bauko
|
Jaz sem pa na FB napisala, če ima mogoče kdo od prijateljev za posodit ali prodat kengurujčka in smo ga dobili v trajno last zastonj Se je splačalo poizkusit, čeprav sem dvomila. Imamo pa baby bjorn kengurujček. Zgleda ok, sprobali smo ga pa doma, 3x po par minut. 2x je bilo ok, 1x pa je protestirala, ampak mislim, da zato, ker je bila zaspana. Zdaj jo bom vsak dan dala malo not, da se navadi, potem pa upam, da bo šlo. Nisem vedela, da toliko otrok ne mara bit v kengurujčku. Punce, a vam kaj izpadajo lasje? Meni ful!!! Vem, da je to normalno po porodu, ampak je pa res nadležno. tamala13, ja, imava nastavke že od začetka. Ampak gospodična je na komot narjena zgleda. ...ali pa sem na začetku zafrknila, kaj pa vem. Je pa res, da...v tisti FB skupini dojiva se sem brala razne nasvete...no, jaz se sicer res trudim s pumpo in tamala se res lepo redi in je zadovoljna in kljub temu, da je začela zavračat joško, smo imeli dodatek do zdaj samo trikrat...vseeno pa pač nisem ena izmed tistih žensk, ki so pripravljene z otrokom cel mesec ležat 24/7 v postelji, zato, da je dojenček pač priklopljen in da resnično sesa točno takrat, ko želi. In potem jedo v postelji in vstanejo samo za na wc... To smo imeli pri nas nekaj podobnega na sporedu ene 14 dni in se je meni skoraj strgalo...in sem zaključila, da je boljše, če pač ni toliko na joški in pač črpam, kot pa da fašem depresijo, preležanine in trombozo. Kr neki, res, to ni zame. Itak bi posledično tudi otrok trpel... Kakorkoli že - mislim, da se premalo govori o težavah pri dojenju. Ker dokler ne probaš misliš, da pač otroka daš na joško in to je to. ...MHM... No ja, itak bomo že zelo kmalu začeli kuhati in pasirati zelenjavo Zadnjič sem nekaj omenjala prijemanje igračk No, zdaj že par dni lepo grabi igračke, ki visijo dol z loka na igralni podlogi in če se le da, jih seveda tlači v usta. Včasih pa je kakšna igračka dovolj blizu, da jo prime, ampak predaleč, da bi jo lahko dala v usta...potem je seveda zelo huda Pa tudi na sploh je začela testirati glasilke...prej se je lepo pogovarjala in pač spuščala glasove, grgrala, čebljala...zdaj pa prav vpije, hehe, buča mala Fuuul mi je všeč, da je spet zaživel forum, res je fajn brat, kaj počnejo drugi enako stari dojenčki. Še eno vprašanje: Kako ve čistite gube na vratu/pod pazduho? Moja je vsakič tolk huda in se dere ko zmešana. Ampak jaz ne popuščam, ker so se ji že naredili eni nagravžni svaljki, pa včasih ima malo pordelo kožo v gubah...kar je logično, od vsega politega mleka, švicanja, ipd... Verjetno se to malo vname in jo peče in zato skušam biti čim bolj nežna, ampak samo da jo primem pod brado, začne glavo dol tiščat in potem imava pravo borbo... Pa še ena hecna prigoda: Kot je ena že ugotovila, je moja mičken bajsika zdajle. Res ima zalita lička, orenk podbradek, nogice in rokice kot kakšna kuharca...in zadnjič je nekaj tečkala že lep čas in nisem več vedela, kaj bi in sem ji začela pet pesmico "debela deklica, je moja ljubica..." in se je takoj pomirila in začela smejat uživajte!
|