liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo IZVIRNO SPOROČILO: liliana Kolikor je meni znano, so v tej nesreči reševalci prišli v nekaj minutah......imeli so pripravljen celo helikopter, ki pa ni bil potreben, ker so lahko zadevo rešili.....in ni mi jasno, zakaj se zdaj pri tej nesreči spet pojavlja to medijsko pumpanje, da so reševalci prišli prepozno.....v eni minuti pa ne more biti rešilec tam....... Gospodje z DARSa verjetno niso tako usposobljeni kot reševalci, da bi ukrepali TAKOJ in bili v nekaj minutah fertik....... Z vsem v tvojem postu se strinjam, razen s temle. Prav je, da medijsko pumpajo neumikanje reševalcem, v bistvu se to še premalo trobi, ker pri nas je to res težava. Bili so prvi reševalci v nekaj minutah, gasilsko vozilo in ostali so imeli pa velike težave in ko so že utrli pot so vozniki zadevo zaprli nazaj, namesto da bi obstali tam kjer so bili. Pogolej si malo in si predstavljaj sebe, kako ukleščena v avtu čakaš rdeč tovornjak, ki se s težavo prebija skozi kolono: https://www.youtube.com/watch?v=k24fjG1ueQg https://www.youtube.com/watch?v=Qb0dZyyO0sc https://www.youtube.com/watch?v=ihkVBBThAnE Govorim o tem, da so v dotičnem primeru reševalci prišli praktično takoj...... Se mi pa vseeno zdi malo iluzorno pričakovati, da bo pa rešilec, gasilci in policaji imeli prosto pot......res da, se jim pot lahko oz. mora olajšati, povsem proste pa ne bodo imeli nikoli......še posebno na avtocesti v prometni konici, ko se ljudem mudi v službo.......in vprašanje je, kako bi kateri od nas, ki tukaj "pametujemo" odreagiral v taki situaciji......jaz se rešilnemu vozilu sicer vedno umaknem, če sem nekje na ravnem......ko sem pa bila v križišču, pred rdečo lučjo na semaforju, rešilec pa za mano, pa se nisem imela kam umakniti, še posebno, ker sta bila levo in desno od mene avta (prostora za umik v desno in levo pa ni bilo), razen, da bi šla v križišče ob rdeči luči, to pa si nisem upala, ker bi ogrozila svoje življenje.......in če bi me kamera takrat snemala, bi tudi izgledalo, da oviram delo reševalca in ogrožam zdravje tistega, ki vkleščen čaka nekje rdeč tovornjak........ No evo, ovce brez pameti!!! http://www.24ur.com/foto-v-casu-nesrece-na-nasprotnem-voznem-pasu-avtoceste-igrali-badminton.html Tu bom pa kar skopirala en komentar, ki je bil objavljen pod člankom iz tega linka.....in osvetli take tragične zadeve tudi z druge plati.......ni vse le črno in belo....... Jaz sem imel tole sreco ali nesreco, da sem pri tej nesreci imel priloznost uzivat od 19 ure pa skoraj do polnoci, ko se je do nas pripeljal Policijski kombi in dovolil obrniti osebna vozila. Tako da smo se nato peljali par kilometrov po levi strani AC, do cestninske postaje, kjer smo lahko zamenjali stran AC. Na ostalem odseku je ograja fiksna in prehod z ene starni AC na drugo ni mozen. V tej nesreci sem bil presenecen, da je bil res hitro sproscena sredina AC, ki pa skoraj ni bila uporabljena, saj so vsa resevalna vozila in gasilska vozila prisla do nesrece raje po drugi strani, kjer je bil izvoz veliko blizje. Ampak vsaj zadnji Km takoj za nesreco je bil v sredini popolnoma sproscen. Policaji prometne policije so uspeli priti do mesta nesrece po 2. urah in so sele takrat zaceli ugotavljat, kaj je botrovalo nesreci. V 1 uri so odpeljali vse poskodovane, ki so jih morali s tehnicnim ukrepom resevat iz vozil gasilci. Zakaj pa so se ljudje zabavali na AC, ker ni bilo nobenega obvescanja. Nihce nam ni nic povedal. Prav tako se ne rabite bati, da je kdo pripeljal kaksno vodo. Vsi ta srecni so imeli s sabo kaj vode, tako da je slo lazje. Me pa res zanima junak, ki bi bil sposoben prezivet vseh 5 ur na miru v avtu, tudi jaz sem ga zapustil s svojo 2 leti staro hcerko, saj bi se drugace v prvih 2 urah prevec skuhala v avtomobilu. Jaz badmintona 200 m za nesreco nisem videl, smo pa bili vsi izven avta vsaj za nekaj casa. Pa tako so se tudi sirile novice od ust do ust, saj uradnega obvestila ali vode ni bilo. Pa kdo je dal novinarjem objavo, da je bila AC zaprta samo 2,5 ure, nato pa so sprostili promet po osdtavnem pasu. To je bilo res proti Lj. Kot pa sem zgoraj napisal, so proti MB malo pred polnocjo obrnili avtomobile in nam dovolili voznjo v nasprotno smer po levi strani AC do izvoza Vransko. To je pa bilo edino obvestilo, smo pa ga bili veseli, glede nato, da so AC odprli sele ob 2:30, ce sem pravilno zasledil porocila v medijih. Le zakaj je bila ob prebiranju tega tvojega besedila bila moja prva misel, da je to spet zadeva, ki se tiče države? user posted image Določeni projekti se valjajo po predalih že več deset_letij, na poti do njihovih realizacij pa so gore ovir in izgovorov. Na žalost. Tiče se obojega.....države in državljanjanov......če želimo imeti železnico, je pač treba potrpeti 2 leti ob gradnji.....in vzeti to v zakup...... in v tem dotičnem primeru to ne bi rešilo težave......tovornjaki se bodo vseeno znašli na cesti.....vprašaj kake kolege, ki delajo v kaki firmi na kak način jim blago dostavljajo po Evropi......s kamioni ali z vlakom......še posebno, če želi kupec imeti blago v roku dveh ali treh dni...... Se ti recimo pokvari avto, ki ga nujno rabiš in želiš, da je v nekaj dneh popravljen.....zamenjati morajo del, ki pa je nekje v Nemčiji.....a misliš, da ti ga bodo z vlakom poslali......?
|