|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
17.12.2014 10:19:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu soncek87)
  Neposredna povezava do sporočila: 801
   RE: Aprilčice 2015
18.12.2014 9:37:52   
**slončica**
soncek87 pdp imam 6.aprilauser posted image
Kaj pa ti?

(odgovor članu soncek87)
Neposredna povezava do sporočila: 802
18.12.2014 9:38:24   
petrca888
živjo nosečke,

za rojstni dan sem dobila darilni bon, in sicer vadbo za nosečnice za en mesec z vpisnino v Sunny Studiu.
naj bi bilo super, ampak mene te vodene vadbe ne pritegnejo, zato bi rada prodala naprej.
če katero zanima, naj mi piše na zs.

luštkan dan vam želim!

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 803
18.12.2014 14:18:11   
Tara9
Ola aprilčice, kako smo?

Vidim, da ste se o porodnišnicah menile. Jaz sem iz okolice Ljubljane, tako da bom kar tukaj rodila. Se pa nočem na zalogo nič sekirat glede osebja in vsega, sem si kar zamislila, da bo vse tipi topi in tako mora bit user posted image  user posted image . Vem pa da imajo punce takšne in drugačne izkušnje, mah naše bodo same lepe user posted image .

Ste že šle na test za sladkorno, oziroma vam je G kaj rekla, da boste šle? Mene ni nič poslala, naslednji pregled imam šele v 27. tednu, baje se ta test opravlja v 24. Bomo videli naslednjič kako pa kaj.

Kako ste pa kaj z železom oziroma hemoglobinom? Jaz se bližam spodnji meji 110, za zdaj nimam nič dodatkov predpisanih, ne vem pa kako bo do naslednjega laboratorijskega pregleda.

Bodite lepo

(odgovor članu petrca888)
Neposredna povezava do sporočila: 804
18.12.2014 20:03:10   
Lucka9
En lep pozdrav...

Moj pregled je v ponedeljek, do sedaj nisem imela nobenih težav edino glivice (vaginalne) me matrajo... jih imam pa znova nimam... in zaradi tega imam tudi občutljivo nožnico tako, da sex odpade ker potem rahlo zakrvavi :(.

Za sladkorno nisem še bila na pregledu, je pa res da bom v 24 tedenu naslednji teden, tako, da možno, da ga bom imela sedaj.

Porodnišnica... grem v Postojno... tako sem se odločila... kar bo pač bo. vrjamem,da bo vse super in gladko potekalo in bomo s piko-poko hitro doma :D..

Mi pa kakšen dan vse tako natiska na mehur, da je groza. in takrat bi preležala celiii daaann... resnično :/.

Kako ste kaj s taščami? se razumete? Kaj pa brati, sestrami?

Jaz in moja sestra se, odkar ima ona sinčka (1leto), razuemva super in sedaj vedno bolje :D. z mojimi doma se super razumemo, njegovi so oa zgodba zase.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 805
19.12.2014 11:07:26   
pisanmetulj
Jaz bom najverjetneje šla v porodnišnico Šempeter pri Gorici, razmišljala pa sem tudi o Postojni. Pri tej me moti to, da če je z otročkom kaj narobe, ga peljejo v Ljubljano, medtem ko mama ostane v Postojni. Ste se odločile za naravni porod ali epiduralno?

Naslednji pregled imam 6.1. Takrat moram bit tešč, ker mi bodo vzeli kri za sladkorno, toksoplazmozo, hemoglobin, ne vem ali še za kaj. Kri so mi vzeli samo enkrat na začetku, takrat je bil hemoglobin ok, potem pa nič več, tako da ne vem, kako je z njim.

Tara9 midva greva v šolo za starše v februarju. Pri nas traja to cel mesec. Pri vas traja manj?

(odgovor članu Lucka9)
Neposredna povezava do sporočila: 806
19.12.2014 11:16:48   
Tara9
Pisanmetulj pri nas šola traja 3 dni user posted image . Sicer mislim da v Ljubljani nekaj dlje, ampak bom šla izven Ljubljane. Se težko z dragim uskladva, 3 dni bova nekako sfolgala. Si se že prijavila? Ne vem koliko prej se je treba, bom po novem letu poklicala.

Kri sem jaz do zdaj 2x dajala, prvič je bil hemoglobin ok, zdaj pa pada user posted image , ampak za zdaj sem brez dodatkov, bomo videli.

Kdaj pa kaj s porodniškimi nastopite? Jaz sem si zračunala, da sem z dopustom vred, od približbo 20. 2. doma.

(odgovor članu pisanmetulj)
Neposredna povezava do sporočila: 807
19.12.2014 13:21:50   
soncek87
hiiihhi... jaz pa 5.4 :D sam newm zakaj mam tak obcutek da bo nas kr marcevski :D zanimivo :DD kaj pol se bos v nm preselila? al okolica...

(odgovor članu **slončica**)
Neposredna povezava do sporočila: 808
19.12.2014 13:29:19   
soncek87
ewo da se jaz se malo javim.. v ponedeljek sem bila na sladkornem testu.. in top cel dopoldan.. 3x so mi vzeli kri, vmes sem mogla spit nevem kolko tistga cukra.. kot sem zasledila pri nekaterih je bila dovoljena limona.. meni o tem niti malo niso rekli.. in je blo kr groza.. najprej niti ne pol cez cas na tesce pit ta sladkor.. fujj... ze men se je obracal kaj sele malemu. :D se pa res zavleče in je totalen dolgcajt ker moras eno uro čakat na ponovni odvzem.. ampak konc koncev je blo vse ok.. malo me je bilo strah zard tega da bi ga slucajno mela previskozga ceprav so mi vsi govoril da se nimam za kaj sekirat..:D in res je :DD imam samo malo znizan zelezo.. kar je pa menda cist normalno.. tk da vsake tolko vzamem te tablete.. in bo vse ok.. januarja mam pa spet te preiskave ker me morjo pa za toksoplazmozo cept.. in upam da je to pa pol zadnje.. vsaj tokrat je moj reku da bo sel zmenoj k je vidu kuk casa sm bla tam :)) vsaj neki dobrga :)

drugače pa lepo rastemo.. vsake tolko me tišči spodaj.. ampak se kr lepo se premikava.. kar me najbolj zmoti to nočno vstajanje za wc.. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu soncek87)
Neposredna povezava do sporočila: 809
19.12.2014 18:56:35   
pisanmetulj
Tara9 nisem se še prijavila. Se bom enkrat začetek januarja. Imamo pa elektronsko prijavljanje.

Za merjenje sladkorja moraš bit tolko časa tešč z izjemo tistega cukra? Ojoj, meni bo glasno krulil želodec, pa upam, da mi ne bo slabo naredilo user posted image .

(odgovor članu soncek87)
Neposredna povezava do sporočila: 810
19.12.2014 19:16:42   
April2015
Pozdravljene,
vidim da se je debata kar razvnela. Super, me veseli.
Tudi midva sva dosedaj naročila voziček (http://www.lux4kids.si/otroski-vozicek-q7), sem ga sprobala in tudi po besedah prodajalke je res dober model za takšen denar (ne misliva pretiravat ). Sva pa sredi velike prenove hiše, tako da še kaj več za princesko nimamo (malo manj je prostora trenutno). Upam, da uspeva do sredine januarja uredit hišo, potem pa počasi nabaviti stvari. Veliko oblačil dobim od drugih, tako da glede tega ne mislim pretiravat, itak ti sončki hitro rastejo. Nekaj za dušo pa sigurno pade. user posted image
Moja morfologija je trajala skoraj 45 minut, in je vse ok. Tudi jaz sem mislila da mi bo meril maternični vrat, ampak ni bilo nič. Naslednjič ko prideva pa moreva prinest USB ključek, da mi naloži gor 3d in 4d posnetek naše puuupe. Na 3d slikici pa očitno samo jaz vidim obrazek, ker ostali vsi govorijo da je samo zmazek :)
Za sladkorno sem včeraj opravljala test, rezultati bodo v ponedeljek ali torek. Sicer si ga občasno izmerim sama in je precej visok, nevem upam da nebo nič.
Bom pa rodila v Felbachu, moja porodniška pa nastopi 01.02. , čeprav sem že 2 meseca v bolniški zaradi slabokrvnosti in bolečin v križu, ki so vsaki dan hujše. Ali imate tudi ve take probleme?

Neposredna povezava do sporočila: 811
19.12.2014 22:28:04   
Inčika2
Evo mene po dolgem času, sem se na fb preselila, ampak včasih pa le pokukakm še sem.

Kar se tiče cuker testa, prideš tja ti najprej vzamejo kri in če je vrednost več kot 5,2 testa spkoh ne izvajajo, ker smatrajo, da že imaš nosečniško sladkorno. Če je pod 5,2 spiješ tisto glukozo in predlagam vam, da vzamete limono s sabo, ker je to ful lažje spit. Po eni uri je ponovno odvzem krvi in potem še 1x po eni uri. Vzamte si kar 3 ure časa.
Voziček imam od prve peg perego GT3 in sem ful zadovoljna z njim, le mal težek je kar me niti ne moti tolk, ker za vozit je pa 1A.
Hemoglobin je meni padel na 99, 2x na dan jemljem ferrum in še folacin, da lažje abosrbira v telo. Zdaj sem si kupila še sirup rdeče pese od medexa in jem čimveč rdečega mesa. Jutri si bom pa prvič v pire še rumenjak dala, baje to tud pomaga. Kaj še, razen zelene zelenjave imate še kak predlog?

Lepo se mejte, lep vikend :)

(odgovor članu April2015)
Neposredna povezava do sporočila: 812
20.12.2014 9:17:48   
**slončica**
Soncek87ja v Novo mesto se bom preselila ker imam fanta iz nmuser posted image

Jaz pa imam v ponedeljek pregled in bom takrat v okroglem 25.tednu tak da bom tudi ze imela test za sladkorno.Me pa caka priblizno v 28.tednu neka kontrola in dobim neko enekcijo ker sem rh negativna.Ima mogoce katera kaj izkusenj kak je kaj s tem?

Ja tudi jaz sem malo razmisljala glede epiduralne,pa nevem kako in kaj je s tem.Mislim glede stranskih ucinkov in kakrsnih koli zapletov ki lahko nastanejo med porodom.
Morm pa priznati, da imam kar nizek prag bolecin, ampak me poroda ni strah., ker zdravstveno osebje ve kaksne bolecine so takrat in si mislim da znajo lepo poskrbeti. zate int
i tudi s cim dbolecine.Ma katera izkusnje glede epiduralne?

(odgovor članu Inčika2)
Neposredna povezava do sporočila: 813
20.12.2014 20:16:00   
marjetka15
Oj. Se oglasam po doooolgem casu. V tem casu smo izvedeli da dobimo se eno puncko😊. Sestrica je zelo vesela. Morfologija je bila ok, v torek imam test za sladkor. Drugace sem pa ze par stvari kupila, vozicek bom imela od hcerke in sicer Jane rider. Sem zelo zadovoljna z nji m. Januarja bomo se sobico narocili. Trebuscek raste sem ze kr prevec kil pridelala. Glede epiduralne lahko povem da sem prvic rodila z njo in meni je bilo super. Sama vstavitev kanala cisto nic ne boli, potem pa lepo sodelujes pri porodu, popadkov nic ne cutis ostalo pa vse. Rodila sem v 4 urah. Tako da jaz sem bila ful zadovoljna in jo bom tudi sedaj vzela.
tok mal na kratko.

Neposredna povezava do sporočila: 814
20.12.2014 22:53:49   
Soncek_
Če ima katera rok konec aprila, začetek maja, se nam lahko pridruži v skriti skupini majčic :)

(odgovor članu marjetka15)
Neposredna povezava do sporočila: 815
21.12.2014 8:26:08   
**slončica**
Marjetka15 v kateri porodnisnici si pa rodila?Pa si imela pred porodom prej kaksen sestanek glede epiduralne,ali ko si sla rodit si rekla da bi jo imela in si jo kar dobila?

(odgovor članu Soncek_)
Neposredna povezava do sporočila: 816
28.12.2014 8:56:36   
Lucka9
Lep zanežen dan.... wiiii. zaljubljena sem v sneg, in zasnežen december user posted image .

To so zame prazniki user posted image .

19.12, sem imela pregled, vse je vredu. Samo bebica ima že 700g, tako, da mi je G premaknila rok poroda za vsaj en teden prej (PDP sem imela 13.4). IN sedaj sva z mojim dragim vpolnem zagonu, da urediva stanovanje do februarja 2015, da se potem v miru v celoti preselim. Ker sedaj še vedno rada zaidem domov hihi... Imava jedilnico, dnevno, spalnico.
Čaka naju nakup koplanice ( umivalnik in vrata za tuš kabino), ter čakava,da mizar naredi kuhinjo ....user posted image . Trdno vrjamem,da nama bo vse uspelo.

Kako je kaj vaše počutje, če ste dlje časa na nogah? Mene vse tako tišči dol, moram kar na vsake toliko uric se ulečiuser posted image .... Drugače je do večera kriza. me vse precej že boli. Spanje je trenutno še brez težav, edino sexu sva se morala odpovedati, ker sem imela glivice in je prišlo do rahle krvavitve, sedaj pa nama je ostal grenak priokus in se kar bojiva, pa še to,da nama je rok za porod prestavila in sva res v dilemiuser posted image ...

Koliko kg ste še že kaj gor? jaz sem že na +9kg... vrjetno že kaj več ampak se ne tehatam. Ne jem veliko niti sladkega ne veliko ... Tako, da priznam, da mi ni čisto jasno od kje toliko kg plus user posted image ... Ker nekatere srečke so še vedno le na +4... user posted image

Kako ste z nakupovanjem stvari za bebico? jaz sem veliko dobila od sestre, tako, da bova kupila le nekaj za iz porodnišnice,da bo pikica lepa user posted image user posted image . Posteljico in jogi sva dobila od družinskih prijateljev, tako, da bom jogi samo presesala in kupila nepremočljivo predlogo... Posteljnino sva naročila mojemu bratranc in družini, ker so vprašali kaj želica pa sva povedala. voziček nama bo fantova sestra kupila. Pelničke pa sva kupila pralne od Racmana, POPOLINI; ko so bile v akciji... Aja pa previjlano sva tudi dobila. tako, da imava s tem kar srečo user posted image

sedaj pa me zanima.... Jaz se bom na fantov naslov prijavila ZAČASNO, ker se bom stalno kasneje, ko se poročiva ali pa ko zaključim študij. Čez eno leto. drugače imam en kup papirologije... Zanima me glede očetovsva.... Na kateri CSD morava iti po potrdilo za očetovstvo in kdaj? Za otroški dodatek previdevam, da moram iti na tisti CSD, kjer bo prijavljen otrok?

Kdaj lahko začneva urejati vso dokumentacijo? otroški dodatek, očetovski dopust, starševsko nadomestilo (porodniška mi ne pripada, ker sem študentka...).
hvala vam za odgovore.

Neposredna povezava do sporočila: 817
29.12.2014 8:38:12   
Tara9
Jutro,

upam, da ste preživele čudovit božič in da uživate v praznikih. Jaz sem se imela lepo, zdaj sem pa 2 dni v službi in potem grem spet malo na dopust user posted image . Sicer nimam nekega dela, toliko da bluzim tukaj, ampak ok, bom že preživela.

Glede kilogramčkov, jaz sem na +6. Sicer se zdaj nisem nič tehtala, možno da sem v teh dneh še kaj pridobila, ker je bilo toliko obiskov in vsepovsod same dobrote, njami user posted image , se moram zdaj malo v roke spet vzet. Drugače pa ne pretiravam s hrano, ampak vseno kar lepo okrogla ratujem.

Lucka9 tudi mene vse tišči, če sem predolgo na nogah, tako da rabim pavzo vsake toliko. V službi je ok, ker sedim cel dan, med vikendom doma sem več na nogah rata problem, me zvečer vse boli. Tako da moram prav pazit, da ne pretiravam.

Midva sva med vikendom dobila ogromno oblekic od nečakinje, moram vse oprat in posortirat, ker trenutno je toliko tega pomešanega, da ne vem če še kaj manjka ali ne user posted image . Kupila bova samo še kaj za dušo, kakšen pajacek in za iz porodnišnice, drugače sva s cunjami fertik. Tudi posteljico sva na koncu vzela nečakinjino, čeprav sva mislila kupovat, ampak sva obupala, tako da sva jo vzela z jogijem vred, samo še kakšno svojo posteljnino kupiva. Zdaj januarja bova kupila voziček in previjalno, potem pa do aprila še vse malenkosti.

Glede CSD pojma nimam, da je pomembno na katerega greš? Jaz sem sicer mislila v našem kraju urejat, da ne hodim v Lj za vsako. Midva sva poročena, tako da ne vem kako je pri vama Lucka9. Bova pa začela po 20. februarju rihtat papirje, če se ne motim se lahko 60 dni pred rokom lotiš zadeve?

Nič, želim vam lep preostanek praznikov, preživite jih z najbližnjimi. Se slišimo naslednje leto.

(odgovor članu Lucka9)
Neposredna povezava do sporočila: 818
6.1.2015 10:08:35   
soncek87
hey hey.. kako smo ste? povejte ali imate tudi ve zive morece sanje? meni se sanja da se z mamo na smrt kregam.. in prav v zivo vse to da se ponoci vsa prepotena zbudim in niti zaspat nemorm nazaj.. :( obup....

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 819
6.1.2015 10:53:34   
pisanmetulj
Drage aprilčice, novo leto bo za vse nas prav posebno leto. Naj bo srečno, zdravo, veselo, polno lepih trenutkov in čim več prespanih noči.user posted image

Kako se počutite? Jaz med prazniki nisem nič počivala, ker se je vedno kaj dogajalo, pa me je začelo tiščati nad popkom. Sedaj ko sem se spet umirila, pa je spet vse v najlepšem redu.
Tudi midva sva med prazniki obiskala trgovinico Piki in pika v Domžalah in so nas vozički TAKO kar prevzeli. Mislim, da se bova odločila za enega izmed njih, malo bolj se nagibava k moonlight-u. Tudi prodajalki se ti stoodstotno posvetita in sta zares prijazni.

MarilynB, mislim, da si tudi ti nekaj omenjala tega. Kateri voziček si potem kupila? Se mogoče bolj splača kupit preko spleta?
Kaj pa druge? Za katere vozičke ste se odločile/se odločate?

(odgovor članu soncek87)
Neposredna povezava do sporočila: 820
   [Brisano sporočilo]
6.1.2015 12:30:33   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 821
6.1.2015 14:56:41   
pisanmetulj
MarilynB sta ga že dobila? Katero barvo sta pa vzela? Nama je nekako všeč turkizen, čeprav se bolj prilega fantkom. Pa lupinico in isofix adapter sta tudi vzela zraven?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 822
   [Brisano sporočilo]
6.1.2015 19:49:52   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 823
7.1.2015 8:58:14   
Tara9
Ojla aprilčice, vse najlepše v novem letu želim vsem skupaj. Naj bo to naše leto user posted image .

MarilynB in Pisanmetulj kako se imenuje ta trgovina v Domžalah o kateri govorita? Tudi na najinem seznamu vozičkov se med drugimi nahaja Tako in bi si ga želela ogledat. Sva do zdaj gledala Camarelo in Tutek bi pa še tega rada sprobala in potem končno naročila.

Mene je zdaj začelo počasi stiskat, da bo pomlad hitro tukaj user posted image .  Sej vem, da je še nekaj časa, ampak lena sem pa tudi vse bolj user posted image . Sem naju naročila v šolo za starše, greva februarja, tako da imam do zdaj vsaj eno stvar narejeno. Počasi bom morala zavihat rokave.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 824
7.1.2015 9:34:42   
soncek87
jutroo :DD

mi smo tut ze naročili vozicek tak da ga že vnemo čakamo :DD
me pa zanima kk ste kaj s pripravami? ali ste ze kaj nakupovale? jaz si sedaj ogledujem lezišča za zibko ter pojstlco kasneje.. sam je pa fora da imamo prav posebne mere in teh mer lezišč ni nikjer... in newm kk naj se zdj zorganiziram.. nekih 100e za lezišče zibke nemislm dajat... kakšne kvalitete imaste kaj ve?
lep dan :DDuser posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?