RE: Junij 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

MorskaMivka -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 12:50:30)

Pozdravljene, punce.

Še ena junijka, če bo tokrat vse po sreči (do sedaj že 2 otročka in 2 SS), prvi pregled šele konec novembra...

Znaki standardni, trebušček že malo viden [sm=smiley1.gif]

Imen še nimamo. Opremo pa imamo večinoma že od prej, le par zadev bi morali nabavit - lupinico (Roemer Baby-Safe plus SHR II), voziček (Roemer B-Smart 4) in zgruntat oziroma prenovit ježke na pralnih plenicah [sm=smiley36.gif]

Vsem želim lep dan [sm=smiley1.gif]

sunprincess -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 12:53:29)

MorskaMivka, dobrodošla. Kdaj imaš rok?Mene še zanima katere pralne pleničke si imela in kako si bila zadovoljna

MorskaMivka -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 13:04:14)

Sunprincess, hvala [sm=smiley1.gif]

25.6. mi je naračunalo za rok, a trenutno še nič ne verjamem, smo se 2x že veselili, pa so se začeli izcedki in je bilo vsega konec.

Pleničke smo imeli pa od Racmana (katastrofa glede ježkov in elastik, po enem otroku je vse za menjat, prekrivne hlačke smo pa menjali tudi že vmes, a bi se tokrat lotila sama (oni to menjajo, a je predrago, pa vse jim moram itak vnaprej pripravit) ježke zamenjat na pritiskače in dodat elastike), BumGeniusa (še slabe od rac, ker je all in one in so začele spuščati v celoti po šivih) in GroVie (super za prvi dopust z bio razgradljivmi vložki (dragi za vsak dan), sicer nam kasneje pri 4 mesecih in več starosti tudi niso več dihtale, ne s temi, ne s pralnimi vložki). Očitno sta naša dva velika polulančka [sm=jezicek.gif]
Če ne bi imela rac že doma, bi šla pa na klasične tetra plenice in prekrivne hlačke, kar je najceneje, vnaprej zložit in pripravit moraš pa itak vsake.

PozitivnaEnergija -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 13:14:35)

Toook pozno...ojeeej to pa tut slučajno ni prijetno :( Te čist razumem. Jaz sem sicer tok vesela, da bi najraj vsem povedala, ampak se bom že nekako zadržala.

PozitivnaEnergija -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 13:21:07)

Morska Mivka dobrodošla, držim pesti tudi zate ;) [sm=bravo.gif] V tretje gre rado al kako že [sm=pikapoka1.gif]

MorskaMivka -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 13:35:44)

PozitivnaEnergija, hvala tudi tebi [sm=smiley1.gif] Moj tudi pravi, da gre v tretje rado [sm=smiley36.gif]

p3traa -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 13:58:03)

Sem si danes končno izborila svoj pregled in bila na ultrazvoku, ker se je krvavitev še okrepila.

Potrdila je, da je nosečnost v maternici, vidi se tudi GV, žal pa ne vidi niti ploda niti rumenjačka. Pravi, da je možno oboje - da sem zelo pozno zanosila ali pa da se pripravlja na ss. Dobila tablete dabroston in strogo mirovanje in s tem seveda mučno čakanje.
Po mojih izračunih bi naj bila danes v 8 tednu, na ultrazvoku pa pri GA piše OO, pri GS PA 1,60 cm. Podatkov ni želela kaj dosti komentirati, rekla, da nič ne upa napovedati, čeprav se mi je zdelo, da bolj namiguje v negativno kot pozitivno smer. Seveda sem povsem na tleh, ampak vseeno verjamem, da se vse zgodi z razlogom, že more biti tako.[sm=smiley19.gif]

Vseeno pa seveda razumljivo vprašanje - a ima morda katera podobno izkušnjo? Da se plod ni videl, čeprav bi se moral, a je bilo kasneje vse ok? Upanje pač umre zadnje ...

ancy69 -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 13:59:47)

MorskaMivka dobrodosla :) vesno vec nas je, super :) in upam da vse ostanemo skupaj in srecno docakamo junij :)
nas je kar nekaj ki smo ze imele ss...tokrat bo vse ok :)
jaz zelo neatrpno odstevam dneve do pregleda, se 13 dni :) danes grem v 10.teden...res gre hitro po eni strani. Prvo nosecnost se mi je tud do nuhalne vleklo kot eno leto :) po nuhalni sem se pa parkrat omrog obrnila pa sem sla rodit :)

jaz bi samo jedla, jedla in se enkrat jedla :) zadnji vikend pred pregledom moram imeti "dieto" in pazit kaj jem ker bodo testirali za nosecnisko sladkorno...pa se moram res merkat ker mi je prvo nosecnost po neumnem pokazalo malo prevec in potem moras se tja hodit na preglede...brezveze. me je ze strah zega vikenda, ker res skos jem nekaj...seveda samo tako "nezdravo" hrano :) pase mi.

ancy69 -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 14:19:51)

p3traa [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
joj kaj naj recem, vem kako se pocutis. Moja izkusnja s ss je taka, na prwglwdu je bil plod za teden dni manjsi kot bi moral biti, naslednji pregled pa ni bilo utripa. Ampak je mozno da je bila kriva tudi mocna viroza ki sem jo imela v tem casu.
seveda je mozno da si kasneje zanosila. Enim prestavijo pdp naprej enim nazaj. Ker itak nimamo vse na sresini ciklusa ovulacije.
Kdaj imas kontrolo? Imas Dabroston 3x dnevno? Upam da bo vse ok, drzim pesti in mislim nate. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

p3traa -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 14:26:26)

kontrolo imam čez 1 teden, dabroston pa kot si napisala - 3x na dan po 1 tableta ...

ancy69 -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 14:36:09)

Tako sem mela tudi jaz ja, 3x na dan, po enem tednu pa se 2x na dan do nadaljnega. Teden je bil rws dolg ko sem pregled cakala. Pa sedaj se krvavis? Je kaj rekla glede krvavitev? Zakaj?
upaj na najboljse in bodi pozitivna.

MorskaMivka -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 14:49:53)

P3traa, držim pesti zate! Pa naj se ti ta teden ne vleče preveč, čeprav vem, da je vsaka ura predolga...

MorskaMivka -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 14:52:13)

Ancy69, hvala [sm=smiley1.gif]

Izpod tvojih tipk v vesoljna ušesa [sm=smiley36.gif] Sem rekla, da tokrat ne gruntam nič, ne študiram nič, še testa nisem hotela več kot en teden delat, na, pa sem tu [sm=jezicek.gif]

Dgirl -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 15:07:48)

Morskamivka vem kako ti je[sm=smiley13.gif].

Kako pa je bilo s krvavitvami? Kdaj se je začelo? Je bla sveža kri?

Js Mam samo še izcedek stare Krvi. Vsakič gledam če je kj novega. Zivcna vojna. Mam Dabroston 2 tableti na dan. Samo Js sm šele peti teden. A te drugače kj boli ali pa krči grabijo?
Je res da je vsaka ženska zgodba zase.

Pri prejšnjem splavu mi je rast ploda zaostajala za en teden. Splav je bil v sedmem tednu. Po sveži krvavitvi[sm=smiley13.gif]

Ancy ti si že na varnem. V katerem tednu si imela ti krvavitev?

Ne vem zakaj moramo to prestajati[sm=smiley13.gif]

MorskaMivka -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 15:19:36)

Dgirl, obakrat se je začelo z rjavkastim izcedkom in nadaljevalo po ene treh dneh v kri in krče, ki so bili kar blizu popadkom. Prvič v 6, drugič v 8t. Prejšnja G mi ni dala nobenih tablet, zdajšnji pa tudi ne.
Sem pa že čez čas prvega SS, tako da mogoče malo upanja je [sm=smiley1.gif] Počutje pa normalno, kot vsakič do sedaj.

Držim pesti, da mirno prideš čez obdobje živčne vojne, vem pa, da ti ni lahko [sm=pikapoka1.gif]

Dgirl -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 15:26:26)

P3traa držim pesti da bo vse ok. Če bo še kaka krvavitev kr pjt do ginekologa. Al pa jo zamenji. To so pa tut mal čudni. Ta teden vem da se ti bo ful vlekel. Ampak Probi razmislat pozitivno. Čeprav je težko. More bit vse ok.

p3traa -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 15:47:37)

Anchy69 ... glede krvavitve ni nič komentirala, na splošno je bila preventivno raje tiho. Vsaj tako sem razumela njene skromne informacije, zato pa že sama 2 uri neumorno brskam po spletu, da vsaj vem pri čem sem in zakaj. Drugače pa je bil se krvavitev ni nehala - na pregledu sem tudi krvavela - čisto temno rjavo, pred tem pa na wc papirju čisto rdeča, sveža kri. Še vedno sicer ne v veliki količini, podobno kot takrat, ko dobim menstruacijo. Sedaj pa gre iz mene spet temnorjav gost izcedek, ampak predvidevam, da zaradi vag. ultrazvoka, ker si me je za kar nekaj časa privoščila in me z njim pregledala po dolgem in počez [sm=smiley36.gif]

dgirl ... gin., ki me je danes sprejela ni moja gin., pač pa edina, ki sem jo po neumornem dvodnevnem klicanju uspela priklicati na telefon. Prazniki, gneča - baje. Tako da sem ji zelo hvaležna, ker me je sploh sprejela in celo počakala, da sem prišla (ko sem klicala je namreč že zaključila z delom). Je pa bila pač skopa z informacijami, čeprav sem ji odkrito rekla, da sem tip človeka, ki rada ve kako in zakaj, pa četudi je negativno. Ampak je rekla, da mi noče vzeti upanja.

Vam pa hvala vsem za lepe želje in pozitivne misli. Srčno upam, da bodo kaj pripomogle k temu, da bom ostala srečka [sm=nosecka.gif]
Hvala punceeeeee!!! [sm=smiley27.gif]
[sm=smiley31.gif]

nanyka5 -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 17:10:34)

Pozdravljene nove nosečke :) Tudi jaz sem bila danes na pregledu zaradi bolečin. Bila naj bi točno 7. tednov noseča, ginekologinja mi je izmerila plodek velik za 6 tednov in 1 en, torej zaostaja za 6 dni... Dala mi je samo buscopan in rekla, da naj upajmo, da sem samo kasneje zanosila... Sicer plodek naj bi se lepo videl, srček naj bi utripal vendar me skrbi tale zastoj rasti... Je imela še kakšna podobno izkušnjo?

Grancereale -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 18:04:12)

Nanyka5 tudi pri meni plod zaostaja pri rasti. Moj G je bil sicer zelo redkobeseden jaz pa zaradi šoka tudi nisem nič spraševala. Moj plod je bil velik 0,98cm moral bi biti pa 1,5cm. Drugače je rekel da srček lepo bije in da se je lepo usedel v maternico, nisem pa dobila nobenih tablet. Čez 2 tedna imam spet pregled in upam na najboljše. Vem pa točni kdaj sem zanosila, ker sva se samo takrat pregrešila :) tako da vem da velikost nima povezave s kasnejšo zanositvijo.

Grancereale -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 18:07:54)

Je splih katera nosečka v tej temi ki nima nobenih problemov? Punce jaz za vse ki še čakate/mo kaj bo držim pesti!!

biba88 -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 19:09:15)

joj groza no...............samo težave[sm=smiley19.gif] DRŽIM PESTI ZA VSAKO POSEBEJ !!!!VSAKI POŠILJAM POZITIVNO ENERGIJO IN MOČNO MOČNO DRŽIM PESTI
DA BO VSE OK!!!!!! želim si da prav vse skupaj drugo leto vkorakamo v naš mesec junij!!!!!

[sm=pikapoka1.gif]
JAZ ŠE NIMAM IZCEDKA (RAZEN PROZORNEGA) ZAENKRAT....NITI KRČEV!!! PRI RASTI NE VEM NIČ IMAM PREGLED ŠELE V DEVETEM TEDNU 22DNI!!
[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]
ZA VSE

pikapolonica19 -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 19:35:12)

P3traa upam da bo vse ok, no pa saj mora biti! Samo razmisljaj pozitivno! Vem da je tezko. Naj ti cakanje hitro mine.
Jaz sem zaenkrat ok, imam prozoren izcedek, napihnjene prsi, pa vceraj in danes mi je 2krat postalo slabo. Pregled imam sele 17.11., zdi se mi zelo pozno. Takrat bom noseca 10t Od. Kaj v mislite?

Dgirl -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 19:50:55)

Pikapolonica če imaš ginekologa v lj je to čisto normalno da te naroči šele v desetem tednu. Tudi jaz sem bila jezna in sm jim rekla naj me prej naročijo. Pa mi je zabrusila da imajo pravico do 12 tedna[sm=zmeden.gif]. Meni se zdi da zato da se že prej izkljucijo splavi in ker se ne zavzemajo tok za paciente ker jih imajo preveč.

Mogoce naj nas to malo tolaži da je tok krvavitev ampak vseeno ne moremo kr vse splaviti. Mormo zdrzat do devetega tedna pa bo. Tudi ginekolog pravi da so krvavitve kr pogoste. Ni nujno da se slabo konca... moramo upati da bo vse ok.

pikapolonica19 -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 20:03:26)

Upam da bomo vse imele cim lepso nosecnost :)
Ja ginekologa imam v lj, in ze komaj cakam da imam pregled da vidim mojo pikico :)
Prav zaradi SS bi lahko bili pregledi bolj pogosti, vcasih so bolj cuvali mamice.
Dgirl kako dalec si ti?

Dgirl -> RE: Junij 2015 (28.10.2014 20:28:59)

Js sm Drgac sele peti teden. Ampak sem zaradi krvavitev imela že dva pregleda. Nasledni pregled imam v osmem tednu. Če pridem do tja. .

Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>