RE: Junij 2015 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Grancereale -> RE: Junij 2015 (26.10.2014 11:15:59)

Zmajcica kaj pa pomeni to potrdilo o slabem počutju? Te dajo na drugo delovno mesto ali imaš bolniško?
Sprašujem zato, ker mi je fuul slabo in res ne morem več delati s strankami, G bi mi dal pa bolniško edino če grem v bolnico. Enostavno ne vem več kaj naj naredim in se mi zdi da mi je zaradi stresa še huje.

wish87 -> RE: Junij 2015 (26.10.2014 11:18:05)

joooj, srečnica sunprincess...ne želi si, da bi ti bilo slabo, ker to je groznoooo [sm=smiley13.gif] Meni v prvi nosečnosti tut ni blo nič slabo, razen kak teden, 10 dni, ampak v primerjavi s tem, kar preživljam zdaj tisto sploh ni bla slabost. Vsaka nosečnost je drugačna in tut pri isti ženski ni dvakrat enako (sem živi dokaz). A kakšne druge nosečniške znake pa imaš? npr.: napete, boleče prsi, utrujenost, nihanje razpoloženja,...? Čeprou jst v prvi N tut nisem bla nič utrujena, zdej bi pa cele dneve samo spalaaa in takoj se utrudim.

*zmajčica* dobrodošla [sm=bravo.gif] Jst mam tut doma navihanega dvoletnika [sm=smiley1.gif] kdaj ste dopolnili dve leti?

soncica8 -> RE: Junij 2015 (26.10.2014 13:29:25)

Živjo. Zopet se malo javim. Tokrat z ne preveč veselimi novicami [sm=smiley19.gif] Tudi mene je doletel rjavkast izcedek. Ne moram niti vrjet, da nas je toliko z izedki in krvavitvami. Zelo me skrbi. Sicer se mi je že v petek zdelo, da je bil mogoče na spodnjicah opazit nek temnejši izcedek, ampak nisem bila prepričana če ja ali ne, tudi če je bilo je bilo res komaj opazno. Včeraj zvečer pa je bilo tega na papirjo kr veliko. Sicer ni sveža krvavitev, je res svetlo rjav izcedek, obarvan beli tok in tu in tam kakšen večji kompaktnejši košček ''bele sluzi''. Danes do zdaj ni bilo še ničesar, ampak se mi zdi, da se zoper pojavlja. Tolažim se, da je to mogoče od pregleda v četrtek, ali od rahlega vnetja, ki sem ga imela. Je pa res, da bi najbrž glede na datum ravno v teh dneh najverjetneje dobila mensturacijo, če ne bi bila noseča, mogoče je kaj okoli tega. Upam, da ni kaj hujšega. Na urgenco sicer včeraj nisem šla, ker podporo nosečnosti že tako imam Dabroston. Nisem vedela ali sploh lahko kaj naredijo. Zelo težko ocenim, če imam zdaj kake posebne bolečine, špikanje, ker se mi tako zdi, da me vse bolj boli odkar sem opazla izcedek. Je pa res, če pomislim, da čutim večjo napetost v predelu jajčnikov. Kakšne krče ste imele, če je prišlo do SS? So bili to močni krči ali blažji toliko, da ste jih čutile?

Dgirl -> RE: Junij 2015 (26.10.2014 13:56:23)

Soncica če nimaš sveže krvi je zaenkrat vse ok. Mene tudi boli vse spodi. Js res srčno upam da bo vse ok za vse nas. Če boš dobila močnejšo krvavitev in to svežo pa pjt na urgenco. Ker prejsnic ko sem imela splav mi je rekla da bomo videli naslednji dan ali se bo obdržal. Ampak takrat je res bil teklo iz mene. Ne samo izcedek. Danes itak samo ležim ker mi je slabo za znort. Jem nič. Pijem tudi ne. Ko sem šla na wc je bil pa potem spet izcedek. Rjav. Kar me ne skrbi. Če je pa sveže je pa rizično.

p3traa -> RE: Junij 2015 (26.10.2014 14:29:06)

da nas vse malo potolažim ... bojda se nekje od 6 - 8 tedna čisti maternica (karkoli pač to pomeni) in se pri bolj občutljivih to lahko kaže tudi z blago krvavitvijo oz. izcedki ... jaz se že nekaj časa sedaj ubadam z glivičnim vnetjem (grrrrr), pa bo verjetno to tudi pripomoglo k izcedkom.
A še ima morda katera od kar je noseča težave z vnetji?

p3traa -> RE: Junij 2015 (26.10.2014 14:31:51)

Moram pa se vam vsem najlepše zahvaliti, ker tako nesebično delite informacije in nasvete in je zaradi vas vsaj moja nosečnost precej bolj umirjena in pozitivno naravnana.

Že zaradi vas sem vesela, da sem v junijkah [sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif] hehe ... resnično upam, da bomo ostale vse skupaj!

Dgirl -> RE: Junij 2015 (26.10.2014 14:49:07)

P3traa hvala za te besede. Tudi meni je lažje da se tukaj izpovem. In potem sem vsaj malo pomirjena. Pravijo da če prideš do 9. Tedna si tako rekoč na konju. Meni se veliko manjka. Upam da imaš prav da se maternica čisti[sm=smiley1.gif]

soncica8 -> RE: Junij 2015 (26.10.2014 14:53:35)

Dgirl to me tolaži, da vsaj ni sveža krvavitev. Upam, da izcedek čimprej izgine. Je pa res skoraj neverjetno, da nas skoraj vse mučijo raznorazni izcedki.

p3traa tudi jaz sem imela vnetje, sicer se mi je zdelo, da je to že bilo OK, vsaj opazit ni bilo več kaj posebaj izcedka ali kakšnih težav, sem pa kljub temu dobila za vsak slučaj vagisan. Mogoče je tudi moj izedek povezan z vnetjem. Ampak glede na to, da pred tem več ni bilo nobenega izcedka in zdaj kr rjav ravno ne vrjamem, da je od vnetja, se pa s tem malo tolažim, da je povezano :)

Komaj čakam, da mine še teh nekaj tednov in upam, da bom lažje zadihala. Čeprav pa vrjetno kasneje razmišljaš o drugih težavah, ki se lahko pojavijo.

ancy69 -> RE: Junij 2015 (26.10.2014 18:49:17)

Dgirl a ni tko da ko do 12.tedna prides si na konju?

drugace pa res te krvavitve...koliko je tega...najbolje je da ni sveza kri...ampak tudi sveza ne pomeni vedno najslabse. Je lih ena kolegica sveze krvavela kar nekaj casa skupaj...ni delala panike pac cakala na nuhalno...in je tam zvedla da je to od tega ker nizko nosi in naj pazi pri fizicnih aktivnostih in spolnih odnosi. Drugace vse ok. Tko da je treba vesno se it pokazat pa je.

Jaz po mojih izracunih v petek zakljucim 9t po pdp pa ze jitri zadnji dan devetega tedna. Gre kar hitro.

Dgirl -> RE: Junij 2015 (26.10.2014 19:44:59)

Vids ancy ti bos že kmalu čez rizično obdobje. Js imam še ceu mesec[sm=smiley13.gif].

V enajstem se zlo težko kaj bad zgodi. Najbl rizično je 5-8. Teden. Takrat je ful ss. Upam da bo nam to prizaneseno. Joj[sm=zmeden.gif].

soncica8 -> RE: Junij 2015 (26.10.2014 20:14:17)

Tudi moja ginekologinja je rekla, da je do 12.ega tedna vse jasno. Da do takrat smo pač malo bolj na trnih. Čeprav sem zasledila, da nekatere rečejo, da po 10. je ''''tahujše'''' mimo in da recimo v primeru, da so ble kakšne krvavitve in imaš podporo nosečnosti, da naj v 11. tednu več ne bi imela posebne funkcije in bi lahko prenehale z jemanjem.

Dgirl jaz sem tvojih besed zelo vesela, če je tako. Tudi sama sem v 9. tednu, tako da pol naj še mine teh nekaj dni [sm=smiley1.gif] Čeprav bom pol sigurno odštevala naj čimprej mine do 12., potem najbrž do morfologije, itd.. [sm=smiley36.gif]

Prišel je večer in zopet izcedek [sm=smiley13.gif] Sicer ga je danes blo res minimalno proti včeraj. Zanimivo pa je, da je samo zvečer, čez dan pa niti sledu. Včeraj sem pomisla, da mogoče od kakšnega napora, ker sem v petek bila res aktivna, včeraj skoraj nič, danes pa popolnoma nič, celi dan ležala, še kuhala nisem, samo jedla [sm=smiley36.gif] Tako da najbrž večer nima nič z aktivnostjo čez dan.

Je mogoče že katera, ki je imela prvi pregled in je med prvimi v juniju se naročila na nuhalno svetlino? Ne vem koliko prej je dobro poklicat, da nisi prepozen in so zasedeni termini. Jaz sem na pregledu poleg materinske in celega kupčka napotnic dobila tudi letake s številkami in ''''izvajalci'''' ampak se še nisem naročila.

ancy69 -> RE: Junij 2015 (26.10.2014 20:36:24)

Jaz sem se prvic na nuhalno kar kmalu prijavila....ene 4 tedne prej sigurno. Zdej se pa sploh ne bom ker jo naredi moja g...sicer nima locence ampak ce je kakrsnokoli odstopanje te potem poslje dalje.
A ti imas ze materinsko? Super. Jaz jo verjetno dobim cez 2t ko imam posvetovalnico.

soncica8 -> RE: Junij 2015 (26.10.2014 20:47:44)

Ancy pri nas naročijo prvi pregled v 8. tednu in takrat, če je vse OK dobiš materinsko in vse stvari. Tudi moja bi si za sebe naj naredila nuhalno, če je katera nima in tudi nima lience. To je moja prva nosečnost, mogoče sem zato še malo bolj panična [sm=smiley36.gif] Tako, da sma se odločila, da grem na nuhalno, da boma bolj pomirjena.

SemSonce -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 8:13:54)

Pozdravljrne srečke nosečke.

Pridružujem se vam še ena IVF-jevka. Sem 1 dan 7 tedna in še vedno ne morem verjet, da bom kmalu mamica. To je moja prva nosečnost in je vse tako novo, ampak seveda v pozitivnem smislu. Sem pripravljena potrpeto vse slabosti, bolečine in druge manj prijetne cvetke, samo da bo z malo pikico vse tipi topi.

Mi je pa super tale skupinica in verjetno se bom na vas, ki ste že mamice obrnila z marsikaterim vprašanjem, ki bo zame čisto na mestu, vam se bo pa mogočee zdel smešn:)

Danes imam pri svoji osebni ginekologinji že prvi pregled in upam, da bo še kej videt mojo pikico. Držite pesti.

ep pozdrav vsem in upam, da nas bo junija čim več vozičkalo[sm=bravo.gif]

[sm=bravo.gif]

biba88 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 8:27:20)

ŽIVIJO PUNCE! Jaz sem preživela ful fajn vikend...v soboto sem dokončala dvonadstropno torto ki je super uspela[sm=bravo.gif]
v nedeljo mamo pa kot vsako nedeljo izlet ...tokrat smo šli na krvavec hodit ampak je bla megla[sm=zmeden.gif] no kljub vsemu je blo zakon!

IZCEDKI jooj kaj je s temi izcedki....[sm=smiley13.gif].....zakaj se to dogaja mamicam in pol je itak človk čist iz sebe.....VSEM KI SE POJAVLJA KRI ALI KAR KOLI ŽELIM DA ČIM PREJ VSE IZGINE IN DA
LAHKO ZAČNETE UŽIVAT NOSEČNOST!!!! ZA VSE[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

SIMPTOMI N jaz jih nimam že ene par dni razen boleče bradavice...mam napihnjen trebuh....ostalo pa nič[sm=zmeden.gif]...aja pa grozen apetit?! kako ga naj brzdam ...pojedla bi vse....[sm=smiley19.gif]
semsonce dobrodošla!!!!!1[sm=bravo.gif]
PREGLED do mojega pregleda je še 23dni !!!!! bom v devetem tednu....včeraj sem stopila v 6 teden (vsaj tako piše na iskreni.net)

SemSonce -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 9:13:35)

Jaz pa danes v 7 teden, je tako lepo ko sem dobila mail; Cestitamo, ste v 7 tednu nosečnosti[sm=smiley1.gif].

Počutje je kr Ok, malo slabosti čez cel dan, vsake toliko časa kaki krči, boleče prsi oziroma bolj bradavice. Lustov po neki hrani se nimam, povečanega apetita tudi se ne. Mal so verjetno za to krivi tudi zivcki glede današnjega pregleda.

ancy69 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 9:20:21)

biba88 s kje pa si? Sprasujem ker si napisala da ste sli na krvavec :)

biba88 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 9:54:31)

ancy sem iz okolice kamnika...iz pod kamniških planin[sm=smiley36.gif] lepi kraji[sm=jezicek.gif]

*zmajčica* -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 10:40:59)

Grancereale to potrdilo ma tudi moja gin na novo. Pač gor piše ta pa ta osba je v tem pa tem mesecu nosečnosti...Prosimo da upoštevate ta pa ta člen..., ki varuje nosečnice, mlade mamice in doječe matere...nekaj takega. sem se pa pač prej z šefom dogovorila da pač delam ko se dobro počutim, ko se pa pač ne ga paobvestim... Itak sem mela pa pogodbodo 25. 10. in trenutno ne delam več. :/
wish87 dopolnili smo 2 leti 8.10. [sm=smiley36.gif] pa vi?

Kako ste kaj drugače? A že kaj izbirate vozičke, imena, sobice?? [sm=zmeden.gif]

sunprincess -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 10:49:58)

jaz sem ok..se ne počutim čisto nič nosečo [sm=zmeden.gif] Imen za punčko je veliiko, za fantka bo bolj problem [sm=smiley13.gif] Voziček bom pa začela izbirat šele, ko bom videla, ali je en ali dva srčka (sem imela vstavljena dva zarodka)... Pa ostale? Baje teh devet mesecev mine 1,2,3, samo meni se že teh prvih 14 dni do UZ vleče bolj, kot prej eno leto [sm=smiley1.gif]

biba88 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 10:58:44)

uf se že o imenih pogovarjate!!! kjut midva mava za fanta lovro (zbrano že dve leti) za punco bo pa verjetno sara ampak to je izbira od mojga jest se pa ponavadi strinjam z njim.....hahahha
voziček in vso opremo imam doma...pri nas ne bo treba nič kupit :)[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] seveda kako malenkost po pregledu če bo vse ok....

SemSonce -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 12:24:05)

Oooo jaz imam tudi že vse izbrano, voziček gt3, sobico, barvo za sobico in stenske nalepke. Sem že naredila tudi cel spisek vseh stvari, ki jih bom potrebovala za malega. Pa imeni mava ze tudi, za punčko in fantka. Se kr prehitevam in upam da bo šlo vse tako kot mora, začenši z današnjim pregledom.

soncica8 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 13:29:54)

SemSone dobrodošla :)

Nas je vedno več in tudi pridno smo aktivne v naši temi. Se strani kr nabirajo [sm=smiley1.gif] Če je pa tako fajn, ko imaš kje nekoga, ko lahko malo pojamraš in te razume [sm=jezicek.gif]

Midva imava ime za punčko že kr nekaj časa (kr težko vrjamem, da sma si prišla skupaj [sm=jezicek.gif]), za fantka pa ne pridema do enega imena, ki bi bil obema vsaj približno všeč in da je bog, še zna bit zanimivo [sm=jezicek.gif]. Hvala bogu, da moj prej popusti kot jaz [sm=smiley36.gif].

Vozičke sicer pogledam tu pa tam, malo sem že raziskovala, ampak še nisem nič odločena, nobenega nimam izbranega, nočem prehitevat. Midva bova dejansko rabila vse, ker nič nimava. Sem prevelika radovednica in neučakanka tako, da upam da se čimprej pokaže kdo se nama bo pridružil in da se ne bo kje skrival/skrivala [sm=smiley1.gif] Upam, da ne bom rabila kupovati vseh stvari v nevtralnih barvah in motivih, ker so vse stvari tak luškane, da bi se težko uprla kakšnim lepim metuljčkom in rožicam ali pa dinozavram in avtomobilčkom [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ancy69 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 13:43:02)

Midva pa imava ime za fantka za puncko pa ne :) ampak samo zato ker sva imela prvic oba izbrana in je bla puncka..za fantka pa ostane ker nama je se kar vsec :)
kar se tice nakupovanja...ce bo puncka z oblekicam ne bo panike, za fantka nimam nic.
Vozicek imam na podstresju ampak ga bom prodala in imela gt3 :) ker je zakon voz.

biba88 -> RE: Junij 2015 (27.10.2014 13:57:05)

DOJENČKOVE STVARI ko sem bla prvič noseča sem mela že vse zbrano do 3 meseca[sm=smiley36.gif]......zdaj mam pa že toliko stvari...stanovanje je ratalo premalo za vso kramo
jest se res ne morem kontrolirat ob kakih ful luštnih dojenčkovih stvareh hihihi...bom pa za pikico zagotovo kupla boba baby wrap sling[sm=smiley36.gif]
mislim da tega še nimam zgleda FUL PRAKTIČNO HIHIHI[sm=smiley36.gif]
midva pa stanovanje prenavljava...obup skos mam vse zmetano pa podn nama dela težave ni raven ...pa pejt v rit ...tok sem jezna kt ne morem pospravt normalno..pa sej bo kmalu bolše [sm=smiley36.gif]
a boste in kako boste domačim povedale da ste[sm=nosecka.gif]...jaz ne bom nič govorila...pri nas bo glavna moja hčerka ji bom po nuhalni ali pa tam nekje povedala ..pa majčko z napisom starejša sestra ji bom kupla[sm=smiley36.gif]
prvič ko sem povedala za[sm=nosecka.gif] sem dobla grajo od tašče...[sm=zmeden.gif][sm=smiley19.gif] bolj da se ne spominjam tko da njej pa tut nič ne bom rekla[sm=hudicek1.gif] sej bo sama vidla čez en mesec dva ko bom ratala KIT[sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>