaj bo iz tega. Bodo ti pogovori morali še počakati, drugače bova preveč razočarana.
Naju pa v primeru da bo vse ok najprej čaka prenova sob..bo še pestro :)

Voltera -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 18:48:00)

hej hej [sm=nosecka.gif]
midva tut nisva še nikjer pr imenih, in kaj šele drugih stvareh, js sm vsakega tedna ki mine vesela in čakam novega- ampak dosti dlje ne gledam, pomoje ne bom še usaj ene 4 tedne oz. po nuhalni, tut moj se ful veseli, ampak ker se prvič ni dobro končalo, se mi zdi da se kr ne upa bit tko iskreno vesel na vn (čeprav vem da je ful srečen :)
mam pa tut js jutr teden prvi pregled (10teden), pol pa najbrž kmal nuhualna, pol bo pa že treba počas tut na šihtu povedat, če ne bojo prej že kej preveč porajtal, glede na to da ne kadim odkar vem da sem [sm=nosecka.gif], pa že en teden se ne počutm preveč kul, zadnje tri dni mi je pa tok slabo da jutr ne bom šla na šiht, bom kr bolniško uzela [sm=zmeden.gif]- sm pa po drugi strani vesela da mi je slab, se tolažim s tem da je to dobr znak da se stvari razvijajo v pravo smer [sm=bravo.gif]

bo pa treba tut doma počas povedat, ampak bova počakala do pregleda, pol bojo pa babice najbolj vesele prvega vnučka oz. vnukinje!!

srečno vsem puncam, ostante pozitivne!

soncica8 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 19:24:37)

Sem kr mogla pogooglat keri je ta zloglasni gt3 [sm=smiley36.gif] Se vidi, da v teh stvareh še nisem najbolj podučena in domača.

Tudi moj noče pri ničemer prehitevat, včasih se mi zdi kot, da še sploh ni dojel ali ne vrjame. Tudi, ko je bil test pozitiven je bil skeptičen o barvah, intenzivnosti črtic in ne vem še čem vse [sm=smiley1.gif] Mislim, da je v lekarni zapravil več za teste nosečnosti kot marsikatera ženska, vsak dan je prinesel drugega hehe [sm=smiley36.gif] Ko je videl slikico UZ-ja se je popolnoma raznežil, da pa zgleda le bo ati.

Jaz sem tako zelo vesela, kar vse bi kupila in celemu svetu povedala veselo novico, ampak me je tako strah razočaranja. Nočem prehitevat, po drugi strani pa nočem bit pesimistična in skeptična, kaj pa če iz tega ne bo nič.

Glede tega kdaj povedat, mami tako nisem mogla skrivat, ker me je takoj ugotovila. Ostalim pa nisem želele povedat do nuhalne. Ampak moj kot moj je povedal svojima, ker baje ni moral bit tiho. Jezna sem bila na njega kot ris. Tako da sem pol tudi jaz še povedala očetu, da ne bi bil užaljen, da je izvedel zadnji, ko so pa vsi že vedeli. Za vse bo to prvi vnuk in vsi so zelo veseli, so že morali imeti vsi 4 skupaj mini zabavo [sm=smiley1.gif]. Bognedaj, da bi se kaj zgodilo, ampak kaj če se? Predvsem za to me jezi, da ni moral biti tiho še vsaj malo.

pikapolonica19 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 20:04:14)

Živjo,

še ena med vami :)). Lepo bi vas prosila, če mi lahko katera izračuna koliko tednov in dni sem noseča. Prvi dan zadnje M je bil 9.9.2014. Sama sem si preračunala na otrocarije.net, da sem noseča 7 tednov in 4 dni.
V to nisem sigurna, saj ko sem brala nekatere forume ene pravijo da izračun tam ni pravi. Drugače se počutim super, danes mi je bilo prvič malo slabo, ampak le za kratek čas. Drugače pa prav tako napete prsi in
rahle bolečine v spodnjem delu trebuha (vsake 2 dni). Vsem vam želim čim bolj prijetno in veselo nosečnost.

Dgirl -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 20:49:20)

Tako Js sm iz še enega pregleda. Tokrat pri svojem ginekologu. Sem šele v petem tednu in sem imela že dva pregleda. Krvavitev se je sicer ustavila. Izcedek pa imam že tretji dan. Pravi da dokler je rjava kri je ok. Naslednji pregled bo pa v osmem tednu.

Kako ste ostale s krvavitvijo? Se vam je ustavila? Ancy sm vprašala za Hematom pa je rekel da ga nimam. Ne vem od kje krvavitev[sm=zmeden.gif]. O da preživim do 8. Tedna bom tok vesela. Aja se to a ste ve k imate krvavitev na bolniški? ?

Drgac pa js tut nism se pri imenih vozičkih itd. Js samo molim da se tokrat obdrzi.

Aja ena je spraševala če sem dobila kaj za podporo. Ja sem Dabroston. Upam da pomaga. [sm=smiley27.gif]

ancy69 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 20:49:39)

Pikapolonica na pamet se mi zdi da si prav izracunala. Kdaj imas pregled? Tam bos izvedela 100% :)

Punce a je se katera s trebuhom za 5m? :) jaz imam tak trebuh da se ne da vec skriti. Hlac svojih ne dam vec gor. Ok, sej pravjo da se druga in nadaljna nosecnost prej pozna...ampak jaz mam res ze trebuh. Ne morem vec skrit.

pikapolonica19 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 21:05:10)

Prvi pregled imam sele 17.11. Torej to pomeni, da sem v 8. tednu ane?
Hvala za tvoj odgovor, sem cisto nova v tem :) Z veseljem vas berem :)
-

pikapolonica19 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 21:20:10)

Meni se tudi trebuscek malo pozna, ampak samo zato ker sem
napihnjena :)) se mi tudi zdi da sem se malo ze zredila , ker jem
nonstop :))

p3traa -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 21:23:03)

Jaz imam še kar ta izcedek, ki me po novem spremelja že vsak dan ... včasih rjav, včasih rdeča sled, včasih roza. Skušam ostat pozitivna, ampak je vedno težje ... in sedaj, ko kličem okoli za samoplačniški pregled oz. druge ginekologe so za nameček vsi na dopustih. Očitno bom morala vzdržati še teh nekaj dni do mojega pregleda, pa bo kar bo ... Grozaaaaaa [sm=smiley13.gif]

ancy69 tudi jaz imam že precej velik trebuh, že malce skrivam. Upam, da bo v bodoče še samo rasel [sm=bravo.gif]

Pikapolonica19 meni je zelo všečen tale koledar http://www.babymed.com/pregnancy-calendar-and-calculator-week-by-week?pc_calendar_type=Weekly%20Count%20Calendar&pc_event=Last%20Menstrual%20Period%20%28LMP%29&pc_event_date=1409544000&pc_lmp_cl=28&pc_ud_week=5&pc_ud_day%3D=0&pc_ivf_day%3D=1 imaš pripisane tedne in dneve, pa še nekatere prelomnice ... Drugače pa imaš na tej strani kar nekaj koristnih in uporabnih koledarčkov - odvisno od tega, kaj te zanima.

SemSonce -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 21:29:19)

Čau pipe.

Da poročal kako je bilo na prvem pregledu. Ker sem sele prvi dan 7 tedna me je ginekologinja prijazno opozorila da verjetno ne bo videti nič, samo zadebeljena sluznica. Nonpa se je motila, videl se je plodek, velik 4mm. Že zaradi tega sem se kr solzila ampak me je mali presenetil se z utripom, je blo na uz jasno videti kako mu bije srcek[sm=bravo.gif]

Se zdej ne morem verjet in počasi dojemam da v meni res raste malo bitje. Komaj cakam da ga spet vidim.

pikapolonica19 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 21:36:48)

P3traa hvala za odgovor, tam pa mi izracuna 6 tednov :) no najbolje
da pocakam do pregleda, ampak do 17. Novembra je se tako dalec. Ali
ni to malo pozno za prvi pregled?
Upam da se bomo vse pocutle cim boljse :)

p3traa -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 21:44:43)

pikapolonica ... točno 7 tednov in 0 dni ti izračuna, sem izračunala zate;) Vpiši noter 9.9. in klikni izračunaj, nato pa poglej pod 27.10.

Je pa tukaj še boljši koledar z vsemi podrobnostmi kaj se iz dneva v dan dogaja z našimi pikicami http://www.babymed.com/tools/pregnancy-calendar
Tukaj pa je potrebno vpisati predviden datum poroda ...

pikapolonica19 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 22:17:12)

P3traa se enkrat hvala, sem tudi sama se enkrat poracunala pa dobila isti rezultat kot ti :) Kako dalec si pa ti? :)

p3traa -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 22:36:08)

natanko 1 teden pred tabo ... točno 8 tednov in 0 dni [sm=smiley1.gif]

happy_bump -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 0:06:55)

Jaz sem pa po mojih izračunih danes 8 tednov pa en dan tako da bomo skupaj čakale na [sm=rozacrtici.gif] p3tra [sm=bravo.gif]

Jooooj jaz imam tudi UZ šele čez en teden, ga pa čakam že skoraj 3 tedne in se mi zdi da gre takoooo počasi [sm=smiley19.gif] komaj čakam da vidim mojo prvo pikico [sm=bravo.gif]

Glede imen pa sva se tut midva že večkrat pogovarjala sam Js kr ne najdem imena ki bi mo bilo všeč in bi imelo močan pomen [sm=smiley36.gif] ampak bomo že saj je še čas [sm=smiley36.gif]

Glede vseh, ki imate težave z izcedki pa verjamem da bo vse super in da bomo junija vse skupaj vozickale [sm=bravo.gif] držim pesti! [sm=smiley31.gif]

happy_bump -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 0:07:57)

Na [sm=duda.gif] in ne na [sm=rozacrtici.gif]

[sm=smiley36.gif]

sunprincess -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 7:18:21)

SemSonce, super za srčka...sem ful vesela zate [sm=bravo.gif] Verjamem,da si si kar malo oddahnila... hmm...to pomeni,da ga bom mogoče drug teden tudi jaz že videla [sm=smiley1.gif]

P3tra, hvala za link....Po moje bom vsako jutri najprej šla pogledat kaj se danes dogaja z malim fižolčkom [sm=smiley27.gif]

Kako ste ostale? Upam,da vas slabosti ne mučijo preveč...Držim pesti,da se vam ti zoprni izcedki končno umirijo...

biba88 -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 8:28:13)

punce kako pridno pišete!!!![sm=bravo.gif]
najprej hvala za povezave so ful super
ANCY jest mam tu trebuh že tok velik [sm=smiley13.gif] domači me vsi v trebuh gledajo.....nč ne povem do pregleda pol bom pa že itak kit...
SEMSONCE[sm=bravo.gif] za srček!
PET3A, DGIRL držim pesti da se izcedki nehajo ....PA KAJ JE S TEMI IZCEDKI ZAKAJ NAS MORA TELO TKOLE STRAŠITE KO PA SE ŽELIMO V MIRU VESELIT[sm=hudicek1.gif]
GRANCREALE upam da se pikica samo malo heca...in bo vse ok...koliko pa zamuja v rasti...
VSEM KI TREPETATE ZA SVOJE PIKICE POŠILJAM POZITIVNE MISLI IN[sm=pikapoka1.gif]
[sm=pikapoka1.gif]
[sm=pikapoka1.gif]

Jaz sem ok mam velik trebuh apetit za vola pojest pa joške me bolijo.....sem pa še zmeri euforična in hodim kot zasanjana ... ko pa sem sama pa svoj bušek pocrkljam[sm=smiley36.gif]
jest komaj zapnem svoje hlače in majce mi čez bušeka lezejo...grem danes po kako večjo majico....

PRIZNAM jest sem si naročila dvoje rabljene nosečniške hlače in tri tunike k mal skrijejo bauhek moj...v moj zagovor pa sej svojih skoraj ne zapnem več [sm=jezicek.gif]

PozitivnaEnergija -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 10:38:29)

Živjo Punce,

Koliko nas je že, pa kako pridno pišete ;) Da še jaz malo javim, sem imela par dni bolniške, ker me je ujel en zoprn prehlad, ki se kar noče pozdravit. po enem tednu imam še kar zamašen nos in nič ne spim ponoči, da pa ne pozabim da sem [sm=nosecka.gif] mi je pa že tri dni slabo pa spet ni, pa spet mal je ;) Ponavadi ko je želodček malo bolj prazen, tako da tudi non stop neki žvečim ;)

Upam da se vse z izcedki dobro pocajta, jaz tudi vsak dan z grozo gledam v papir ko grem na wc. Čeprov imam občutek da se je tokrat fino ugnezdil ;) ker me joški non stop bolijo pa sedaj še slabosti. Trebušček pa ja, proti večeru ni več ploh ;) tako da sem kar v malo večjih puloverjih v službi ;)

Tudi midva še nimava debat o vozičkih, imena imava že izbrana, še od prej, drugače pa enako moj čaka prvi pregled, se precej zadržano veseli, ker se je nazadnje nesrečno končalo. Upam da bo vse ok. aja mami me je pa itak pogruntala, neverjetne so tele naše mamice ;)

[sm=zz_wavespin.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif] Za srečo vsem ;)

ancy69 -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 11:32:40)

Ah midva sva domacim itak takoj povedala....ne vem zakaj bi jim skrivala, mi tako se lazje priskocijo na pomoc pri varstvu hcerkice. Sploh ker ne smem nic dvigovat pa to. Zdej pa tus ce bi skrivala nebi mogla vec, sem kot slon :) Pa prsi imam toliko vecje pa se fuuul opazi.
Povedala sem pac tistim ki so mi nazadnje pri ss stali ob strani in vem da bodo tiho.

PozitivnaEnergija -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 11:52:08)

Ma povedala sem samo parim dobrim kolegicam in mami, ampak ostalim pa vsaj do prvega pregleda ne, ker kot prvo mi ni bilo prijetno nazadnje razlagat kako in kaj se zgodilo, pa če vem kaj je bil vzrok itd. Njegovi starši so sicer fuul uvidevni bli pa razumevajoči, jih je pa kr prizadela novica, tako da pač jih bom prišparala tega občutka, ker sta mi kot druga starša. Verjamem, da bo tokrat vse ok, tako da se bojo lahko veselili z nama pač malo kasneje. Če pa ne moreš skrit, to je pa drugo pol ;) [sm=smiley36.gif]

sunprincess -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 12:23:00)

Jaz še nobemu nisem povedala....Sem precej visoka, moja prva nosečnost, tako da upam,da mi bo uspelo skriti do morfologije [sm=zmeden.gif] Razlog je pa ta, da so pri umetni oplodivi precej pogosti splavi okoli 20tega tedna, ker pri oploditvi ni naravne selekcije. In mislim,da bi lažje prenesla splav v zgodnjih tednih nosečnosti, kot kasneje..če bi pa že morala čez to,grem pa raje sama... Sploh,ker se slej ko prej nekdo zagovori, in vsi izvejo...res si želim,da bi mi uspelo [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>